Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ "ΝΕΡΑΙΔΑ" (ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟ)


Πηγή Nikos Desillas προς Eleni Harou

Συντήρηση επαρχιακών οδών προς την ανατολική Λακωνία

Δημοπρατήθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας η «Συντήρηση της με αριθμό 4 Επ.Ο. Σπάρτη – Γεράκι – Άγιος Δημήτριος και της Επ.Ο. Γέφυρα Απιδιάς – Άγιος Δημήτριος – Κρεμαστή». Το έργο έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και προβλέπει εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.
Με την ευκαιρία δημοπράτησης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί κύριο οδικό άξονα της περιφερειακής μας ενότητας προς την ανατολική Λακωνία που χρήζει συνεχούς συντηρήσεως λόγω του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας που δέχεται καθημερινά. Άλλωστε στο συγκεκριμένο δρόμο εκτελείται με γοργούς ρυθμούς το έργο της γεφύρωσης του Πόρου και της παράκαμψης Γερακίου, που θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια και θα συντομεύσει το χρόνο πρόσβασης στην περιοχή.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΤΡΙΤΗ 16/08/2016 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 18/08/2016


ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΡΙΤΗ 16/08/2016 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 18/08/2016 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΑ  ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ  ΩΣ ΕΞΗΣ:     
                              
ΤΡΙΤΗ 16/08 ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΝ.17:00) - ΚΥΘΗΡΑ (AΦ. 00:45 AN.01:10) ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ. 03:10-AN 03:25)KIΣΣΑΜΟΣ (ΑΦ.05:40)     
                                                        
ΠΕΜΠΤΗ 18/08/2016 ΚΙΣΣΑΜΟΣ (ΑΝ. 18:00)- ANTIKYθΗΡΑ (ΑΦ. 20:15-AN 20:30) ΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ. 22:30-AN. 22:50) ΠΕΙΡΑΙΑΣ  (ΑΦ. 05:40)            
                                       
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :  2736037055, ΚΙΝΗΤΌ : 6933087777

2ο Φεστιβάλ του Δήμου Κυθήρων

Το 2ο Φεστιβάλ του Δήμου Κυθήρων είναι ήδη γεγονός.
Μετά την περσινή πρώτη επιτυχημένη "απόπειρα", τα Κύθηρα παρουσιάζουν και φέτος στο κοινό μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων κάτω από τον τίτλο "Ταξίδι στα Κύθηρα", έναν τίτλο πασίγνωστο μέσα από τον πίνακα του Βατώ, την ταινία του Αγγελόπουλου, τα τραγούδια του Κατσαρού και την ποίηση του Μπωντλέρ.

Συναυλίες, μεγάλα μουσικά σχήματα, εκθέσεις, διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις σε συνδυασμό με τους καθιερωμένους από δεκαετίες χορούς των πολλών τοπικών συλλόγων και φορέων συνθέτουν ένα σκηνικό πολιτισμού και τέχνης, τόσο ευρύ και πλουραλιστικό, που σπάνια συναντά κανείς σε ένα νησί των δεδομένων των Κυθήρων.

Αξιέπαινες ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και σημαντικές δημοτικές δράσεις που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του όμορφου νησιού, που φέτος έχει την τιμητική του αφού αποτελεί έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς πανελλαδικά.

Πριν από λίγους μήνες άνοιξε τις πύλες του και το νέο αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον σύγχρονα της ελληνικής επαρχίας, που σε συνδυασμό με τους πολλούς αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, αποτελεί μια όαση πολιτισμού και τέχνης μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα.
--------------------------------
Πηγή:   enikos.gr
--------------------------------

ΛΑΚΩΝΙΑ.Τραγωδία στον Κότρωνα: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Ένας άνδρας νεκρός

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι κάτοικοι του χωριού Κότρωνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης είδαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο να πέφτει στη θάλασσα από μεγάλο ύψος. Το αυτοκίνητο κινούταν στην Ε.Ο. Σκουταρίου – Κότρωνα και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 78χρονος οδηγός του έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και στο σημείο έφτασαν άνδρες του Λιμεναρχείου Γυθείου, της Π.Υ. Γυθείου και Αρεόπολης, του Α.Τ. Αρεόπολης και προσωπικό του Κ.Υ. Αρεόπολης.

Με πλωτά μέσα και τη βοήθεια των κατοίκων του Κότρωνα έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή όπου είχε πέσει το αυτοκίνητο και αμέσως ξεκίνησαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό των επιβαινόντων του οχήματος. Μετά την έρευνα διαπιστώθηκε οτι μόνο ένας άνδρας επέβαινε στο όχημα, όπου ήταν και ο οδηγός του. Δυστυχώς ο άτυχος άνδρας είχε βρεί τραγικό θάνατο και ανασύρθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Githio-click.gr πρόκειται για έναν 78χρονο άνδρα, δικηγόρο, ο οποίος είχε διατελέσει και διοικητής σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών.  Η σωρός τους μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αρεόπολης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για ιατροδικαστική εξέταση. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το διευθυντή του Κ.Υ. Αρεόπολης dr. Ανάργυρο Μαριόλη για το περιστατικό μας δήλωσε τα εξής:

Ειδοποιηθήκαμε από το Α.Τ. Αρεόπολης για ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε πέσει στη θάλασσα στην περιοχή του Κότρωνα. Αμέσως με ένα ασθενοφόρο κατευθυνθήκαμε προς το σημείο. Με τη βοήθεια των κατοίκων και με πλωτά μέσα φτάσαμε κοντά στο αυτοκίνητο και ανασύραμε νεκρό τον άτυχο άνδρα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Λιμεναρχείου Γυθείου, Α.Τ. Αρεόπολης, της Π.Υ. Γυθείου και Αρεόπολης, του Κ.Υ. Αρεόπολης, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για τη πολύτιμη βοήθεια τους σε αυτό το περιστάτικο, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα. Επίσης θέλω να εκφράσω τα συλληπητηρία μου στους οικείους του.

Περισσότερες φωτογραφίες στο githio-click.gr

Jacques Lescalierre* Summertime

Αγαπητοί μας Κυθήριοι,
      ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει την πολιτικήν ευθύνην δια την καθαίρεσιν της εν Καλαμίω ακαλαισθήτου, επαισχύντου και εκμαυλιστηρίου κλίμακος. Όσον δια τας μεμψιμοιρίας διαφόρων διστίχων κορασίδων, ότι τάχα υστερούνται το δικαίωμα προσβάσεως… γνωρίζομεν δα τον λόγον που επισκέπτονται τοιαύτας τοποθεσίας: Δια να ξεμοναχιάζουν τους ανυποψιάστους καβαλιέρους των ή να προβάλλουν τα κάλλη των εις δημόσιον θαυμασμόν. Ιδού! Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυς της εν τη πράξει καταπατήσεως της (δια του Δημάρχου) απαγορεύσεως του γυμνισμού – και δη πλησιέστατα τω ιερώ προσκυνήματι της Παναγίας της Ορφανής!
Αλλ’ εάν -φευ!- οι καιροί είναι τοιούτοι ώστε να επιτρέπουν εις το όνομα της -δήθεν- ελευθερίας εκφράσεως παρομοίους συμπεριφοράς, καλούμεν τον κύριον Δήμαρχον να τοποθετήσει εν καλαίσθητον βεστιάριον παραδοσιακής ή μουσειακής ή άλλης τινος αρχιτεκτονικής εις μίαν εκάστην των παραλιών της νήσου, ώστε να εφοδιάζει με σεμνοπρεπή, καλαίσθητα φορέματα (όχι σορτς και μίνι) τας αμελείς τουριστρίας.
Ευχαριστούμεν προκαταβολικώς την έγκριτον σελίδαν σας δια την φιλοξενίαν.
J.L.
 http://dragonerarossa.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αυτοκίνητο στη θάλασσα στην Ε.Ο. Κότρωνα - Σκουταρίου

Φωτογραφία αρχείου
Πρίν λίγη ώρα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέφυγε από την πορεία του ενώ βρισκόταν στην Ε.Ο. Κότρωνα - Σκουταρίου και βρέθηκε στη θάλασσα. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις και άνδρες του λιμενικού για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στο όχημα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και υπεύθυνοι του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Πληροφορίες κάνουν λόγω για έναν νερκό άνδρα. Ενώ γίνονται προσπάθειες για την ανέλκυση του αυτοκινήτου.
Περισσότερες πληροφορίες σε επόμενη δημοσίευση.
Πηγή http://githio-click.gr/

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ! "ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ. Μουσικη/Στίχοι : Πέτρος Τσολάκος


 
Γιάννης Δημητράς - Στα Κύθηρα Εγώ Και Εσύ 2016

Μουσικη/Στίχοι : Πέτρος Τσολάκος

Παράσταση Μαριονέτας "Ταξίδι στην Τοσκάνη"

Μια παρασταση μαριονέτας από το εργαστήριο Mαριονέτας της Φιλαρμονικής Ποταμού.

ΚΑΨΑΛΙ ΤΡΙΤΗ 19/07 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30

Έκθεση ζωγραφικής της Βέτας Στεργιούλη στα Κύθηρα 23-25 Ιουλίου

  Έκθεση ζωγραφικής της Βέτας Στεργιούλη.
Η έκθεση αποτελείται από 25 ζωγραφικούς πίνακες με τοπία αποκλειστικά από το όμορφο νησί μας, τα Κύθηρα.
Το σημαντικό και ιδιαίτερο αυτής της έκθεσης είναι ότι η ζωγράφος θα διαθέσει όλο το ποσό από την πώληση των έργων της για τις ανάγκες αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγίας Άννας στη Χώρα Κυθήρων.