Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι υπάλληλοι του Δήμου Μονεμβασίας

Οι υπάλληλοι του Δήμου Μονεμβασίας, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στο κτήμα Τσαφατίνου, σε μια όμορφη και ζεστή συγκέντρωση, έκοψαν την βασιλόπιτά τους.

Καλωσορίζοντας τους υπαλλήλους ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, τους ευχήθηκε καλή χρονιά, τονίζοντας ότι το 2016 ήταν μια παράξενη χρονιά «τόσο για εμάς που διαχειριζόμαστε τις τύχες του Δήμου, όσο και για εσάς που είστε οι βασικοί συντελεστές», όπως είπε 
χαρακτηριστικά.





Έκανε μια γενικότερη παρουσίαση του Δήμου τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο Δήμος Μονεμβασίας είναι από τους πιο υγιής οικονομικά, κάτι που όπως είπε «είναι πολύ ευχάριστο, γιατί κινδυνεύουμε λιγότερο σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες».

Ο κ. Τριχείλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στις σχέσεις των υπαλλήλων με τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι ο βαθμός ικανοποίησης των δημοτών για υποθέσεις τους που φθάνουν στο Δήμο, πρέπει να είναι πολύ μεγάλος. «Θέλω να σας ζητήσω να εργάζεστε με ζήλο, μια και είμαστε ταγμένοι να εξυπηρετούμε το δημότη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προέτρεψε τους υπαλλήλους να είναι ευγενική στο τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις υποθέσεις, λέγοντας: «Η ευγένεια και ο τρόπος αντιμετώπισης είναι η απαρχή της λύσης».

 

 

 



Στη συνέχεια μίλησε για τη συμβολή των υπαλλήλων στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων και των υποθέσεων που κάθε τμήμα χειρίζεται. Προέτρεψε τους υπαλλήλους να παρακολουθούν από κοντά το κάθε θέμα, προκειμένου να υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Τέλος τόνισε την ανάγκη να προσπαθήσουν όλοι προκειμένου να κρατηθεί ο Δήμος ζωντανός, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα καλής και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το καλό αποτέλεσμα δεν βγαίνει μόνο από έναν υπάλληλο, αλλά από τις συνέργειες που μπορεί να έχει αυτός με τον συνάδελφό του».

 

 

 

 

 



Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, Ιωάννης Σουρλάς, Ηλίας Καλογερίνης και Σταύρος Χριστάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο εντ. Δημ. Σύμβουλος κ. Γιώργιος Βουνελάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κατερίνα Τσαφατίνου και θεοδούλη Σπυριδάκου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πακίων κ. Μιχάλης Καρούνης.

 

 

 

 



Επτά ήταν οι τυχεροί υπάλληλοι που κέρδισαν τα φλουριά της βασιλόπιτας και τα δώρα αντίστοιχα και συγκεκριμένα οι: Τζένη Παπαδάκη, Αναστασία Μηνόπετρου, Γιώργος Κατσώρης, Παρασκευάς Σταθάκης, Σταύρος Χούλης, Γιάννης Γκρίτζαλης και Γιώργος Κουτράκος.
---------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr
---------------------------------------

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης σε ανοικτή εκδήλωση και κοπή πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, θα μιλήσει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00′ σε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Η προοδευτική απάντηση ως λύση απέναντι στα σημερινά συντηρητικά και ιδεοληπτικά αδιέξοδα». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Sparta Inn» (Θερμοπυλών 109).
Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και κοπή της καθιερωμένης πίτας για τη νέα χρονιά.

Πωλείται καφετέρια - αναψυκτήριο στην Αγία Πελαγία Κυθήρων


Πωλείται καφετέρια - αναψυκτήριο (πλήρη εξοπλισμό) στην Αγία Πελαγία, Κύθηρα.
Τηλ. 6977 587 306
 


Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης την Τετάρτη

Το κέντρο υγείας Αρεόπολης ίδρυσε πριν από έξι χρόνια τη δική του τράπεζα αίματος, με σκοπό τη δημιουργία επαρκούς αποθέματος για τις ανάγκες των μελών της (και όχι μόνο). Από το 2011 έως σήμερα εξυπηρετήθηκε ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που είχε άμεση ανάγκη για αίμα.
Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, το ΚΥ και ο δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας διοργανώνουν την 11η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και ώρες 17.00′ με 19.00′.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στον ανδριάντα του ήρωα Αντιναύαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου στην Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Τερψιθέας) στον Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κατέθεσε στεφάνι, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, προς τιμήν των αδικοχαμένων συναδέρφων του στα Ίμια. Δήλωσε δε ότι 20 χρόνια μετά, η σημερινή εκδήλωση, είναι εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους τρεις αυτούς Ηρωικούς Αξιωματικούς οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους στο βωμό της πατρίδας, αποτελώντας δε, φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές. Η θυσία τους στέλνει πολλαπλά μηνύματα σ΄ όλους αυτούς οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν τελείως αποθρασυνθεί εκφράζοντας παντελώς ανιστόρητες διεκδικήσεις. Τα γεγονότα εκείνων των ημερών και η απώλεια των Ηρωικών Αξιωματικών συγκλόνισαν και εξακολουθούν να συγκλονίζουν το Πανελλήνιο.

Τάκης Χατζηπέρος

Ο «ΣΑΜΨΩΝ» Ο ΜΑΣΙΣΤΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Προπολεμικά αλλά και μεταπολεμικά έρχονταν στα Κύθηρα κατά διαστήματα διάφοροι γυρολόγοι εμπορευόμενοι, θίασοι μπουλούκια, θαυματοποιοί, γύφτοι με αρκούδες, ή μαϊμούδες, πλανόδιοι αθλητές που έβγαζαν το ψωμί τους κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων τους κ.α. 

Θυμάμαι γύρω στο ΄60 ήρθε στα Κύθηρα ο γνωστός αθλητής μασίστας Σαμψών. 



Γραφικός τύπος, μυώδης, κοντός, Ανατολίτης, έδινε υπαίθριες παραστάσεις σε πλατείες στα χωριά, όπου μαζευόταν το φιλοθεάμον κοινό με πρώτη και καλύτερη τη λιανομαρίδα για να απολαύσει τα κατορθώματά του. 

Είχε προηγηθεί, θυμάμαι, στην πλατεία της Χώρας η ενημέρωση του κοινού με μια αφίσα και μαζευτήκαμε περιμένοντας την εμφάνισή του. 
Κάποια στιγμή εμφανίστηκε με μια ρόμπα και απόθεσε χάμω τα σύνεργα της τέχνης του. 
Μια μεγάλη βαλίτσα, μια σιδερόβεργα, μια κοτρόνα, μια βαριοπούλα, αλυσίδες, λουκέτα, τράπουλες, ένας τηλεφωνικός κατάλογος κ.α. 

Στην αρχή αυτοπαρουσιάστηκε στο κοινό και έκανε ένα πρόλογο για τη σημασία της σωματικής αγωγής. 
Στη συνέχεια αφαιρώντας τη ρόμπα έμεινε με ένα σόρτ με ζώνη στη μέση, με πέτσινα περικάρπια και χαμηλά αρβυλάκια. 

Η παράσταση άρχισε με το καθιερωμένο σχίσιμο της τράπουλας στα 4, και του τηλεφωνικού καταλόγου στα 2. 

Στη συνέχεια λύγισε τη σιδερόβεργα στο μπράτσο του και κατόπιν κάλεσε ένα παιδί, το κάθισε σε μια καρέκλα και το διέταξε να μετρήσει τ’ αστέρια. 

Άρχισε το παιδί να μετράει, του γύριζε την καρέκλα από την άλλη μεριά, ξανάρχιζε το μέτρημα «θα βγάλει μερμυγκίες!!» ακούστηκε μια φωνή από τους πιτσιρικάδες. 

Έπειτα άρπαξε δύο εθελοντές από το κοινό και κρατώντας τους από τα μπράτσα, τους στριφογύρισε με ταχύτητα στον αέρα. 
Τους ίδιους, αφού τους άφησε κάτω κοτόπουλα, τους προκάλεσε να τον δέσουν με αλυσίδες και λουκέτα. 

Με 5-6 τινάγματα λύθηκε και άρχισε η πρώτη περιφορά του δίσκου. 
«Για μία φασολάδα ρε παιδιά!» 

Μετά τα πρώτα πενιχρά αποτελέσματα του δίσκου, άρχιζε το δεύτερο μέρος της παράστασης, που είχε μεγαλύτερες συγκινήσεις. 


Έβαζε ένα μαξιλαράκι στο κεφάλι, καλούσε δύο από το κοινό και του κρατούσαν την κοτρόνα πάνω στο κεφάλι, ενώ ένας τρίτος ανεβασμένος σε μια καρέκλα, χτυπούσε με τη βαριοπούλα την κοτρόνα, ώσπου την έκανε δύο κομμάτια. 

Κατόπιν έδενε ένα αυτοκίνητο με σκοινί και το έσερνε με τα δόντια και στο φινάλε ξάπλωνε κάτω και έβαζε κάποιον όρθιο σε μια καρέκλα να του ρίξει στο στήθος ένα μυτερό στιλέτο. 
Εκεί πια το κοινό δεν άντεχε στο ρωμαϊκό θέαμα και απέστρεφε το βλέμμα. 

Δεύτερη περιφορά του δίσκου με καλύτερα αποτελέσματα από την πρώτη. 

Αυτός ο Σαμψών νομίζω είναι ο τελευταίος από αυτούς τους περιφερόμενους αθλητές που προσέφεραν λαϊκό θέαμα στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων και στη επαρχία.
----------------------------------
Ελένη Χάρου Κορωναίου
----------------------------------