Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Δείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας

Την ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα ανεύρεσης των τιμών ζώνης των ακινήτων της χώρας που βρίσκονται εντός του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού αξιών ανάρτησε το Υπουργείο Οικονομικών.

Με τον τρόπο αυτό ο πολίτης μπορεί να υπολογίσει την αντικειμενική αξία του ακινήτου που χρησιμοποιείται για τη μεταβίβαση του λόγω πώλησης, γονικής παροχής .κλπ. Ωστόσο ο χάρτης δεν δίνει πληροφορίες για την αξία με την οποία υπολογίζεται ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ. 

Μπορείτε να συνδεθείτε άμεσα με την πλατφόρμα (https://www1.gsis.gr/valuemaps/), λαμβάνοντας υπόψη σας και τις εξής ειδικότερες οδηγίες που συνέταξε η ΠΟΜΙΔΑ:

Οι κυκλικές ζώνες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (€/τ.μ.). Η τιμή ζώνης αναφέρεται σε νεόδμητο διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνήθους θέσης και κατασκευής με πρόσοψη σε έναν δρόμο.

Η εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 γίνεται μέσω του σχετικού ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ κουμπιού αριστερά που αναφέρει τη χρονολογία είτε 2018 είτε 2021.

Για εντοπισμό ζώνης του αντικειμενικού συστήματος, εισάγετε διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας τον μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος.

Επιλέγοντας μια ζώνη, σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, εμφανίζεται παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας. Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στον χάρτη.

Η εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για μεταβίβαση ακινήτων για συγκεκριμένα έντυπα ενεργοποιείται από το σχετικό κουμπί πάνω δεξιά. Αφού επιλέξετε στον χάρτη το ακίνητο, καθώς συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία, η αντικειμενική αξία εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου. 

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και ενημερώνεται σταδιακά. Για κάθε νόμιμη χρήση, λαμβάνονται υπόψη οι τιμές, οι συντελεστές, οι χάρτες και ο τρόπος υπολογισμού, όπως αυτά ισχύουν σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών που έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι χάρτες του Συστήματος βασίζονται στα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια κάθε περιοχής. Σε κάθε περίπτωση για τα στοιχεία πολεοδομικού χαρακτήρα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις που εκδίδονται από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες.

zougla.gr

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ:Ελλάδα και μιζέρια …

 


Ελλάδα και μιζέρια …

🔴Τσιτσιπάς και Σάκκαρη κατηγορούνται !! 

Ο Τσιτσιπάς γιατί δεν ζει στην Ελλάδα και για κάποιους θεωρείται celebrity και ήταν στο Ντουμπάϊ και δεν μιλάει καλά ελληνικά και …και… και… 

Ενώ η Σάκκαρη , αν και ήταν καλό παιδί , τα έφτιαξε με τον γιο Μητσοτάκη !! 

Λες και μας ενδιαφέρουν οι επιλογές της ή την γνωρίσαμε εξαιτιας των ερωτικών της σχέσεων . 

Δικό της θέμα αυτό !!

Άλλο θέμα των ημερών … 

Το τέννις είναι για την elite !! 

Μύθος !! 

Μόνο στην Αθήνα υπάρχει αυτή η νοοτροπία !

Στην Τριπολη , στο Εθνικό Στάδιο , γήπεδο άδειο του τένις δεν μπορούσαμε να βρούμε να παίξουμε όταν έκανα στίβο , έτσι … για εναλλακτική άθληση !! 

Επίσης … 

πρωταθλήτρια Ελλάδος ήταν η μητέρα  της Μαρίας Σάκκαρη .. βόλεϋ θα την μάθαινε ;;

Η Αγγελική Κανελοπούλου γιατί δεν δέχτηκε τα πυρά τότε ; 

Γιατί προφανώς δεν προκάλεσε τον φθόνο !

Τι ακούμε και τι ζούμε για άλλη μια φορά ;; 

🟡Δυστυχώς αυτή η τοξικότητα βγήκε και από ανθρωπους που ασχολούνται με τον ελληνικό αθλητισμό . Που έχουν γνώση της μιζέριας και της απαξίωσης των «ταλέντων» από το Ελληνικό Κράτος . Που γνωρίζουν πως αν δεν στηρίξουν τα όνειρα τους οι ίδιοι οι αθλητές  και οι γονείς τους «αύριο» δεν θα έχουν .  

🟣Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της . 

Είναι η Ελλάδα που το 2010 στον Βόλο πετούσε στον Αντετοκούμπο μπανάνες σε αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Φιλαθλητικό . 

Είναι η Ελλάδα που τρέχει στους δρόμους να πανηγυρίσει και στην πρώτη αποτυχία αναθεματίζει και καταριέται όχι μόνο αθλητές αλλά και τους γονείς τους και τους πεθαμένους τους !!

 🟢ο Αθλητισμός και μάλιστα ο Πρωταθλητισμός είναι μοναχικός δρόμος . 

