Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δαίδαλος (Δεν έχει τέλος τούτο το ταξίδι…


Ο καπετάν Γιάννης Κρητικός (ο Κρητικόγιαννης) κυβερνήτης του Δαίδαλου
Από τη Μαργαρίτα Π. Καρλαύτη
Ήταν το βράδυ στις 27 Απριλίου του 2001, όταν ο Δαίδαλος αναχώρησε. Οι περισσότεροι Γυθειάτες είχαν ακούσει, πως αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε, μα η αναχώρηση του έγινε σεμνά και αθόρυβα, χωρίς επισημότητες και ανακοινώσεις, όπως σεμνή ήταν και η ζωή του στην πόλη μας. Έτσι ελάχιστοι Γυθειάτες αντιλήφθηκαν ότι αυτή τη φορά που ο Δαίδαλος έβγαινε απ’ το λιμάνι, θα ήταν και η τελευταία. Στο λιμάνι του Γυθείου, είχαν μαζευτεί τα μέλη της οικογένειας που τον είχε και κάποιοι φίλοι για να τον αποχαιρετήσουν. Οι καπετάν Γιάννης και Δημήτρης Κρητικός, τον οδήγησαν αργά έξω από το λιμάνι κι έβαλαν ρότα για το Πέραμα. Συγκινημένοι τράβαγαν τη μπουρού ξανά και ξανά, αφήνοντας πίσω το λιμάνι και τους ανθρώπους που τους αποχαιρετούσαν. Πώς να πιστέψουν πως το λιμάνι που στάθηκε δεύτερο σπίτι τους, δε θα το αντίκριζαν ποτέ ξανά από τη γέφυρα του Δαίδαλου; Οι δύο άγκυρες στην πλώρη του Δαίδαλου, πάντα έμοιαζαν με μάτια, όπως μου έλεγε ο γιος του Δημήτρη Κρητικού και πλήρωμα του Δαίδαλου, Γιώργος, μα αυτή τη φορά, τα μάτια ήταν γεμάτα δάκρυα. Όσοι Γυθειάτες αντιλήφθηκαν από τους συνεχείς αποχαιρετιστήριους συριγμούς του σκάφους, ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που το έβλεπαν στο Γύθειο, αποχαιρετούσαν κι αυτοί σιωπηλά, το όμορφο liberty.
Το λιμάνι θα έχανε το στολίδι του και ο «αφανής ναύτης», το άγαλμα, που για χρόνια έδενε μπροστά του ο Δαίδαλος, θα έχανε την παρέα του. «Δεν έχει τέλος τούτο το ταξίδι που ζητάει το τέλος» λέει δια στόματος Γιάννη Ρίτσου και με υψωμένο το χέρι, αποχαιρετάει κι αυτός το γερο Δαίδαλο, που όντως μπορεί να κάνει το τελευταίο του ταξίδι, αλλά δε θα φτάσει στο τέλος.

Φάκελος με σφαίρα έφτασε στη Βουλή για το Λεωνίδα Γρηγοράκο


Φάκελος με σφαίρα έφτασε στη Βουλή για το Λεωνίδα Γρηγοράκο

Η σφαίρα ήταν διαμετρήματος 32 mm - Στο όνομα του αποστολέα ήταν γραμμένο το όνομα «Νίκος Μιχαϊλίδης», ένα ανύπαρκτο πρόσωπο - Τη 2σέλιδη επιστολή υπογράφουν ομάδες του αναρχικού χώρου

ΚΥΘΗΡΑ.Αγία Πελαγία 1980

ΑΡΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.Η πρόεδρος του σωματείου "Ξενιος Ζευς" σε τηλεφωνική συνέντευξη


Η εκπομπή "ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ" το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Βάτικα. Το Σωματείο "Ξενιος Ζευς" ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Βατίκων είχε την πρωτοβουλία να καλέσει το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε σε μια προσπάθεια προβολής του τόπου των Βατίκων. Η κυρία Δέσποινα Παπούλη πρόεδρος του σωματείου σε τηλεφωνική συνέντευξη που μας έδωσε σήμερα ζήτησε να συμμετέχουν όλοι οι Βατικιώτες και να στηρίξουν την προσπάθεια στην εκδήλωση που οργανώνεται στις 31 Μαίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στο χώρο ανάμεσα STAVENTO και SEKRETO.

ΚΥΘΗΡΑ.ΚΑΨΑΛΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ

ΑΡΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM

Η ΝΑΤΣΙΟΝΑ

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Οι ναυτικοί στα Κύθηρα όταν δουν κάποιο πλεούμενο να μπαίνει στα λιμάνια μας, η αν δουν κάποιον ξένο άγνωςτο να κυκλοφορεί ρωτάνε " ίντα νατσιόνα είναι;" Δηλαδή ποιας εθνικότητας είναι. Η λέξη προέρχεται απο το Ιταλικό natione που σημαίνει έθνος, κράτος.
ΠΗΓΉ 
Eleni Haro

Διήμερο αστυνομικών ελέγχων με δέκα συλλήψεις στο νομό Λακωνίας

Διήμερο αστυνομικών ελέγχων με δέκα συλλήψεις στο νομό Λακωνίας

astynomikoi elegxoi
Κατά το διήμερο 26-27/5 οι Αστυνομικές Διευθύνσεις των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεξήγαγαν ευρείες επιχειρήσεις με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Στη Λακωνία προέκυψαν δέκα συλλήψεις: μιας γυναίκας για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, δύο ατόμων για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενός για καταδικαστικά έγγραφα, ενός για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ συνελήφθησαν και πέντε αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Πηγή  http://laconialive.gr/

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Ε/Γ - Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ 29.05.2015 - 05.06.2015 *ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 05.06.2015 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ.Δελτίο Τύπου - 28/5/2015

Στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2015 έχουν ξεκινήσει οι δημοπρατήσεις σημαντικών έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Μεγάλο βάρος δίδεται στο δίκτυο της ύδρευσης, που είναι εκτεταμένο και δαιδαλώδες και παρουσιάζει πολλά προβλήματα, τα οποία σε συνδυασμό με το μειωμένο προσωπικό, δεν μπορούν πάντοτε να αντιμετωπιστούν άμεσα.