Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.2 ΝΕΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

2 ΝΕΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!
Μετά από αναμονή πολλών ετών, μονιμοποιήθηκαν τρεις νέοι οδηγοί στο Δήμο μας που είχαν επιτύχει σε σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σήμερα ορκίστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία οι 2 εξ αυτών (Ηλίας Τσολάκος και Σάββας Ευφραιμίδης). Τους καλοσωρίζουμε και τους ευχόμαστε καλή και ευδόκιμη υπηρεσία!
Ελπίζουμε σύντομα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις 3 νέες μόνιμες θέσεις στις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες όπου το πρόβλημα υποστελέχωσης είναι τεράστιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ 
Στις 23 - 25.2.2018 θα πραγματοποιηθεί Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση, από το προγραμμα “Υγεία για όλους” στη Λακωνία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 6ης Υ.ΠΕ., τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, τον Δήμο Ευρώτα, τα Κ.Υ. Αρεόπολης, Γυθείου, Βλαχιώτη, τον Σύλλογο “Νέοι Ορίζοντες”.
 Γυναικολογική εξέταση : Λήψη κολπικού επιχρίσματος pap test, κατά ΄΄Γ. Παπανικολάου΄΄ - Διακολπικός Υπέρηχος, με την Επιστημονική ευθύνη του κ. Μάκη Δεληγεώργλου καθηγητή Μ/Γ ,Δ/ντη της Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του Π.Ν. ΕΚΠΑ ΄΄ Αρεταίειο΄΄
 Συμμετεχει: Ν. Βιτωράτος καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Α.Αρτόπουλος, Ειδικευόμενος Μ/Γ στη Β΄ Μαιευτικη Γυναικολογική κλινική του Π.Ν. ΕΚΠΑ ΄΄ Αρεταίειο΄΄
 Καρδιολογικός έλεγχος – screening με την χρήση φορητού υπερηχογράφου
Έλεγχος γλυκοζυλιωμένης – Σακχάρου
Συμμετέχει: Ελένη Ξανθάκου, Ενδοκρινολόγος, ιδιώτης Σπάρτη
 Συμμετέχουν:
Κ.Υ. Γυθείου: Π.Λυκουσάς Γ. Ιατρός, Καλογεράκου Αντωνία Γ. Ιατρός, Α. Loreto Νοσηλεύτρια, Κ. Φωτοπούλου Νοσηλεύτρια, Π.Παρασκευοπούλου Παρασκευάστρια, Δ. Φιορέτος Δ. Υπάλληλος.
Κ.Υ. Αρεόπολης: Α.Μαργιόλης Γ.Ιατρός, Δ/ντης του Κ.Υ. Αρεόπολης, Μ.Ριφουνά, Γ.Ιατρός, Μ.Βασιλοπούλου, Χ.Σταφυλίδης, Λ. Στρατηγάκης.
Αγροτικοι Ιατροί: Α. Μπελέσης Ειδικευόμενος Γ. Ιατρικής, Μ.Μαμή Μαία, Ε.Πετροπούλου Νοσηλεύτρια, Ι.Τσίγκου Επισκέπτρια Υγείας.
Κ.Υ. Βλαχιώτη: Σ.Νικολοπούλου Μαία, Ν.Λεϊμονίτη Παρασκευάστρια.

ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Διήμερο χαράς ξεκινώντας με τα "Καλέσματα" του Παραδοσιακού γάμου👩‍❤️‍💋‍👨 με την φιλαρμονική🎶🎈🎉 και τους συμπεθέρους που θα μοιράσουν σε όλους προσκλητήρια το Σάββατο το πρωί στις 11 π.μ. στις γειτονιές της Νεάπολης. Το απόγευμα στις 6 οι φίλοι του γαμπρού οργανώνουν 🤩🤭μπάτσελορ πάρτυ🍾 στην πλατεία για ένα κρασάκι🥂 και ένα μεζεδάκι🍢 προσφορά των καταστημάτων και εστιατορίων Νεάπολης και είστε όλοι καλεσμένοι!! Φέρτε και τους φίλους σας !! Κατά τις 9 κλείνει η βραδιά μας με κερασμένα σφηνάκια🍸🍹 από την καφετέρια "Μπαρντόν" .
Την Κυριακή 🧙‍♀️🧙‍♂️👩‍🎤μετά την παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων🎠 θα γίνει η τελετή του γάμου😍 και θα ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι ! Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε να ξεφαντώσουμε να χαρούμε μικροί και μεγάλοι!! 🤹💥🎈🎉🎊




"Νύφη μου που σε είχαμι στην κόλλα διπλωμένη🤡

τώρα σι ξιδιπλώσαμι, που είσι ξακουσμένη
Ως λάμπει τ’ άσπρο το κρασί μες τη γυαλένια κούκα🤭
λάμπει τ’ αγγελικό σ’ κορμί στα χασεδένια ρούχα
Τα δέντρο που σου φέραμε νύφη μου στην αυλή σου🌹
ροδόσταμου το πότιζε, να τόχεις στη ζωή σου
Στρώσε νυφ τη σκάλα σου μ’ αδρί μαργαριτάρι🕴️
για να ανεβεί γι ο γαμπρός τ’ όμορφο παλικάρι
Ράνε νύφη τουν καναπέ με άνθη της Ευρώπης
για να καθίσει η πεθερά , που σ’ δώσε το γιο της🤩
Φλουρί θα ρίξω στον τσαρσί ν’ αστράψει, να βροντήσει
για ν’ ακουστεί ο γάμος σου σ’ ανατολή και δύση🚀
Τ’ αντρόγυνο , που έγινε , να ζήσει ν’ αετώσει
σαν πύργος να θεμελιώσει , σα βράχος να στεριώσει🏠
Όντας θα πας στην εκκλησιά , τρέμουν τα καλντερίμια💫
τρέμουν της πόλης τα τζαμιά της Πέτρας τα γεφύρια
Σκύψε νύφημ και φίλησε της μάνας σου το χέρι
σήμερα αποχωρίζεστε και κάνεις άλλο ταίρι»😭





Βατικιώτικος Παραδοσιακός γάμος !
Ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν και στηρίζουν το δρώμενο του Παραδοσιακού γάμου που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στη Νεάπολη. Ιδιαίτερα τα εστιατόρια που μαγειρεύουν για το τραπέζι του γαμπρού το Σάββατο το βράδυ,τα κρεοπωλεία όλα ανεξαιρέτως που προσφέρουν τα μεζεδάκια ,τους φούρνους ,αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματα που με την οικονομική στήριξη βοήθησαν στην αγορά για τις μπομπονιέρες τα γλυκά και όλα τα απαραίτητα για τον γάμο. Όλους θα τους ευχαριστήσουμε έναν έναν με τα ονόματα τους την επόμενη εβδομάδα !
Σας προσκαλούμε να έρθετε να διασκεδάσουμε το Σάββατο το βράδυ το γλέντι του γαμπρού στην πλατεία της Νεάπολης την τελευταία νύχτα σαν εργένης και μετά αφού φάμε , πιούμε και χορέψουμε ,όλοι μαζί στην καφετέρια "Μπαρντόν" για σφηνάκια προσφορά της καφετέριας για το μπάτσελορ πάρτυ του γαμπρού!!
Την Κυριακή το μεσημέρι μετά την παρέλαση του καρναβαλιού θα γίνει η τελετή του γάμου ,όπου θα γίνει μεγάλο γλέντι αφού παντρέψουμε την Μαριώ και τον Νικόλα!!
Η Μαριώ μας κόρη καπετάνιου θα έρθει με το υπέρ πολυτελή σκάφος στον προβλήτα και με λαούτο και βιολί θα την δώσουμε στον γαμπρό! Το παλικάρι μας δυο μέτρα μπόι με στριφτό μουστάκι με το μαλλί στην τρίχα τρίβει τα χεράκια του! Σας περιμένουμε όλους να τους ευχηθούμε και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας μαζί τους!!

Δεσποινα Βαγγελόγλου 

Έτοιμα και τα παραδοσιακά μας γιλέκα!! Οι μέρες κοντέβουν πρέπει να είναι όλα έτοιμα !! Ο γαμπρός έχει μια ανησυχία και η νύφη ανυπομονεί!!🎉🤡


Πήραμε τα κουφέτα τα τούλια τις κορδέλες και έτοιμες οι μπομπονιέρες και τα στέφανα !! Όλα με τον παραδοσιακό τρόπο με τις νιές που τις τραγουδήσανε και τις μεγαλύτερες που τις ετοιμάσανε !!


ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΑΜΟΥ🤡💞👩‍❤️‍💋‍👨
Γαμπρός απ’ τη Νεάπολη. Νύφη Άγιο Νικολαίτα. Τον έρωτα της φούντωσε αυτή η προξενήτρα... Εκεί που ζούσε μοναχός χωρίς τσαπί και χτένια, μετά το γάμο θα βρεθεί μ’ ελαιώνες και μ’ αμπέλια!!!! Φλεβάρη εδιαλέξανε το γάμο τους να κάνουν την Κυριακή το μεσημέρι στις 18 κρεμάλα για να βάλουν. Θα τον ποτίσουμε κρασί μπροστά του να μη βλέπει κι όταν τη νύφη πρωτοδεί άγγελος να του φανεί!!!! 
Σας προσκαλούμε όλους σας και το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία, να δώσουμε παρηγοριά στο γαμπρό για την τελευταία βραδιά ελευθερίας. Θα πιούμε το κρασάκι μας, θα φάμε το μεζέ μας θα ρίξουμε και μια στροφή, κι ότι θέλει ας γενεί.



Χορηγός Επικοινωνίας ADELIN 107,3 FM KΥΘΗΡΑ adelinfm.blogspot.gr