Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΛΟΓΩ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

Πειραιάς, 17-11-2018





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω θυελλωδών ανέμων και απαγορευτικού το δρομολόγιο του ΕΓ/ΟΓ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ
ΝΠ11732 από Κύθηρα προς Νεάπολη δεν θα εκτελεστεί σήμερα 17/11/18.
Καιρού επιτρέποντος το πλοίο θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή 18/11/18 στις 08: 00 πμ.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στα κατά τόπους πρακτορεία και λιμεναρχεία.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Το φαινόμενο των νεκρών ψαριών συνεχίζεται...
Παραλίες Κακής Λαγκάδας και Λορέτζου



ΛΑΚΩΝΙΑ.Ομιλία με θέμα "Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ 20/11/2018


Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"Δελτίο Τύπου


Δελτίο Τύπου
Μία ακόμα βδομάδα δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης μαθητών σε θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης στο πυροσβεστικό έργο ολοκληρώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής.
Η Υπηρεσία μας φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Γυθείου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ένα σχολείο με 250 περίπου μαθητές και επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα, στο οποίο διδάσκονται 160 περίπου μαθητές.
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου ενημερώθηκε από την Υπηρεσία μας σε τρία τμήματα ανά δύο τάξεις, στα οποία το εκπαιδευτικό υλικό διέφερε ανάλογα με την ικανότητα λόγω ηλικίας των παιδιών να δεχθούν πληροφορίες για το Πυροσβεστικό Έργο. Σκοπός μας είναι οι πληροφορίες (σε εικόνες, ερεθίσματα, κείμενα και συζητήσεις) να είναι τέτοιες ώστε οι μαθητές κάθε ηλικίας να είναι εύκολο να συμμετάσχουν στην ενημέρωση και να είναι ευχάριστη η εμπειρία τους αυτή.
Στην δράση που αναπτύχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη συμμετείχε ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Μυρτιάς και το πρόγραμμα περιελάμβανε για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, α) ενημέρωση μαθητών με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας β) ξενάγηση των μαθητών σχετικά μα τα εργαλεία και υλικά των Πυροσβεστικών Οχημάτων και γ) εικονική πυρόσβεση από τους μαθητές με πυροσβεστικό αυλό. Η συμμετοχή των μαθητών στην ενημέρωση τους από την Υπηρεσία μας ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Κάθε επικοινωνία με την ευαίσθητη παιδική ηλικία μας αποδεικνύει ότι τα ερεθίσματα γνώσης και εξοικείωσης με το Πυροσβεστικό Έργο εισπράττονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα παιδιά και είναι πλέων αποκλειστική η ευθύνη μας για την προαγωγή της Πυροσβεστικής Παιδείας και την διαμόρφωση μιας «Πυροσβεστικής Νοοτροπίας»
Ο Διοικητής
Κωνσταντίνος Γραφάκος
Επιπυραγός