Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Νέες αποκαλύψεις για τη μητέρα που κακοποίησε το 2,5 ετών παιδί της!

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα βίωσε στα χέρια της ίδιας του της μητέρας, ένα αγοράκι 2,5 ετών στη Σκάλα Λακωνίας. Η 23χρονη γυναίκα φέρεται να χτύπησε τόσο βάναυσα το παιδί της, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες!
Το αγοράκι αρχικά μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, ωστόσο στη συνέχεια διεκομίσθη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή. Στη συνέχεια και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Η 23χρονη μητέρα του παιδιού και ο 54χρονος σύντροφος της οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σπάρτης με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου και στη συνέχεια στον Ανακριτή Σπάρτης. Η Α.Α. και ο σύντροφός της Π.Κ. ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν -πιθανότατα αύριο Τρίτη- ενώ κρατούνται στα κρατητήρια Σπάρτης.

Είχε προηγούμενο 
η κακοποίηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται περίπου στις 5:30΄ το απόγευμα του Σαββάτου (7/1), όταν έγινε γνωστό ότι ένα παιδάκι περίπου 3 ετών είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι, ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά της Σκάλας. Στη συνέχεια, ωστόσο, και ενώ είχε ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο αρχικός ισχυρισμός της μητέρας και του συντρόφου της ότι το παιδί χτύπησε στην παιδική χαρά, κατερρίφθη, καθώς και οι δύο φέρονται να υπέπεσαν σε αντιφάσεις. Εξάλλου, ο βαθμός των τραυμάτων ήταν τέτοιος, που σε καμία περίπτωση δεν θα  μπορούσαν να αποδοθούν σε πτώση από όργανο σε παιδική χαρά. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», στο σώμα του άτυχου παιδιού εντοπίστηκαν και παλαιότεροι μώλωπες (καψίματα πιθανόν από τσιγάρο), γεγονός που οδηγεί στην εικασία ότι η κακοποίηση του ανήλικου είχε επαναληφθεί στο παρελθόν. Σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, στο σώμα του παιδιού εντοπίστηκε τραύμα, ακόμη και στα γεννητικά του όργανα!
Κατά τις πληροφορίες, το παιδί που έχει γεννηθεί στις 7/3/2014, φέρει το επώνυμο της μητέρας, καθώς δεν έχει αναγνωριστεί από πατέρα. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, υπηρεσία της Πρόνοιας, μετά από σχετική καταγγελία, διαπίστωσε ότι το παιδί συζούσε μαζί με τους παππούδες της 23χρονης, σε ακατάλληλες συνθήκες, σε χωριό του Δήμου Αν. Μάνης. Η δε μητέρα της 23χρονης είναι καλόγρια σε μοναστήρι στην περιοχή της Αρκαδίας.
Ηλ. Παναγιωτακάκος: 
«Δεν ενοχοποιείται η παιδική χαρά»
Εξάλλου, την παραμικρή σχέση με το τραγικό περιστατικό δεν έχει η παιδική χαρά της Σκάλας (φωτο κάτω), τόνισε στο «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε περίπου στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ότι ένα παιδάκι περίπου 3,5 ετών είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι σε παιδική χαρά της Σκάλας. Οι πληροφορίες, αρχικά, ήταν συγκεχυμένες. Από την πρώτη στιγμή, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γρυπιώτης, μού έδωσε εντολή να διερευνηθεί το περιστατικό. Μετά τις επαφές με τις Αρχές και το ΑΤ Σκάλας, μάθαμε ότι η μητέρα ισχυρίστηκε ότι το παιδί της χτύπησε σε παιδική χαρά της Σκάλας» σημείωσε ο κ. Παναγιωτακάκος: «Έκανα ο ίδιος αυτοψία, νύχτα στην παιδική χαρά, η οποία είναι πιστοποιημένη βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών και είναι κατασκευασμένη ειδικά για τα νήπια (ύψος οργάνων κλπ). Δεν υπήρχε υποψία σοβαρού τραυματισμού, που θα μπορούσε να έχει προέλθει λόγω της πτώσης από τσουλήθρα. Δεν ενοχοποιείται η παιδική χαρά της Σκάλας για το συμβάν».
Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα συμπλήρωσε ότι «από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε με πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημα την υγεία του παιδιού, καθώς ο δήμαρχος κ. Γρυπιώτης φέρει και την ιδιότητα του ιατρού. Τεθήκαμε στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών. Σε κάθε περίπτωση ευχή μας είναι όλα να εξελιχθούν ομαλά και το παιδί να γίνει γρήγορα καλά».
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/125872-nees-apokalypseis-gia-ti-mitera-pou-kakopoiise-to-2-5-eton-paidi-tis#sthash.tRk4M3aw.dpuf

BATIKA.Για τον αείμνηστο Γεώργιο Κολυβοδιάκο!

Φωτογραφία του π.Παναγιώτης Αρώνης.για τον αείμνηστο Γεώργιο Κολυβοδιάκο!
.....Mέσα σ αυτόν τον οδοστρωτήρα των αρχών και των αξιών που βιώνουμε όλοι μας τα τελευταία χρόνια, σ αυτόν τον αιώνα τον απατεώνα που χάνουν την αξία τους τα ρετιρέ και λαμβάνουν αξία τα υπόγεια, αυτά τα κάστρα των αξιών και των αρχών που με πολύ κόπο, ιδρώτα, στερήσεις αλλά και κάποτε με αίμα θεμελίωσαν και έκτισαν οι άνθρωποι πριν από εμάς, και που σήμερα τα βλέπουμε να γκρεμίζονται ως χάρτινοι πύργοι, μέσα σ όλα αυτά που συμβαίνουν υπάρχουν κάποιοι φάροι, κάποιοι οδοδείκτες που φωτίζουν τη ζωή μας και μας δείχνουν το δρόμο της προσφοράς, της αγάπης και μάλιστα της θυσιαστικής αγάπης. Αυτοί οι άνθρωποι, φώτιζαν τη ζωή μας όσο ζούσαν αλλά εξακολουθούν να τη φωτίζουν μέχρι και σήμερα μετά το θάνατό τους. Τη φωτίζουν με τα έργα που άφησαν, την προσπάθεια που κατέβαλαν, το παράδειγμα που έδωσαν, το μάθημα ζωής πού δίδαξαν σε όλους μας. Φωτίζουν και τη δική μας ζωή βλέποντας το παράδειγμά τους να έχει μεταλαμπαδευτεί στην οικογένειά τους. 
Ένας τέτοιος άνθρωπος υπήρξε αλλά και υπάρχει μέσα στην καρδιά και τη θύμησή μας ο αείμνηστος Γεώργιος Κολυβόδιακος πού σήμερα τον τιμούμε μεταθανατίως. Βέβαια αυτή η τιμή που γίνεται τώρα, είχε την διάθεση να αποδώσει ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας, ψάχνοντας να βρει χρόνο και τόπο κατάλληλο. Και δεν υπάρχει καταλληλότερος τόπος από αυτό το Ίδρυμα, και χρόνος αυτή την στιγμή, αλλά άλλες οι βουλές των ανθρώπων, άλλα ο Θεός κελεύει. Ο Μητροπολίτης δεν είναι για πρώτη φορά σήμερα κοντά μας αφού προσεβλήθη από την πανδημία που ταλαιπωρεί κόσμο κι έτσι έδωσε την εντολή σ εμένα και στον ιεροκήρυκα να αποδώσουμε τον τιμή και τον έπαινο. Δύσκολος ρόλος για μένα αφού δεν διαθέτω τη ρητορική του και φοβάμαι μήπως δεν αποδώσω αυτά που πρέπει για τον αείμνηστο. Μιλώ όμως με την καρδιά μου και απευθύνομαι στην δική σας καρδιά Πολλοί από εσάς άλλωστε τον γνωρίσατε περισσότερο από εμένα και γνωρίζετε το ήθος και της ψυχής το ύψος αυτού του ανθρώπου. Προσωπικά το γνώρισα τα τελευταία χρόνια της ζωής του αλλά με την πρώτη επαφή διαπίστωσα το μεγαλείο του ανδρός. 
Ήταν αυτός ο πρωτοπόρος για ένα έργο μεγάλο. Και γίνεται μεγάλο και δύσκολο το έργο αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που εκείνα τα χρόνια επικρατούσαν. Όμως αυτή η σπίθα στην καρδία του έγινε πυρκαγιά και άρχισε την προσπάθεια να ανακουφίσει τον πόνο των εμπεριστατων αδελφών μας. Να κτίσει ένα γηροκομείο όπου σ αυτό θα φιλοξενηθούν οι κουρασμένοι ταξιδιώτες της ζωής. Μεγάλη η προσπάθεια, τεράστιο το κόστος οικονομικό αλλά και ψυχικό. Δημιούργησε Σωματείο με την επωνυμία Αγάπη στα Γεράματα και άρχισε την προσπάθεια. Πόσες πόρτες δεν χτύπησε πόσα ο ίδιος δεν προσέφερε. Ξέρω πολύ καλά το προσωπικό κόστος αυτής της προσπάθειας που τον κατέβαλε και σωματικά, ακόμα και τα ίδια του τα παιδιά στερήθηκαν τις σπουδές τους για αυτό το όραμα που το 1981 με την τελετή θεμελιώσεως άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Ένα όραμα μια έμπνευση, μια φωτιά να χτιστεί το Γηροκομείο μας. Να γιατί είναι τούτος ο χώρος κατάλληλος. Γιατί είναι δικός του ο οραματισμός, είναι δική του η έμπνευση. Είναι εδώ μαζί μας και χαίρεται βλέποντας την καλή του λειτουργία, αλλά και λυπάται όταν όλοι εμείς αδιαφορούμε γι αυτό και το μέλλον του. Σήμερα λοιπόν τιμούμε τον οραματιστή, τον εμπνευστή αυτού του Ιδρύματος. Γιατί τέτοιες ενέργειες πρέπει να προβάλλονται ιδιαίτερα σήμερα, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...... 
π. Παναγιώτης

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10.00

Αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία των  Κυθήρων ( Παιδικοί Σταθμοί,Σχολεία,Γυμνάσιο,Λύκειο) θα αρχίσουν στις 10:00 έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή επικινδυνότητα κατά τη μεταφορά των μαθητών τις πρωινές ώρες από τον ενδεχόμενο παγετό στους δρόμους.

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Κυθήρων θα αρχίσουν στις 10:00

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα μαθήματα στο Γυμνάσιο Κυθήρων θα αρχίσουν στις 10:00 έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή επικινδυνότητα κατά τη μεταφορά των μαθητών τις πρωινές ώρες από τον ενδεχόμενο παγετό στους δρόμους.

Stavroula Fatsea

O Δήμος Κυθηρων παρέλαβε 35 νέα καλαίσθητα καλαθάκια απορριμμάτων

Σήμερα ο Δήμος Κυθηρων παρέλαβε 35 νέα καλαίσθητα καλαθάκια απορριμμάτων τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορες κοινότητες του νησιού. Με το νέο προϋπολογισμό ο Δήμος θα προβεί στην αγορά άλλων 80 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της δημοτικής αρχής που έχουνε σαν προτεραιότητα το να διατηρείτε το νησί μας καθαρό .

Δημήτρης Αγγελική


Χιονισμένος Ποταμός, στις αρχές της 10ετίας του 1930.

Χιονισμένος Ποταμός, στις αρχές της 10ετίας του 1930. Διακρίνεται μόνο η Λαριώτισσα. Το Κοινοτικό Μέγαρο δεν είχε χτιστεί ακόμα. Χρωματισμένες φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Τσαμπηρά! (θετού πατέρα του Στράτη Θεοδωρακάκη).



 Kosmas Megalokonomos

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου Δ/Τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των συναντήσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου ,
την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 στης 6:00 μμ στα γραφεία της
Ε.Α.Σ Αρκαδίας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα κάτωθι θέματα:

1. Ίδρυση Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου
2. Χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων του 2017 απέναντι στα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης.
Καλούνται όλοι οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου καθώς και σχετιζόμενοι με τον αγροτικό κόσμο φορείς ,να συμμετάσχουν .


Συντονιστική Επιτροπή
Ανεξαρτήτων Αγροτικών
Συλλόγων Πελοποννήσου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΕΩς ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/01


ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με τα μεχρι στιγμης δεδομένα αύριο όλα τα σχολεία των Κυθήρων θα λειτουργησουν κανονικά

Stratos Charchalakis

Νέες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στο Δ. Ευρώτα

Εμφανίστηκαν πάλι οι «αετονύχηδες» στο Δήμο Ευρώτα, με τα γνωστά κόλπα της δήθεν επίλυσης θεμάτων της Εφορίας, τηλεφωνικά μηνύματα για δήθεν τρακάρισμα συγγενικών προσώπων κλπ. Στόχος των αγνώστων είναι η απόσπαση χρηματικών ποσών από τα ανυποψίαστα θύματά τους.
Όπως ενημερώνει ο Δ. Ευρώτα, στη Γράμμουσα θύματα των επιτήδειων έπεσαν ηλικιωμένοι, ενώ εφιστάται η προσοχή των πολιτών και κυρίως των νέων.
«Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλες οι οικογένειες για τη “νέα επιδρομή” των επιτήδειων κυρίως προς τους ηλικιωμένους» τονίζει ο Δήμος Ευρώτα.
Για περιστατικά εξαπάτησης, οι πολίτες καλούνται να ενημερώνουν το Δήμο Ευρώτα και τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής.
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/125862-nees-tilefonikes-apates-se-varos-ilikiomenon-sto-d-evrota#sthash.RbAqQnLq.dpuf

Μάνη: Σύλληψη 38χρονου για κάνναβη

Ένας 38χρονος ινδός συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 16,72 γραμμαρίων. Επιπλέον, μικροποσότητα της ουσίας βρέθηκε και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης.
 http://laconialive.gr/

Δελτίο Τύπου - 7/1/2017 - Υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του Δήμου Κυθήρων έτους 2017

Με ομοφωνία Δημοτικών Συμβούλων καθώς και Τοπικών Προέδρων και Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων υπερψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του Δήμου Κυθήρων έτους 2017, που αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση του Προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει εντός των επομένων 2 εβδομάδων, με σχετική καθυστέρηση λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στο Δήμο. Το Τεχνικό Πρόγραμμα εισηγήθηκε ο κ. Δήμαρχος με τους δύο Αντιδημάρχους και τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις καθώς και παριστάμενοι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων, ενώ προτάθηκαν τροποποιήσεις και βελτιώσεις, μέρος των οποίων έγινε αποδεκτό. 




Επί του Τεχνικού Προγράμματος και απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν, ο κ. Δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα τα εξής:
1. Τα έσοδα των Δήμων είναι συγκεκριμένα άρα και τα έξοδα. Κατά το 2017 οι θεσμοθετημένες χρηματοδοτήσεις προς την Αυτοδιοίκηση εκ μέρους του Κράτους θα είναι ακόμα λιγότερες, καθώς από 01-01-2017 καταργείται ακόμα μια σημαντική χρηματοδότηση για τους Δήμους που προβλεπόταν στο άρθρο 27 του Ν.3756/2009, που για το Δήμο Κυθήρων ανέρχεται σε 200.000€ ετησίως. 
2. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας έχουν ενταχθεί έργα που δεν δημοπρατήθηκαν το 2016 λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου με το Ν.4412/2016 αλλά και νέα σημαντικά έργα που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας και των υποδομών των νησιών μας. Έγινε προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι δαπάνες σε λίγους κωδικούς, όπως π.χ. οι δαπάνες συντήρησης σχολείων που θα αντιμετωπιστούν με μία δημοπρασία ύψους 100.000€. 

3. Εντάσσονται έργα που είναι ώριμα ή μπορούν να ωριμάσουν σχετικά σύντομα, και όχι έργα που απαιτούν πολύμηνες διαδικασίες ωρίμανσης και αδειοδότησης προκειμένου να μην δεσμεύονται μεγάλα ποσά που τελικά δεν θα δαπανηθούν. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το έργο της μεταφοράς του νερού από το Πρινολάγκαδο που η δαπάνη του προεκτιμήθηκε από την Περιφέρεια σε 450.000€ και απαιτεί πολλές αδειοδοτήσεις (Περιβαλλοντική, Αρχαιολογική) καθώς και συγκεκριμένη δέσμευση χρηματοδότησης που σήμερα δεν υπάρχει. Ο Δήμος το ωριμάζει και θα προταθεί για χρηματοδότηση μόλις οι μελέτες είναι πλήρως ολοκληρωμένες και αδειοδοτημένες. Η πρόταση να περικοπούν τεχνικά έργα (π.χ. αναπλάσεων ή οδοποιίας) για να ενταχθούν νέα έργα στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καθώς – όπως επιβεβαίωσε ο Προϊστάμενος του Δήμου αλλά και ο κ. Νικόλαος Μεγαλοκονόμος που διετέλεσε επί 8 χρόνια Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών – τα έργα ανταποδοτικών υπηρεσιών (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός και καθαριότητα) χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τα ανταποδοτικά έσοδα σύμφωνα με τη Νομοθεσία και δεν μπορεί να υπάρχει καμία παρέκκλιση από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγάλες οφειλές στους τομείς αυτούς έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη δυνατότητα του Δήμου να χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα ανταποδοτικών υπηρεσιών. 
4. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα έχουν ενταχθεί τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια για το νησί μας, με το ποσό ετήσιας κατανομής, καθώς οι πιστώσεις των έργων αυτών διατίθενται τμηματικά. Ήδη το έργο της Ανάπλασης Πλατείας Φρατσίων είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, ενώ επίκεινται και άλλα που ωριμάζουν σταδιακά.
5. Έχουν ενταχθεί σημαντικές μελέτες, όπως για την αξιοποίηση του νερού των Οχελλών, την αναβάθμιση του Θεάτρου Ποταμού, τη συντήρηση της Γέφυρας στο Διακόφτι και την κατασκευή Μικρού Κλειστού Γυμναστηρίου στα Φράτσια σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από την Εγχώριο Περιουσία. 
6. Υπάρχουν σημαντικά ποσά για τεχνική υποστήριξη προς το Δήμο καθώς και για τον ευπρεπισμό του δημοσίου χώρου που είναι απαραίτητος για την εικόνα τάξης και νοικοκυρέματος που επικρατεί στο νησί. 
7. Προβλέπονται ποσά για την προβολή, τον πολιτισμό και τις πολιτικές εξωστρέφειας που αποτελούν προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και εξειδικεύονται αναλυτικότερα στον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό. 
8. Οι δημοπρασίες πλέον θα γίνονται στον Πειραιά και όχι στα Κύθηρα, καθώς ο νέος νόμος 4412 προβλέπει ότι στις επιτροπές διεξαγωγής δημοπρασιών μπορούν να συμμετέχουν μόνο μηχανικοί κλάδων ΠΕ ή ΤΕ. Αυτό συνεπάγεται μεγάλες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση έργων για όλους τους νησιωτικούς Δήμους που δεν διαθέτουν τουλάχιστον 6 Μηχανικούς (3 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά). Πρόκειται για μια παράλογη πρόβλεψη που δεν έχει λάβει υπόψη της την πραγματικότητα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στους Δήμους και έχουν γίνει παρεμβάσεις μέσω της ΚΕΔΕ για να αλλάξει η σχετική πρόβλεψη. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, ο κ. Δήμαρχος έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει κατ΄ ιδίαν τους επικεφαλείς των τριών δημοτικών παρατάξεων και τους παρέδωσε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται συχνότερα και για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το Δήμο μας. 


Πριν τη συζήτηση επί του Τεχνικού Προγράμματος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη μεταστέγαση και μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων στο κτίριο του πρώην Δ.Σ. Αγίας Πελαγίας, το οποίο έχει ανακαινιστεί πλήρως με τη συνδρομή και των γονέων των μαθητών. Επιλύεται έτσι ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας για την δημιουργία σύγχρονων συνθηκών εκπαίδευσης για τους μαθητές του σχολείου, καθώς όπως είναι γνωστό το Νηπιαγωγείο Ποταμού στεγαζόταν μέχρι σήμερα σε αίθουσες προκάτ. Τη σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που εισάχθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ., υπερψήφισε και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ποταμού κ. Στέλιος Μεγαλοκονόμος.
Την προσεχή εβδομάδα ο Δήμος μας θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης με επικεφαλής της πολυμελούς αποστολής τον κ. Δήμαρχο, όπου θα γίνουν και συναντήσεις με tour operators και πράκτορες της αυστριακής τουριστικής αγοράς. Η συμμετοχή θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ε.Ο.Τ.
-------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------------------

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