Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Συνάντηση Γεωργίας Γεννιά με τον Αρχιεπίσκοπο


Γ. Γεννιά: «Η αγάπη είναι αυτό που μετατρέπει το κοινωνικό καθήκον στην υψηλότερη συνείδηση μιας αποστολής».
«Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Μακαριωτάτου, κ. Ιερώνυμου, όπως και η ευλογία του, ενόψει και των αγίων Ημερών του Πάσχα, μου δίνουν πολλή δύναμη και κουράγιο. Η αγάπη είναι αυτό που μετατρέπει το κοινωνικό καθήκον στην υψηλότερη συνείδηση μιας αποστολής».
Αυτό δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη, 11.4.19, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον Μακαριώτατο, κ. Ιερώνυμο.
Η κ. Γεννιά δήλωσε εθελόντρια στο ιερό έργο της Αρχιεπισκοπής για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, ιδιαίτερα στο έργο του Μακαριωτάτου, ο οποίος, όπως τόνισε, «έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες και στην πρόνοια για τη βοήθεια άπορων,  τοξικομανών, ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάθε είδους πρόβλημα, υπερηλίκων και νέων».
«Ο Μακαριώτατος, κ. Ιερώνυμος, μιλά με πράξεις και όχι με λόγια, κάτι που ενοχλεί εκείνους που μόνο μιλούν χωρίς να πράττουν», επισήμανε η βουλευτής.
Πρόσθεσε ότι «σήμερα, πολύ περισσότερο από ποτέ, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες του τεχνικού πολιτισμού και να αξιοποιήσουμε τα ωφελήματα του. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμβολή της Εκκλησίας και του πνευματικού μας πατέρα».
Και κατέληξε λέγοντας: «Θα χρησιμοποιήσω τα ίδια τα λόγια του Μακαριωτάτου,  ότι “εκεί που συναντάται η σοφία του Θεού με την ανθρώπινη σοφία, δημιουργείται χαρισματικός άνθρωπος”  για να περιγράψω τη χάρη, την αγάπη και τη συμπόνια αυτού του ανθρώπου».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ Κ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ



ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ 10-04-2019.Καλεσμένος στο studio του ADELIN FM σε ζωντανή συζήτηση ο Δήμαρχος Κυθήρων και εκ νέου υποψήφιος κύριος Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Ακολουθούν τηλεφωνικές επικοινωνίες με υποψηφίους ...

Η Πρόεδρος Δημοτικης Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων Νέας Δημοκρατίας δίπλα στο Προεδρο

Η Πρόεδρος Δημοτικης Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων Νέας Δημοκρατίας δίπλα στο Προεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη επάξια το νησί στη σημερινή του επισκέψη στο Πειραιά. Η στενή σχέση της Αδαμαντιας Κορώνη με το πρόεδρο κυριακο ωφειλεται στο γεγονός πως είναι η άμεση συνεργαριδα του κυρίου Χριστόφορου Μπουτσικακη του οποίου οι σχέσεις με την οικογένεια του Προέδρου είναι γνωστές!!!
Αδαμαντια Κορωνη





Πρόγραμμα Λειτουργίας Ιατρείων Κυθήρων Απρίλιος 2019


Επίσκεψη Μηχανικών στην καθίζηση της οδού Χώρας - Καψαλίου

Επίσκεψη Μηχανικών στην καθίζηση της οδού Χώρας - Καψαλίου
Επισκεφθήκαμε σήμερα το απόγευμα την ε.ο. Χώρας - Καψαλίου, στο σημείο όπου πριν 2 ημέρες παρουσιάστηκε καθίζηση, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Π.Ζαντιώτη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κυθήρων Δ. Καλλίγερο και τους μηχανικούς της Περιφέρειας Αττικής, για μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Η αρχική εκτίμηση είναι ότι το φαινόμενο είναι ήπιο και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνήθη τεχνική διαδικασία. Ωστόσο, την τελική μελέτη επιδιόρθωσης της οδού θα πραγματοποιήσει γεωλόγος που θα επισκεφθεί το σημείο τις επόμενες ημέρες. Ο δρόμος είναι ανοικτός στο ένα του ρεύμα από όπου διέρχονται τα ΙΧ οχήματα, με τους οδηγούς να πρέπει να μειώνουν ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο. Μέχρι την οριστική αποκατάσταση της οδού, τα λεωφορεία, πούλμαν και βαρέα οχήματα θα πρέπει υποχρεωτικά να διέρχονται από εναλλακτικές οδεύσεις
Stratos Charchalakis



ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΑ ΠΡΙΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ¨ΤΖΙΜΑΡΑ¨


 ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ
Luciano Lucas


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ


Λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης του Ποταμού, παρατηρούνται από το πρωί προβλήματα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή. Οι υπάλληλοι και οι αιρετοί του Δήμου καταβάλουν προσπάθειες για την ομαλοποίηση της κατάστασης.
Stratos Charchalakis

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΕΣΟΧΩΡΙ-ΦΑΡΑΚΛΟ»


Υπεγράφη η σύμβαση του έργου  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΝΕΑΠΟΛΗ –ΜΕΣΟΧΩΡΙ-ΦΑΡΑΚΛΟ»
Την Τρίτη 9 Απριλίου υπογράφηκε η σύμβαση του έργου «Βελτίωση βατότητας οδικού άξονα Νεάπολη – Μεσοχώρι - Φαρακλό»  προϋπολογισμού 2.000.000,00€ μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του αναδόχου του έργου .
Προβλέπεται να εκτελεσθούν εργασίες συντήρησης σε διάφορες θέσεις της επαρχιακής οδού  που έχουν υποστεί φθορές  καθώς και βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος της οδού.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η  Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα  με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης του έργου επισήμαναν  ότι : η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να εξασφαλίζει πόρους για την βελτίωση των υποδομών της,  μιας και το παραπάνω έργο προέρχεται  από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπου αναμένεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συντήρηση του πυκνού επαρχιακού δικτύου όλης της  Λακωνίας προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής κίνηση των οχημάτων.      
                                                         
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr