Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ

Λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος και της πτώσης τάσης έχουν καεί πάρα πολλές λάμπες σε όλο το νησί. Οι κάτοικοι και δημότες πρέπει να αναφέρουν τη θέση των καμμένων λαμπτήρων ΜΟΝΟ στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που καταρτίζει τη σχετική λίστα και κάθε Παρασκευή ενημερώνει τον ανάδοχο ηλεκτρολόγο. Εάν οι αναφορές γίνονται σε μεμονωμένα άτομα, ακόμα και στον ίδιο το Δήμαρχο, αυτό δεν έχει αποτέλεσμα γιατί δημιουργείται σύγχυση. ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ
Stratos Charchalakis

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 22/12/2017


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 22/12/2017
Συνεδρίασε την Πέμπτη 22/12/2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Ήταν η τελευταία συνεδρίαση του τρέχοντος έτους.

Το Δ.Σ. ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους Προγραμματικών Συμβάσεων για 2 σημαντικά έργα:
1. Ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους Τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Κυθήρων, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Αττικής για την αποκατάσταση του Αστικού Σχολείου Ποταμού, προϋπολογισμού 168.000€ που καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου. Η τριμερής αυτή Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης του Ν.4071/2012 (άρθρο 8 παρ.10) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την δημοπράτηση του έργου από το Δήμο μας εντός του 2018. Προβλέπεται η αποκατάσταση και αναπαλαίωση του εμβληματικού κτηρίου και η μετατροπή του σε σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο. Είναι ένα έργο που αναμένεται επί σειρά ετών.
2. Ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Κυθήρων για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Νέων Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Μανιτοχώρι Κυθήρων», προϋπολογισμού 510.000,00€ με το Φ.Π.Α. που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα δημοπρατηθεί στους πρώτους μήνες του 2018 από το Δήμο Κυθήρων. Η μελέτη υπήρχε από την περίοδο 2003-2004 και έκτοτε δεν είχε αξιοποιηθεί. Το έργο είχε αρχικά χρηματοδοτηθεί το 2002 από τη Γ.Γ. Αθλητισμού μέσω του Προγράμματος "Ελλάδα 2004-Δίκτυο Προπονητηρίων" και η σχετική μελέτη έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. με την απόφαση 278/2004, ωστόσο το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ (παρά το γεγονός ότι είχε δημοπρατηθεί) με αποτέλεσμα μια πλήρως ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη μελέτη να παραμείνει αναξιοποίητη επί σειρά ετών. Το 2015 η παρούσα Δημοτική Αρχή αποφάσισε την επικαιροποίηση των μελετών και τη λήψη όλων των αδειοδοτήσεων με τη συνδρομή τεχνικού συμβούλου εξασφαλίζοντας παράλληλα το ποσό για την εκτέλεση του έργου με ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι, με σοβαρή τεχνοκρατική δουλειά και υποστήριξη, ένα έργο μεγάλης σημασίας για όλο το νησί παίρνει το δρόμο της δημοπράτησης αποδεικνύοντας ότι η Δημοτική Αρχή εργάζεται μεθοδικά και σταθερά αξιοποιώντας μελέτες ξεχασμένες για πολλά χρόνια. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χώρου άθλησης στον οικισμό «Μανιτοχώρι» Κυθήρων και περιλαμβάνουν:
- Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ
- Κατασκευή χώρου υπαίθριας άθλησης με όργανα εκγύμνασης (gym park)
- Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις ύψος
- Κατασκευή εγκαταστάσεων για άλμα εις μήκος
- Κατασκευή εγκαταστάσεων για σφαιροβολία
- Κτίριο αποδυτηρίων με ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξυπηρέτησης Ατόμων Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
- Κτίριο με χρήση ως αναψυκτήριο
- Περίφραξη
- Ηλεκτροφωτισμός
- ‘Ο,τι γενικά κριθεί απαραίτητο ως συνοδό έργο της δραστηριότητας
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπως έχουν προταθεί, πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (γήπεδο καλαθοσφαίρισης). Ο σχεδιασμός των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων έγινε βάσει των οδηγιών του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) για τα έτη 2016-2017. Η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση θα είναι η πρώτη πλήρως αδειοδοτημένη αθλητική υποδομή στο νησί μας και για πρώτη φορά θα κατασκευαστούν στο νησί χώροι προπόνησης και άθλησης για τα υποχρεωτικά αθλήματα όσων επιθυμούν να εισαχθούν στις γυμναστικές ακαδημίες και τις στρατιωτικές, αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές αίροντας μια χρόνια εκκρεμότητα που ταλαιπωρούσε τη νεολαία του νησιού.
Το Δ.Σ. προέβη επίσης στην παραχώρηση του κτιρίου της Τοπικής Κοινότητας Φρατσίων στον φορέα «ΕΠΕΚΑ», ως δικαιούχο του Προγράμματος Παροχής Βασικών Αγαθών: «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κυθήρων». Οι δύο αυτές κοινωνικές δομές, απαραίτητες για την ανακούφιση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, θα στεγαστούν στο κτίριο της Τ.Κ. Φρατσίων, το οποίο θα εξοπλιστεί πλήρως από το πρόγραμμα, ενώ εντός των επομένων εβδομάδων θα γίνει η προκήρυξη πρόσληψης τεσσάρων ατόμων (με κριτήρια ΑΣΕΠ) με σύμβαση έως τριών ετών, ήτοι: 2 Κοινωνικών Λειτουργών, 1 Φαρμακοποιού και 1 Βοηθητικού Προσωπικού.
Εγκρίθηκε επίσης η εκπροσώπηση του Δήμου σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις στο εξωτερικό για το 2018 ως ακολούθως, σε συνέχεια παλαιότερης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ.:
- Για την έκθεση «Ferien Messe Wien 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη της Αυστρίας από 11 - 14 Ιανουαρίου 2018 η κα. Μαρία Κασιμάτη.
- Για την έκθεση «FERIENMESSE ST. GALLEN 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Σεντ Γκάλεν της Ελβετίας από 19 – 21 Ιανουαρίου 2018 η κα. Ιωάννα Φατσέα.
- Για την έκθεση «BIT MILANO 2018» που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας από 11 - 13 Φεβρουαρίου 2018 ο κ. Μηνάς Κορώνης και ο κ. Δημήτρης Φατσέας.
- Για την έκθεση «SALON DESTINATIONS NATURE 2018», (έκθεση για την πεζοπορία), που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι της Γαλλίας από 15 - 18 Μαρτίου 2018 ο κ. Εμμανουήλ Χάρος και ο κ. Ρήγας Ζαφειρίου.
Το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΜΟΜΚΑ) για την βελτίωση της οδού προς την Αγία Ελέσα αποσύρθηκε καθώς ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση, μαζί με το σχέδιο σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το Φάρο Μουδαρίου, καθώς και τα 2 έργα έχουν εγκριθεί από τον Υπουργό Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο.
Στο τέλος αντηλλάγησαν ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.
Σημειώνεται ότι για το 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων συνεδρίασε 29 φορές και έλαβε συνολικά 191 αποφάσεις. Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε 44 φορές και έλαβε συνολικά 344 αποφάσεις, αριθμό τριπλάσιο από την προηγούμενη χρονιά λόγω των τεράστιων αλλαγών στη νομοθεσία για προμήθειες, δαπάνες και δημόσια έργα (Ν.4412/2016 και Π.Δ.80/2016) επιβεβαιώνοντας πλήρως την μεγάλη και αδικαιολόγητη αύξηση της γραφειοκρατίας που επηρεάζει αρνητικά το δημοτικό προγραμματισμό και τα έργα όλων των Δήμων της Χώρας.
Πηγή: www.kythira.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ 2017-2018 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ


Ανταλλαγή Ευχών Δημοτικής Αρχής με το προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών στο νησί


Δελτίο Τύπου ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΒΛΕΜΟΝ Ν.Ε