Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

TΖΕΙΜΣ ΒΕΝΕΡΗΣ, ΕΝΑΣ ΚΥΘΗΡΙΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Στον πόλεμο της Κορέας (1950-1953) που θεωρητικά ήταν ένας εμφύλιος μεταξύ της διηρημένης Βόρειας και Νότιας Κορέας και στην πραγματικότητα ήταν ένα κομμάτι του λεγόμενου ψυχρού πολέμου, έλαβε μέρος Αμερικανικός στρατός στο πλευρό των Νοτιοκορεατών και Κινεζικός Λαϊκός Στρατός στο πλευρό του Λαϊκού Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας. Πολλοί Αμερικανοί αιχμαλωτίστηκαν από τον Κινεζικό στρατό. Το 1954 οι αιχμάλωτοι αφέθηκαν ελεύθεροι να γυρίσουν στην Αμερική. 21 από αυτούς αρνήθηκαν να γυρίσουν καταγγέλοντας την ιμπεριαλιστική πολιτική της Αμερικής και παρέμειναν στην Κίνα. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ο Κυθήριος Τζέιμς Βενέρης γεννημένος στην Αμερική από Κυθήριο πατέρα από το Δρυμώνα, ο οποίος παντρεύτηκε με Κινέζα και εγκατεστάθη στην Κίνα, όπου διέπρεψε και έγινε καθηγητής πανεπιστημίου στην Αγγλική γλώσσα.
(Εφημερίδα "Κυθηραϊκά"
Eleni Harou
Οκτώβριος 2000
ΠΗγή 

25 Φεβρουαρίου 1968. Ο βλάχικος γάμος στην πλατεία της Χώρας.

25 Φεβρουαρίου 1968. Ο βλάχικος γάμος στην πλατεία της Χώρας.
Πηγή
Eleni Harou

Παιδικό μασκέ Πάρτυ στο Λεμόνι


Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Του Πάρη Πέτρα
Φτάσαμε και σ΄αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ ανά στρέμμα, δηλαδή για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000 ανά έτος, και μετά διπλασιάζεται.
Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις προφανώς σου παίρνουν το χωράφι! Αν αυτό το εξωφρενικό μέτρο συνδυαστεί και με τον νόμο περί καταγραφής/δήλωσης των υδάτων (πηγών, πηγαδιών κ.λπ.) και με τον νόμο περί “τσιπαρίσματος” όλων των οικόσιτων ζώων ο οποίος εξακολουθεί να είναι ενεργός και περιμένει ευκαιρία εφαρμογής, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εφιαλτικό – οργουελικό σενάριο που θέτει σε εφαρμογή η Παγκόσμια Τάξη και οι κατά τόπους συνεργάτες της!
Παράλληλα είναι και ο “κώδικας Αλιμεντάριους” (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα μιλήσουμε γι’ αυτό στη συνέχεια. Ξεκινάμε από την Ηλεία! Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα “Πατρίς”) έπειτα από την αυστηρή εντολή – οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας που λέει ότι, κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν!
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία του νομού Ηλείας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα. Η διευθύντρια της υπηρεσίας, Μπέκυ Σπυροπούλου, ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια.
Εάν φυτευθεί οινάμπελος χωρίς άδεια θα εκριζώνεται. Οι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν με ίδια δαπάνη.Στην περίπτωση επισημαίνει που δεν προβούν στην εκρίζωση αμέσως, επιβάλλεται χρηματική ποινή 1.200 ευρώ/στρέμμα που ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία κοινοποίησης του προστίμου μετά την παρέλευση του οποίου διπλασιάζεται, εφόσον η παράνομη φυτευμένη έκταση συνεχίζει να υφίσταται».
Τα σταφύλια που προέρχονται από αμπελοτεμάχια φυτευμένα μετά το έτος 1998 χωρίς άδεια απαγορεύεται να οινοποιούνται, οπότε δεν δύνανται να αναγράφονται στη Δήλωση Συγκομιδής. Επίσης πρέπει τα στοιχεία της Ενιαίας Ενίσχυσης να ταυτίζονται με τα στοιχεία της Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας. Όλα αυτά σημαίνουν πολύ απλά ότι στερείται το δικαίωμα στους κατόχους γης να φυτεύουν και να παράγουν ό,τι αυτοί θέλουν! Ο κώδικας Ο κόσμος μας τρέχει με υπερβολική ταχύτητα, ιδιαίτερα στη σημερινή, ψηφιακή εποχή, έτσι που να μην μας αφήνουν περιθώρια για την παραμικρή αδράνεια και αναβλητικότητα.
Η τηλεόραση και διάφορα άλλα κέντρα “πληροφόρησης” (βάλτε και το παρά μπροστά) προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο υπνωτισμένο ώστε εύκολα να τον κατευθύνουν… όπου αυτοί επιθυμούν. Μέγ(κ)α παράδειγμα οι δημοσκοπήσεις που βγάζουν κατά κόρον προκειμένου να χαλιναγωγήσουν τη βούληση του κόσμου. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε γενικές γραμμές, κάποιοι άλλοι, μυστικά και εν αγνοία του κόσμου χαράσσουν το μέλλον του, φυσικά προς όφελος πολύ λίγων. Τον περασμένο Απρίλιο επρόκειτο να έλθει και στην Ελλάδα ο “κώδικας Αλιμεντάριους” αλλά κανείς δεν έμαθε να αυτό συνέβη κι αν πέρασε από την ελληνική βουλή. Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα να έχει ψηφιστεί και να μην το έχουμε μάθε. Σε ερωτήσεις που κάναμε σε βουλευτές, αυτοί όχι μόνο δεν γνώριζαν αλλά δεν ήξεραν καν τι εστί “Codex Alimentarius”!!! Δύο είναι τα απόλυτα εργαλεία ελέγχου του ανθρώπου: το νερό και η τροφή. Ο κώδικας χτυπά ακριβώς το βασικό: την τροφή.
Ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Μάλιστα στο πλαίσιο των δύο Οργανισμών δημιουργήθηκε και σχετική Επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ’ τον κώδικα και υπάγεται στον Ο.Η.Ε. Με βάση τον ναζισμό! Τα καλά και τα κακά έχουν μητέρα την Ευρώπης και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά και με αυτή την περίπτωση.
Η ιστορία του Κώδικα Alimentarius ξεκινά το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβλήματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία. Όμως ο κώδικας δεν ξεχάστηκε…
Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του με εντελώς διαφορετικό πνεύμα: αυτό του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz der Meer, πρόεδρος της εταιρίας IG Farben (συντομογραφία του γερμανικού Interessen – Gemeinschaft Farbenindustrie Aktiengesellschaft = Κοινοπραξία Βιομηχανιών Βαφικών Υλών), που ήταν γερμανική Κοινοπραξία που συστάθηκε το 1925 και διαλύθηκε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της συνεργασίας της με το ναζιστικό καθεστώς.

ΝΕΑΠΟΛΗ.καθίζηση του εδάφους κάτω από το παλιό Τελωνείο της παραλίας

Άγιο είχαν οι άνθρωποι που βρέθηκαν  και γιόρτασαν την τσικνοπέμπτη κάτω από το παλιό Τελωνείο της παραλίας και ειδικά αυτοί που κάθονταν στα παγκάκια προς το μέρος της θάλασσας.το απόγευμα τις Παρασκευής στις 16:00 , δηλαδή ένα εικοσιτετράωρο αργότερα έγινε καθίζηση του εδάφους από την κατάρρευση κάποιας κοιλότητας που είχε φαίνεται δημιουργήσει σιγά σιγά το κύμα και δημιουργήθηκε χαράδρα βάθους περίπου τριών μέτρων .Φαίνεται το παγκάκι που βρίσκεται το μισό πεσμένο προς την χαράδρα .
Αν γινόταν εχθές η καθίζηση θα είχαμε σίγουρα αθώα ανθρώπινα θύματα .
Νομίζω ότι το γρηγορότερο δυνατόν πρέπει να ελεγχθούν με διάνοιξη οπών επιθεωρήσεως βάθους τριών μέτρων σε πολλά σημεία της παραλίας που είναι κοντά στο κάτω άκρο προς την θάλασσα γιατί από το 1960 που στρώθηκαν τα τσιμέντα το κύμα της θάλασσας στους δυνατούς νοτιάδες σκάβει σιγά σιγά την βάση τους και δημιουργεί κοιλότητες και η επίστρωση των τσιμέντων δεν έχει κατασκευαστεί με σιδερένιο οπλισμό . 
Φυσικά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μονεμβασίας είμαστε βέβαιοι ότι θα επιληφθεί του θέματος κατόπιν οδηγιών μόλις ξημερώσει η αυριανή ημέρα .
Τι μπορεί να συμβεί στη ζωή σου στα καλά καθούμενα …….
Οι φωτογραφίες , εκτός από την πρώτη που είναι χθεσινή και δείχνει το παγκάκι , είναι σκοτεινές γιατί είναι 10 η ώρα το βράδυ και χρησιμοποιούμε τους προβολείς του αυτοκινήτου μήπως και φανεί λίγο το μέγεθος της καθίζησης που είναι πολύ μεγάλο .
Σημείωση.
Προσθέτουμε και νέες φωτογραφίες σήμερα που είναι Σάββατο πρωί 5 Μαρτίου 2016 για να φανεί πιο καθαρά το μέγεθος της καθίζησης.
 Πηγή 
Stathakis Panagiotis

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ


«Τεστ Παπανικολάου» θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Δικαίωμα υποβολής στην προληπτική γυναικολογική εξέταση έχουν όλες οι γυναίκες ανεξαιρέτως εφόσον το επιθυμούν. Η εξέταση θα γίνεται δωρεάν, καθημερινά τις πρωινές ώρες κατόπιν ραντεβού.
Τα δείγματα θα στέλνονται για εργαστηριακή ανάλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας.
Για ραντεβού επικοινωνείτε με την κα. Σοφία Νικολακάκη (μαία)
στα τηλέφωνα : 2735041240 & 273504166

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ




Ο Δήμος Ευρώτα βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις δήμους που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, τη Νέα Ταϊπέι όπου θα διεξαχθούν οι 50οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες (International Children’s Games). Πρόκειται για αγώνες παγκοσμίου βεληνεκούς που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα παιδιά από τον Δήμο Ευρώτα θα αγωνιστούν στον στίβο.
Η ιδέα διοργάνωσης των Διεθνών Παιδικών Αγώνων ανήκει στον Σλοβένο προπονητή Metod Klemenc, γεννημένο στη Λιουμπλιάνα το 1934, ο οποίος βίωσε τον θάνατο των δύο γονιών του από βόμβα αεροπλάνου στη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στην παιδική του ηλικία. Έχοντας στη σκέψη του τη βιαιότητα του πολέμου και την καταστροφή που άφησε πίσω του ονειρεύτηκε έναν κόσμο όπου θα κυριαρχεί η φιλία μεταξύ των λαών. Ο αθλητισμός θα αποτελούσε το καλύτερο μέσο για τη μεταλαμπάδευση της ειρήνης και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ παιδιών με διαφορετική καταγωγή, διαφορετικό πολιτισμό και διαφορετικά ήθη και έθιμα. Οι 1οι Αγώνες διεξήχθησαν στην πόλη Τσέλιε (Celje) της Σλοβενίας τον Ιούνιο του 1968 με τη συμμετοχή εννέα ευρωπαϊκών πόλεων. Έκτοτε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα έχουν συμμετάσχει πάνω από 50.000 παιδιά από 530 πόλεις, 112 χώρες και από τις πέντε ηπείρους. 
Ο Δήμος Ευρώτα διεκδίκησε και πέτυχε τη συμμετοχή του χάρη σε συγκροτημένη προσπάθεια, καθώς η διοργάνωση αυτή αποτελεί μία ευκαιρία αθλητικής, κοινωνικής και ηθικής αγωγής των παιδιών, θεμελίωσης της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και προαγωγής των ολυμπιακού ιδεώδους και της υγιούς άμιλλας.

ΒΑΤΙΚΑ .Διανομή τροφίμων απο το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας.

Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας, πραγματοποιήθηκε σήμερα απο το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας η διανομή τροφίμων σε 30 οικογένειες της πόλης μας που έχουν ανάγκη. Είναι είδη διατροφής κάποια από τα οποία προσφέρουν οι ενορίτες μας σε ειδικούς χώρους που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα της πόλεώς μας και που οι εθελοντές μας τα συγκεντρώνουν σε τακτά διαστήματα. Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε και αυτήν την προσπάθεια της τοπικής μας εκκλησίας! Είναι πραγματικά ανάγκη!
Πηγή 
π.Παναγιώτης Αρώνης



Τὰ Ψυχοσάββατα

Ποιὰ εἶναι, πότε καὶ γιατί τελοῦνται

Μέσα στὴν ἰδιαίτερη μέριμνά της γιὰ τοὺς κεκοιμημένους, ἡ ἁγία Ὀρθόδoξη Ἐκκλησία μας ἔχει καθορίσει ξεχωριστὴ ἡμέρα τῆς ἑβδομάδος γι᾿ αὐτούς. Κάθε Σάββατο δηλαδή.
Ὅπως ἡ Κυριακὴ εἶναι ἡ ἡμέρα τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου, ἔτσι καὶ τὸ Σάββατο εἶναι ἡ ἡμέρα τῶν κεκοιμημένων, γιὰ νὰ τοὺς μνημονεύουμε καὶ νὰ ἔχουμε (ἐπι)κοινωνία μαζί τους. Σὲ κάθε προσευχὴ καὶ ἰδιαίτερα στὶς προσευχὲς τοῦ Σαββάτου ὁ πιστὸς μνημονεύει τοὺς οἰκείους, συγγενεῖς καὶ προσφιλεῖς, ἀλλὰ ζητᾶ καὶ τὶς προσευχὲς τῆς Ἐκκλησίας γι᾿ αὐτούς.
Στὸ δίπτυχο (χαρτάκι), ποὺ φέρνουμε μαζὶ μὲ τὸ πρόσφορο γιὰ τὴ θεία Λειτουργία, ἀναγράφονται τὰ ὀνόματα τῶν ζώντων καὶ τῶν κεκοιμημένων, τὰ ὁποῖα μνημονεύονται.
Σὲ ἐτήσια βάση ἡ Ἐκκλησία ἔχει καθορίσει δύο Σάββατα, τὰ ὁποῖα ἀφιερώνει στοὺς κεκοιμημένους της. Εἶναι τὰ Ψυχοσάββατα. Τὸ ἕνα πρὶν ἀπὸ τὴν Κυριακὴ τῆς Ἀπόκρεω καὶ τὸ ἄλλο πρὶν ἀπὸ τὴν Κυριακὴ τῆς Πεντηκοστῆς.
Τὸ Ψυχοσάββατο πρὶν ἀπὸ τὴν Κυριακὴ τῆς Ἀπόκρεω ἔχει τὸ ἑξῆς νόημα: Ἡ ἑπομένη ἡμέρα εἶναι ἀφιερωμένη στὴ Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου. Ἐκείνη τὴ φοβερὴ ἡμέρα κατὰ τὴν ὁποία ὅλοι θὰ σταθοῦμε μπροστὰ στὸ θρόνο τοῦ μεγάλου Κριτοῦ. Γιὰ τὸ λόγο αὐτὸ μὲ τὸ μνημόσυνο τῶν κεκοιμημένων ζητοῦμε ἀπὸ τὸν Κύριο νὰ γίνει ἵλεως καὶ νὰ δείξει τὴν συμπάθεια καὶ τὴν μακροθυμία του, ὄχι μόνο σὲ μᾶς ἀλλὰ καὶ στοὺς προαπελθόντας ἀδελφούς, καὶ ὅλους μαζὶ νὰ μᾶς κατατάξει στὴν Ἐπουράνια Βασιλεία Του.
Μὲ τὸ δεύτερο Ψυχοσάββατο διατρανώνεται ἡ πίστη μας γιὰ τὴν καθολικότητα τῆς Ἐκκλησίας, τῆς ὁποίας τὴν ἵδρυση καὶ τὰ γενέθλια (ἐπὶ γῆς) γιορτάζουμε κατὰ τὴν Πεντηκοστή. Μέσα στὴ μία Ἐκκλησία περιλαμβάνεται ἡ στρατευομένη ἐδῶ στὴ γῆ καὶ ἡ θριαμβεύουσα στοὺς οὐρανούς.
Ὁ λόγος ποὺ τὰ καθιέρωσε ἡ Ἐκκλησία μας, παρ᾿ ὅτι κάθε Σάββατο εἶναι ἀφιερωμένο στοὺς κεκοιμημένους, εἶναι ὁ ἑξῆς: Ἐπειδὴ πολλοὶ κατὰ καιροὺς ἀπέθαναν μικροὶ σὲ ἡλικία ἢ στην ξενιτιὰ ἢ στὴν θάλασσα ἢ στὰ ὄρη καὶ τοὺς κρημνοὺς ἢ καὶ μερικοί, λόγῳ πτωχείας, δὲν ἀξιώθηκαν τῶν διατεταγμένων μνημοσύνων, «οἱ θεῖοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι ἐθέσπισαν τὸ μνημόσυνον αὐτὸ ὑπὲρ πάντων τῶν ἀπ᾿ αἰῶνος εὐσεβῶς τελευτησάντων Χριστιανῶν». Συγχρόνως δέ, ἐνθυμούμενοι καὶ ἐμεῖς τὸν θάνατο, «διεγειρόμεθα πρὸς μετάνοιαν».
Γιὰ τὴν ἱστορία καὶ μόνο ἂς γνωρίζουμε ὅτι: «Ἡ καθιέρωσις τοῦ Σαββάτου πρὸ τῶν Ἀπόκρεω ὡς Ψυχοσαββάτου ἐγένετο μᾶλλον κατ᾿ ἀπομίμησιν τοῦ Σαββάτου πρὸ τῆς Πεντηκοστῆς, ὡς μόνου προϋπάρχοντος».

Μην ρωτάτε Αν θα έρθουν πρόσφυγες στην Σπάρτη…Αλλά πόσοι θα έρθουν

Μην ρωτάτε Αν θα έρθουν…Αλλά πόσοι…

Σύμφωνα με τις Αποκλειστικές πληροφορίες του Report24 η Κυβέρνηση μετά και την σημερινή σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών για το θέμα της Μετανάστευσης έχει οριοθετήσει τις περιοχές που θα προταθούν για την φιλοξενία προσφύγων.

Αυτό έρχεται την στιγμή που την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρξει το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό όπου εκεί θα αναλυθούν οι παράμετροι του θέματος. Μια παράμετρος είναι και αυτή της φιλοξενίας και της ομαλής γεωγραφικής διασποράς.

Οι περιοχές στην Ελλάδα που θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες έχουν ήδη προταθεί και μένουν οι τελικές αποφάσεις από τα “ανώτατα κλιμάκια”.

Η Σπάρτη και γενικά η Λακωνία είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μια από αυτές τις περιοχές της χώρας με την συζήτηση να επικεντρώνεται στον αριθμό των προσφύγων.

Το ενδεχόμενο μάλιστα που άφησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης στο FlyFm έρχεται να επιβεβαιώσει τις πηγές μας καθώς ο βουλευτής σημείωσε πως “Αν χρειαστεί, η Λακωνία θα φιλοξενήσει για λίγες ημέρες τους πρόσφυγες για να μοιραστούν τα βάρη σε όλο τον Ελληνικό Λαό” ενώ για το σημείο Στρατόπεδο ή Αεροδρόμιο σημείωσε “δεν μπορούμε να πούμε είναι νωρίς ακόμα”  (κλικ εδώ

Οι επόμενες μέρες θα είναι αρκετά κρίσιμες για την ίδια την Κυβέρνηση με τις πηγές μας να αναφέρουν πως δεν θέλουν να έρθουν σε συγκρούσεις με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι εξελίξεις πάντως στο θέμα θα είναι ραγδαίες και μένει να δούμε τι τελικά θα αποφασισθεί και για την δική μας την περιοχή.

Θα επανέλθουμε.

Γιάννης Παυλάκος
Πηγή http://www.report24.gr

Διαφθορά στους Ο.Τ.Α.: Έρχονται Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ., Τέρενς Κουίκ, μιλώντας, σήμερα, σε ημερίδα για «Τις Υπηρεσίες Εσωτερικού Ελέγχου για την πάταξη της διαφθοράς», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία για την Πάταξη της Διαφθοράς, ανακοίνωσε τη σύσταση - όπου δεν υπάρχουν - Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου, σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Οργανισμούς και λοιπούς Φορείς), με στόχο την πάταξη της διαφθοράς.


«Θεωρώ ότι Εσωτερικών Υποθέσεων πρέπει να έχει το κάθε Υπουργείο, αλλά και ο κάθε Οργανισμός του Δημοσίου, Φορέας του Δημοσίου, που μπορεί να είναι επιρρεπής σε θέματα διαφθοράς», τόνισε ο κ. Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Δε νοείται Υπουργείο Υγείας, όπου γινόταν πάρτι με τα φάρμακα και με την εμπόρευση της Υγείας, και να μην υπάρχει "Εσωτερικών Υποθέσεων".
Δε νοείται Υπουργείο Υποδομών, με κατασκευές και όχι μόνο, που να μην έχει "Εσωτερικών Υποθέσεων".
Δε νοείται Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου είναι δισεκατομμύρια ο τζίρος, και μάλιστα εκεί κινδυνεύουν και ζωές επιβατών 
αεροπλάνων, να μην υπάρχει "Εσωτερικών Υποθέσεων".

Να μην αναφερθώ σε άλλα παραδείγματα. Φαντάζομαι, ότι έχω γίνει απόλυτα αντιληπτός, ειδικά στο δικό σας ακροατήριο που είναι συνυφασμένο με αυτό που απαρέγκλιτα θα πράξουμε, δηλαδή την πάταξη της διαφθοράς».
------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
------------------------------

Ανακοίνωση σχετικά με επίσκεψη Δημάρχου και μέλών της Δημοτικής Αρχής στην Τοπική Κοινότητα Μυλοποτάμου