Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών.ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ




Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας


Κυριακή 5 Ιουλίου 2020,
στο κτίριο του πρώην Δημοτικού σχολείου,
ώρες 10:00 - 12:00.

Πολύ σημαντική η συμμετοχή όλων !!!




ΛΙΒΑΔΙ:¨MEGA BAZAΑR¨ Κασιμάτης Ηλεκτρικά Είδη & Έπιπλα την Παρασκευή 3 Ιουλίου


4 μέρες έμειναν για το MEGA BAZAΑR που διοργανώνουμε την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 18:30 με τις καλύτερες τιμες!!!
Σας περιμένουμε!!!

Εγκαίνια του Πυροσβεστικού Εποχικού Κλιμακίου Προαστείου, στο Δήμο Δυτικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Παρουσία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκαν εχθές, 28 Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Προαστείου, στο Δήμο Δυτικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.
Το Κλιμάκιο θα εδρεύει εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Προαστείου και για τη λειτουργία του παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Δυτικής Μάνης. Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση και για την κάλυψη τομέα ευθύνης ο οποίος είναι απομακρυσμένος από τις πλησιέστερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Το Κλιμάκιο εδρεύει πλησίον δασικής έκτασης, στη δυτική πλευρά του Ταΰγετου, με ιδιαίτερα αναπτυγμένη την επισκεψιμότητα από περιπατητές και φυσιολάτρες στο καταφύγιο άγριας ζωής της Ντουμπίτσας και στο φαράγγι του Βυρού καθώς και με ιδιαίτερη τουριστική κίνηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ΄.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με πρωτοβουλία του οποίου υλοποιήθηκε η ίδρυση ογδόντα (80) Πυροσβεστικών κλιμακίων για την αντιπυρική θωράκιση τη χώρας, ανέφερε ότι, «…άμεση προτεραιότητα και υποχρέωση για μας, είναι πάντα η ζωή του πολίτη, το πολυτιμότερο αγαθό που έχει δοθεί, αλλά και να προφυλάξουμε την περιουσία του, την περιουσία του κράτους, καθώς και το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας. Η πολιτεία στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια, καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες, οργανώνοντας μηχανισμούς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των καταστροφών, από διάφορα φυσικά και τεχνολογικά φαινόμενα. Το ιδρυθέν εδώ Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Πολιτείας και για τον τόπο αυτό! Με τη νέα αυτή υπηρεσία, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, διασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύουμε τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, ενώ συμμετέχουμε ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου. Είναι ξεκάθαρη η αναγκαιότητα του κλιμακίου στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς η απόσταση από την κοντινότερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι περίπου 40 λεπτά και η διαδρομή πολύ δύσκολη, ειδικά για τα μεγάλα οχήματά μας. Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, δε σκοπεύουν μόνο στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, αλλά αποβλέπουν στην ευημερία, την πρόοδο και την κοινωνική αλληλεγγύη της περιοχής. Επίσης, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο προστασίας των ξενοδοχειακών και λοιπών κτιριακών εγκαταστάσεων και θα δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που φιλοξενούνται στην περιοχή». Στη συνέχεια ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα για την παραχώρηση του οικήματος που πλέον στεγάζετε το νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο και τόνισε ότι, «…τέτοιες πράξεις, δεν αποτελούν μόνο ένα παράδειγμα προς μίμηση αλλά αποδεικνύουν ότι όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε για την προκοπή αυτού του τόπου». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι, «…θα ήθελα να σας εγγυηθώ, ότι όλοι οι πυροσβέστες, ένα μόνο σκοπό έχουν, να σας περιφρουρούν από πλήθος κινδύνων και να σας βοηθούν με όλα τα μέσα και την εμπειρία που διαθέτουν. Έχουν αφήσει το Εγώ και λειτουργούν με το Εμείς. Δείξτε τους λοιπόν την εμπιστοσύνη , την αγάπη και τη στήριξή σας, ώστε να έχουν ψυχική δύναμη για να τη δίνουν περίσσεια. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορείτε να τους προσφέρετε ως ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν…».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλειος Καπέλιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, λαμβάνοντας το λόγο ανέφεραν με τη σειρά τους ότι, η ίδρυση του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου θωρακίζει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και ενισχύει την Πολιτική Προστασία του τόπου. Αφού ευχαρίστησαν όλους όσους συνέδραμαν στην δημιουργία του, ευχήθηκαν στους πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν καλή επιτυχία στο έργο τους.
Στην τελετή παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη) με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγος Π.Σ. Ιωάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας Πύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π/Α Καλαμάτας Πύραρχος Ιωάννης Μπραΐμης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αντιπύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος καθώς  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 .fireservice.gr

Αλλάζει ο αριθμός επιβατών για ΙΧ, ταξί και βαν - Τι ισχύει για μάσκες και πρόστιμα


Αλλάζουν τα όρια επιβατών για ΙΧ, ταξί και βαν που έχουν ισχύ έως της 12 Ιουλίου, σύμφωνα με υπουργική απόφαση.
Με βάση τη νέα ΚΥΑ που αφορά στους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε δημόσιες υπηρεσίες προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που συνυπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και έχει ισχύ έως της 12 Ιουλίου 2020, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις όσον αφορά στα μέτρα προστασίας σε επιβατηγά οχήματα, δημόσιας χρήσης και ιδιωτικής χρήσης.


Συγκεκριμένα, για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα:

- Για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι επτά (7) θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά τριών (3) επιβατών πλέον του οδηγού, έναντι δύο (2) που ίσχυε.

- Για επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οκτώ (8) ή εννέα (9) θέσεων ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά πέντε (5) επιβατών πλέον του οδηγού, έναντι τεσσάρων (4) που ίσχυε.

Ανάλογες διατάξεις ισχύουν και για τα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου Βαν οχήματα.

Όσον αφορά στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα:

- Για επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό μέχρι επτά (7) θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά τριών (3) επιβατών, πλέον του οδηγού, έναντι δύο (2) που ίσχυε.

- Για επιβατηγά οχήματα οκτώ (8) ή εννέα (9) θέσεων, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) οχήματα με οδηγό του επιτρέπεται η μεταφορά πέντε (5) επιβατών πλέον του οδηγού, έναντι τεσσάρων (4) που ίσχυε.

Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση του ορίου επιβατών, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν, πέραν του οδηγού, μόνο γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους. Στην περίπτωση που τα τέκνα είναι ενήλικα, η διαπίστωση της συνδρομής αυτής γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου (διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης). Η ρύθμιση αυτή αφορά και στα ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Η χρήση μάσκας προστασίας από τους επιβάτες και τον οδηγό είναι υποχρεωτική στις παραπάνω περιπτώσεις που αφορούν στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα.

Για κάθε παράβαση των σχετικών διατάξεων, επιβάλλεται πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ τόσο στον οδηγό του οχήματος όσο και στους επιβάτες.

Τέλος, ο κλιματισμός συστήνεται να χρησιμοποιείται με ρυθμίσεις, ώστε να μην ανακυκλώνεται ο αέρας και σε συνδυασμό με ανοιχτά παράθυρα. Στην περίπτωση που γίνεται χρήση του κλιματισμού, ο αέρας να έχει κάθετη ροή και όχι οριζόντια, προκειμένου να μην κατευθύνεται στα πρόσωπα των επιβατών. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάται ο φυσικός εξαερισμός με ανοιχτά παράθυρα. 

protothema.gr

Ψάρια - Θοδωρής Μαυρογιώργης / Νεο τραγούδι & clip



Είμαστε όλοι Ψάρια. Χωρίς βράγχια βουτάμε. Πιάνουμε βυθό. Ξανά επιφάνεια. Ανάσα. Βυθός πάλι. Δίχτυα. Εξαρτήσεις. Εγκλωβιζόμαστε. Αγκίστρι. Ζητάμε βοήθεια. Ένα χέρι μπορεί να μας τραβήξει στην επιφάνεια.  Ανάσα. Αλλά είναι ωραία στον βυθό. Είμαστε όλοι Ψάρια. Χωρίς βράγχια βουτάμε και πάλι.
Κάπως έτσι και η ζωή εκτός βυθού. Κάνουμε κύκλους μέχρι και αν καταφέρουμε να σπάσουμε τον κύκλο.

Όλα ξεκινούν από κάπου. Τα «Ψάρια» σε αυτήν την ιστορία είναι η αρχή. Είναι το πρώτο τραγούδι που μοιράστηκε ο Κος Κ με τον Θοδωρή Μαυρογιώργη. Από εκείνη την αρχή μέχρι σήμερα έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο γράφονται, δοκιμάζονται, ηχογραφούνται, αλλάζουν και ξαναδοκιμάζονται τα τραγούδια για το πρώτο προσωπικό album του Θοδωρή. Με κάποιον τρόπο σε αυτήν την διαδρομή του ενός χρόνου η ιστορία πάντα επέστρεφε στα «Ψάρια». Γιατί έτσι είναι η ζωή. Κάνει κύκλους. Και κάποιες φορές δε χρειάζεται να σπάσεις τον κύκλο. Χρειάζεται να μείνεις μέσα σε αυτόν. Τα «Ψάρια» άλλαξαν πολλές φορές στην διαδρομή. Και μέσα στις συναντήσεις στο στούντιο ο Κος Κ και ο Θοδωρής Μαυρογιώργης ηχογράφησαν και άλλα τραγούδια. Αλλά αυτό είναι το παρακάτω της ιστορίας.

Τα «Ψάρια» είναι ένα από αυτά τα τραγούδια που γράφονται δύσκολα και σπάνια. Από αυτά που την πρώτη φορά που το ακούς καταλαβαίνεις ότι κάτι αλλάζει εκούσια μέσα σου. Τα «Ψάρια» είμαστε εμείς που κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε υπάρξει. Ψάρια. Χωρίς βράγχια. Βουτάμε. Πιάνουμε βυθό. Ξανά επιφάνεια. Ανάσα. Βυθός πάλι. Δίχτυα. Εξαρτήσεις. Εγκλωβιζόμαστε. Αγκίστρι. Ζητάμε βοήθεια. Ένα χέρι μπορεί να μας τραβήξει στην επιφάνεια.  Ανάσα. Αλλά είναι ωραία στον βυθό. Είμαστε όλοι Ψάρια. Χωρίς βράγχια βουτάμε και πάλι.

ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ



ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
Ο Δήμος Κυθήρων χρηματοδοτήθηκε με το ποσόν των 240.000€ για την εκτέλεση επισκευαστικών εργασιών στο κτίριο και τους αύλειους χώρους του Γυμνασίου-Λυκείου Κυθήρων με στόχο την αντιμετώπιση των ζημιών από το σεισμό του Νοεμβρίου 2019.
Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία του ΥΠΕΣ για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Ενημέρωση εφαρμογής ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών στα Κύθηρα


Αρνητική η γνωμοδότηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις 14 νησίδες του Νότιου Αιγαίου!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρνητική η γνωμοδότηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις 14 νησίδες του Νότιου Αιγαίου!
 
Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση τριών Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) με συνολικά 104 ανεμογεννήτριες σε 14 προστατευόμενες νησίδες του Νότιου Αιγαίου αποτελεί ένα ζήτημα αιχμής για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, που έχει συναντήσει την καθολική εναντίωση τόσο των περιβαλλοντικών οργανώσεων όσο και των επιστημονικών φορέων.

Η πρόσφατη αρνητική γνωμοδότηση για την υλοποίηση του έργου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας (Τμήμα Προστατευόμενων Περιοχών) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί ηχηρή επιβεβαίωση ότι οι βιομηχανικής κλίμακας παρεμβάσεις σε αυτά τα ευαίσθητα οικοσυστήματα, ζωτικό κομμάτι του ελληνικού Δικτύου Natura 2000, θα έχουν σαρωτικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στη μοναδική χλωρίδα και πανίδα τους.

Συγκεκριμένα, μετά από την εξέταση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου και της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) που την συνοδεύει, η Διεύθυνση Βιοποικιλότητας γνωμοδοτεί αρνητικά για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των 3 ΑΣΠΗΕ επί των 14 αυτών νησίδων.

Στην γνωμοδότηση αναφέρεται σαφώς ότι: «Η υλοποίηση των υπό εξέταση ΑΣΠΗΕ είναι πιθανό να προκαλέσει τον οριστικό εκτοπισμό της ορνιθοπανίδας από τις νησίδες. Εφόσον όμως και στην άμεση περιοχή προβλέπονται επίσης ΑΣΠΗΕ στα γύρω νησιά, τα πτηνά δεν θα μπορούν να βρουν εκεί καταφύγιο και είναι πολύ πιθανή η οριστική εξαφάνιση πτηνών σε όλη την περιοχή του κεντρικού Νοτίου Αιγαίου».

Επίσης: «Η υπό εξέταση επένδυση, εφόσον υλοποιηθεί, είναι πιθανόν να αλλοιώσει οριστικά και μη αναστρέψιμα αυτό το αδιατάρακτο των νησίδων, καταστρέφοντας αμετάκλητα τα προστατευόμενα οικοσυστήματα και εκδιώκοντας τα είδη της ορνιθοπανίδας, αίροντας ουσιαστικά το καθεστώς προστασίας και τους λόγους ένταξης αυτών των περιοχών στο δίκτυο Natura 2000».

Επιτέλους, φαίνεται να επικρατεί η λογική και τα επιστημονικά δεδομένα. Αναμένουμε πλέον και εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου την αναγνώριση του προφανούς: ότι η ισοπέδωση των 14 νησίδων για την εγκατάσταση βιομηχανικής κλίμακας ΑΣΠΗΕ αποτελεί ένα πραγματικό περιβαλλοντικό έγκλημα που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί.
 
 

 
Σημειώσεις:
  • Οι μικρές απομακρυσμένες νησίδες του Αιγαίου, τα «Γκαλαπάγκος της Μεσογείου» όπως είναι γνωστές στην επιστημονική κοινότητα, αποτελούν ένα από τα τελευταία ακέραια φυσικά καταφύγια της Ευρώπης. Δείτε εδώ αναλυτικά τις επιπτώσεις της εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στα ευαίσθητα αυτά οικοσυστήματα: http://www.ornithologiki.gr/nisides
  • Δείτε εδώ γιατί σύσσωμες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι επιστημονικοί φορείς της χώρας εναντιώνονται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις 14 προστατευόμενες νησίδες: http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1997

Περισσότερες πληροφορίες:
Θανάσης Κούτσης | Υπεύθυνος Τύπου | τηλ.: 210 8228704 εσωτ. 107, e-mail: akoutsis[at]ornithologiki.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ:Μήνυμα Νεοκλή Κρητικού για το έπος των δρεπανηφόρων Μανιατισσών



Ο Βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός απευθύνει μήνυμα για το έπος των δρεπανηφόρων Μανιατισσών το 1826.
Ημέρα μνήμης και τιμής στις Μανιάτισσες, στις ηρωϊδες γυναίκες πο αψήφησαν τον τρομερό αιγυπτιακό στρατό και υπερασπίστηκαν τα χώματά τους, τα σπίτια, τις ζωές τους, την τιμή τους.
Υποκλινόμαστε στο θρυλικό έπος των δρεπανηφόρων Μανιατισσών, οι οποίες με μοναδικό όπλο το δρεπάνι ταπείνωσαν τον αήττητο Ιμπραήμ στα τον Ιούνιο του 1826!
Λέει χαρακτηριστικά το μοιρολόι «Άνοιξε η μάχη και ο καυγάς, κι εγίνη ξεσυνέριση σ΄όλα τα Σπαρτιατόγγονα, ποίοι θα πάσε μπροστινοί…»
Παρά τους 1.000 κανονιοβολισμούς που έριξαν τα αιγυπτιακά πλοία προς εκφοβισμό, τίποτα δεν μπορούσε να ανακόψει την ιερή μανία των Μανιατών και των Μανιατισσών. Ο όρμος του Διρού κοκκίνισε από το αίμα. Ήταν δύσκολη η διαφυγή από μια τέτοια κακοτράχαλη περιοχή.
Οι γυναίκες έγραψαν τη δική τους Ιστορία στο βιβλίο της ιερής θυσίας για την απελευθέρωση. Με τα σκουριασμένα δρεπάνια τους έδωσαν ηρωική και νικηφόρα μάχη. Το μοιρολόι τελειώνει με το εγκώμιο των γυναικών: «Εύγε σας, μεταεύγε σας γυναίκες, άντρες γίνατε, σαν αντρειωμένες κρούετε, σαν Αμαζόνες μάχεστε».
Αιωνία να είναι η μνήμη των προγόνων, που υπερασπίστηκαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα της πατρίδας μας!
 krokeai.gr