Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών των Βατίκων

Δελτίο τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών των Βατίκων Οι αγρότες,κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από την Δημοτική Ενότητα Βοιών συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων και αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι να φτάσουν στη δικαίωση των αιτημάτων τους. Συμπαρατασσόμαστε με όλους τους αγρότες της Λακωνίας και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αγροτών Ελλάδος και συνεχίζουμε τον αγώνα μας καλώντας όλους τους επαγγελματικούς κλάδους να μας στηρίξουν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και για την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου,τον φούρνο του Χαράλαμπου Κωνσταντινάκου,το κρεωπολείο Αλέκου Τουρουντάκη και όλους τους περαστικούς κατοίκους που προσφέρθηκαν.Σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει ,το απαιτούν οι συγκυρίες ,να είμαστε όλοι ενωμένοι ,διότι αν ισοπεδωθεί ο αγροτικός τομέας θα εξαφανιστούν και οι άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που στηρίζονται από αυτόν. Τα μέτρα που επιβάλλουν τα μνημόνια και θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση θα γονατίσουν την αγροτιά ,τον τελευταίο οικονομικό πυλώνα της χώρας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό ,θέλουμε να δουλεύουμε την γη μας και να παράγουμε τα προιόντα μας μέσα στα πλαίσια ενός δίκαιου φορολογικού και ασφαλιστικού μέτρου που θα μπορεί να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος και όχι να τον αφανίσει. Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής.

ΚΡΟΚΕΕΣ:Ξεκίνησαν δυναμικές κινητοποιήσεις με μπλόκο στην Ε.Ο Σπάρτης-Μονεμβασίας(θέση εκκλησάκι στον Κριαρά).

ΚΡΟΚΕΕΣ:Ξεκίνησαν δυναμικές κινητοποιήσεις με μπλόκο στην Ε.Ο Σπάρτης-Μονεμβασίας(θέση εκκλησάκι στον Κριαρά).
Πικρή η τούρτα γεννεθλίων στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τους αγρότες.
Σε αντίθετη τροχιά και από το "σκίσιμο των μνημονίων" πέρασε στο "σκίσιμο"όλων των παραγωγικών τάξεων.
Οι αγρότες αποφασισμένοι δεν ΕΠΑΙΤΟΥΝ ...ΑΠΑΙΤΟ
ΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.




9η εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 27/1 την 9η εθελοντική αιμοδοσία από τις 17.00′ έως τις 19.00′.

ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ."ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

"ΟΙ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ,ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ.

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΟΙ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βατικιωτών Αγροτών στο δρόμο Δερματιάνικα Άγιοι Απόστολοι.
Η Συγκέντρωση ήταν τόσο μεγάλη σε πλήθος και παλμό που εγώ τουλάχιστον δεν είχα δει ανάλογη στην ζωή μου στα Βάτικα .
Οι αγρότες μας , ψηφοφόροι όλων των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου ύψωσαν δυναμικά τη φωνή τους ενάντια στα μέτρα που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση .
Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα να δουλεύουμε στη γη μας και να παράγουμε τα δικά μας προϊόντα στη δική μας πατρίδα φώναζαν .
Τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση δήλωναν ότι αφανίζουν από προσώπου γης τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο .
Στην συγκέντρωση διακρίναμε και φωτογραφήσαμε την αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μονεμβασίας Σοφία Δουμάνη , τον πρόεδρο της Ελίκας Γεώργιο Κουσούλη – Ήρωα , τον πρόεδρο του Κάμπου Βαγγέλη Σωτήραλη και πολλούς άλλους που θα διακρίνετε εσείς στις φωτογραφίες .
Πηγή

Stathakis Panagiotis

ΒΑΤΙΚΑ.ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ : Από το πρωί της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου οι βατικιώτες αγρότες δυναμικά κατέβηκαν με τα τρακέρ στο δρόμο μεταξύ Αγίων Αποστόλων και Κάμπου, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Προέβησαν σε 10λεπτο κλείσιμο του δρόμου ανά μια ώρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συνεχίζουν να παραμένουν στον δρόμο . Συμπαρατάσσονται μαζί με τους αγρότες της Λακωνίας και της υπόλοιπης χώρας και υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας και απαιτούν να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια που οδηγούν στον αφανισμό του αγρότη. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους βατικιώτες αγρότες στις 7:00 μ.μ. στη συγκέντρωση που θα γίνει στο εργοστάσιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων για ενημέρωση και προγραμματισμό των κινητοποιήσεων.
 Πηγή
Συμβαίνει Τώρα

