Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΡΟΣ.Επικεφαλής Ενωτικής Πρωτοβουλίας


Φίλες και φίλοι,
Πρίν από πέντε χρόνια με τιμήσατε με την ψήφο σας, και δώσατε μια θέση στη παράταξη που προυπήρχε, και της οποίας έγινα  επικεφαλής, την Ενωτική Πρωτοβουλία, στο Δημοτικό Συμβούλιο, και κάνατε εμένα Δημοτικό Σύμβουλο.
Τα πέντε αυτά χρόνια, θεωρώ πως υπηρέτησα πιστά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Δήμου αλλά και κάθε Τσιριγώτη, κρατώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο θέσεις και απόψεις που ποτέ δεν ήταν στενά προσωπικές.  Ηταν πάντα,αποτελέσματα  ομαδικής δουλειάς, γνώσεων, ανταλλαγής απόψεων, πληροφόρησης, και των υπολοίπων της ομάδας, που συμμετείχαν και βοηθούσαν, όσο μπορούσαν, για ολη αυτή τη περίοδο.
Πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, στη δυναμική των ομάδων, και θεωρώ πως είναι χρέος του επικεφαλής να τις φροντίζει.
Είναι μεγάλη χαρά για μένα, που τρείς παλιοί φίλοι και αξιόλογοι συνοδοιπόροι στη Πρωτοβουλία, καταλαμβάνουν τώρα πλέον τρείς θέσεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η χαρά όμως είναι μεγαλύτερη, γιατί ο φίλος Δημήτρης Κοντολέων με την παράταξη «Μένουμε Εδώ», κατόρθωσε να συσπειρώσει κι άλλους αξιόλογους Τσιριγώτες και Τσιριγώτισσες που αγωνιούν και πονούν για τα Κύθηρα, δημιουργώντας μια νέα μεγαλύτερη, νεώτερη , καλύτερη ομάδα, διευρύνοντας και καταργώντας δημιουργικά  την παλιά.
Είναι η καλύτερη επικύρωση για μένα, αυτού που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.
Ποτέ δεν πίστεψα στις ομάδες που δημιουργούνται προ των εκλογών, τραβώντας κάποιος μπροστά, όπως λένε συχνά οι συμπατριώτες μας:
«Τράβα εσύ μπροστά, και εμείς θα σε βοηθήσουμε»
Οι κοινωνίες δε βοηθούνται από άτομα.
Βοηθούν οι ίδιες τους εαυτούς τους αν μπορέσουν να δημιουργήσουν εκείνους που θα δράσουν εξ ονόματος των υπολοίπων, όταν  όμως και οι υπόλοιποι μετέχουν, συμμετέχουν, βοηθούν, κρίνουν, δημιουργούν, πάντα κινούμενοι από την αγάπη και την έγνοια για τον τόπο τους, και χωρίς κανένα κοινό ώφελος ή κοινή επιταγή.
Αυτό είναι η δημοκρατία, και οι μικρές κοινωνίες είναι ή κατ εξοχήν κοιτίδα της.
Εύχομαι στους νέους δημοτικούς συμβούλους, αλλά παλιούς φίλους και συνεργάτες, ολόψυχα καλή επιτυχία, και καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα.  

  Μανώλης Χάρος
Επικεφαλής Ενωτικής Πρωτοβουλίας

ΛΑΚΩΝΙΑ Νεκρός 19χρονος στην Ε.Ο Σπάρτης- Γερακίου


Σήμερα (28.5.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 29ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης- Γερακίου, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, ανετράπη και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (στύλο), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ.Ο Λαός έστειλε το μήνυμά του με την ψήφο του .


Ο Λαός έστειλε το μήνυμά του με την ψήφο του . Να μάθουμε να ακούμε , να εξετάζουμε και να σεβόμαστε ! Να λέμε «ευχαριστώ» και «συγνώμη»! Να δεχόμαστε την κριτική ! Δεν είναι τρελός ο λαός ! Αυτό που είναι τρελό είναι οι εκφράσεις κάποιων «αριστερών» που βρίζουν αναθεματίζουν τον αχάριστο ψηφοφόρο που δεν εκτίμησε .. Χάσαμε προς στιγμής τη Μεσαία Τάξη αγαπητοί σύντροφοι ! Και αυτής την εμπιστοσύνη πρέπει να ανακτήσουμε ! Λίγο respect κατά τ´ άλλα !! 
Αρχίζει το 2ο ημίχρονο !! Έχουμε μπροστά μας αγώνα !!! Καλή δύναμη φίλοι και σύντροφοι !!

Georgia Gennia