Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ & ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΩΣ 20-11-2015


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Μετά από επικοινωνία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας με Μητροπόλεις των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αποφασίστηκε η άμεση συγκέντρωση και αποστολή :
1) Ρουχισμού χειμερινού σε άριστη κατάσταση, και 2) Χρηματικού ποσού,προς κάλυψη των πρώτων αναγκών των προσφύγων που φθάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.




Η συγκέντρωση του ρουχισμού γίνεται στα κάτωθι σημεία:
α) Γραφείο Παναγίας Ιλαριωτίσσης στον Ποταμό, κατόπιν συνεννοήσεως με τον εφημέριο ή την κα Σοφίου Τζένη.
β) Γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, καθημερινές 9:00 - 2:00, και
γ) Λεοντσίνειο πνευματικό κέντρο Κεραμωτού 5:00 με 8:00 μ.μ., κατόπιν συνεννοήσεως με τον π. Νικόλαο Ζουναρέλη ή τον π. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε: ρούχα παιδικά και ενηλίκων, πετσέτες, , είδη προσωπικής υγιεινής ( π.χ. πάνες, σαμπουάν, σαπούνια ), χειμερινά αξεσουάρ ( κάλτσες, γάντια, σκούφους, κασκόλ ), σακ-βαγιάζ, παιχνίδια μόνο πάνινα κλπ., όλα σε άριστη κατάσταση.
Όσον αφορά στο χρηματικό ποσό, εκτός από τους δίσκους που θα περιαχθούν στις κατά τόπους ενορίες, θα ανακοινωθούν προσεχώς και τραπεζικοί λογαριασμοί για απευθείας καταθέσεις.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977 695632 π. Παν. Μεγαλοκονόμος,
6978 731186 π. Νικ. Ζουναρέλης,
6973 059164 Σοφίου Τζένη και
6981 951941 Μαριάτου Ελπίδα


Π Ρ Ο Θ Ε Σ Μ Ι Α ΓΙΑ ΤΗΝ Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η
Τ Η Σ Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Η Σ :
Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η 2 0 - 1 1 - 2 0 1 5

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ 4/11/15

ΘΕΜΑ : ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ -- Παρεμβάσεις από πολιτικούς,ναυτικούς, και εκπρόσωποι των λαντζέρηδων που δραστηριοποιούνται στο αγκυροβόλιο του όρμου Βοιών. Η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή ,οι συνέπειες ,οι ευθύνες και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.Όλα αυτά απόψε στο ζωντανό ενημερωτικό μαγκαζίνο του radio adelin 107,3 στην εκπομπή "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨".Συντονιστείτε ,αφορά όλους !

Η ΝΟ.Δ.Ε. Λακωνίας, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ακραίων στοιχείων στον Λάκωνα Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Λακωνίας, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ακραίων στοιχείων στον Λάκωνα Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος έχει δείξει με την πορεία του την αταλάντευτη επιμονή του για την προάσπιση των εθνικών μας θέματων και το καλό της Ελλάδος. Θεωρούμε τον ανιστόρητο και επικίνδυνο υπουργό παιδείας Ν. Φίλη ως ηθικό αυτουργό με τις απαράδεκτες και αντεθνικές δηλώσεις του. Ζητούμε την παραίτηση του ως ελάχιστη καταδίκη.
Για την ΝΟ.Δ.Ε.ΝΔ Λακωνίας
Ο Πρόεδρος
Κυριάκος Δ. Διαμαντάκος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ.Γενοκτονία… εθνοκάθαρση… και τον κακό σας τον καιρό πανάθλιοι !!!

