Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Σοκ στη Μάνη - Έλουσε με βενζίνη τον πατριό του και τον έκαψε ζωντανό


Οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τον Άγιο Νικόλαο της Μάνης στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα messinialive.gr, ενας 34χρονος, Δ.Μ., για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έβαλε φωτιά στον πατριό του. Χ.Μ., που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και τον έκαψε ζωντανό.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως ο πατριός του και η μητέρα του δράστη έψηναν και είχαν καλέσει και τον ίδιο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Όταν εμφανίστηκε στο σπίτι ο 34χρονος, είχε στο μηχανάκι του ένα μπιτόνι με μείγμα βενζίνης και πετρελαίου, το οποίο το άδειασε σε έναν κουβά και περιέλουσε τον πατριό και την μητέρα του.

Η μητέρα του πρόλαβε και μπήκε στο σπίτι όμως ο 65χρονος, που ήταν καθηλωμένος στο καροτσάκι, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο 34χρονος του έβαλε φωτιά και τράπηκε σε φυγή.
Σε κατάσταση αμόκ ο δράστης αμέσως μετά πήγε μέσα στο χωριό, Άγιο Νικόλαο, στο σπίτι συγχωριανού του, με τον οποίο είχε προστριβές, άναψε φωτιά στο πατάκι της πόρτα του, αφήνοντας το μπιτόνι εκεί. Ο συγχωριανός του βγήκε στην πόρτα να δει τι συμβαίνει, και κλώτσησε με το πόδι του το μπιτόνι με την βενζίνη, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά στο παντελόνι του και να υποστεί εγκαύματα στα πόδια.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αμέσως μετά ο 34χρονος πήγε στην Αστυνομία και παραδόθηκε.
Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού ο δράστης που είχε δική του επιχείρηση στη Σελίνιτσα και τον γνώριζαν όλοι στην περιοχή. Ο 34χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες είχε ψυχολογικά προβλήματα, έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, και είχε πρόσφατα νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.
Σύμφωνα με ανθρώπους που τον είδαν νωρίτερα το πρωί δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι, μάλιστα είχε πάει για καφέ το πρωί και ευχήθηκε στους συντοπίτες του. Απ’ ότι συζητείται στο χωριό, υπήρχαν προστριβές με τον πατριό του, αλλά τίποτε δεν έδειχνε ότι τα πράγματα θα είχαν αυτή την αποτρόπαιη κατάληξη.
Μάλιστα, λόγω των τεταμένων σχέσεων με τον πατριό του, ο 34χρονος ζούσε σε τροχόσπιτο, και φρόντιζε αδέσποτα ζωάκια. Στο σπίτι της τραγωδίας έχει σπεύσει ιατροδικαστής και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.
ΠΗΓΗ http://www.enikos.gr

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ.Τελετή υποδοχής για το πρώτο πλοίο που μπήκε το 2018 στο λιμάνι


Τελετή υποδοχής για το πρώτο πλοίο που μπήκε το 2018 στο λιμάνι
 
Το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο Λιμάνι του Πειραιά μετά τον ερχομό του νέου έτους υποδέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευαν ο αρχηγός Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, οι Βουλεύτρες Α’ Πειραιά-ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γενιά καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Όλοι μαζί ανέβηκαν στη γέφυρα του πλοίου «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ» το οποίο κατέπλευσε στις 00:15, στην Πύλη Ε7 και αντάλλαξαν ευχές με τον Πλοίαρχο, το πλήρωμά του, καθώς και τους επιβάτες που μετέφερε. Σημειώνεται ότι νωρίτερα όλοι μαζί υποδέχτηκαν τον ερχομό του νέου έτους στο Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος.


 ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ




ΚΥΘΗΡΑ.ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ



  Η επίσημη δοξολογία για την πρώτη μέρα του του Νέου Έτους 2018 τελέστηκε σήμερα 1η Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χριστού στη Χώρα Κυθήρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ Σεραφείμ και τον Πατέρα Φουρμέντιο Δημητρίου.
Την δοξολογία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Κυθήρων , Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,ο Διοικητής του ναυτικού παρατηρητηρίου Αγίας Ελέσας κ.Αμπλιανίτης,ο Προιστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων κ.Κωνσταντινου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Μετά το πέρας της δοξολογίας όλοι μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου και έγινε η τελετή ευλογίας και κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου " Αρτέμιος Καλλίγερος" απο τον Δήμαρχο κ.Χαρχαλάκη ο οποίος απηύθηνε ευχετήριο λόγο όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στάθηκε ιδιαίτερα στην σημερινή κατάσταση,στην σωστή προβολή του Νησιού που εφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα,στα μεγάλα έργα που ειναι σε εξέλιξη στα Νησιά μας,αλλα και στην ταλαιπωρία και τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας που αντί να μειώνεται αυξάνεται.
Τέλος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου να έχουν υγεία, αγάπη, ευημερία, ελπίδα και αισιοδοξία.Ακολούθησε μπουφές με τοπικά γλυκά σε ένα ευχάριστο κλίμα τιμώντας την ημέρα μέσα σε πνεύμα αισιοδοξίας για το Νέο Έτος 2018.
Το κομμάτι με το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στον Αντιδήμαρχο κ.Γεώργιο Κομηνό.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΦΩΤΟ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.
ADELIN 107,3 FM