Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Επιστολή κ. Δανιγγέλη σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό Κυθήρων.

Σας ενημερώνω ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία δική μου με τον Πρόεδρο κ. Κατσανεβάκη καθώς και άλλων γονέων, ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, όπως με ενημέρωσε και ο Πρόεδρος και ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός. 

Θα ήταν καλύτερα βέβαια να μην είχε δημιουργηθεί αυτή η αναστάτωση και να μην αναγκαζόμαστε να αιτούμεθα τα αυτονόητα. 

 

Το λυπηρό για μένα είναι ότι οι γονείς αν και εργαζόμενοι, διστάζουν να εκφράσουν την γνώμη τους, η οποία βέβαια δεν ζητήθηκε από τους αρμοδίους.

Εγώ ως γονέας και κυρίως ως μέλος του Συμβουλίου (εκπρόσωπος γονέων) είχα την υποχρέωση να διαμαρτυρηθώ για όλους τους γονείς. 
----------------------------------
Κυριακή Δανιγγέλη

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.αιτήσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)



Από το Δήμο Μονεμβασίας  ανακοινώνεται ότι από 15/7/2015 μέχρι 5/8/2015 θα υποβάλλονται αιτήσεις  για την συμμετοχή στο πρόγραμμα «επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».


Ο Δήμος Μονεμβασίας μετέχει ως εταίρος στην κοινωνική σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας με επικεφαλή εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την εφαρμογή του προγράμματος «επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Το ταμείο υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Συγκεκριμένα : 
1. Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη).
2.Βασικές Υλικές Στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους –είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κλπ)

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ Μολάοι, 15-07-2015
Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η Κ.Υ.Α. αριθ. οικ.101123 (ΦΕΚ 1435/Β/10-7-2015) ‘’Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 146896/2014 Κ.Υ.Α. «

ΚΥΘΗΡΑ.ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΨΑΛΙΟΥ.ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ

Φωτογραφία του Nikos Desillas.
Το γεφύρι στο δρόμο του Καψαλιου, ένα απο τα έργα της Αγγλικής περιόδου, χτίστηκε επί αρμοστειας Θωμά Μαιτλανδ, όπως αναγράφεται στην αναμνηστική πλάκα.
Ιστορικά στοιχεία Eleni Haroy.
Φωτό
Nikos Desillas

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ...ΚΑΤΟ ΧΩΡΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ { ΦΩΤΟ }

 Το 1532 ο περιηγητής Denis Possot αναφέρει στα απομνημονεύματά του 4 οχυρά των Κυθήρων. Ένα από αυτά ήταν του Μυλοποτάμου για τον έλεγχο του Ιονίου Πελάγους. Μετά την επιδρομή του Μπαρμπαρόσα στην Παλαιόχωρα το 1537, η οχύρωση του Κάστρου του Μυλοποτάμου πρέπει να ενισχύθηκε. Ο Βενετός προνοητής Soranzo είχε τοποθετήσει φρουρά. Το οχυρό του Μυλοποτάμου, όπως βεβαίωναν οι Βενετοί αξιωματούχοι, ήταν ασφαλές, παρόλο που τα τείχη του ήτα χαμηλά. Το 1545 ζούσαν εκεί 50 οικογένειες που είχαν επιστρέψει, μετά την καταστροφή του Αγ. Δημητρίου (Παλαιόχωρα) από τον Μπαρμπαρόσα, για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Το 1565 το οχυρό ενισχύθηκε και απέκτησε μνημειώδη είσοδο. Ανάγλυφο με την παράσταση του φτερωτού λέοντα του Αγίου Μάρκου, τοποθετημένο ύπερθεν της μνημειακής πύλης του οχυρού διασώζει την επιγραφή “PAX TIBI MARCE EVANGELISTA MEUS MDLXV (1565)”, δηλαδή «Ειρήνη σοι Ευαγγελιστά μου Μάρκε». Η ίδρυση του Κάστρου, όμως, είναι κατά δύο, τουλάχιστον, αιώνες παλαιότερη, όπως εξάγεται από τους ναούς και τον ζωγραφικό τους διάκοσμο.