Γενοκτονία… εθνοκάθαρση… και τον κακό σας τον καιρό πανάθλιοι !!!
Επειδή μετά τη θέση του υπουργού Παιδείας, άνευ παιδείας Φίλη, το θέμα δυστυχώς έχει γίνει πανηγυράκι από δημοσιογραφίσκους, ¨επιστήμονες¨ πανεπιστημιακούς δασκάλους - ιστορικούς (Ρεπούση), τρομάρα τους, αριστερούς, αριστερίζοντες, αλλά και ακροδεξιούς που θέλουν να το παίξουν ιστορικοί θεματοφύλακες (ξέρετε εκείνους με τα τσεκούρια και τα άλλα ¨παιδιά¨με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαύρα ρούχα) και άλλους ¨αστέρες, το θέμα έχει λυθεί οριστικά και μόνιμα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. της 9ης Δεκεμβρίου του 1948, για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της ‘’γενοκτονίας’’ στο άρθρο 2 αναφέρει:
Εις την παρούσαν Σύμβασιν, ως γενοκτονία νοείται οιαδήποτε εκ των κατωτέρων πράξεων, ενεργουμένη με την πρόθεσιν ολικής η μερικής καταστροφής ομάδος, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής:
-Φόνος μελών της ομάδος.
-Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητας των μελών της ομάδος.
-Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδος εις συνθήκας δυναμένας να επιφέρωσιν την πλήρην η την μερικήν σωματικήν καταστροφής αυτής.
-Μέτρα αποβλέποντα εις την παρεμπόδισιν των γεννήσεων εις τους κόλπους ορισμένης ομάδος.
-Αναγκαστική μεταφορά παίδων εις ετέραν ομάδαν.
Και βέβαια το δράμα που έζησαν οι Πόντιοι ήταν ο ορισμός της γενοκτονίας !
Η γενοκτονία των Ποντίων
Η γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 – 1923 ) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.
Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η "νέα τάξη πραγμάτων" που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά όχι μόνο τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού αλλά και τα διανοητικά. Ο περιορισμός των πνευματικών νεοελληνικών οριζόντων είχε άμεση αντανάκλαση στη ελλειμματική ιστορική μνήμη των σύγχρονων Ελλήνων.
Τι εννοούμε με τον όρο "γενοκτονία" ;
Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου. Συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας.
Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις.
Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί. Πως και πότε διαπράχθηκε η γενοκτονία;
Ο ποντιακός ελληνισμός, από την πτώση της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας ( 1461 ) γνώρισε συνεχείς διωγμούς, σφαγές, ξεριζωμούς και προσπάθειες για το βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό του, με αποκορύφωμα τη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση – γενοκτονία του αιώνα μας.
Επτά χρόνια μετά την άλωση της Πόλης, οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Τραπεζούντα. Η οθωμανική κατάκτηση του μικρασιατικού Πόντου μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις περιόδους. Η πρώτη αρχίζει με την άλωση της Τραπεζούντας το 1461 και λήγει στα μέσα του 17ου αιώνα. Την περίοδο αυτή οι Τούρκοι κρατούν μάλλον ουδέτερη στάση κατά των Ελλήνων του Πόντου. Η δεύτερη αρχίζει στα μέσα του 17ου αιώνα και λήγει με το τέλος του πρώτου ρωσοτουρκικού πολέμου. Χαρακτηρίζεται με τη θρησκευτική βία κατά των χριστιανικών πληθυσμών. Κατά την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται οι ομαδικοί εξισλαμισμοί των ελληνικών πληθυσμών. Η τελευταία περίοδος, που τελειώνει το 1922 υποδιαιρείται σε δύο υποπεριόδους. Η πρώτη αρχίζει με τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, το 1774. Χαρακτηρίζεται από τη συστηματική προσπάθεια των τοπικών αρχών να μην εφαρμόζουν προς όφελος των χριστιανών τους φιλελεύθερους νόμους. H δεύτερη υποπερίοδος αρχίζει το 1908 και χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη του τουρκικού εθνικισμού.
Από τους βαλκανικούς πολέμους και από τους επίσημους συμβούλους, των Γερμανών, οι Νεότουρκοι διδάχθηκαν ότι μονάχα με την εξαφάνιση των Ελλήνων και Αρμενίων θα έκαναν πατρίδα τους τη Μικρά Ασία. Οι διάφορες μορφές βίας δεν αρκούσαν για να φέρουν τον εκτουρκισμό.
Η απόφαση για την εξόντωσή τους πάρθηκε από τους Νεότουρκους το 1911, εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου και ολοκληρώθηκε από το Μουσταφά Κεμάλ ( 1919 – 1923 ).
Το Νεοτουρκικό Κομιτάτο ιδρύθηκε το 1889. Στο συνέδριο τους, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1911 πάρθηκε η απόφαση, ότι η Μικρά Ασία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα. Η απόφαση αυτή καταδίκασε σε θάνατο διάφορες εθνότητες.
Οι Τούρκοι στον Πόντο άρχισαν με την επιστράτευση όλων από 15 έως 45 ετών και την αποστολή τους σε Τάγματα Εργασίας. Παράλληλα αμφισβήτησαν το δικαίωμα των Ελλήνων να ασκούν ελεύθερα τα επαγγέλματά τους και επί πλέον απαγόρευσαν τους μουσουλμάνους να εργάζονται επαγγελματικά με τους Έλληνες με την ποινή της τιμωρίας από τις στρατιωτικές Αρχές.
Κατ΄ αρχάς οι άτακτες ορδές των Τούρκων επιτίθονταν στα απομονωμένα ελληνικά χωριά κλέβοντας, φονεύοντας, αρπάζοντας νέα κορίτσια, κακοποιώντας και καίγοντάς τα.
Οι διωγμοί των Ελλήνων του Πόντου.
Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες των παραλίων της Μικρασίας να εγκαταλείψουν τις προαιώνιες εστίες τους και να μετοικήσουν με πολυήμερες εξοντωτικές πορείες.
Σύμφωνα με μια έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας, με ημερομηνία τον Ιούνιο του 1915 είναι γραμμένα τα εξής:
Σκοπός των Τούρκων ήταν, με τους εκτοπισμούς, τις πυρπολήσεις των χωριών, τις λεηλασίες, να επιτύχουν την αλλοίωση του εθνολογικού χαρακτήρα των ελληνικών περιοχών και να καταφέρουν ευκολότερα των εκτουρκισμό εκείνων που θα απέμεναν.
Το τελικό πλήγμα.
Το 1919 αρχίζει νέος διωγμός κατά των Ελλήνων από το κεμαλικό καθεστώς, πολύ πιο άγριος κι απάνθρωπος από τους προηγούμενους. Εκείνος ο διωγμός υπήρξε η χαριστική βολή για τον ποντιακό ελληνισμό.
Στις 19 Μαΐου, με την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμψούντα, αρχίζει η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
Με τη βοήθεια μελών του Νεοτουρκικού Κομιτάτου συγκροτεί μυστική οργάνωση, τη Mutafai Milliye, κηρύσσει το μίσος εναντίον των Ελλήνων και σχεδιάζει την ολοκλήρωση της εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού. Αυτό που δεν πέτυχε το σουλτανικό καθεστώς στους πέντε αιώνες της τυραννικής διοίκησής του, το πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια ο Κεμάλ, εξόντωσε τον ελληνισμό του Πόντου και της Ιωνίας.
Η τρομοκρατία, τα εργατικά τάγματα, οι εξορίες, οι κρεμάλες, οι πυρπολήσεις των χωριών, οι βιασμοί, οι δολοφονίες ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να ανέβουν στα βουνά οργανώνοντας αντάρτικο για την προστασία του αμάχου πληθυσμού. Τα θύματα της γενοκτονίας θα ήταν πολύ περισσότερα, αν δεν υπήρχε το επικό και ακατάβλητο ποντιακό αντάρτικο.
Με την επικράτηση του Κεμάλ, οι διωγμοί συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση. Στήνονται στις πόλεις του Πόντου τα διαβόητα έκτακτα δικαστήρια ανεξαρτησίας, που καταδικάζουν και εκτελούν την ηγεσία του ποντιακού ελληνισμού. Το τέλος του Πόντου πλησιάζει. Οι φωνές λιγοστεύουν.
Η γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο υπήρξε το αποτέλεσμα της απόφασης των Τούρκων εθνικιστών για επίλυση του εθνικού προβλήματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τη φυσική εξαφάνιση των γηγενών εθνοτήτων.
Η μοίρα αυτή απετράπη με ένα εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο: με τις; γενοκτονίες των χριστιανικών λαών, Ελλήνων και Αρμενίων, με την υποχρεωτική έξοδο όσων επιβίωσαν και με τη βίαιη τουρκοποίηση των μουσουλμανικών εθνοτήτων, όπως οι Κούρδοι, που συνέχισαν να παραμένουν στην τουρκική, πλέον, επικράτεια.
Οι Έλληνες στον Πόντο ανέρχονταν σε 700.000 άτομα την παραμονή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι το τέλος του 1923 είχαν εξοντωθεί 353.000 άτομα. Ακολουθεί μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα. Ενός ανθρώπου που έζησε τη μεγάλη ανθρωποσφαγή.
Ένα χωριό των Κοτυώρων
Ο Σάββας Κανταρτζής εξέδωσε σε βιβλίο τις φοβερές του εμπειρίες το 1975 στην Κατερίνη. Μια από τις συγκλονιστικές αφηγήσεις του αναφέρεται στην καταστροφή του χωριού Μπεϊαλαν, της περιφέρειας Κοτυώρων από τους τσέτες του Τοπάλ Οσμάν. Το Μπεϊαλάν είναι ένα από τα εκατοντάδες ελληνικά χωριά που καταστράφηκαν από τις τουρκικές συμμορίες:
"Τα χαράματα, στις 16 Φεβρουαρίου 1922, ημέρα Τετάρτη, μια εφιαλτική είδηση, ότι οι τσέτες του Τοπάλ Οσμάν έρχονται στο χωριό, έκανε τους κατοίκους να τρομάξουν και ν' αναστατωθούν. Οι άντρες, όσοι βρίσκονταν τη νύχτα στο χωριό, βιάστηκαν να φύγουν στο δάσος... Άλλοι άντρες που είχαν κρυψώνες σε σπίτια σε σπίτια και σε στάβλους, τρύπωσαν σ' αυτές και καμουφλαρίστηκαν έτσι που να μην τους υποπτευθεί κανείς. Τα γυναικόπαιδα και οι γέροι κλείστηκαν στα σπίτια και περίμεναν με καρδιοχτύπι να δουν τι θα γίνει... Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά κι' οι τσέτες , περισσότεροι από 150 έμπαιναν στο χωριό κραυγάζοντας και πυροβολώντας. Τους ακολουθούσαν Τούρκοι χωρικοί από τα γειτονικά χωριά. Αυτούς τους είχαν μυήσει στο εγκληματικό σχέδιο τους και τους κάλεσαν για πλιάτσικο.
Μόλις μπήκαν οι συμμορίτες στο χωριό, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και ο ορίζοντας πήρε τη μορφή θύελλας που ξέσπασε άγρια. Με κραυγές και βρισιές, βροντώντας με τους υποκόπανους τις πόρτες και τα παράθυρα, καλούσαν όλους να βγουν έξω από τα σπίτια και να μαζευτούν στην πλατεία, αλλιώς απειλούσαν, θα δώσουν φωτιά στα σπίτια και θα τους κάψουν.
Σε λίγο, όλα τα γυναικόπαιδα και οι γέροι, βρίσκονταν τρέμοντας και κλαίγοντας στους δρόμους. Οι συμμορίτες με κραυγές και απειλές υποπτεύθηκαν, από την πρώτη στιγμή, το μεγάλο κακό που περίμενε όλους και δοκίμασαν να φύγουν έξω από το χωριό. Οι τσέτες, πρόβλεψαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είχαν πιάσει από πριν τα μπογάζια, απ' όπου μπορούσε να φύγει κανείς. Έτσι, μόλις έφτασαν, τρέχοντας, οι κοπέλες στα μπογάζια, δέχτηκαν, από τσέτες που παραμόνευαν, πυροβολισμούς στο ψαχνό. Μερικές έμειναν στον τόπο σκοτωμένες, ενώ οι άλλες τραυματίστηκαν και γύρισαν πίσω.
Οι φόνοι αυτοί αποκάλυψαν για καλά τους εγκληματικούς σκοπούς των συμμοριτών κι' έγιναν το σύνθημα να ξεσπάσει, το τρομοκρατημένο πλήθος των γυναικόπαιδων, που είχε ριχτεί στους δρόμους σε ένα βουβό κι' ασυγκράτητο κλάμα και σε σπαραξικάρδιες κραυγές απελπισίας. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν στάθηκε ικανό να μαλάξει την σκληρότητα του τεράτων, που είχε διαλέξει ο Τοπάλ Οσμάν για την "πατριωτική" του εκστρατεία. Σκληροί σαν ύαινες, που διψούν για αίμα, και διεστραμμένοι σαδιστές, που γλεντούν με τον πόνο και τα βασανιστήρια των θυμάτων τους, χίμηξαν μανιασμένοι στα γυναικόπαιδα και τους γέρους, κραυγάζοντας, βρίζοντας, χτυπώντας, κλωτσώντας και σπρώχνοντάς τους να μαζευτούν στην πλατεία.
Η πυρπόληση
Οι μητέρες αναμαλλιασμένες, κατάχλωμες από το τσουχτερό κρύο και το φόβο, με τα βρέφη στην αγκαλιά και τα νήπια μπερδεμένα στα πόδια τους. Οι κοπέλες άλλες με τους γέρους γονείς κι' άλλες με γριές ή άρρωστους αγκαλιασμένες, περιμαζεύτηκαν με τον χτηνώδη αυτόν τρόπο, στην πλατεία σαν πρόβατα για τη σφαγή, μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από σπαραχτικές κραυγές και θρήνους και κοπετούς. Η πρώτη φάση της απερίγραπτης τραγωδίας του Μπεϊαλάν έκλεισε, έτσι, θριαμβευτικά για τους θλιβερούς ήρωες του νεοτουρκικού εγκλήματος γενοκτονίας.
Όταν πια όλα τα γυναικόπαιδα κι οι γέροι μαζεύτηκαν στην πλατεία, οι τσέτες έβαλαν μπρος την δεύτερη φάση της σατανικής τους επιχείρησης. Διάταξαν να περάσουν όλοι στα δίπατα σπίτια, που βρίσκονταν στην πλατεία και τα είχαν διαλέξει για να ολοκληρώσουν τον εγκληματικό τους σκοπό. Η απροθυμία, που έδειξε το τραγικό αυτό κοπάδι των μελλοθανάτων να υπακούσει στην διαταγή, γιατί ήταν πια ολοφάνερο ότι όλους τους περίμενε ο θάνατος, εξαγρίωσε τους συμμορίτες που βιάζονταν να τελειώσουν γρήγορα την μακάβρια επιχείρηση. Και τότε, σαν λυσσασμένα θεριά, ρίχτηκαν στις γυναίκες, τα μωρά και τους γέρους, και με γροθιές, με κοντακιές και κλωτσιές έχωσαν και στρίμωξαν στα δύο σπίτια τα αθώα και άκακα αυτά πλάσματα, που ο αριθμός τους πλησίαζε τις τρεις εκατοντάδες.
Κι' όταν, έτσι, ήταν σίγουροι πως δεν έμεινε έξω κανένας, σφάλισαν τις πόρτες, ενώ ο άγριος αλαλαγμός από τα παράθυρα, οι σπαραξικάρδιες κραυγές, το απελπισμένο κλάμα κι' οι βοερές ικεσίες για έλεος και βοήθεια, σχημάτιζαν μια άγριας τραγικότητας μουσική συναυλία, που ξέσκιζε τον ουρανό κι' αντιβούιζε στα γύρω βουνά και δάση...
Και τώρα δεν έμενε παρά η τρίτη και τελική φάση της πατριωτικής... επιχείρησης των θλιβερών ηρώων-συμμοριτών του Τοπάλ Οσμάν. Δεν χρειάστηκαν παρά μια αγκαλιά ξερά χόρτα και μερικά σπασμένα πέταυρα (χαρτόματα) ν' ανάψει η φωτιά. Και σε λίγο τα δύο σπίτια, έγιναν πυροτέχνημα και ζώστηκαν, από μέσα κι' απ' έξω, από πύρινες γλώσσες και μαυροκόκκινο καπνό. Το τι ακολούθησε την ώρα εκείνη δεν περιγράφεται.
Οι μητέρες ξετρελλαμένες, έσφιγγαν, αλαλάζοντας και τσιρίζοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής τους, στην αγκαλιά τα μωρά τους, που έκλαιγαν και κραύγαζαν "μάνα, μανίτσα!". Οι κοπέλες και οι άλλες γυναίκες με τους γέρους γονείς, τα παιδιά και τους αρρώστους, κραύγαζαν και αρπάζονταν μεταξύ τους σαν να ήθελαν να πάρουν και να δώσουν κουράγιο και βοήθεια, καθώς έπαιρναν φωτιά τα μαλλιά και τα ρούχα τους κι' άρχισαν να γλύφουν το κορμί οι φλόγες. Κραυγές, που ξέσκιζαν το λαρύγγι και τ' αυτιά, φωνές μανιακές και κλάματα βροντερά, άγρια ουρλιαχτά ανθρώπων, που έχασαν από τρόμο και πόνο τα μυαλά τους, χτυπήματα στα στήθη, στον πυρακτωμένο αέρα και στους τοίχους - χαλασμός κόσμου, ένα ζωντανό κομμάτι από την κόλαση στη γη! Αυτή την εφιαλτική εικόνα παρίσταναν, τα πρώτα λεπτά, τα δύο σπίτια που τα είχαν αγκαλιάσει οι φλόγες.
Μερικές γυναίκες και κοπέλες στον πόνο, την φρίκη και την απελπισία τους, δοκίμασαν να ριχτούν από τα παράθυρα, προτιμώντας να σκοτωθούν πέφτοντας κάτω ή με σφαίρες από όπλο, παρά να υποστούν τον φριχτό θάνατο στην φωτιά. Οι τσέτες που απολάμβαναν με κέφι και χαχανητά το μακάβριο θέαμα, έκαναν το χατήρι τους - πυροβόλησαν και τις σκότωσαν.
Δεν κράτησε πολλά λεπτά, αυτή η σπαραξικάρδια οχλοβοή, από τους αλαλαγμούς, τις άγριες κραυγές, τα τσουχτερά ξεφωνητά και το ξέφρενο κλάμα. Στην αρχή ο τόνος της οχλοβοής ανέβηκε ψηλά, ως που μπορούν να φτάνουν κραυγές, ξεφωνητά και ξελαρυγγίσματα από τρεις περίπου εκατοντάδες ανθρώπινα στόματα. Γρήγορα όμως ο τόνος άρχισε να πέφτει, ως που μονομιάς κόπηκαν κι' έσβησαν οι φωνές και το κλάμα. Κι' ακούγονταν μόνο τα ξύλα, που έτριζαν από τη φωτιά και οι καμμένοι τοίχοι και τα δοκάρια, που έπεφταν με πάταγο πάνω στα κορμιά, που κείτονταν τώρα σωροί κάρβουνα και στάχτη κάτω στο δάπεδο, στα δύο στοιχειωμένα σπίτια το Μπεϊαλάν".
Ξεστραβωθείτε λοιπόν άχρηστοι και αγράμματοι ψευτοπροοδευτικοί και ψευδοπατριώτες ¨ταγοί¨ και ¨δάσκαλοι¨ και μην προσβάλλετε τις μνήμες νεκρών. Δεν έχετε καταλάβει κακομοίρηδες, ότι ήδη έχετε γίνει ο εμετός της Ιστορίας;
Δημήτρης Ε. Λουράντος

Σχόλια του Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις αναλήθειες που είπε ο Ανδρέας Ξάνθος, Υπουργός Υγείας στην συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 01.11.2015 στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Τα 10 ψέματα του Υπουργού Υγείας
Είπε: Οι πολίτες πολλές φορές πέφτουν θύμα εκμετάλλευσης μέσα στο σύστημα υγείας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρόθεση να το αλλάξει.
Η αλήθεια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου έφερε πίσω τους φακελάκιδες γιατρούς.
Είπε: Υπάρχει διαρκής κίνδυνος να έχουμε black out στο σύστημα.
Η αλήθεια: Οι υπουργοί Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν άδειες άνευ αποδοχών στους γιατρούς του ΕΣΥ για να εργαστούν στο εξωτερικό, ενώ η προηγούμενη ηγεσία δεν είχε επιτρέψει σε κανένα ιατρό να φύγει.
Είπε: Στις 31.12.2015 αποχωρούν μόλις 1000 ιατροί και θα προσπαθήσουμε να τους αντικαταστήσουμε.
Η αλήθεια: Πέρυσι με πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ αυξήθηκε το όριο υποχρεωτικής συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. Αν δεν είχε γίνει σήμερα τα μισά νοσοκομεία θα είχαν κλείσει.
Είπε: Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα και την περίθαλψη.
Η αλήθεια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, δηλαδή έκανε οριζόντιες περικοπές, ενώ αύξησε το ΦΠΑ ακόμη και στις χημειοθεραπείες.
Είπε: Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη 985 θέσεων μόνιμου προσωπικού από το ΑΣΕΠ.
Η αλήθεια: Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και τον ΑΣΕΠ είχε δεσμεύσει πόρους και είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για 4,500 θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να απορροφήσει μόλις το 25% αυτών των θέσεων.
Είπε: Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις πράξεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και προχωράμε σε προκήρυξη 2,440 θέσεων για το 2016.
Η αλήθεια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να χάσει μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία που τα προηγούμενα Υπουργικά Συμβούλια σε συνεργασία με το ΓΛΚ είχαν δεσμεύσει τα χρήματα.
Είπε: Θα προκηρύξουμε 550 θέσεις για επικουρικούς ιατρούς μέχρι το τέλος του 2015
Η αλήθεια: Το 2014 προσελήφθησαν 800 επικουρικοί ιατροί. Ας εξηγήσουν γιατί φέτος θα προσληφθούν οι μισοί επικουρικοί. Τι έκαναν τα ιδία έσοδα των νοσοκομείων από τα οποία πληρώνονται οι επικουρικοί ιατροί;
Είπε: Το πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς φαρμάκου ήταν δεδομένο.
Η αλήθεια: Η επιλογή της κυβέρνησης για ίδρυση των φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς και η δυνατότητα συσσώρευσης ακόμη και 10 αδειών φαρμακείου σε έναν επιχειρηματία είναι επιλογή ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είχε πει σθεναρά όχι σε αυτά τα μέτρα.
Είπε: Φροντίζουμε ο ΕΟΠΠΥ να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στους παρόχους.
Η αλήθεια: Τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΠΥ και των νοσοκομείων έχουν υπερδιπλασιαστεί (2,8 δις) από τον Ιανουάριο του 2015. Επίσης, τα ληξιπρόθεσμα του Υπουργείου Υγείας είναι περίπου το 50% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
.Είπε: Είχαμε την ελπίδα ότι θα κάνουμε μόνιμες προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2015 αλλά δεν τα καταφέραμε
Η αλήθεια: Δυστυχώς για την χώρα αυτή την φορά ο Υπουργός είπε την αλήθεια. Ομολόγησε την ανεπάρκεια του.

Πλατιάμμο συγκεντρωση καμικάζι 80ς

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ,ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !


ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !
[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας ανακοινώνει ότι το πρωί της Πέμπτης 5-11-2015 και ώρα 9.00 θα καταθέσει μήνυση στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης κατά του Υπουργού Παιδείας κ.Νικολάου Φίλη ζητώντας την ποινική του δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του -λόγω και του κορυφαίου θεσμικού του ρόλου, για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων τού Αντιρατσιστικού Νόμου 4285/2014 άρθρ.2, με τις γνωστές κατάπτυστες, ανθελληνικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες δηλώσεις του που αφορούν άρνηση της αναγνωρισμένης (από τη Βουλή των Ελλήνων και διεθνώς) Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ο Αντιρατσιστικός Νόμος δεν πρέπει εφαρμόζεται επιλεκτικά και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε και να σταματήσουμε με κάθε τρόπο τον Ρατσισμό κατά των Ελλήνων, απ’ όπου κι αν εκπορεύεται.
- Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας
Ο Πρόεδρος, Γιώργος Λουκάκος (ιατρός)
Ο Γεν.Γραμματέας, Γιώργος Δημακόγιαννης (εκδότης)
Σημείωση: Αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της μηνύσεώς μας

Πηγή 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές σε Βαρβίτσα – Τρύπη

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

  1. στις 11:15 σήμερα, στην θέση Μετερίζι της Τ/Κ Βαρβίτσας Δ/Ε Οινούντος Δ. Σπάρτης του Νομού Λακωνίας. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος δεκατρία (13) οχήματα με είκοσι έξι (26) πυροσβέστες από την Π.Υ. Σπάρτης και όμορες Πυρ/κές Υπηρεσίες, καθώς και δύο (2) πεζοπόρα τμήματα από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελ/σου και την Π.Υ. Σπάρτης αποτελούμενα από έξι (6) άτομα έκαστο, καθώς και ένα (1) όχημα του Δήμου Σπάρτης . Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 21:00.

  2. στις 11:42 σήμερα, στην Τ/Κ Τρύπης Δ/Ε Μυστρά Δ. Σπάρτης του Νομού Λακωνίας. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν τέσσερα (4) οχήματα με οχτώ (8) πυροσβέστες, δύο (2) οχήματα του Δήμου Σπάρτης και δύο (2) οχήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παραρτήματος Λακωνίας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:00.

      Στις περιοχές που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

      Προανάκριση για τα αίτια των ανωτέρω πυρκαγιών διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Σπάρτης.

Ο   Διοικητής
Κων/νος Ν. Γιαννόπουλος
Πύραρχος

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ 12η ΓΙΟΡΤΗ "ΚΑΣΤΑΝΟΥ" ΑΡΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 01/11/2015


H «Γιορτή του Κάστανου» διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Άρνα τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.Φέτος για 12η συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε ήτοι στις 30- 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015. Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά και για καλωσόρισμα δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και ντόπιο τσίπουρο. Όπως πάντα η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά. Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική . Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους ξύλινους πάγκους που πάνω τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. Μέσα στις πολυτάρες και τα κοφίνια τα χρώματα από τα κάστανα , τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα , τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί , τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού …. «Μ’ αυτή την γιορτή απολαύσαμε τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη και κρατάμε για τις κρύες μέρες του χειμώνα μια πολύ όμορφη και ζεστή ανάμνηση από την « γιορτή του κάστανου ». Η έκπληξη για μας ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος του Φιλανθρωπικού συλλόγου Γερακίου που χόρεψε Τσιριγώτικα τραγούδια και ξεσήκωσαν τον κόσμο !! Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πρόεδρο της κοινότητας της Άρνας κυρία Κατερίνα Τερκεζίδου για την φιλοξενία καθώς επίσης και τον Ηλία Ραγιαδάκο για την ξενάγηση στην όμορφη Άρνα !!

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Δροσιά Τσέρη θα διαβάσει το κλασικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η σταχομαζώχτρα» σε απόδοση για παιδιά από το όμορφο βιβλίο με εικονογράφηση του Νικόλα Ανδρικοπούλου. Θα ακολουθήσουν οργανωμένες δραστηριότητες και παιχνίδια με την επίβλεψη της Αγγελικής Σγούρου.

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Μετά τη συνάντηση γνωριμίας του περασμένου Σαββάτου, το εργαστήριο κινούμενου σχεδίου χωρίζεται σε δύο τμήματα: ένα για παιδιά 9-14 ετών, και ένα για έφηβους και ενήλικες. Το τμήμα εφήβων και ενηλίκων θα συναντηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μμ, ενώ το παιδικό τμήμα θα συναντηθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από τις 6.00 έως τις 7.30 μμ. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι ευπρόσδεκτοι σε ένα από τα δύο τμήματα, ασχέτως εάν παρευρέθηκαν ή όχι στην προηγούμενη συνάντηση.
Πηγή  Kythera Library

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΣΑΦΑΔΟΣ : «Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα»



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΣΑΦΑΔΟΣ : «Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την πώληση της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας κατέθεσαν πριν από λίγο Βουλευτές της Ν.Δ με επικεφαλής τον Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Κώστα Κατσαφάδο για το θέμα της πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας Finansbank.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η πώληση του 100% της Finansbank , η οποία είναι κερδοφόρος και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική στην Τουρκία από την εποχή που έγινε η επένδυση με την αγορά της το 2006, είναι εντελώς ασύμβατη με τη λογική αλλά και τις προοπτικές ανάταξης και ανάπτυξης του τραπεζικού κλάδου.
Ουσιαστικά με αυτή την αποεπένδυση, που ακολουθεί μια σειρά παράμοιων κινήσεων βάζοντας τέλος στην εξωστρέφεια και στην κυριαρχία ελληνικών τραπεζών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, περιχαρακώνονται και περιορίζονται οι ελληνικές τράπεζες εντός του ελληνικού χώρου.
Αυτή η επιλογή δεν συνάδει με το μεγάλο στόχο που είναι η επιστροφή τους στην υψηλή κερδοφορία, προκειμένου να στηριχτεί η ελληνική οικονομία.
Οι Βουλευτές επισημαίνουν επίσης ότι η Finansbank είναι η 5η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Τουρκία, κατέχει το 25% των καταθέσεων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και καλύπτει το 43% των κερδών του Ομίλου το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Τονίζουν επίσης ότι το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν είχε εγκρίνει τον περασμένο Μάρτιο τη διάθεση του 26.9% των μετοχών της Finansbank στην οποία ήθελε να προχωρήσει ο Όμιλος της Εθνικής, κάτι που σημαίνει ότι από τότε κάποιοι απεργάζονταν την πώληση του 100% των μετοχών της.
Σε δήλωση του ο κ. Κατσαφάδος τονίζει:
«Για μένα αλλά και για πάρα πολλούς είναι αδιανόητη η πώληση μιας κερδοφόρου και επιτυχημένης τράπεζας, όπως η Finansbank που θεωρώ ότι αποτελεί και υπεραξία για τη χώρα αφού κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο στην τραπεζική αγορά της Τουρκίας.
Παράλληλα με αυτή την επιλογή, ο τραπεζικός τομέας περιορίζεται εντός των ελληνικών συνόρων και μαζί περιορίζονται και οι προοπτικές ανάπτυξης του. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.»
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών:
Προς
1.Υπουργό Οικονομικών
2. Υπουργό Οικονομίας

ΘΕΜΑ: ‘’Ανεξήγητη πώληση του 100% της Finansbank, μιας κερδοφόρου και ραγδαία αναπτυσσόμενης τράπεζας, που ανήκει στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.’’

Κύριοι Υπουργοί
Με πολύ μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ώρες την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στην πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της Finansbank, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το τίμημα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αλλά και οι λόγοι που επέβαλαν μια τέτοια κίνηση.
Επισημαίνουμε ότι η εξαγορά της Finansbank το 2006 σηματοδότησε μια από τις πιο επιτυχημένες, με βάση τα αποτελέσματα, επενδύσεις του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.
Σηματοδότησε την εξωστρέφεια και την δυναμική του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που πέτυχε να έχει ισχυρή παρουσία και μερίδιο στην τραπεζική αγορά χωρών των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Ιδιαίτερα η Finansbank ακολούθησε μια δυναμική πορεία ανάπτυξης και κερδοφορίας όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αποτελεί την 5η σε μέγεθος ιδιωτική τράπεζα στην Τουρκία ενώ κατέχει το 25% των καταθέσεων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και το 43% των προ προβλέψεων κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Ουσιαστικά αποτελεί μια υπεραξία όχι μόνο για τον Όμιλο της Εθνικής αλλά κυρίως για την ίδια τη χώρα αφού κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο της τραπεζικής αγοράς στην Τουρκία.
Η πώληση του 100% της Finansbank ουσιαστικά συνιστά μια αποεπένδυση και την περιχαράκωση και τον περιορισμό της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και γενικότερα του τραπεζικού συστήματος εντός των ελληνικών συνόρων.
Ο περιορισμός εντός των ελληνικών συνόρων, θα εμποδίσει τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση και της εθνικής μας οικονομίας.
Η Finansbank ήταν το τελευταίο προπύργιο εξωστρέφειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Προκαλεί επίσης εντύπωση το γεγονός ότι τον περασμένο Μάρτιο , το Γενικό Συμβούλιο της ΤΧΣ είχε αντιδράσει στην πώληση του 26,9% της Financebank, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι υπήρχε από τότε ο σχεδιασμός για την πώληση του 100% .
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1. Ήταν ενήμεροι για αυτή την εξέλιξη και από πότε;
2. Ποιοι λόγοι επέβαλαν την πώληση του 100% των μετοχών της Finansbank και όχι του 26,9%, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ώστε να παραμείνει στον έλεγχο της Εθνικής;
3. Ποιο είναι το τίμημα και ποια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί;
4. Η πώληση της Finansbank, που περιορίζει οριστικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εντός των ελληνικών συνόρων, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές                                    Πειραιάς, 4 Νοεμβρίου 2015

1.Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

2.Εμμανουήλ Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

3.Βεσυρόπουλος Απόστολος
Βουλευτής Ημαθίας

                                             

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ. ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



Με μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε τη μεγάλη ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα και στις ακτές  της Αγίας Πελαγίας .
Το γεγονός αυτό, εκτός από τη περιβαλλοντική καταστροφή και την φυσική υποβάθμιση που προκαλεί στο περιβάλλον και κατά συνέπεια αρκεί από μόνο του  να κινητοποιήσει  όλους τους φορείς και τους κατοίκους  των Κυθήρων που αγαπούν το τόπο τους, μοιάζει  με εφιαλτικό σενάριο και για όλους τους επαγγελματίες του Τουρισμού και όχι μόνο, αν θα συνέβαινε 1-2 μήνες νωρίτερα, η  αν -για κακή μας μοίρα - επαναληφθεί στο μέλλον.
   Σε κάθε περίπτωση και επειδή το καλοκαίρι που πέρασε ,είχαμε την κακή εμπειρία ,από παρόμοιο γεγονός ,ευτυχώς μικρότερης έκτασης, στην ευρύτερη περιοχή του  Διακοφτίου , έχουμε ήδη αποφασίσει ,να αντιδράσουμε δυναμικά ,σε ότι απειλήσει πρωτίστως το φυσικό περιβάλλον αλλά και που θα θέσει σε κίνδυνο, το μόχθο και  τις προσπά θειες  πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια,  σε δύσκολο επαγγελματικό στίβο ,αλλά και τις περιουσίες τους  ιδιαίτερα στο Τουρισμό.
Πρέπει πρωτίστως να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ  ότι οποιαδήποτε ρύπανση,  σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού είναι εξίσου σημαντικό πρόβλημα για ΟΛΟΥΣ  μας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Κατά συνέπεια  εγκρίνουμε με ικανοποίηση όλες τις άμεσες ενέργειες του Δημάρχου ,της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου και δηλώνουμε την ενεργητική συμμετοχή μας  όπου αυτό κριθεί  απαραί τητο .Το ίδιο καλούμε  σε ενεργητική συμπαράσταση όλους τους φορείς και τους κατοίκους των Κυθήρων.