Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Απάντηση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία για τα ψάρια πού βρέθηκαν μισοζώντανα,η και νεκρά στις παραλίες των Κυθήρων.

ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ " Η ΜΑΝΗ"


H EN.AΠANTAXOY MANIATΩN EXEI THΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ TIMH NA ΣAΣ ΠPOΣKAΛEΣEI THN KYPIAKH,9/12 ΚΑΙ ΩPA19:00ΣTON ΠEIPAIKO ΣYNΔEΣMO(KAPAIΣKOY104,ΠEIPAIAΣ)ΣTHΝ ΦIΛANΘPΩΠIKH MOYΣIKOXOPEYTIKH MAΣ EKΔHΛΩΣH''XOPEYONTAΣ,BOHΘAME''.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ !
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΤΟ ΔΣ
Τηλ.επικ:6993956933

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2019 ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ


ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2019 ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις "Βυζαντινές Γιορτές", που αποτελούν ένα πλέγμα εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Εθνική μας Μουσική και τους κατά καιρούς υπηρέτες της, προβεβλημένους ή όχι. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 15.000 Ψάλτες που συνεχίζουν μια μακρά μουσική παράδοση, τόσο μοναδική και ιδιαίτερη, που έχει προταθεί για ένταξη στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διακεκριμένοι Πρωτοψάλτες και Καθηγητές, Άρχοντες Υμνωδοί και Μελωδοί, νέοι αλλά απόλυτα καταρτισμένοι Ψάλτες, αλλά και πρακτικοί Ιεροψάλτες που συνεργούν τους Ιερείς της επαρχίας μας, των χωριών και των νησιών μας, συγκροτούν τη μεγάλη ιεροψαλτική οικογένεια που ακόμα - εν έτει 2019 - δεν έχει πλήρως διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι φετινές Βυζαντινές Γιορτές είναι αφιερωμένες στον μέγα δάσκαλο και πρωτοψάλτη Σπυρίδωνα Περιστέρη, που ως Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών επί σχεδόν 50 έτη (από το 1951), γαλούχησε μουσικά αλλά και πνευματικά - ηθικά, γενιές Ελλήνων. Από τους ανθρώπους που άκουγαν τη ραδιοφωνική μετάδοση της Θείας Λειτουργίας στις πόλεις, μέχρι τον παππού και τη γιαγιά στο χωριό που στο άκουσμα της αηδονικής φωνής του Περιστέρη διακατέχονταν από συγκίνηση και δέος.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, η ΟΜΣΙΕ θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις σε αιρετούς της αυτοδιοίκησης που κατά καιρούς διηκόνησαν ή διακονούν στο Ιερό Αναλόγιο, από οποιαδήποτε θέση. Ανάμεσά τους, προτάθηκε και το όνομά μου και ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου Politis Constantinos καθώς και τον Γ.Γ. Πρωτοψάλτη Akis N. Liliopoulos.
Οι τιμητικές βραβεύσεις θα δοθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00μ.μ. στην μεγαλόπρεπη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο), στην οδό Σταδίου, στην Αθήνα.
Το Πρόγραμμα των "Βυζαντινών Γιορτών" μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.scribd.com/…/%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%A0%CE%…

Αιμοδοσία στο Κ.Υ. Γυθείου

Δίνουμε αίμα την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 από 17:00 έως 19:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Γυθείου. 
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης,φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ’ την εθελοντική αιμοδοσία,αφού στην πραγματικότητα  είναι ένα δώρο δύναμης και ελπίδας γι’ αυτόν που το δέχεται.

Προσφέροντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 06/12/2018



Το μεσημέρι της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, είχε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Μυρσίνη Ζορμπά. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα που ανέκυψαν τους τελευταίους μήνες στις ενάλιες έρευνες του Ναυαγίου των Αντικυθήρων. 

Ο Δήμαρχος πρότεινε στην Υπουργό σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, ώστε αφενός να επανεκκινήσουν οι έρευνες τον προσεχή Μάιο, αφετέρου να υπάρξει δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της μέχρι σήμερα έρευνας, σε ειδική εκδήλωση που προτάθηκε να γίνει στα Κύθηρα στις 16 Μαρτίου 2019. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έλαβε μέρος στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που διεξάγεται στην Αθήνα. 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΗ ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ




Σήμερα 6 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος,ο προστάτης των ναυτικών.
Χρόνια πολλά στους Ναυτικούς μας.
Αμέτρητοι είναι οι ναοί στα λιμάνια, στα νησιά και στα ακρωτήρια, που φέρουν το όνομα του, τάματα των ναυτικών σε δύσκολες στιγμές, που τον επικαλούνται: Άι-Νικόλα, βοήθα με!

Όπως κάθε χρόνο σήμερα 6 Δεκεμβρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού
Ο Άγιος Νικόλαος τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον ελληνικό χώρο από τους ανθρώπους της θάλασσας.Είναι προστάτης των ναυτικών,του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού.Είναι ο πολιούχος Άγιος της Αλεξανδρούπολης,του Βόλου,του Γαλαξειδίου,της Κοζάνης,του Πολύγυρου,της Σητείας και της Σύρου.

Στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στην άκρη του Βράχου στο καλαμίτσι,με την συμμετοχή πολλών ενοριτών και επισκεπτών,τελέστηκε το απόγευμα της τετάρτης ο εσπερινός από τον Αιδεσιμολογιώτατο πατήρ Πέτρο Μαριάτο και το πρωί της Πέμπτης η πανηγυρική θεία Λειτουργία από τον πατήρ κ.Κωνσταντίνο Μπιθιγκότζη
ADELIN 107,3 FM 









ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ


Ο Προϊστάμενος και το Προσωπικό του Π.Κ. Κυθήρων,
σας εύχονται ολόψυχα
Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά,
Ευτυχές και Ειρηνικό το νέο Έτος.





                                                            Με εκτίμηση

                                 Επιπυραγός Λάζαρος Π. Κωνσταντίνου.