Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΚΗΤΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.[ ΝΕΟ VIDEO-ΦΩΤΟ ]


Δημοσιεύουμε * ΝΕΟ VIDEO* που έφτασε στα χέρια μας με το κητώδες που ξεβράστηκε στην Αγία Πελαγία προ λίγων ημερών.Το video και οι φωτογραφίες θα σταλούν και πάλι στο < Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος > για περαιτέρω έρευνα, και θα σας ενημερώσουμε.   

Το κητώδες έχει  απομακρυνθεί απο το σημείο που ξεβράστηκε και έχει ταφεί.

21 Μαρτίου : Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota.
21 Μαρτίου : Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
Η σημερινή μέρα συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας κι έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)του Ο.Η.Ε ως παγκόσμια ημέρα της Δασοπονίας.
Ο Δήμος Ευρώτα κατεξοχήν αγροτικός και κτηνοτροφικός, με δύο ιδιαιτέρου κάλους δάση, της Κρεμαστής και του Βασιλακίου, συμμετέχει μαζί με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς στην προστασία των οικοσυστημάτων, των οποίων η ισορροπία συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας των εδαφών και του υδροφόρου ορίζοντα. 
Η συνεισφορά της επιστήμης της Δασοπονίας είναι ουσιαστική στην προστασία και ανάδειξη των δασών, ως πηγή ζωής και δημιουργίας.
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο ως Δήμος θέλουμε να «κινητοποιήσουμε» το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων δεδομένου ότι πολλές φορές βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών, της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων και των καταπατήσεων. 
Αν αναλογισθούμε ότι κάθε χρόνο καταστρέφεται το 15% του δασικού πλούτου και αναδασώνεται μόλις το 10%, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε την τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον και τις όποιες επιπτώσεις συνεπάγεται αυτό. 
Γνωρίζοντας ότι απαιτούνται δραστικές αλλαγές τόσο στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού όσο και του τεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών ο Δήμος Ευρώτα συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στον αγώνα για την ορθολογική διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων. Η δράση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και η παρότρυνση των μαθητών σε οικολογικές δραστηριότητες ενδεικτικά καταδεικνύουν την κατεύθυνση αυτή.
Ο αγώνας για την προστασία και ανάδειξη του δασικού πλούτου είναι συνεχής και διαρκής και από αύριο με μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Αγία Τριάδα, Κατσουλιάνικα, Λογοθετιάνικα, Κύθηρα (1918-1930)

Αγία Τριάδα, Κατσουλιάνικα, Λογοθετιάνικα, Κύθηρα
Αρχές 20ου αιώνα
(© Δημήτριος Σοφίος)
(1918-1930)
Πηγή 
Tasos Sakellariou

216 χρονια απο την ιδρυση του πρωτου ελληνοφωνου κρατους την 21 Μαρτιου 1800

 216 χρονια απο την ιδρυση του πρωτου ελληνοφωνου κρατους την 21 Μαρτιου 1800.Το εικονιζομενο μεταλλιο,ηταν προς τιμην του Ρωσου ναυαρχου Θεοδωρου Ουσακωφ.Ο οποιος κατά τον Β΄ Ρωσοτουρκικό πόλεμο καταναυμάχησε τον στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο Κερτς το 1790. Την 1 Οκτωβρίου του 1798 μετά από Ρωσοτουρκικές συσκέψεις στη Κωνσταντινούπολη ο Ουσακώφ αναλαμβάνοντας αρχηγός του Ρωσοτουρκικού στόλου και με υπαρχηγό τον Καντήρμπεη αποπλέει από την Κωνσταντινούπολη και πλέει στη θαλάσσια περιοχή των Επτανήσων όπου και καλεί με την ιστορική προκήρυξή του στις 16 Νοεμβρίου του 1798 τους Κερκυραίους σε επανάσταση, κατά της ασέβειας και αθεΐας των Γάλλων, μεταφέροντας και ειδική πατριαρχική εγκύκλιο του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄.

Πηγή Nikos Desillas

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μάνης για τις ανακοινώσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου

5Οργάνωση Μελών Αν. Μάνης του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε η σκαιή και απαράδεκτη ανακοίνωση του «Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου» για την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Δήμο Αν. Μάνης.

Ο μαινόμενος «παράγοντας» του τόπου (εκεί που φτύνουν μετά δεν γλύφουν) με τη ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ως «Δικηγορικός Σύλλογος»,  αποκάλεσε ανεπιθύμητο τον Υπουργό στην Μάνη. Βέβαια, ο ίδιος, είχε καλέσει σαν τοπικός παράγοντας του δήμου τον κ. Υπουργό να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της 17ηςΜαρτίου και μάλιστα ο ίδιος υπερηφανευόταν την επομένη της ανακοίνωσης ότι ο Υπουργός του έδωσε την κάρτα του και ότι συνομίλησαν μαζί….

Επειδή λοιπόν ενδέχεται η ανακοίνωσή του να ήταν και ο κύριος λόγος που προκλήθηκαν τα επεισόδια στις 17 Μάρτη, τα οποία πολύ σωστά καταδίκασε ο δήμαρχος Αν. Μάνης, άμεσα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν:

  1. Ο δικηγορικός σύλλογος και οι δικηγόροι της περιοχής ήταν γνώστες της ανακοίνωσης;

  2. Συμφωνούν με το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης;

  3. Το δημοτικό συμβούλιο της Αν. Μάνης τι προτείνει και τι θα αποφασίσει για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε ο καλεσμένος του από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου;

  4. Υπάρχει τουλάχιστον η ευθιξία να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του καθώς και να παραιτηθεί;

Αντί λοιπόν αυτοί οι «παράγοντες» να χρησιμοποιούν τη θέση τους για να κάνουν μικροπολιτική και να δίνουν διαπιστευτήρια σε επιταγές άλλων, ας κοιτάξουν να ασχοληθούν με την επίλυση των προβλημάτων που τους έχουν εμπιστευτεί οι συνάδελφοί τους και οι κάτοικοι της Αν. Μάνης.

Υγ. 1 Φυσικά, καταδίκη από τον αυτόκλητο «Δικηγορικό Σύλλογο Γυθείου» για τα επεισόδια δεν υπήρξε.

Υγ. 2  Στη ΜΑΝΗ όποιος δεν σέβεται τον φιλοξενούμενο του, δεν σέβεται τον τόπο του.

Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΑΝ. ΜΑΝΗΣ- ΓΥΘΕΙΟΥ

Άσκηση σεισμού στο Γύθειο

Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου από τις 11.00′ έως τις 13.00′ θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντισεισμικής προστασίας «Εγκέλαδος 2016» στο γυμνάσιο – λύκειο Γυθείου, στο δημαρχείο Ανατολικής Μάνης, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι για τέτοιο συμβάν φορείς. Η άσκηση πραγματοποιείται για λόγους πρόληψης ώστε να προετοιμαστούν όλοι για τυχόν εκδήλωση πραγματικού συμβάντος, συνεπώς δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.Συνέχιση εκτέλεσης δρομολογίων εως 27/03/2016

Σας ενημερώνουμε ότι τα δρομολόγια με το πλοίο BIΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα συνεχιστούν έως και τις 27/03/2016

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 23-3-2016


Ικετευτικές δεήσεις για την πρωτοφανή ανομβρία του νησιού


Με την αρμόζουσα στην ημέρα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Παναγιοσκέπαστη νήσο των Κυθήρων η Κυριακή της Ορθοδοξίας. 

Επίκεντρο του εορτασμού η Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Πριν την έναρξη της Λιτανείας, κλήρος και λαός απηύθυναν γονυπετείς ικετευτικές δεήσεις για τη λύση της πρωτοφανούς ανομβρίας που μαστίζει το νησί.

  
Μετά τη λιτανεία των Ιερών Εικόνων και την ανάγνωση των αποσπασμάτων εκ του Μεγάλου Συνοδικού της Ορθοδοξίας, ξεκίνησε η πεζή πορεία της Ιερά Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης μέχρι την Χώρα, όπου έφτασε αργά το απόγευμα, των κωδώνων όλων των Ιερών Ναών χαρμοσύνως κρουωμένων.

Στην είσοδο της πρωτεύουσας της νήσου υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εν πομπή η Ιερά Εικών τοποθετήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου τελέστηκε πάνδημη Ιερά Παράκλησις.





 

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"ΛΙΒΑΔΙ 20/03/2015

Με συμμετοχή δεκάδων Κυθηρίων, προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και παρόντος του ιερατείου του νησιού, τα Κύθηρα εόρτασαν με λαμπρότητα την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μετά την Πανυγηρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων σήμερα 20 Μαρτίου,ακολούθησε η καθιερωμένη από το 1842 λιτάνευσις της Ιεράς,και Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης, από την Ιερά Μονή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στη Χώρα Κυθήρων, όπου και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε θα ξεκινήσει το δεκαπενθήμερο ταξίδι Της σε όλα τα χωριά των Κυθήρων για να επιστρέψει στο Θρόνο Της την Κυριακή των Μυροφόρων. Πλήθος κόσμου μέ τό Σεβασμιώτατο καί τους ἱερείς συνώδευσαν τήν αγία Εικόνα και με τη βοήθεια των Ιεροψαλτών καθ' όλη την ιερά πομπή εψάλλετο ὁ ειδικός για την περίπτωση αυτή ιερός κανών και αλλοι εκκλησιαστικοί υμνοι.Η Εικόνα και το πλήθος των πιστών ξεκίνησε από την Ιερά Μονή Μυρτιδίων το πρωί και το μεσημέρι έφθασε στον Ιερό Ναό Άγιου Γεωργίου στο Λιβάδι, οπου το απόγευμα έγινε ο κατανυκτικός εσπερινός της Κυριακής και στις 5 υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Κ υθήρων αναχώρησε η εικόνα για την Χώρα,όπου έφθασε και τοποθετήθηκε στο ειδικό βάθρο της, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου.Ο καλός ανοιξιάτικος καιρός ευνόησε την παρουσία και την προσέλευση των πιστών. Φωτορεπορτάζ-VIDEO ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.