Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕ Ο ΚΟΥΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ;(ΒΙΝΤΕΟ)

Απόσπασμα από την εκπομπή του Νίκου Μάνεση «60′ Ελλάδα» στον ALPHA. Στο μικρό αυτό απόσπασμα της εκπομπής παρουσιάζεται καταγγελία για αρχαιοκαπηλεία του Ζακ Υβ Κουστώ στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ναυάγιο αυτό έχει βρεθεί το συγκλονιστικότερο μέχρι στιγμής, εύρημα αρχαίας τεχνολογίας, το οποίο ανατρέπει και αναθεωρεί τα όσα νομίζαμε μέχρι στιγμής για τον αρχαίο κόσμο.
Τι άλλο άραγε εξίσου σημαντικό να αφαίρεσε ο Κουστώ από το ναυάγιο;
Υπενθυμίζουμε επίσης και τον ύποπτο ρόλο του Κουστώ ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το γεγονός ότι πόντιζε ισραηλινές αρχαιότητες ανοικτά της Κρήτης για να παρουσιάσουν στην συνέχεια τον πολιτισμό των Μινωϊτών ως εβραϊκό, στα πλαίσια των γνωστών πρακτικών ,των «διαφόρων κέντρων», που προσπαθούν διακαώς με διάφορες ανθελληνικές ψευδοθεωρίες (Ινδοευρωπαίοι, Το αλφάβητο είναι Φοινικικό κ.λ.π.) να παραχαράξουν την Ιστορία και να υποβαθμίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό ,εμφανίζοντας τον ως ένα πολιτισμό δανεικό από την Ανατολία!

Σύμφωνα με σχόλιο αναγνώστη:
Εάν ο Κουστώ άρπαξε κάτι το πολύ σημαντικό (καί, ναί, ήταν αρκετά έξυπνος να καταλάβει τί αξία είχε ό,τι έπιανε στα χέρια του), αυτό δεν ήταν ούτε άγαλμα, ούτε αγγείο, ούτε τίποτε παρόμοιο. Ήταν ένα μηχάνημα ίσης σημασίας με τον Μηχανισμό. Ήταν η "καλίμπρα" του Μηχανισμού. Καί, αποκλείεται οι Ρωμαίοι άρχοντες που άρπαξαν τον Μηχανισμό, ν' άφησαν την καλίμπρα στη θέση της. Στο ναυάγιο βρισκόντουσαν καί τα δύο μηχανήματα παρέα. Είμαι 1000% σίγουρος.
Βλέπεις, σε τέτοιους μηχανισμούς είναι οπωσδήποτε απαραίτητο το συνοδευτικό ρυθμιστικό μηχάνημα
Πχ, πώς θέτανε τις παρούσες τιμές των άστρων, ώστε σε τρέχοντα χρόνο ο Μηχανισμός να συνεχίσει να δείχνει τις σωστές θέσεις τους; Σκέψου ότι: αν άφηναν τον Μηχανισμό ακίνητο, ώστε να ρυθμίσουν όλα τα γρανάζια, ώσπου να τελειώσουν (υπολογίζω πως τους έπαιρνε κανένα τέταρτο τουλάχιστον), η Σελήνη (δηλ. ο δίσκος της στον Μηχανισμό) είχε ήδη προχωρήσει - είχε ήδη φύγει μπροστά από τη θέση ρύθμισης, σε παρατηρήσιμο βαθμό. Οπότε, ή την άφηναν τελευταία, ή, αν γιά τεχνικές δυσκολίες αναγκαζόντουσαν να τη ρυθμίσουν πρώτη, έπρεπε να υπάρχει η καλίμπρα, ώστε να τους πεί πόσο είναι το σφάλμα - καί να ρυθμίσουν τη Σελήνη με "compensation" (προπορεία εξουδετέρωσης του σφάλματος).
Το κακό είναι πως, οι "επίσημες" έρευνες γιά τον Μηχανισμό είναι (επιεικώς) πολύ μέτρια δουλειά. (Εξαιρώ τις όμορφες Φιλολογίνες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που εμφανίζονται καί στο ντοκυμανταίρ. Διότι, από τη μεριά της επιστήμης τους, κάνανε αρκετά.) Κανείς δεν κάθησε να κάνει ανάλυση σε βάθος. Καί φυσικά, δεν πέρασε κανενός ...επιστήμονα απ' το μυαλό ότι ο Μηχανισμός χρειάζεται "αδελφό" μηχάνημα γιά καλίμπρα.
Την ανάλυση αυτή την έκανα εγώ, γι' αυτό έγραψα τα παραπάνω. Ίσως κάποια μέρα τη δημοσιεύσω κατά ένα μέρος.
ΠΗΓΗ http://amfipolinews.blogspot.gr/

Ερώτηση βουλευτή Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδα Γρηγοράκου προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τη λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου Λακωνίας. Τρίτη, 21/2/2017

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
   ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  

                                                                21 Φεβρουαρίου 2017
 Α.Π. : 3638/21-2-2017                                        
     ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου Λακωνίας»

Στο δυναμικό του Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου, το οποίο διοικητικά ανήκει στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Λακωνίας, συμπεριλαμβάνεται μόνο η διευθύντρια ιατρός του. Τέσσερις διαδοχικές  προκηρύξεις για κάλυψη της θέσης αγροτικού ιατρού, απέβησαν άκαρπες. Η τελευταία ήταν πριν δύο μήνες, όπου παρουσιάστηκε αρχικά αγροτικός ιατρός για να αποχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η μοναδική ιατρός του περιφερειακού ιατρείου αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των 750 μόνιμων κατοίκων του νησιού, το οποίο το χειμώνα, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αποκόπτεται από τη στεριά, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια των κατοίκων. Ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, το καλοκαίρι η Ελαφόνησος αυξάνει τον πληθυσμό της σε 7.500 με 8.000 κατοίκους. Χωρίς αγροτικό ιατρό, το καλοκαίρι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο νησί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από ανεπαρκής έως σχεδόν ανύπαρκτη.
Τα προηγούμενα χρόνια, μέσω του χαρακτηρισμού της ως «άγονης περιοχής», η Ελαφόνησος και οι ανάλογου τύπου απομακρυσμένες περιοχές, είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την κάλυψη της θέσης αγροτικού ιατρού. Σ’ αυτό συνέβαλε η παροχή κινήτρων μοριοδότησης προς τους υποψήφιους αγροτικούς ιατρούς, καθώς και η καθιέρωση της θητείας του αγροτικού ιατρού ως υποχρεωτικής πριν την απόκτηση ειδικότητας.  
  
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Σε τι ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να αποκατασταθεί η εν λόγω δυσλειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Ελαφονήσου Λακωνίας;


Ο Ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος

Συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος κ. Ελένη Κονοφάου και η Γενική Γραμματέας, της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, κ. Μαρία Γραμματικού με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου.



Συγκεκριμένα συζητήθηκε η σύνδεση των νησιών μέσω των υδροπλάνων. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε την Ε.Ε.Ε. ότι μετά την αδειοδότηση των υδατοδρομίων Κερκύρας και Παξών, έχει προχωρήσει σημαντικά και η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πατρών και έτσι σύντομα μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα ώστε να είναι εφικτή και αυτή η σύνδεση. Επιπλέον ο κ. Σαντορινιός, πρόσθεσε ότι με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, θα προχωρήσει και η αδειοδότηση υδατοδρομίων για τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκτενής συζήτηση έγινε και για τα δρομολόγια των πλοίων του τρέχοντος έτους και τη σύνδεση των μικρότερων νησιών με τα μεγαλύτερα ή και τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε τις εκπροσώπους της Ε.Ε.Ε. ότι γίνονται συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες για την ρύθμιση των προβλημάτων των συνδέσεων και ιδιαίτερα την συγκοινωνία της Ιθάκης αλλά και της άγονης γραμμής των Διαποντίων νήσων.

Ο κ Σαντορινιός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ηγεσία του Υπουργείου αλλά και ο ίδιος προσωπικά για τον επανασχεδιασμό όλου του ακτοπλοϊκού δικτύου και για τον συντονισμό των συνδυασμένων μεταφορών, οι οποίες κλιμακώνονται με την σύσταση συμβουλίου για τις επιβατικές μεταφορές των νησιών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Η σύσταση του Συμβουλίου, τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα γίνει σύντομα και εντάσσεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου που πρόκειται να έρθει άμεσα προς ψήφιση και σκοπό έχει έναν εξορθολογισμένο σχεδιασμό των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών έτσι ώστε τα νησιά να έχουν επαρκή συγκοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής δήλωσε ευχαριστημένος από την συνάντηση και την ενημέρωση που έλαβε για την κατάσταση των νησιών και δήλωσε διατεθειμένος για συνέχιση της επικοινωνίας με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών του Ιονίου.
 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τι συμβαίνει επιτέλους με τη "Μυρτιδιώτισσα"; Νέα εν πλω βλάβη

Θλιβερό αλλά πραγματικό γεγονός. Μία ακόμα βλάβη εν πλω και καθυστερήσεις περίμεναν σήμερα τους ταξιδιώτες του οχηματαγωγού πλοίου «Μυρτιδιώτισσα», που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος-Σποράδες.
Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει στις 8:30 από το λιμάνι τουΒόλου, ενώ πλησίαζε στο λιμάνι της Σκιάθου, στο ύψος της Μεγάλης Άμμου ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι θα καθυστερήσει η αποβίβασή τους.
Πληροφορίες από τη Σκιάθο αναφέρουν ότι υπήρξε πρόβλημα στο πηδάλιο του πλοίου, το οποίο αποκαταστάθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και η «Μυρτιδιώτισσα» κατέπλευσε στο λιμάνι της Σκιάθου όπου έγινε κανονικά η αποβίβαση των επιβατών, ενώ στη συνέχεια ακολουθήθηκε το δρομολόγιο προς Σκόπελο και Αλόννησο, αλλά με καθυστέρηση.
Φωτό: Ευρωκίνηση
ΠΗΓΗ http://www.thetoc.gr/

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στην Σκάλα Λακωνίας

Συνελήφθησαν, χθες (20.2.2017) το πρωί, στην Σκάλα Λακωνίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας και του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας (1) 25χρονος και μία (1) 26χρονη, καθώς και μία (1) 25χρονη ημεδαπή.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και ακόμη ένα (1) 39χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, χθες (20.2.2017) το πρωί, στη Σκάλα Λακωνίας, εντόπισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν ο 25χρονος και η 25χρονη, όπου στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, στην οικία των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, στην οποία διαμένει και η 26χρονη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -441,7- γραμμαρίων,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • τρίφτης κάνναβης και
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα,
ενώ κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 39χρονος προμήθευσε την 25χρονη και την 26χρονη, με την παραπάνω ποσότητα κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.
ΠΗΓΗ  http://www.lnews.eu/

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

Το Δ.Σ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, κατά τη συνεδρίασή του στις 10 Φεβρουαρίου 2017 εξέτασε το θέμα της επαναξιολόγησης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ εξαιτίας  σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας, που αυτό το διάστημα έχει προταθεί για διαβούλευση με ορίζοντα τον επανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη.

Οι αδιαπραγμάτευτοι λόγοι που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ – ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ   του  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΜΟΛΑΩΝ με δική του Μορφή – Σφραγίδα – Οργανισμό ,είναι το κριτήριο των μακρινών αποστάσεων από επόμενες Υγειονομικές Μονάδες , οι ορεινοί όγκοι ,το κακό οδικό δίκτυο της Νότιας Λακωνίας, η αύξηση της επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες και εορταστικές περιόδους.

– Με βάση προτεινόμενων  συντελεστών του σχεδίου , στη Διοικητική Υπηρεσία καταργούνται οργανικές θέσεις στις υποστηρικτικές ομάδες της Υ.Ε κατηγορίας                      [καθαριότητα ,μαγειρεία ,πλυντήρια κλπ].

– Στη Νοσηλευτική Υπηρεσία παραμένουν οι ίδιες θέσεις με τον προτεινόμενο συντελεστή.

– Στην Ιατρική Υπηρεσία επικροτούμε την αύξηση των συντελεστών αρκεί να υλοποιηθούν προσλήψεις. Επανερχόμαστε σ’ αυτό το σημείο στη πρόταση της μετατροπής θέσεων Αγροτικών Ιατρών σε μόνιμους Γενικούς Ιατρούς. Η απαίτησή μας αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία και μη μετρήσιμη από τους ιθύνοντες. Το κύμα φυγής προς το εξωτερικό και οι μειωμένες μνημονιακές αμοιβές των νέων Ιατρών τους αναγκάζουν να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις στο Νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια. Προτείνουμε τη μετατροπή των συγκεκριμένων θέσεων για το Νοσοκομείο και τη διατήρησή τους στα Περιφερειακά Ιατρεία.

– Δημιουργία τμήματος ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ με αυτόνομο αριθμό Ιατρικού-Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

– Δημιουργία ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ . Η ανάγκη αυτή προκύπτει από τις ανάγκες του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου καθώς και τις Αιμοδοσίες των φορέων στη Νότια Λακωνία.

ΑΜΕΣΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ  ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
Από τον Ιούνιο παραμένουν ακάλυπτες οι δύο θέσεις ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ.
Επικουρικοί Ιατροί δεν εκδηλώνουν προτίμηση για αυτό ζητάμε την προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

  • ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ
  • ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ , Διονυσία Κρέζου.                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Σταύρος Παναγάκος.

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ 1970


Μαύρος ακανθώδης αλευρώδης: μια νέα απειλή για εσπεριδοειδή και αμπέλι

Ο Μαύρος Ακανθώδης Αλευρώδης Aleurocanthus spiniferus (Quintance) Hemiptera: Aleyrodidae κατάγεται από την νοτιανατολική Ασία και έχει εξαπλωθεί ευρέως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Ασίας καθώς και σε πολλές περιοχές της Αφρικής και της Ωκεανίας.
Στην Ευρώπη βρέθηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Ιταλία και στη χώρα μας το 2016 στην περιοχή της Κέρκυρας σε εσπεριδοειδή, αμπέλια και τριανταφυλλιές.
Κύριοι ξενιστές είναι τα εσπεριδοειδή, το αμπέλι,  ο λωτός, η αχλαδιά και άλλα είδη καλλιεργουμένων και καλλωπιστικών φυτών.
Τα αβγά είναι επιµήκη-οβάλ έως νεφροειδούς σχήµατος µε µήκος 0,2mm και εναποτίθενται σε σπειροειδή σχηµατισµό στην κάτω επιφάνεια των φύλλων. Αρχικά έχουν κιτρινωπό χρωµατισµό και στη συνέχεια αποκτούν σκούρο καφέ και τελικά µαύρο χρωµατισµό χρωµατισµό καθώς το έµβρυο αναπτύσσεται αναπτύσσεται.
Οι νεαρές προνύµφες προνύµφες είναι µαύρου χρώµατος, πεπλατυσµένες, φέρουν 6 πόδια και περιφερειακά 2 επιµήκη και αρκετά µικρότερου µήκους ακανθώδης νηµάτια.
Κινούνται ενεργά στα σκιαζόµενα µέρη του φυλλώµατος και αφού εισάγουν τα στοµατικά µόρια εντός των φύλλων εκδύονται, χάνουν τα πόδια τους, αποκτούν οβάλ σχήµα και προσηλώνονται στο συγκεκριµένο σηµείο.
Μετά από δύο επιπλέον εκδύσεις εµφανίζονται τα πτερωτά ενήλικα, τα οποία σε κατάσταση ηρεµίας, ο γενικός τους χρωµατισµός των πτερύγων είναι ένα µεταλλικό γκρί-µπλέ χρώµα µε ανοιχτόχρωµα σηµάδια.
Ανάλογα µε τις επικρατούσες συνθήκες, ο βιολογικός κύκλος του εντόµου µπορεί να διαρκέσει από 2 έως 4 µήνες.
Η διασπορά των εντόµων σε µεγαλύτερες αποστάσεις γίνεται µε την διακίνηση προσβεβληµένων δενδρυλλίων που προορίζονται για φύτευση ή προσβεβληµένων τµηµάτων φυτών, στα οποία υπάρχουν αυγά ή και προνύµφες των εντόµων.
Ο Μαύρος Ακανθώδης Αλευρώδης είναι οργανισμός καραντίνας ο οποίος πρέπει να εντοπίζεται εγκαίρως κατά την εμφάνισή του σε άλλες περιοχές.
Οι αρμόδιες Φυτοϋγειονομικές Υπηρεσίες μπορούν να παγματοποιούν ελέγχους κυρίως κατά τους µήνες Μάιο έως Οκτώβριο, ιδιαίτερα σε φυτείες εσπεριδοειδών που βρίσκονται κοντά σε σηµεία εµπορίας, εισαγωγής, διακίνησης και παραγωγής δενδρυλλίων εσπεριδοειδών.
Οι καλλιεργητές, όταν εντοπίζουν ύποπτα συμπτώματα να προβαίνουν σε ενημέρωση των αρµόδιων φυτοϋγειονοµικών υπηρεσιών (∆/νσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) και Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου).
Δείτε  ΕΔΩ το Ενημερωτικό Δελτίο που εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Αργολίδας.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβασίας

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:30, συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας με δέκα εννέα (19) θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1. «Περί ψηφίσεως νέου Κανονισμού Αποχέτευσης του Δήμου Μονεμβασίας»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Κουτσονικολής Χαρ.
2. «Περί αποχωροθέτησης και άρσης της παραχώρησης και της εκμετάλλευσης του χωροθετημένου καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση Πλύτρα Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
3. «Περί της διαδικασίας συλλογής των εντός ορίων του Δήμου εγκαταλελειμμένων οχημάτων και την ανάθεση της συλλογής αυτών σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
4. «Περί καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης του έργου Συντήρηση δημοτικών οδών Δ.Κ. Νεάπολης, Τ.Κ. Μεσοχωρίου και Τ.Κ. Φαρακλού Δ.Ε. Βοιών Δήμου Μονεμβασίας», με κωδικό έργου 2015ΕΠ 02600009 προϋπολογισμού 1.750.000,00 €».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
5. «Περί χορηγήσεως παράτασης για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρων και δημοτικού οδικού δικτύου περιοχής Νεάπολης Βοιών Δήμου Μονεμβασίας ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
6. «Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευές κοινοτικών κτιρίων Δ.Ε. Ζάρακα εκτός Τ.Κ. Λαμποκάμπου» (εξ αναβολής)».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τραϊφόρος Παναγιώτης.
7. «Περί αποδοχής χρηματοδότησης ποσού 35.000,00 €, για το έργο με τίτλο «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Μονεμβασίας», στον Άξονα 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
8.  «Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος έργων οικ. έτους 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
9. «Περί συνάψεως  συμβάσεων παροχής υπηρεσιών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
10. «Περί καθορισμού της αμοιβής δικηγόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
11. «Περί Προμήθειας και εγκατάστασης συσκευών αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (P.O.S)»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.
12. «Περί απευθείας αγοράς τμήματος αγροτεμαχίου στην Τ.Κ. Νομίων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκος Σταύρος.
13. «Περί Τροποποίησης-Ανανέωσης της αριθ. 4/1449/21-9-2011 ισχύουσας Δασικής Αστυνομικής Διάταξης Βοσκής στη θέση «Κουρκούλα» Μολάων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
14. «Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου, με τον αναπληρωτή του, για την συγκρότηση της πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αμπελοοινικών Θεμάτων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
15. «Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου, με τον αναπληρωτή του, για την συγκρότηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων για το έτος 2017».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
16. «Περί εγκρίσεως της αριθ. 4/2017 Απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας», η οποία αφορά  την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017».
Εισηγήτρια: κ. Αλειφέρη Παναγιώτα, Πρόεδρος του Ν.Π.
17. «Περί εγκρίσεως της αριθ. 20/2017 Απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας, η οποία αφορά  την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017» και ανακλήσεως της αριθ. 5/2017 Α.Δ.Σ.».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος.
18. «Περί της από 13.02.2017 αιτήσεως του κ. Μανωλίτση Δημητρίου για χορήγηση άδειας ύδρευσης σε νέα οικοδομή εκτός  σχεδίου πόλης Νεάπολης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σουρλάς Ιωάννης.
19. «Περί χορηγήσεως χρηματικού βοηθήματος σε κατοίκους του Δήμου Μονεμβασίας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης Κων/νος.