Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΒΑΤΙΚΑ.Στα τρία υποβρύχια «θαύματα» του κόσμου το Παυλοπέτρι!


Η βρετανική εφημερίδα “The Telegraph” για ακόμη μία φορά εντάσσει ελληνικό προορισμό ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, στο αφιέρωμά της για τα τρία κορυφαία υποβρύχια θαύματα στον κόσμο που αξίζει οι λάτρεις των καταδύσεων να εξερευνήσουν συγκαταλέγει και το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου.
Στην πρώτη θέση της τριάδας βρίσκονται τα γιγαντιαία σαλάχια μάντα στις Μαλδίβες, ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα που σίγουρα αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος σαλαχιού στον κόσμο, το οποίο μπορεί να φτάσει σε πλάτος από 5,5-7 μέτρα.   Οι δύτες που θέλουν να ανεβάσουν την ανδρεναλίνη τους στα ύψη, δεν έχουν παρά να βουτήξουν στου μυθικούς σκοπέλους του νησιού και να κολυμπήσουν παρέα με τα τεράστια αυτά σαλάχια (πρόκειται για φιλικούς… γίγαντες καθώς τρέφονται μόνο με πλανγκτόν), καθώς και με τους υπόλοιπους «κατοίκους» του ενδιαφέροντα βυθού του Ινδικού ωκεανού.
Δεύτερο ακολουθεί το ναυάγιο ενός αεροσκάφους τύπου zero- fighter στο βυθό της Παπούα Νέα Γουινέα. Η πτώση του τοποθετείται στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ η ανεύρεσή του πραγματοποιήθηκε μόλις το 2000.
Στον κόλπο της πόλης Kimbe, στο νησί της Νέας Βρετανίας, λοιπόν, η απόκοσμη ατμόσφαιρα αλλά και οι θρύλοι που ακολουθούν το ναυάγιο αποτελούν ισχυρά θέλγητρα για τους αμετανόητους δύτες και εξερευνητές του βυθού. Στα συν, φυσικά, και τα εντυπωσιακά κοραλλιογενή οικοσυστήματά του.
Το ελληνικό υποβρύχιο «θαύμα» που η βρετανική “Telegraph” συμπεριλαμβάνει στα κορυφαία του κόσμου, δεν είναι άλλο από το Παυλοπέτρι, την αρχαιότερη, όπως θεωρείται, βυθισμένη πόλη στον κόσμο.
Μεταξύ της στεριάς και μιας μικρής νησίδας, το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου «κοιμόταν» στα νερά της Λακωνίας για περίπου 5.000 χρόνια, μέχρι που το 1967 ανακαλύφθηκε από τον Νικολά Φλέμινγκ και την ομάδα του.
Οι έρευνες έδειξαν ότι η ελληνική «Πομπηία» αποτελείτο από 15 διώροφα (!) κτήρια, τα οποία βρέθηκαν σε βάθος 3-4 μέτρων, ενώ η πόλη είχε συγκεκριμένο σχέδιο με δρόμους, διάφορα κτήρια και νεκροταφείο. Μετέπειτα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2009 αποκάλυψαν ότι η αρχαία πόλη εκτεινόταν σε εννέα στρέμματα!
Για την χρονολογία που δημιουργήθηκε υπάρχουν διάφορες εκδοχές, με την πρώτη να εκτιμά ότι κτίστηκε γύρω στο 1.600- 1.100 π.Χ. Η δεύτερη εκδοχή, βασισμένη στα ευρήματα, υποστηρίζει ότι η πόλη κατοικείται από το 2.800 π.Χ., στις αρχές της εποχής του χαλκού.
Πηγή: newsbeast.gr

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Συνάντηση ενημέρωσης, την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00

Πρόσκληση
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Κυθήρων, προσκαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας, σε μια πρώτη συνάντηση ενημέρωσης,
την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00,
στον χώρο του σχολείου.
Θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την λειτουργία του σχολείου και την επίδοση των μαθητών και μαθητριών.
Θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κυθήρων, που εδρεύει στα Κύθηρα, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdiavgeia.gov.gr%2Fdoc%2F%25CE%25A833%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%259B%25CE%25A8-8%25CE%25A7%25CE%25A4%3Finline%3Dtrue%26fbclid%3DIwAR1sS2CfgHUi4Ntbf_PHo4EwFIdzeGhf2j0eJY-GwBoD6q-tC7kStcCjtCA&h=AT1MKTnJIDyUpjDiaH1ojCF2vpsniJU92ZE0Cm66OEJWyYMyldNvhxJoWq7CeE6BW60DPa4jL1pNIkCywr7GqCfDrHOs7UDvu-Ee1KoYFV2v-Y8eqmF62sHS_c1rxuSh4T00pQZ-qVLi_5tuMYxH

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΑΣΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΥΘΗΡΑ, 29-10-2018
ΤΚ 80200 Αρ.Πρωτ.:16/2018
ΤΗΛ. 27360-33476 Προς: κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
FAX. 2736033404 Κοιν: 1. κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
e-mail agrosynpotamou@yahoo.gr 2. κ.ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΕΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ 3. κ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΤΗΛ.6978291228 4. κ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
5. ΑΝΤΙΠ/ΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
6. κ.ΓΓ ΑΠΟΚ/ΗΣ Δ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
7. ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
8 .ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
9. ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ
10. Μ.Μ.Ε, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, συνήλθε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων, στην οποία ομόφωνα αποφασίσθηκε να αποσταλλεί η παρακάτω διαμαρτυρία προς εσάς και να κοινοποιηθεί στους λοιπούς αποδέκτες αποβλέπουσα στην άμεση ανάκληση της υπ'αρ.49611/1665/14-06-2018 «Δασικής Αστυνομικής Διατάξεως» για τους λόγους που αναφέρονται στην εν λόγω διαμαρτυρία.
Κατ’ αρχήν πλήττει καίρια την γεωργική εκμετάλλευση και απαγορεύει εν τοις πράγμασι την οποιαδήποτε γεωργική καλλιέργεια. Απαγορεύει ουσιαστικά την καλλιέργεια γεωργικής γης και την υποχρεώνει να μετατραπεί υποχρεωτικά σε δασική. Η νομοθετική της εξουσιοδότηση βασίζεται σε έναν «Χουντικό» Νόμο (Ν. 86/1969), ο οποίος δίδει μεν την εξουσιοδότηση για έκδοση τέτοιων Αστυνομικών Δασικών Διατάξεων, πλην όμως ουδέποτε κατά το παρελθόν είχε τολμήσει κανείς να εκδώσει τέτοιου είδους Διατάξεις. Έρχεται, βασικά, αντιμέτωπη με πολλές Πυροσβεστικές Διατάξεις, οι
οποίες υποχρεώνουν τον καθαρισμό των χωραφιών από τα φρύγανα για την αποτροπή των πυρκαγιών. Επίσης, έρχεται ξεκάθαρα σε αντίθεση και με την υφιστάμενη Δασική Νομοθεσία και την κρατούσα Νομολογία, καθότι τα φρύγανα δεν αναγνωρίζονται ως «δασικά φυτά», γεγονός το οποίον έχει αποδεχτεί και η νομολογία των Ανωτάτων Ακυρωτικών Δικαστηρίων της Χώρας. Δεν υπολογίζει καν την συγκόμοση των δασικών φυτών, βασική αρχή για να θεωρηθεί κάποια έκταση ως δασική και στην συνέχεια να προστατεύεται από τον Δασικό Νόμο. Και τέλος, απαγορεύει τη συλλογή ακόμη και αγρίων χόρτων, βασική διατροφική συνήθεια κυρίως του αγροτικού πληθυσμού.
Έτσι, ευθέως βάλλει και ενάντια βασικών Συνταγματικών Αρχών, όπως η αξία της ζωής και της ιδιοκτησίας, καθότι στερεί από τον αγροτικό πληθυσμό ένα κύριο και βασικό διατροφικό στοιχείο του οποίου η συλλογή εθιμικά έχει επικρατήσει ανα την Επικράτεια (δηλ. το να μαζεύουμε χόρτα τόσον από τις γεωργικές όσον και από τις δασικές εκτάσεις).
Η διάταξη αυτή είναι βαθειά «πολιτική απόφαση» και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πλήττει καίρια τον μικρό αγροτικό κλήρο και τον υποχρεώνει αναιτιολόγητα και αντισυνταγματικά να μεταβάλει τον ουσιαστικό του χαρακτήρα, παραγνωρίζοντας τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που θα επέλθουν στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού.
Ο αγροτικός πληθυσμός των Κυθήρων και η αγροτική του ιδιοκτησία έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις κατά καιρούς παράνομες και καταχρηστικές εφαρμογές κατά το δοκούν του Δασικού Νόμου. Αγαπούμε το Δάσος και το προστατεύουμε, πάντοτε όμως μέσα στα πλαίσια της λογικής. Η εν λόγω καταστρατήγηση των προστατευτικών διατάξεων του Δάσους θα αποβεί μοιραία και γι’ αυτήν ακόμη την προστασία του. Είμαστε υποχρεωμένοι ως Αγροτικός Συνεταιρισμός, να υποστηρίξουμε την ζωή μας, τις ιστορικές και εθιμικές διατροφικές μας αξίες και εν τέλει την αγροτική μας ιδιοκτησία.
Ζητούμε άμεσα την ανάκληση της ανωτέρω Διατάξεως και σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα αμελήσουμε, ούτε θα παραβλέψουμε και δεν θα φεισθούμε κόπων και θυσιών μέχρις ότου γίνει αντιληπτό από τους αρμοδίους ότι τέτοια νομοθετήματα, στρέφονται αποκάλυπτα εναντίον της αγροτικής μας ιδιοκτησίας αλλά και αυτής ακόμη της ζωής μας.
Επιφυλασσόμεθα δε, ρητώς να επιδιώξουμε την αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών, αστικών και ποινικών ευθυνών από τους συντάκτες και εμπνευστές της υπό κρίσιν Διατάξεως, ως και από κάθε αρμόδιο Όργανο της Διοίκησης.
Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Συν/σμού
Ο Πρόεδρος
Σουρής Παναγιώτης

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 29/10/2018



Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 29/10/2018
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 29/10/2018 στο Δημαρχείο Κυθήρων την σύμβαση για το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού για την ασφαλή επίβλεψη και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Κυθήρων» με τελική δαπάνη μετά την επιτευχθείσα έκπτωση 1.891.576,00€ με το Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλλε ο Δήμος Κυθήρων, χάρη και στην ενεργό συμμετοχή των τεχνικών μας συμβούλων, και αξιολογήθηκε θετικά. Ανάδοχος του έργου είναι η ένωση οικονομικών φορέων «ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε. – ΗΓΗΤΩΡ Α.Τ.Ε.».
Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την επίβλεψη του δικτύου και την εξασφάλιση της ποσότητας και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού. Μέσω του συστήματος αυτού θα είναι εφικτή η παρακολούθηση από την έδρα του Δήμου της λειτουργίας του εσωτερικού δικτύου (φυσικοχημικοί παράμετροι νερού, παροχές, πιέσεις, καταναλώσεις) και ο ενεργός έλεγχος των διαρροών με δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης σε περίπτωση θραύσεων οι οποίες θα εντοπίζονται εγκαίρως.
Το έργο περιλαμβάνει, πιο συγκεκριμένα, την προμήθεια και εγκατάσταση:
· Εξοπλισμού σε 51 Δεξαμενές και Γεωτρήσεις (το σύνολο, δηλαδή) του Δικτύου Ύδρευσης των Κυθήρων. Ο εξοπλισμός αυτός επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των κρισίμων παραμέτρων (ποιοτικά χαρακτηριστικά, παροχή, πίεση, στάθμη, λειτουργία αντλιών και άλλες κρίσιμες παραμέτρους), συγκεντρώνει τα δεδομένα αυτά και τα αποστέλλει μέσω τηλεπικοινωνιακού δικτύου στο Κέντρο Ελέγχου που θα εγκατασταθεί στον Δήμο. Ο εξοπλισμός, επίσης, επιτρέπει την αυτόματη χλωρίωση του νερού ανάλογα με τις μετρήσεις που λαμβάνει βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του νερού. Τέλος, σε συγκεκριμένα σημεία θα εγκατασταθούν και φίλτρα αποσιδήρωσης και απομαγγανίωσης.
Ειδικότερα θα επιτηρούνται συνεχώς και θα αποστέλλονται στον Κεντρικό Σταθμό από τους απομακρυσμένους σταθμούς τα εξής δεδομένα:
Στάθμες και παροχές δεξαμενών,
Πιέσεις και Παροχές αγωγών σε αντλιοστάσια, γεωτρήσεις του δικτύου,
Ποιοτικά χαρακτηριστικά νερού στις δεξαμενές τροφοδοσίας του δικτύου,
Ηλεκτρικά μεγέθη ενεργών στοιχείων (αντλίες),
Καταστάσεις λειτουργίας ενεργών στοιχείων (ON-OFF, βλάβες θερμικών, διακοπές ρεύματος κτλ) και
Ενδείξεις διαρροών σε συγκεκριμένα σημεία του δικτύου.
· Εξοπλισμού για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου του συνολικού συστήματος, στο οποίο θα συγκεντρώνονται το σύνολο των δεδομένων από τους απομακρυσμένους σταθμούς και θα χρησιμοποιείται για την εποπτική παρακολούθηση και τον τηλεχειρισμό των εγκαταστάσεων.
· Φορητού εξοπλισμού για τον εντοπισμό διαρροών που περιλαμβάνει ένα (1) ακουστικό γαιόφωνο, ένα (1) ψηφιακό συσχετιστή, πέντε (5) διατάξεις ακουστικής καταγραφής θορύβου διαρροών με επικοινωνιακό εξοπλισμό και μία (1) διάταξη επισκόπησης αγωγών και εντοπισμού διαρροών.
Η αυτόματη καταγραφή των διαφόρων χαρακτηριστικών του δικτύου, η τηλεμετάδοση τους στο Κέντρο Ελέγχου και ο τηλεχειρισμός των συστημάτων, θα επιτρέψει στην υποστελεχωμένη Υπηρεσία του Δήμου να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει γρηγορότερα και καλύτερα τα προβλήματα που εμφανίζονται. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ορθολογική χρήση των υδατικών πόρων, την μείωση των διαρροών, την βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου και της ποιότητας του παρεχόμενου νερού καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Το αντικείμενο του παρόντος έργου είναι συμπληρωματικό με το έργο "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ" (συνολικού προϋπολογισμού 1.750.508,00€), το οποίο αναμένεται να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο αμέσως προσεχές διάστημα. Το έργο αυτό αφορά, μεταξύ άλλων, στην προμήθεια και τοποθέτηση καινούργιων ψηφιακών υδρομετρητών για το σύνολο των καταναλωτών των Κυθήρων (περίπου 4.500) που θα επιτρέψουν την σχεδόν αυτόματη καταμέτρηση των ενδείξεων και τη συνακόλουθη έγκαιρη έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν τόσο στον περιορισμό των απωλειών όσο και στην δραστική μείωση της σημερινής αδυναμίας του Δήμου να ελέγξει ουσιαστικά τους μη λειτουργικούς υδρομετρητές αλλά και τις μη νόμιμες επεμβάσεις σε αρκετούς από αυτούς.
Μετά την ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων το σύστημα ύδρευσης του Δήμου Κυθήρων θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο στο σύνολο του, με συνέπεια τον άμεσο εντοπισμό και περιορισμό των απωλειών, την μείωση των αντλούμενων ποσοτήτων νερού και την μείωση του κόστους λειτουργίας του δικτύου.
Η μέριμνα της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση αλλά και την αύξηση των ποσοτήτων παρεχόμενου νερού στο νησί είναι διαρκής. Εντός Νοεμβρίου ξεκινούν οι 3 νέες υδρευτικές γεωτρήσεις, ενώ σύντομα υπογράφεται η σύμβαση για επιπλέον 4. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες για το έργο συλλογής νερού στις Όχελλες, κόστους 1.720.000,00€, όπου προβλέπεται η κατασκευή ταμιευτήρα νερού 5.000 κυβικών και η μεταφορά του μέχρι τη θέση «Άγιος Ηλίας» στον Ποταμό, ένα έργο που θα λύσει οριστικά τα προβλήματα επάρκειας ύδατος σε ένα μεγάλο μέρος του νησιού μας. Για το έργο αυτό ο Δήμος μας θα αναζητήσει χρηματοδότηση από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς Πόρους.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Μέχρι 15 Δεκέμβρη οι ετήσιες απογραφές αιγοπροβάτων & χοίρων

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Λακωνίας ανακοινώνεται ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι υποχρεούται να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2018 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και να τις κοινοποιήσουν στην κτηνιατρική υπηρεσία εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη διενέργειά της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου 2018 που είναι η καταληκτική ημερομηνία.
Σε ότι αφορά τους χοίρους η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίηση της στην κτηνιατρική υπηρεσία εντός προθεσμίας 30ημερών από τη διενέργεια της.
Επιπλέον από τη φετινή χρονιά η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής δ/νσης http://e-services.minagric.gr ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου / χοιροτρόφου στην υπηρεσία.
Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης.
Υπάρχει η δυνατότητα μίας μόνο ψηφιακής υποβολής των στοιχείων της απογραφής και σε περίπτωση ανάγκης τροποποίησης λόγω λάθους θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι χοιροτρόφοι κατά την προσέλευσή τους να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένο το μητρώο εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και την απογραφή του ζωικού πληθυσμού.
Μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά.
Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχει αξία υπεύθυνης δήλωσης.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τμήμα Κτηνιατρικής 2731363300-303-302-305
Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων 2732022264
Αγροτικό Κτηνιατρείο Σκάλας 2735022271

ANTIKYΘΗΡΑ."Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμο Ποταμού της Δ.Κ. Αντικυθήρων", συνολικού προϋπολογισμού 285.000,00€ με το Φ.Π.Α.

Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, της Πέμπτης 01-11, θα εγκριθούν οι όροι και η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου "Βελτίωση βατότητας, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση περιφερειακού δρόμο Ποταμού της Δ.Κ. Αντικυθήρων", συνολικού προϋπολογισμού 285.000,00€ με το Φ.Π.Α.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το νησί και τους κατοίκους των ακριτικών Αντικυθήρων, που αποδεικνύει τη διαρκή μέριμνά μας για αυτούς. Το έργο είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ήδη από το 2013-2014 μετά από αίτημά μου ως Προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας, το οποίο είχε υποστηριχθεί και από την τότε Δημοτική Αρχή.

Επειδή το νησί ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA, η οριστική περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ολοκληρώθηκε το 2018, δηλαδή 5 χρόνια μετά! Την τελική ωρίμανση και αδειοδότηση του έργου ανέλαβε ο Δήμος Κυθήρων.
Θα γίνει ανακατασκευή και τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου Ποταμού, σε μήκος περίπου 1.100 μέτρων. Ο κεντρικός οικισμός του νησιού θα αποκτήσει έτσι έναν ασφαλή και σύγχρονο περιφερειακό δρόμο.
Η δημοπράτηση του έργου τοποθετείται στους πρώτους μήνες του 2019.
Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση της Περιφέρειας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την πολύτιμη στήριξή τους και σε αυτό το έργο.

Τροποποίηση του σημερινού δρομολογίου, Δευτέρα 29/10/2018