Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΥΘΗΡΑ 12/5/2015


Ανακοίνωση Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

undefinedΟ Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών στα πλαίσια της προσπάθειας του να αναδείξει τα Κύθηρα και όσα σημαντικά γίνονται στον πολιτισμό, προσκάλεσε τη χορωδία Κυθήρων «ΚΕΥΘΟΣ» στην Αθήνα, με μαέστρο τον κ. Τίμο Λιγνό και  πιανίστα την κα Μαριλίνα Τζελέπη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση, το Σάββατο 9/5/2015 με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου, κυθηρίων και φίλων, να χειροκροτεί με ενθουσιασμό.

Ερμηνεύτηκαν τραγούδια του αείμνηστου κυθήριου συνθέτη και στιχουργού Κλέωνος Τριανταφύλου (Αττίκ), των αείμνηστων συμπατριωτών μας και στιχουργών Ν. Φατσέα και Ι.Πρινέα, αλλά και του νέου συνθέτη Π. Λευθέρη σε στίχους του πατέρα του, καπετάν Γιώργη Λευθέρη.

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών θα συνεχίσει παρόμοιες συνεργασίες γιατί ο πολιτισμός σώζει την κοινωνία, όταν διέρχεται παρόμοιες με τη σημερινή κρίσεις, που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά βαθύτατα πολιτισμική, με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Για το κοινό των Κυθήρων με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, η εκδήλωση θα επαναληφθεί στα Κύθηρα, στις 23/8/2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 21.00 στον πολυχώρο «Ζείδωρον» (Καψάλι Κυθήρων).

Καλή αντάμωση, λοιπόν, στα Κύθηρα.
-------------------------------------------------
Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Ο Πρόεδρος Γιώργος Καρύδης


Ο ΠΟΤΑΜΟΣ... παλιά.

Πηγή Kosmas Megalokonomos .facebook.com

Με εξαιρετική λαμπρότητα και ευλάβεια ετελέσθηκε και εφέτος ο εορτασμός του Πολιούχου Κυθήρων Οσίου Θεοδώρου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων την Τρίτη 12 Μαίου 2015 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμον ιερά Μονή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης,την Δευτέρα 11-5-05-2015 στις 19.00 εψάλει  Μέγας λαμπρός εσπερινός και  οι εκδηλώσεις για τον προστάτη πολιούχο μας όσιο Θεόδωρο  κορυφώθηκαν  το πρωί της Τρίτης 12-05-2015 με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία.    Τελέστηκε

Άμεση καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι και αποζημίωση των παραγωγών ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Άμεσο έλεγχο των καλλιεργειών και των περιοχών της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης  από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικοινώνησε επίσης με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να προβούν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των παραγωγών της Τεγέας, που επλήγη ιδιαίτερα, αλλά και των λοιπών περιοχών της Αρκαδίας, που υπέστησαν καταστροφές από το χαλάζι.

πηγή  report24.gr

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου,Μείωση τελών καθαριότητας -φωτισμού και ύδρευσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.



Επίσκεψη των Βουλευτών μας στα Κύθηρα

Την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 θα επισκεφτούν τα Κύθηρα οι βουλευτές της περιφέρειάς μας Α’Πειραιώς, Ελένη Σταματάκη και Στάθης Λεωτσάκος. Κατά την παραμονή τους στο νησί θα περιοδεύσουν στις δημόσιες υπηρεσίες και δομές του νησιού.
Την Πέμπτη 14 Μαΐου και ώρα  19.30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους πολίτες στο Αστικό Καφενείο στον Ποταμό.
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν για τα μείζονα θέματα που αφορούν τη χώρα και το νησί.

Η ανασκαφή της αρχαίας Αιγιλίας στα Αντικύθηρα

Ο Άρης Τσαραβόπουλος και οι εθελοντές στην Αιγιλία
Φαίνεται πως τελικά η ανασκαφή της αρχαίας Αιγιλίας στα Αντικύθηρα θα συνεχίσει και φέτος, αποκλειστικά με την συμμετοχή εθελοντών. Σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο της 24ης Απριλίου 2015, η Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιά και Νήσων γνωστοποίησε στον αρχαιολόγο Άρη Τσαραβόπουλο ότι η ανασκαφή την οποία διευθύνει έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσης του 2015.
Από το 2000, μετά από αίτηση της Κοινότητας Αντικυθήρων, η τέως ΚΣΤ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων ξεκίνησε ανασκαφική έρευνα στο Κάστρο με στόχο τη δημιουργία επισκέψιμου Αρχαιολογικού Πάρκου που θα συνέβαλλε στη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού, το οποίο τα τελευταία είκοσι χρόνια προχωράει σταθερά προς την ολοκληρωτική ερήμωση. Η ανασκαφή συνεχίζεται έως σήμερα χωρίς διακοπή υπό τη διεύθυνση του Άρη Τσαραβόπουλου κάθε Αύγουστο. Στην ανασκαφή συμμετέχουν εθελοντικά, με την καθοδήγηση αρχαιολόγων, φοιτητές αρχαιολογίας και άλλων ειδικοτήτων, αλλά και εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, οι οποίοι επιλέγουν τη συμμετοχή στην ανασκαφή ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ημερίδα με θέμα: «Δημόσιο Λιμάνι - Ο δρόμος για την Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε από τη  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερίδα με θέμα: «Δημόσιο Λιμάνι – Ο δρόμος για την Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής 10/5, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Παν. Λαφαζάνης, ο Αν.Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης, και Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, οι βουλευτές Α και Β Πειραιά.
Στην διάρκεια της ημερίδας:
·       Έγινε συζήτηση για  το Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας των λιμανιών  της χώρας, τα  προβλήματα και τις προκλήσεις.
·       Αναδείχθηκε η σύνθετη σχέση του Λιμανιού με τους επιλιμένιους Δήμους.
·       Παρουσιάστηκαν οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια
·       Εξετάστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού. Η κερδοφορία και η ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ολοι οι ομιλητές επισήμαναν:
 Την ανάγκη τα λιμάνια να παραμείνουν δημόσια.  Τα λιμάνια δεν είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, που πωλείται για την είσπραξη τιμήματος καθώς γύρω απ’ αυτό έχει αναπτυχθεί ένα πλέγμα σχέσεων με τις πόλεις, σε εργασιακά, σε πολεοδομικά,

 
περιβαλλοντικά ζητήματα είναι επίσης σχέσεις πολιτισμού και ανθρώπινες σχέσεις.
Η πώληση της Αρχής Λιμένος είναι μία ακραία νεο-φιλελεύθερη πολιτική που έχει εγκαταληφθεί μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε.
Η καθαρή παρούσα αξία του ΟΛΠ ξεπερνά το 1 δις ευρώ γεγονός που είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα σενάρια που θέλουν τα προσδοκόμενα κέρδη από την ιδιωτικοποίησή του να μην ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ.

Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός μαζικού κινήματος υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών.

Τονίστηκε η ανάγκη διαμόρφωσης μιας Εθνικής Λιμενικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας θα καθοριστεί το παραγωγικό μοντέλο του κάθε λιμανιού, πράγμα, που οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις είτε αδιαφορούσαν να κάνουν είτε εάν ξεκινούσαν να το επιχειρήσουν ακολουθούσαν εντελώς λάθος επιλογές.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αντιστρέψει αυτή την πολιτική ώστε το λιμάνι να γίνει παραγωγική πηγή πλούτου για την Οικονομία, τις πόλεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας και να διαμορφώσει μια εθνική λιμενική πολιτική με πολυετή ορίζοντα.

Τα υλικά της Ημερίδας και πιο αναλυτικά συμπεράσματα, θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"Στον Βρονταμά η Υπηρεσία μας συνέχισε την επικοινωνία της με τους πολίτες για την αντιπυρική περίοδο 2015.

Στον Βρονταμά η Υπηρεσία μας συνέχισε την επικοινωνία της με τους πολίτες για την αντιπυρική περίοδο 2015.
Συνάντηση στην Τ.Κ. Βρονταμά του Δήμου Ευρώτα είχε με τους κατοίκους που ενδιαφέρθηκαν κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας αποτελούμενο από τον Διοικητή μας, τον Υποδιοικητή του Εθ.Π.Σ. στου Δήμου Ευρώτα Π.Π.Υ. Κούρλα Ευάγγελο και τον υπεύθυνο Π.Π. του Δήμου Ευρώτα Δήμο Βέρδο.
Η Πρόσκληση έγινε με πρωτοβουλία της Προέδρου της Τ.Κ. και η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας.
Η ανανέωση της επικοινωνία σε επόμενη συνάντηση με την ομάδα των εθελοντών πολιτών για άμεση επέμβαση ήταν η κατάληξη, όπου τότε θα εκπαιδευτούν σε πρακτικά θέματα άμεση
ς επέμβασης, ατομικής προστασίας, συνεργασίας με τι Πυροσβεστικό Σώμα και χρήσης των υλικών και μέσων που διαθέτει η Τ.Κ. για την περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς.