Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΚΥΘΗΡΑ¨ΣΤΙΣ ΔΡΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΙΡΙΑΛΗ¨



ΦΩΤΟ -VIDEO ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ CAMPING ΚΑΨΑΛΙΟΥ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ CAMPING ΚΑΨΑΛΙΟΥ
Είναι προφανές πλέον ότι ο Δήμαρχος βρίσκεται σε κατάσταση Virtual reality.
Μόνο έτσι εξηγείται η απάντησή του σχετικά με τα ερωτήματα που θέσαμε δημόσια για το κλείσιμο του κάμπινγκ στο Καψάλι.
Το φαντασιακό του αφήγημα έφτασε στο να κάνει ιστορική αναδρομή στην κακή κατάσταση, που όπως γράφει, βρήκε τον Δήμο Κυθήρων και στην τόσο καλή κατάσταση που τον έχει φτάσει. Σαν άλλος Δον Κιχώτης, πήρε φόρα και επιτέθηκε στους ανεμόμυλους, κατηγορώντας την παράταξη μας ότι αποτελεί συνέχεια του παλαιού. 

Κύριε Δήμαρχε θέλετε να μας υποδείξετε ποιοι από τους υποψηφίους μας ήταν υποψήφιοι με την παράταξη του κυρίου Κουκούλη στις εκλογές που κερδίσατε το 2014? Μήπως καλύτερα θέλετε να σας υποδείξουμε εμείς πόσοι από τους δικούς σας υποψήφιους ήταν στην παράταξη Κουκούλη, και πόσοι προσπαθούν χρόνια και με εναλλαγή παρατάξεων να εκλεγούν?
Όμως ,είναι πλέον γνώριμη η τακτική του Δημάρχου να απαντά στα ερωτήματα αόριστα, αποπροσανατολίζοντας τον αναγνώστη.
Ερωτήματα προς την Δημοτική αρχή 

1.Η απόφαση ανάθεσης στις 6/11/2019 αρ.πρωτ.35 και μάλιστα για μόνο δύο μήνες (06/11/2019 έως 29/11/2019)σε λογιστικό γραφείο παροχής οικονομικών-λογιστικών υπηρεσιών με το ποσό 7.000 ευρώ για την ΑΝ.ΚΥ τι αντιπροσωπεύει? 

2.Η απόφαση ανάληψης υποχρέωσης Α/Α 4 της 05/11/2019 που αφορά πληρωμή μελών της ΑΝ.ΚΥ με 3.600 ευρώ, ποια μέλη αφορά και για ποια υπηρεσία τους θα πληρωθούν? 

3.Τα επιμέρους αριθμητικά σύνολα από το βιβλίο των επισκεπτών του κάμπινγκ είναι προσωπικά δεδομένα; 
Σας καλούμε να δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία σε απόλυτους αριθμούς(ανά κράτος ) που έχετε. Διότι τα στοιχεία που έχουμε εμείς δηλώνουν πως οι επισκέπτες του κοινοτικού κάμπινγκ Καψαλίου, διαχρονικά, είναι στην πλειοψηφία τους Έλληνες. 

4.Σε μια περίοδο τρομακτικής κρίσης, όπου το τουριστικό προϊόν των νησιών μας θα συρρικνωθεί, η μη ύπαρξη οργανωμένου κάμπινγκ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει επισκέπτες σε προσφορότερη οικονομική λύση ,όπως αυτή του ελεύθερου κάμπινγκ με ό,τι όμως αυτό συνεπάγεται.
-Ποια θα είναι τότε η πολιτική της Δημοτικής Αρχής απέναντι στον επισκέπτη του νησιού?
-Η καταγγελία στην αστυνομία και το λιμενικό? 
Θέσαμε δημόσια το ερώτημα για το ποιες είναι οι ενέργειες που κάνατε ώστε να αλλάξει χαρακτήρα το κάμπινγκ και από κοινοτικό να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα της ΥΑ 14129/2015 ώστε να μπορείτε να το μισθώσετε όπως δηλώνετε.
Μέχρι τις 31/12/2017 θα έπρεπε το κάμπινγκ να διαθέτει πιστοποιητικό κατάταξης. Παρότι έχουν δοθεί διάφορες παρατάσεις, δεν θα έπρεπε ήδη να έχουν νομιμοποιηθεί και εκσυγχρονιστεί οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ?
Ποιες δράσεις έχετε λάβει ώστε να αναβαθμιστεί η δομή του κάμπινγκ? 

5.Πόσα δέντρα έχουν φυτευτεί ώστε να αντικαταστήσετε τα πεύκα που ξεράθηκαν?
Καλύτερα να μην προχωρήσουμε, σε τεχνικές προδιαγραφές ,διότι θα αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος, ενας υπέρμαχος του Νόμου, με «εξιδεικευμένες νομικές γνώσεις» , μάλλον λειτουργούσε το κάμπινγκ τόσα χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
Η θέση μας είναι σαφής. Το κάμπινγκ του Καψαλίου δεν πρέπει να κλείσει ούτε φέτος, ούτε ποτέ. 

Το κάμπινγκ του Καψαλίου πρέπει να εκσυγχρονιστεί και πρέπει να αναδειχθεί ως ένα από τα κορυφαία κάμπινγκ της Ελλάδας. Το κάμπινγκ του Καψαλίου είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο συστατικό του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων και πρέπει όλοι να το προστατεύσουμε και να το αναδείξουμε.
Ίσως θα έπρεπε και σε άλλα σημεία του νησιού των Κυθήρων αλλά και στο νησί των Αντικυθήρων, να δεσμευτούν και να δημοπρατηθούν εκτάσεις για την δημιουργία κάμπινγκ (Τουριστικών Κατασκηνώσεων).
Τέλος, εκείνο που πρέπει να σκεφτεί σοβαρά η Δημοτική Αρχή είναι εκείνη, τι είδους συνεργασία επιθυμεί να έχει με την Αντιπολίτευση.(απαξίωση απάντησης σε αιτήματα της μείζονος αντιπολίτευσης, καθυστερημένη αποστολή των εισηγήσεων, με συνέπεια την μη ολοκληρωμένη μελέτη αυτών πριν τις συνεδριάσεις, ελλιπείς απαντήσεις σε διάφορα θέματα κ.α.)
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική και έλεγχο σε κάθε Δημοτική Αρχή προς όφελος των πολιτών.
Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Νίκος Μανωλάκος για το μεταναστευτικό: "Κάποιος πρέπει να πει, ως εδώ!"

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πειραιάς, 9/5/2020

Νίκος Μανωλάκος για το Μεταναστευτικό: «Κάποιος πρέπει να πει, ως εδώ!»

Στην αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής ενός αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου, που θα ενισχύσει την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, αναφέρθηκε από το βήμα της Ολομέλειας ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Νικόλαος Μανωλάκος, στηρίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο Αντιστράτηγος ε.α., κατέστησε σαφές πως «τα πράγματα έχουν αλλάξει» καθώς «η επιτυχής αντιμετώπιση της απόπειρας εισβολής στον Έβρο, όσο και η διαχείριση της πανδημίας, ανέδειξαν την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, τη σύμπνοια του πολιτικού κόσμου και την ομοψυχία του λαού μας στα κρίσιμα και σοβαρά θέματα» και σημείωσε εμφατικά πως η Τουρκία «έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα της προς την Ανατολική Μεσόγειο» γι’αυτό και εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα, εργαλειοποιώντας κάθε τόσο, το μεταναστευτικό, τονίζοντας με έμφαση ότι «Κάποιος πρέπει να πει, ως εδώ!»

«Βασικός στόχος, είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών», τόνισε ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Νικόλαος Μανωλάκος:

• Με τη δημιουργία κλειστών κέντρων
• Με αυστηρότερο, και ταχύτερο σύστημα ασύλου και επαναπροωθήσεων
• Με την καλύτερη προστασία των συνόρων
• Με την ουσιαστική συμβολή της Ευρώπης και τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών μελών.
Με αυτόν τον τρόπο στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:
Η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα κράτος με σύνορα και κανόνες».

Δείτε εδώ χαρακτηριστικά αποσπάσματα

Η διέξοδος για το Κίνημα Αλλαγής


Η διέξοδος για το Κίνημα Αλλαγής
 
* του Λεωνίδα Γρηγοράκου

Παρακολουθώντας τον πολιτικό λόγο όλων των κομμάτων στη διάρκεια του κορωνοϊού μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Πρωτίστως, να δούμε αν εδράζεται σε ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Αν οι προτάσεις τους είναι εφικτές. Αναμφίβολα, η αντιπολίτευση οφείλει να ελέγχει, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις. Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα γενικολογεί με ατεκμηρίωτα και έωλα αιτήματα.
Αξιοσημείωτο παράδειγμα, οι απόψεις του Κινήματος Αλλαγής για τον κρίσιμο τομέα της Υγείας. Ζητά την αύξηση των κλινών ΜΕΘ, αποφεύγοντας να μιλήσει για τον αριθμό τους. Και κυρίως για τον τρόπο, το κόστος και το χρονοδιάγραμμα. Δεν μπαίνει στον κόπο να αναφερθεί στο πώς αυτές θα κατανεμηθούν στα κρατικά νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές. Ή στην αποζημίωση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
Επιπλέον, απαιτεί να ενισχυθούν οι δαπάνες για την Υγεία, επικαλούμενο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν προτείνει ακριβή χρηματοδότηση ούτε πώς θα διατεθούν τα κοινοτικά κονδύλια. Τέλος, αξιώνει τις μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ. Χωρίς να αναλύει σε ποιες δομές πρέπει να γίνουν αυτές, ποια η κατανομή τους μεταξύ ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ποιες ειδικότητες γιατρών χρειαζόμαστε άμεσα. Και στο θέμα αυτό προσπερνά το δημοσιονομικό κόστος, χωρίς να εντάσσει τους διορισμούς σε ένα χρονοδιάγραμμα.
Εύλογα οι πολίτες που αγωνιούν για τις επιπτώσεις της πανδημίας διερωτώνται για το αν οι προτάσεις αυτές είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες. Ή αν απλώς συνιστούν μια άσκηση πλειοδοσίας που αποσκοπεί στον εντυπωσιασμό. Αβίαστα, λοιπόν, ανακύπτει το ερώτημα: Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικήσει αυτόνομο και αυθύπαρκτο ρόλο, στην τωρινή πολιτική σκηνή της χώρας, με ευχολόγια, βερμπαλισμούς και με αθεμελίωτες εξαγγελίες; Πόσω μάλλον με την ακατάσχετη παρελθοντολογία! Επικαλείται διαρκώς τον Γιώργο Γεννηματά, αγνοώντας, μάλιστα, επιδεικτικά τον Παρασκευά Αυγερινό. Έναν συγκροτημένο και σεμνό άνθρωπο που δεν επιχείρησε να οικειοποιηθεί το έργο του στην Υγεία, υποκαθιστώντας το κόμμα του.
Η υγειονομική κρίση αφυπνίζει μνήμες και συνειδήσεις. Το σημαντικότερο, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μάθουν για τη συνδρομή και συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, ιδιαίτερα με τη θεμελίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Άλλωστε, για το έργο του αυτό επιβραβεύτηκε σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε το αποτύπωμά του, φωτίζοντας την ξεχασμένη πλευρά της κοινωνίας. Δεν έθεσε μόνο τέλος στο μετεμφυλιακό κράτος, διεύρυνε και την κοινωνική βάση της εξουσίας. Ο Κώστας Σημίτης, συνδυάζοντας πολιτική εμπειρία και τεχνοκρατική γνώση, έβαλε την Ελλάδα στον πυρήνα των προηγμένων χωρών της Ευρώπης. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και τα έργα υποδομής είναι δικά του επιτεύγματα. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και αδιαφορώντας για το προσωπικό τους, προστάτευσαν τον τόπο από την άτακτη χρεοκοπία. Ο πρώτος ως φορέας μιας κοσμοπολίτικης αντίληψης με σύγχρονες προτάσεις. Ο δεύτερος με πολιτικό βάθος και με διαχειριστική επάρκεια.
Η προσφορά και η ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι ανεκτίμητη. Ακόμη και οι αντίπαλοί του το αναγνωρίζουν.
Σήμερα, ωστόσο, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο ναδίρ της απήχησής του και το ζήτημα που τίθεται είναι καίριο: Με ποιες πολιτικές, με ποια στρατηγική, με ποια ηγεσία οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να διεκδικήσουν με αποτελεσματικότητα τον ζωτικό τους χώρο; Αν δεν δώσουμε επαρκείς απαντήσεις, το βέβαιο είναι ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας θα διαμελίσουν την κεντροαριστερή παράταξη.
Η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε, αλλά δεν μπορεί. Ως εκ τούτου, με την επιστροφή στην κανονικότητα επιβάλλεται και η αναζήτηση εκείνων των διαδικασιών που θα δώσουν υπόσταση και φωνή στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο που άλλοτε εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ.
 
* Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
 

Νέα άδεια παραγωγής σε αιολικό 105,8 MW στον Κούνο Λακωνίας!

 

Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα βουνά και στη φύση της χώρας μας

 ΒΑΤΙΚΑ. Τα μέλη του Save Maleas αναφέρουν ότι «δύο μόλις μέρες αφότου η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, που ανοίγει το δρόμο για την καταστρατήγηση του φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος πάσης φύσεως επενδύσεων, ακόμη ένας αιολικός σταθμός φαραωνικού μεγέθους έλαβε άδεια παραγωγής στην περιοχή Βατίκων και Μονεμβασίας. Πρόκειται για τον αιολικό σταθμό ισχύος 105,8 MW στη θέση «Κούνος» των Δημοτικών Ενοτήτων Βοιών και Μονεμβασιάς, από την εταιρεία με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΚΟΥΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΚΟΥΝΟΥ Α.Ε.», συμφερόντων Μπόμπολα».
Όπως σημειώνουν οι πολίτες «πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που έρχεται να προστεθεί σε εκείνα που έλαβαν άδεια παραγωγής τον προηγούμενο χρόνο στην περιοχή του Καβομαλιά. Είναι πασιφανές, πλέον, ότι η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα βουνά και στη φύση της χώρας μας. Οποιοδήποτε αντισταθμιστικό όφελος ενδέχεται να παράσχουν τα έργα αυτά, δεν πρόκειται να επανορθώσουν τη ζημιά στο οικοσύστημα, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία».
Οι πολίτες θεωρούν απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να αποφασίζουν μερικοί τεχνοκράτες και επιχειρηματίες για έναν τόπο, χωρίς να έχουν λόγο οι ίδιοι οι κάτοικοι του που πρόκειται να υποστούν τις οποιεσδήποτε συνέπειες αυτής της απόφασης. «Σε αυτές τις συνθήκες, χρειάζεται η ετοιμότητα και η επαγρύπνηση όλων μας» καταλήγουν.

 notospress.gr