Καταλήψεις σε όλα τα Δημαρχεία και τις Υπηρεσίες την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου

Η Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 2.00 το μεσημέρι.
Το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν στους παραπάνω χώρους συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στη 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στην φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν σύσσωμες οι κυβερνήσεις της χώρας, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς στη σύνθεσή τους και μετά την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους δανειστές, δίνει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη.
Η ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 2.00 το μεσημέρι.
Στόχος, αφενός να ενημερωθούν αναλυτικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ. για το τι προβλέπει η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς με την οποία διαλύεται η Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Δημόσιο, Κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή μας και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.
Η απορύθμιση του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο εμάς, μέσα από την ενημέρωση να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων, άνεργων συνταξιούχων και κάθε άλλης κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων και να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας Πανεργατικά-Παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Η εικόνα των μπλόκων στη Λακωνία αυτή την ώρα

Στα μπλόκα τους παραμένουν οι λάκωνες αγρότες και σήμερα. Σε εκείνο του Βλαχιώτη υπάρχουν τριάντα τρακτέρ και κάποια αγροτικά αυτοκίνητα. Σχεδόν ίδια δύναμη και στα μπλόκα των Κροκεών και της Λίμνης Γυθείου, ενώ από σήμερα άλλο ένα μπλόκο έχει στηθεί στη Λακωνία στο ύψος της Συκιάς δήμου Μονεμβασίας.
Ο αγροτικός κόσμος ετοιμάζεται για την πανελλαδική σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος συγκεκριμένες προτάσεις ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και θα οριστεί η αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

"ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΤΡΑΚΤΕΡ !!!

Με παλμό και με την συμμετοχή πολλών αγροτών με πάνω απο 50 τρακτερ ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι Βατικιώτες αγρότες σήμερα το μεσημέρι  25/01/2016 μεταξύ Αγίων Αποστόλων και Κάμπου στο σημείο επί της κεντρικής οδού Σπάρτης- Νεάπολης στο συνεργείο του Νικολάου Μινώπετρου και καταστήματος "Κοχίμπα".
Μετά από πρόσκληση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων χθές 24/01, αποφασίστηκε η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών στα Βάτικα, κατά των μέτρων που θέλει να περάσει η κυβέρνηση,κατά των φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων και τα μνημόνια που οδηγούν τον αγρότη στον αφανισμό του.Οι αγρότες των Βατίκων Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους αγρότες της Λακωνίας και της υπόλοιπης χώρας ,και υψώνουν την φωνή τους κατά των δυσβάσταχτων μέτρων.

 Η Συντονιστική Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα προς όλους με ένα μήνυμα. <<Φίλε αγρότη αγωνίσου για το μέλλον σου, αγωνίσου για το μέλλον των παιδιών σου και αποφάσισε ....η θα υποστηρίξεις το δικαίωμα σου να έχεις μέλλον στον τόπο σου και στο χωράφι σου η θα αφήσεις να σε αφανίσουν τα δυσβάσταχτα μέτρα που θέλουν να σου επιβάλλουν.>> 
Αναλυτικό Φωτορεπορτάζ σε λίγο...ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ 

BATIKA.Διαμαρτυρία αγροτών Βατικων.Λεκτική επίθεση εναντίον Σοφίας Δουμάνη.

Διαμαρτυρία αγροτών Βατικων. Ευτυχώς που ολοι γνωριζομαστε μεταξύ μας ποιοι εχουμε βρεθει σε κοινους αγώνες και ποιοι ηταν αποντες τοσα χρονια και ευχαριστώ ολους που απωθησαν την λεκτικη επίθεση εναντίον μου από εναν κ μονο. Ουτε θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικο κατα τα λεγομενα του συγκεκριμενου,ποτέ δεν συμμετείχα ή δεν στηριξα υπο αυτο το πρίσμα. Ως ενεργό πολιτη κανείς δε θα μου απαγορευσει που θα συμμετεχω.ή ποια αποψη θα εκφρασω.
Πηγή
Σοφία Δουμάνη

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ Τ.Κ ΕΛΟΥΣ κ ΛΕΗΜΟΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


Ένα μεγάλο έργο,που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία των χωριών Έλους και Λεήμονα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Κοινό αίτημα των κατοίκων η προστασία των χωριών από πιθανές υπερχειλήσεις ή σπάσιμο των προχωμάτων όπως συνέβη τελευταία το 1999.
Κύκλοι της Περιφέρειας τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο της τάξης των 2500000 ευρώ με μιά μελέτη που είχε όλες τις εγκριτικές αδειοδοτήσεις και ένα διαγωνισμό που έγινε με διαφάνεια για την επιλογή του αναδόχου.
Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε μαζί με τον Δήμο Ευρώτα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τυχόν προβλήματα θα αντιμετωπισθούν μέσα σε κλιμα συναίνεσης και συνεννόησης,κατέληξαν.
Η Δημοτική Αγορά της Λακωνίας επισκέφθηκε το εκτελούμενο έργο Διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση του έργου κα
ι είμαστε σίγουροι για την θετική και αποτελεσματική κατάληξη,

Πηγή 
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας


ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ


Πρωτοφανής η κινητοποίηση των αγροτών του Ευρώτα,αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας.
Στα μπλόκα συζητείται έντονα τα προβλήματα και το μέλλον του αγροτικού εισοδήματος και υπάρχει γενική συμφωνία.
Η ακολουθούμενη πολιτική της Κυβέρνησης παρά τις δεσμεύσεις της,ένα χρόνο πριν είναι καταστροφική και οδηγεί στο περιθώριο τους αγρότες.
Υπάρχει απόφαση για κο
ρύφωση των κινητοποιήσεων.










ρύφωση των κινητοποιήσεων.

Eνώσεις Ραδιοσταθμών (www.enirs.gr):"οι οργανισμοί δικαιωμάτων καταχρώνται τη δεσπόζουσα θέση τους"‏

Αποποινικοποίηση της δημόσιας εκτέλεσης μουσικής από ραδιοφωνικούς σταθμούς ζητούν με τη συμμέτοχή τους στη δημόσια διαβούλευση για τα πνευματικά δικαιώματα οι Ενώσεις Ιδιοκτητών Ραδιοσταθμών Μακεδονίας – Θράκης & Νήσων Αιγαίου, Ηπείρου & Επτανήσων, Πελοποννήσου και Κρήτης. Επίσης επισημαίνουν ότι παρότι όταν γράφτηκε η νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα, το ρόλο του αδύναμου είχαν οι φορείς των πνευματικών δικαιωμάτων, σήμερα έχουν αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά, την οποία καταχρώνται εις βάρος των χρηστών (κι εν προκειμένω των ραδιοφωνικών σταθμών).
Σε ότι αφορά τα αμοιβολόγια, οι ραδιοσταθμοί ζητούν ευνοϊκές ρυθμίσεις στις αμοιβές με βάση γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και αναλογικότητα ως προς τη φυσιογνωμία του χρήστη (λ.χ. ραδιοσταθμός ενημερωτικός, μουσικός με ελληνικό ρεπερτόριο, με ξένο ρεπερτόριο κλπ). Επιπλέον, μέσω της δυνατότητας παρακολούθησης των κομματιών των οποίων αναπαράγονται, οι ραδιοσταθμοί θα μπορούσαν να πληρώνουν μόνο για αυτά τα κομμάτια και όχι για το σύνολο του ρεπερτορίου, όπως γίνεται σήμερα. Τέλος, ζητούν τη δυνατότητα σύναψης απευθείας εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των επαγγελματιών χρηστών και των δικαιούχων Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, χωρίς τη μεσολάβηση των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρησης (ΟΣΔ).
Αποποινικοποίηση της δημόσιας εκτέλεσης έργων από επαγγελματίες
Η θέση των Ενώσεων Ιδιοκτητών Ραδιοσταθμών είναι κάθετα υπέρ της αποποινικοποίησης της δημόσιας εκτέλεσης, τουλάχιστον για τους επαγγελματίες χρήστες (όπως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί), και διότι είναι αδιανόητο και νομικά μοναδικό να δίδεται σε ιδιώτη το δικαίωμα να καταδιώκει ποινικά άλλον ιδιώτη για αστικής φύσης διαφορές, και διότι η συγκεκριμένη δυνατότητα (ποινικής καταδίωξης) γίνεται αντικείμενο συστηματικής καταχρηστικής εκμετάλλευσης από ορισμένους ΟΣΔ (και ιδίως από την ΑΕΠΙ ΑΕ), αλλά και διότι το αστικό δίκαιο παρέχει πληρέστατη προστασία έναντι του τυχόν κακόβουλου (επαγγελματία) χρήστη, όπως σε όλες τις άλλες κατηγορίες (εμπορικών και μη) συναλλαγών.
Ειδικότερα, είναι αδιανόητο οι επαγγελματίες χρήστες, που διαθέτουν άδεια για την άσκηση του επαγγέλματός τους, που έχουν γνωστή έδρα και πραγματική επαγγελματική εγκατάσταση, που υπόκεινται σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ιδίως δε οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που γνωστοποιούν κατ’ έτος τα οικονομικά τους στοιχεία στο ΕΣΡ και υπόκεινται σε κανόνες αυξημένης διαφάνειας, να σέρνονται σιδηροδέσμιοι στα Ποινικά Δικαστήρια σαν να είναι διακινητές παράνομου (πειρατικού) φωνογραφικού υλικού. Βεβαίως, δε διαφωνούμε ως προς την ιδιάζουσα φύση του Πνευματικού Δικαιώματος, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί περιουσιακό δικαίωμα επί αγαθού προοριζόμενου για δημόσια χρήση, η οποία πραγματώνεται διά της δημόσιας εκτέλεσης. Αν εξετάσουμε άλλα αντίστοιχα δικαιώματα, διαπιστώνουμε ότι η ποινική προστασία του εν λόγω δικαιώματος είναι μοναδική και παντελώς αδικαιολόγητη, δεδομένου εξάλλου και ότι, μετά την καθιέρωση των ΟΣΔ, η συλλογική διαχείριση των δικαιωμάτων, καθ΄όλα τα στάδια που προηγούνται της διανομής των αμοιβών στους δικαιούχους (δημιουργούς), φέρει όλα τα στοιχεία της διενέργειας εμπορικών πράξεων, και αντιμετωπίζεται μάλιστα ως τέτοια από τη φορολογική νομοθεσία (π.χ. υπαγωγή στον ΦΠΑ). Θα μπορούσαν να αναφερθούν ως παραδείγματα η μη καταβολή κομίστρου για μίσθωση οχήματος Δημόσιας Χρήσης (π.χ. ΤΑΞΙ, φορτοταξί) ή σε δημόσια και ιδωτικά μέσα μαζικής μεταφοράς, η καταπάτηση ιδιωτικού δάσους, ακόμη δε και η μη καταβολή τιμήματος σε συμβάσεις πώλησης εμπορευμάτων με παρακράτηση κυριότητας.

Η ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑΊ΄ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ.


Συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά τα Κυθηραϊκά Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά στον Αλιμο,στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν.Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, την Κυριακή το πρωί 24-1-16 για την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης πίττας.

''Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να πάρουμε δύναμη για αγάπη και ομοψυχία από τον Αγιο Θεό,την Παναγία μας τη Μυρτιδιώτισσα,τον Αγιο Βασίλειο και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας'',είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ,αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα.
 
Την πίττα έκοψε ο πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ.Εμμ.Καλοκαιρινός ο οποίος μίλησε και απηύθυνε ευχές και εκ μέρους των προέδρων και των άλλων Σωματείων.
  
Παρόντες ήταν εκεί οι πρόεδροι,του ΚΙΠΑ καθηγητής κ.Γιώργος Κασιμάτης,της Κυθηρα'ι'κής Αδελφότητας Πειραιά-Αθήνας κ.Βρετός Κυπριώτης,του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ.Γεώργιος Καρύδης,του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών κ.Καίτη Αρώνη-Τσίχλη,του Οικοπεδικού Συνεταιρισμού Κυθηρίων Αλίμου κ.Σπύρος Βαρυπάτης και του Εξωραϊστικού Αλίμου κ.Καρύδη.Τον απουσιάζοντα πρόεδρο της Εταιρείας Κυθηραϊκων Μελετών εκποσώπησε ο αντιπρόεδρος κ.Μανώλης Καλλίγερος.
  
Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ναό της Μυρτιδιωτίσσης,την οποίαν παρακολούθησαν τα Δ.Σ των Σωματείων,τα μέλη τους και πολύς κόσμος.
  
Ομως ο κόσμος ήταν αισθητά λιγώτερος των προηγουμένων ετών,αφού την προηγούμενη μέρα χιόνιζε και το κρύο ήταν αρκετά τσουκτερό.
 ----------------------------------------
 Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος
----------------------------------------