Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Αφιέρωμα: Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Ο πρώτος υπολογιστής του κόσμου

Το μυστικό του πρώτου υπολογιστή στην Ανθρωπότητα
Απρίλιος του 1900. Είναι παραμονές του Πάσχα, όταν μία ομάδα σφουγγαράδων από τη Σύμη αναγκάζονται από την κακοκαιρία να αγκυροβολήσουν βορειοδυτικά του μικρού νησιού των Αντικυθήρων. Όταν ο καιρός ηρεμεί, ο καπετάνιος στέλνει ένα δύτη στο βυθό, εκείνος όμως σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με μία απρόσμενη εικόνα, ένα μπρούτζινο χέρι ενός αγάλματος. Δίνει εντολή να τον τραβήξουν γρήγορα πάνω, ώστε να δείξει στον καπετάνιο τησυγκλονιστικήαυτή ανακάλυψή του, όταν ωστόσο καταδύονται ξανά οι δυο τους, οι εικόνες είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Ένα ναυάγιο φορτωμένο με θησαυρούς βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους…
Φωτογραφία από το 1900 με τους σφουγγαράδες από τη Σύμη στο σημείου του ναυαγίου των Αντικυθήρων.
Φωτογραφία από το 1900 με τους σφουγγαράδες από τη Σύμη στο σημείο του ναυαγίου των Αντικυθήρων.
Επτά μήνες αργότερα, οι δύο Συμιακοί πείθονται τελικά να ενημερώσουν την ελληνική κυβέρνηση για τα ευρήματά τους και οι έρευνες ξεκινούν στα Αντικύθηρα, κάτω από δύσκολες πραγματικά καιρικές συνθήκες. Ο θησαυρός ωστόσο, που ανασύρεται στις αρχές του 1901, είναι αναμφίβολα μοναδικός: μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα καθώς και πήλινα αγγεία κερδίζουν το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων και μεταφέρονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και κάποια κομμάτια από οξειδωμένο μπρούντζο, που αρχικά περνούν απαρατήρητα. Ο αρχαιολόγος, Βαλέριος Στάης, είναι ο πρώτος που, ένα χρόνο μετά, το 1902, ενδιαφέρεται για τα παράξενα αυτά ευρήματα, παρατηρώντας οδοντωτούς τροχούς και κάποια επιγραφή πάνω σε ένα διαβρωμένο ορειχάλκινο θραύσμα. Εκείνος είναι που δίνει το έναυσμα για την περαιτέρω έρευνα πάνω σε κάτι που έμελλε να αποδειχθεί ίσως το σημαντικότερο τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαίας Ελλάδος και είναι γνωστό ως ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων.
the-antikythera-mechanism
Δύο από τα μεγαλύτερα θραύσματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, όπως εκτίθενται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.
Το ναυάγιο του πλοίου στα Αντικύθηρα με το μοναδικό αυτό θησαυρό υπολογίζεται ότι συνέβη ανἀμεσα στο 87 και το 63 π.Χ., ωστόσο τα ευρήματα που εντοπίστηκαν αρχικά (αλλά και στη δεύτερη ερευνητική αποστολή του Jacques-Yves Cousteau το 1976), υπολογίζεται ότι προέρχονται από την περίοδο ανάμεσα στον 4ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. Το πλοίο ερχόταν πιθανότατα από την Πέργαμο ή την Έφεσο με ενδιάμεσο σταθμό την Κω και την Ρόδο και προορισμό τη Ρώμη, στα ανοικτά των Αντικυθήρων ωστόσο μία καταιγίδα το έριξε στο βυθό, αφήνοντας τα μυστικά του εκεί έως την ανακάλυψη του από τους Συμιακούς σφουγγαράδες.

Επτανησιακός "Παγκόσμιος" εορτασμός της ΕΝΩΣΗΣ στην Αθήνα!

Με  συντονισμό της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων Αττικής (ΟΚΙΣ), σε  συνεργασία  με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κερκυραικών Συλλόγων Αττικής (ΟΚΕΣΑ), τη συμμετοχή της  ΕΝΩΣΗΣ Απανταχού Παξινών και πολλών  Συλλόγων και Ενώσεων της Επτανήσου, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την 152η Επέτειο της ΕΝΩΣΗΣ της ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ!

Όμως, εκείνο το οποίο την έκανε πρωτότυπη με παγκόσμιο συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα, ήταν η για πρώτη φορά συμμετοχή Επτανησιακών Οργανώσεων  από το Εξωτερικό.

Συγκεκριμένα,  η ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ απέστειλε χαιρετισμό με σημαντικό περιεχόμενο ενώ το στεφάνι της στον Άγνωστο Στρατιώτη κατέθεσε, εκ μέρους της,  ο Πρόεδρος  της ΟΚΕΣΑ, Γ. Ζωχιός.
Επίσης,   η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ Νέας Υόρκης  κατέθεσε στεφάνι με εκπρόσωπό της.




Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας

Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου. Είναι μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η χελώνα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα, τα φώτα της δημοσιότητας τραβούν οι θαλάσσιες χελώνες «Καρέτα-Καρέτα». Στη χώρα μας ωοτοκεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Μεσογείου και βρίσκεται υπό την απειλή της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα έχει αναλάβει εδώ και 25 χρόνια η μη κυβερνητική οργάνωση «Αρχέλων». Με τους εθελοντές της απ' όλο τον κόσμο, οργανώνει προγράμματα στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας των χελωνών (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο, Κρήτη), με σκοπό τη μελέτη και προστασία τους.
Η οργάνωση διατηρεί από το 1994 «νοσοκομείο» θαλάσσιων χελωνών στη Γλυφάδα (3η Μαρίνα Γλυφάδας, πίσω από τη στάση του ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο») για την περίθαλψη και την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Το Κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό τα Σαββατοκύριακα από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. (εκτός Αυγούστου)


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/190#ixzz49Uc7FOsp

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (23/5/2016)

Με δαπάνες της Εγχωρίου Περιουσίας και με την χρήση των χρημάτων που προέρχονται από τα ετήσια ενοίκια εγχωρίων εκτάσεων στα Αντικύθηρα (κεραίες κινητής τηλεφωνίας), η Επιτροπή χρηματοδότησε την διάστρωση και συντήρηση με σκυρόδεμα του δρόμου προς τον Ι.Ν. της Παναγίας στον οικισμό του Ποταμού Αντικυθήρων. Ο δρόμος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, ήταν ανασφαλής και υπήρχε σχετικό αίτημα για τη συντήρησή του από το Δήμο Κυθήρων. Πλέον παραδόθηκε ένα ολοκληρωμένο έργο, που συμβάλει στην οδική ασφάλεια, αφού ο δρόμος χρησιμοποιείται ως περιφερειακή σύνδεση του οικισμού του Ποταμού με το κεντρικό οδικό δίκτυο, κυρίως σε περιόδους αιχμής (Ιούλιος και Αύγουστος).
Η Επιτροπή, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο και τις τοπικές αρχές, θα συνεχίσει και με τη νέα της σύνθεση να παρεμβαίνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, προκειμένου να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας με ορθή χρήση των εγχωρίων προσόδων


Δήλωση του Υπεύθυνου του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάση Δαβάκη

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ.Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Μετά τη χθεσινή θεατρική παράστασή του, ο  κ. Καμμένος στη Βουλή των Ελλήνων, υποχρεούται να στοιχειοθετήσει τις φωτοβολίδες που εκτόξευσε και να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω:

- Υπάρχει έγγραφο της εταιρίας Rheinmetall, με το οποίο αναγνωρίζει  οφειλή - συμβιβασμό 200.000.000 ευρώ; 

- Ποιό Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής (ΧΕΠ) και με ποιό ακριβή σκοπό έκδοσης, έχει αδιάθετο υπόλοιπο 100.000.000 ευρώ; 

- Έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Οικονομικών ως ισοδύναμο κάποιο από τα παραπάνω ποσά και να επανεγγράψει αντίστοιχες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας; 

- Έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Οικονομικών να μεταφέρει, μη αναλωθείσες πιστώσεις, από την ομάδα κωδικών 6900 (πληρωμή εξοπλιστικών προγραμμάτων) σε αντίστοιχους κωδικούς αριθμούς μισθοδοσίας του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ;

Επισημαίνεται, ότι το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται συνεχώς, μέχρι σήμερα, τη χρησιμοποίηση πιστώσεων που προκύπτουν από τις παραπάνω πηγές για μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παροχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άρνηση χρησιμοποίησης υπολοίπων από τους κωδικούς αριθμούς πληρωμής των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την αποκατάσταση του υπολοίπου 50% της απόφασης του ΣτΕ, άρνηση που άφησε έκθετο τον Υπουργό,  ο οποίος αρκέστηκε σε αποστολή παρακλητικών επιστολών προς το Υπουργείο Οικονομικών.  

Μετά την  παρέλαση εκατοντάδων εκατομμυρίων στο ΥΠΕΘΑ, αναρωτιόμαστε αλήθεια γιατί ο κ. Καμμένος, για μόλις 55.000.000 ευρώ που κοστίζουν οι μισθολογικές προαγωγές για τη διετία 2017 - 2018, τα οποία όπως ισχυρίζεται έχει ήδη βρει, δεν εξαιρεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την εν λόγω τροπολογία;

Ευχόμαστε, να μην πρόκειται για μια ακόμη κοροϊδία και ακόμη χειρότερα για μια πολιτική απάτη του κ. Καμμένου προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τα οποία και ελπίζουμε να μην θεωρεί ως “πελατάκια”, όπως χαρακτήρισε τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας».
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 18-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ



Όσα είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο (βίντεο)

Δείτε την ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις».

Εγκαινιάστηκε ο περιφερειακός της Καστανιάς

Το Σάββατο 21 Μαΐου εγκαινιάστηκε ο περιφερειακός δρόμος της ΤΚ Καστανιάς δημοτικής ενότητας Βοιών. Με το έργο αυτό γίνεται παράκαμψη του οικισμού, και εξασφαλίζεται έτσι η πρόσβαση μεγάλων οχημάτων, όπως λεωφορεία, στο σπήλαιο Καστανιάς, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητάς του, αλλά και θα εξυπηρετήσει γενικότερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 896.341,46 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), ενώ μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το δήμο Μονεμβασίας.
Παραδόθηκε συνολική οδοποιία μήκους 1.650μ, μέσου πλάτους 6μ. Τοποθετήθηκε κάθετη σήμανση, εξωτερικό στηθαίο ασφαλείας και οριζόντια διαγράμμιση. Κατασκευάστηκαν έξι τεχνικά συλλογής ομβρίων υδάτων και έξι τοίχοι αντιστήριξης συνολικού μήκους 209μ και ύψους από 2μ έως 4μ.
Στην τελετή των εγκαινίων, στην οποία προεξήρχε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο αστυνομικός διευθυντής Λακωνίας Γεώργιος Μαρουδάς, αντιδήμαρχοι του δήμου Μονεμβασίας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι των τοπικών αστυνομικών και λιμενικών αρχών και κάτοικοι της περιοχής.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

(η Βυζαντινή καστροπολιτεία του Αγίου Δημητρίου) εκπέμπει SOS.

Η ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (η Βυζαντινή καστροπολιτεία του Αγίου Δημητρίου) εκπέμπει SOS. Μέχρι τώρα μόνο η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας αφουγράστηκε την αγωνία της και διέσωσε το κύριο τοίχος της από επικείμενη κατάρρευση. Καιρός είναι το ενδιαφέρον να γενικευτεί και να γίνει ΠΑΝΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. Πανέμορφος τόπος, με ανεκτίμητο μνημείο που χάνεται
Πηγή



MANH.ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ.

  • Ο πρώτος αγώνας στην Μάνη είναι γεγονός! 
    Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και η Ένωση Απανταχού Μανιατών διοργανώνουν το Σάββατο 28 Μαΐου, ορεινούς αγώνες δρόμου με την ονομασία «Mani Run»! με εκκίνηση και τερματισμό τον πανέμορφο Γερολιμένα!

    Το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 4 διαδρομές: 

    -Διαδρομή 24χλμ. Η ώρα εκκίνησης είναι στις 16:00.

    Η πρώτη έχει μήκος 24 χλμ. και θετική υψομετρική 600μ.
    Στη διαδρομή αυτή οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τα γραφικά μονοπάτια από το σημείο εκκίνησης (Γερολιμένας ) ως τον τερματισμό(Γερολιμένας) περνώντας μέσα από τους γραφικούς οικισμούς και τα βουνά της Μάνης απολαμβάνοντας το εκπληκτικό και ποικιλόμορφο τοπίο που συνδυάζει το βουνό με την θάλασσα. 
    Οικισμοί : Γερολιμένας- Άλικα - Κυπάρισσος-Τσικαλιά -Μουντανίστικα-Λιοντάκι - Δίπορο- Μπουλαριοί -Κοίτα- Κεχριάνικα -Νέασα - Γερολιμένας. 

    -Διαδρομή 12 χλμ.Η εκκίνηση είναι στις 17:00.
    Η διαδρομή είναι μικρότερης δυσκολίας για λιγότερο έμπειρους δρομείς, μήκους 12,6 χλμ .Με εκκίνηση και τερματισμό τον Γερολιμένα. 
    Στις διαδρομής αυτή οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τους δρόμους ασφάλτου που ενώνουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και θα απολαύσουν το ιδιαίτερο τοπίο της Μάνης. Οικισμοί : Γερολιμένας- Νέασα -Έλια-Κούνος-Καλόπυργος -Δρύ -Γερολιμένας

    -Διαδρομή 6,3 χλμ.Η εκκίνηση είναι στις 17:00.
    Η διαδρομή είναι μικρότερης δυσκολίας για λιγότερο έμπειρους δρομείς, μήκους 6,3 χλμ .Με εκκίνηση και τερματισμό τον Γερολιμένα. 
    Στις διαδρομής αυτή οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τους δρόμους ασφάλτου που ενώνουν τους παραδοσιακούς οικισμούς και θα απολαύσουν το ιδιαίτερο τοπίο της Μάνης. Οικισμοί: Γερολιμένας-Οχιά Γερολιμένας -..


    - Τέλος στις 18:00 θα δοθεί εκκίνηση σε μία διαδρομή ασφάλτου μήκους 2,5χλμ. γύρω από τον παραδοσιακό οικισμό του Γερολιμένα για τους μικρούς δρομείς αλλά και όσους θέλουν να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής.
    Στις παροχές του αγώνα περιλαμβάνονται ο ανεφοδιασμός και η υποστήριξη των συμμετεχόντων από εθελοντές στους σταθμούς τροφοδοσίας, υγειονομική υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικά για όλους τους συμμετέχοντες, απονομές επάθλων για τους νικητές και βέβαια μουσική εκδήλωση και μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα.


    Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν στις 21:00.
    Απονομές θα γίνουν στους τρεις πρώτους άνδρες κάθε διαδρομής και τις τρείς πρώτες γυναίκες κάθε διαδρομής. Επίσης απονομές θα γίνουν στους τρείς πρώτους της διαδρομής των 24 χιλ στις ηλικιακές κατηγορίες 40-49, 50-59 και 60+. 


    Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν για όλες τις διαδρομές. Οι συμμετέχοντες μπορούν να καταθέσουν οποιoδήποτε χρηματικό ποσό στον λογαριασμό της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Τράπεζα Πειραιώς: 5023 – 032595 - 870 IBAN:GR3801720230005023032595870 . 
    Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

  • Το link εγγραφών είναι http://runner.polldaddy.com/s/mani-run

  • Το link για την φόρμα εγγραφής για τους εθελοντές είναιhttp://runner.polldaddy.com/s/mani-run-volunteers
  •  
    Τηλέφωνο
    6993956933
     
    Email
    Enwsi.apantaxou.maniatwn@gmail.com

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ.

Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεργασία με το Π.Κ. Κυθήρων και την τοπική κοινότητα Καρβουνάδων διοργανώνει ενημερωτική συγκέντρωση για τους εθελοντές πυρόσβεσης στην πλατεία
Καρβουνάδων την Τετάρτη 25 Μαίου και ώρα 10.00 π.μ.


Οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις θα σινεχιστούν και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες του Νησιού. 
Το περιεχόμενο των οδηγιών βασίζεται στο τι και πως πρέπει να γνωρίζει και να εφαρμόζει ο κάθε εθελοντής πυρόσβεσης κατά την διάρκεια ενός ατυχούς γεγονότος, κάτω από τις οδηγίες και υποδείξεις του εκάστοτε υπευθύνου αξιωματικού πυρόσβεσης.
Πρακτικό θα είναι να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν.Πρέπει δε όλοι να θυμόμαστε ότι ενημερωμένος πολίτης σημαίνει χρήσιμος πολίτης σε κάθε δύσκολη περίσταση.


ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.

ΒΑΤΙΚΑ.Καθε βοηθεια πολυτιμη, σε περίπτωση εντοπισμού εύρεσης νεκρής-τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας,η δελφινιου

Παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση εντοπισμού εύρεσης νεκρής-τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας,η δελφινιου να επικοινωνήσουν άμεσα στα τηλέφωνα του Σύλλογου Τουλίπα Γουλιμή 6977887292 - 6948525841 – 2734029039 η το λιμεναρχειο της περιοχης που κινητοποιείται αμεσα για την καταγραφει του ζωου . Κάθε πληροφορία μπορεί να φανεί πολύτιμη για το απειλούμενο θαλάσσιο αυτό ειδος.Τα αποτελέσματα της καταγραφής με στόχο την λήψη πληροφοριών, και λύσεων για την θαλάσσια χελώνα πριν την αναπαραγωγική περίοδο ειναι σημαντικη πολύ ,και αποστέλλεται στον Αρχελων ,ετσι καταγράφεται ο πλυθυσμος στον τοπο μας . Αυτή την περίοδο οι θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν από τις μεταναστεύσεις τους για να ζευγαρώσουν και μετά οι θηλυκές να κάνουν τις φωλιές τους στις παραλίες του νησιού. Η άτυχη χελώνα όμως δεν πρόλαβε να συμμετάσχει στην αναπαραγωγή του είδους και βρήκε τραγικό θάνατο αμέσως μόλις επέστρεψε.
Εάν η χελώνα είναι νεκρή, πρέπει ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ, και να ειδοποιηθεί το λιμεναρχείο η ο Σύλλογος, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ Η ΧΕΛΩΝΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΕΚΡΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ.
Ευχαριστουμε τους εθελοντες μας για την εξαιρετικη δουλεια!!!!!!!!!!!!!Ευχομαι συντομα να εχουμε και Μωρακια!!!!

Πηγή 
Maria Aroni





ΚΑΛΑΜΑΤΑ.ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ ! ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Καλαμάτα 22 Μαΐου2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εθελοντική Αιμοδοσία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "Ξαναρχί-ΖΩ", ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, για την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης», την οποία έχουν ιδρύσει και στηρίζουν.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, από τις 09:00 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων στην εθελοντική αιμοδοσία, ως μια μορφή προσφοράς ζωής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται ως θεραπευτικό μέσο. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα σε όποιον το χρειάζεται, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν.





ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ, ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΑΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.

 ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!