Πιστεύω πως αν  παρακολουθήσουν όσοι  κατηγορούν και ειρωνεύονται ,  μια - δυο ημέρες ;  το προγραμμα προπονήσεως και τη ζωή που κάνουν (κατ´ επιλογήν τους δεν λέω )  αυτά τα παιδιά … θα εξαντληθούν και θα αλλάξουν γνώμη !! 

Κανείς δεν αναλογίστηκε και δεν τον ενδιαφέρει τι θυσίες πρέπει να κάνει μια οικογένεια για να φτάσει σε τέτοιο αγωνιστικό επίπεδο ένας αθλητής ή μια αθλήτρια . 

Το μόνο που τους νοιάζει είναι πόσα χρήματα θα βάλουν στην τσέπη ! 

Αν τα εβαζε στην τσέπη ο Γερμανός , ο Ισπανός ή ο Σέρβος δεν θα μας ένοιαζε ! 

Οι δικοί μας όμως … είναι λαμόγια !! Τη βόλεψαν !! Λες και τα έκλεψαν , λες και λάδωσαν λες και δεν τα άξιζαν !!!

⚫️Είναι μάστιγα δυστυχώς για τη Χώρα μας αυτή η νοοτροπία και μας πηγαίνει «πίσω» . 

Άλλωστε η κρίση που περάσαμε ήταν πρωτίστως πολιτιστική και πολιτισμική .. η οικονομική ήταν επακόλουθο . 

Μαρία και Στέφανε , να συνεχίσετε να έχετε στο νου σας τα εκατομμύρια των συμπολιτών μας που χαίρονται , που πανηγυρίζουν , που δακρύζουν με τις επιτυχίες σας . 

Μόνο ο αθλητισμός μας προσφέρει τόσο δυνατες συγκινήσεις !! 

Να συνεχίζετε να μιλάτε δημόσια για τη χώρα μας , για την Ελλάδα μας . 

🟠Από Δευτέρα πολλά θα είναι τα παιδιά που θα κρατήσουν μια ρακέτα στα χέρια τους και ο αθλητισμός θα τα έχει κερδίσει και θα τα έχει απομακρύνει από παθογενειες και κακές συνήθειες . 

Αυτό θα είναι η επιτυχία .🔝

🔴Κλείστε τα αυτιά σας και προχωρήστε .. έχετε ολόκληρο λαό δίπλα σας ! 

Καλή Επιτυχία -#Στέφανε_Τσιτσιπά στον τελικό . 

Καλή επιτυχία #Μαρια_Σάκκαρη στις προκλήσεις που έχεις μπροστά σου .

Αγρότες: Αυτές είναι οι 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ

 


e-EΦΚΑ: Δέκα σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους αγρότες έχουν τεθεί σε λειτουργία, μέχρι σήμερα, από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο φορέας έχει ήδη προχωρήσει στη διεύρυνση του δικτύου εξυπηρέτησης αγροτών, μέσω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τ. ΟΓΑ και στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησής τους από τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ-Μισθωτών σε κάθε πρωτεύουσα νομού.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, οι 10 ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους αγρότες είναι μερικές μόνο από τις 50 συνολικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα του φορέα και την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr και εντάσσονται στη στρατηγική του σταδιακού περιορισμού των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα, της εξάλειψης της άσκοπης ταλαιπωρίας και της αδιάλειπτης 24ωρης εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω ψηφιακών καναλιών.

Μεσοπρόθεσμος στόχος του είναι το σύνολο των συναλλαγών με τους πολίτες να μπορούν να πραγματοποιηθούν και ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, "για το 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πάνω από 8 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι που πρακτικά σημαίνει την κατάργηση αντίστοιχων μετακινήσεων από και προς τα φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του e-ΕΦΚΑ, καθώς και εξοικονόμηση χιλιάδων εργατοωρών για τους πολίτες.

Ειδικά, για την κατηγορία των απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, η ανάγκη για άμεση εξυπηρέτηση υπήρξε επιτακτική, καθώς οι συναλλαγές με τον e-ΕΦΚΑ είναι ζωτικές για την ομαλή λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων τους, αλλά και για ζητήματα καθημερινότητας, όπως η λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας, η βεβαίωση απογραφής και εισφορών, οι ρυθμίσεις οφειλών, κ.ά., ειδικά, αν ληφθεί υπ' όψιν πως μεγάλο ποσοστό αυτών των επαγγελματιών διαμένουν σε ορεινές, νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές, με περιορισμένες δυνατότητες μετακίνησης στα πλησιέστερα υποκαταστήματα".

Αναλυτικά, όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, οι υπηρεσίες προς τους αγρότες είναι οι εξής:

  • 1) Ψηφιακή απονομή σύνταξη ΑΤΛΑΣ. Δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του πρωτογενούς τομέα και κυρίως των ανθρώπων που τον υπηρετούν στην παραγωγική και αναπτυξιακή δραστηριότητα της χώρας, αυτοματοποιήθηκε η πολύμηνη και δαιδαλώδης διαδικασία απονομής σύνταξης για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ και μετατράπηκε σε μία απλή ολιγόλεπτη ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους με τη χρήση των κωδικών TAXIS. Σε αγρότες με συμπληρωμένο το 67ο έτος και ασφάλιση στον τ. ΟΓΑ, καθώς και σε συζύγους και τέκνα αποβιώσαντος συνταξιούχου, αντλούνται αυτόματα τα αναγκαία δικαιολογητικά, εκδίδεται άμεσα η συνταξιοδοτική απόφαση και κοινοποιείται στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έχει δηλωθεί.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΑΤΛΑΣ", πάνω από 6.000 συντάξεις έχουν απονεμηθεί ψηφιακά και εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής αποκλειστικά σε αγρότες.
  • 2) Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας ασφάλισης, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών, από 1/1/2021. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι αγρότες και οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν αυτόματα την ασφαλιστική τους κατηγορία κάθε χρόνο χωρίς επίσκεψη στα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξουν την ασφαλιστική τους κατηγορία, παραμένει ενεργή η κατηγορία του προηγούμενου έτους.
  • 3) Έναρξη/Μεταβολή/Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών. Μέσα στον Μάρτιο, ολοκληρώθηκε το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν την έναρξη/μεταβολή/λήξη ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων μη μισθωτών.
  • Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική ηλεκτρονική υπηρεσία που αντικαθιστά μία επίπονη και άκρως γραφειοκρατική διαδικασία, που υποχρέωνε τους ασφαλισμένους σε αλλεπάλληλες επισκέψεις είτε των ίδιων είτε των λογιστών τους στις οργανικές μονάδες του φορέα και προκαλούσε μεγάλες καθυστερήσεις.
  • 4) Ασφαλιστική ικανότητα. Κάθε μη μισθωτός, μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μπορεί να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πάροχοι υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, κτλ).
  • 5) Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσου μέλους και απογραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ. Η υπηρεσία αυτή παρέχει τη δυνατότητα της διαδικτυακής απογραφής έμμεσου μέλους, σύνδεσής του με τον άμεσα ασφαλισμένο και αυτόματης ενημέρωσης του μητρώου ασφαλισμένων.
  • Ως άμεσο αποτέλεσμα η χορηγηθείσα στο άμεσο μέλος ασφαλιστική ικανότητα χορηγείται και στο έμμεσο μέλος.
  • 6) Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας. H υπηρεσία αυτή επιτρέπει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και στους αγρότες ασφαλισμένους, την αυτόματη λήψη αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, χωρίς περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες και αναμονή.
  • Πάνω από 750.000 φυσικά (μισθωτοί και μη μισθωτοί) και νομικά πρόσωπα αξιοποίησαν την εν λόγω ηλεκτρονική υπηρεσία το τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2021.
  • 7) Βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση. Η υπηρεσία αυτή παρέχει τη δυνατότητα της άμεσης χορήγησης της εν λόγω βεβαίωσης για φορολογική χρήση τρέχοντος φορολογικού έτους χωρίς καμία αναμονή και ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας.
  • 8) Βεβαίωση απογραφής. Η υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ (αγρότες/μη μισθωτοί, μισθωτοί, έμμεσα ασφαλισμένοι) και μπορούν να λάβουν άμεσα την εν λόγω βεβαίωση, αποφεύγοντας την προσέλευση και το συνωστισμό στις οργανικές μονάδες του.
  • 9) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) παρέχονται μία σειρά από συναλλαγές, όπως πιστοποίηση οφειλετών, ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλετών, πίνακας χρεών οφειλέτη, ηλεκτρονική καρτέλα οφειλέτη, υπολογισμός δόσεων ρύθμισης και φυσικά ρύθμιση οφειλών.
  • 10) Ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης/κλείσιμο ραντεβού. Για όσες συναλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, παρέχεται η δυνατότητα του προγραμματισμού ραντεβού στα φυσικά υποκαταστήματα του φορέα. Το κλείσιμο του ραντεβού γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, προσφέροντας στους ασφαλισμένους καλύτερη εξυπηρέτηση, καθώς αποφεύγουν πολύωρες αναμονές και συνωστισμό στις μονάδες του e-ΕΦΚΑ.

Οι συναλλασσόμενοι με απλά βήματα επιλέγουν το υποκατάστημα και το τμήμα που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού.

Τα ηλεκτρονικά ραντεβού ξεπέρασαν τις 600.000 από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα".

newsbomb.gr

Ρούλα Κοτσέτα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σουστιάνοι, άλλο ένα μαρτυρικό χωριό στην Λακωνία.

Σταύρος Αραχωβίτης

Σουστιάνοι, άλλο ένα μαρτυρικό χωριό στην Λακωνία.

Κατά την υποχώρηση των Ναζί κατακτητών, στο πέρασμα τους μετά τον Άγιο Δημήτρη Ζάρακα και την Ζούπενα, πυροβόλησαν απ' άκρη σ'άκρη τους Σουστιάνους μαζί με όσους ανήμπορους δεν μπόρεσαν να διαφύγουν στον Ταΰγετο.
Σουστιάνοι, ένα χωριό μέσα στον Ταΰγετο με μεγάλη συνεισφορά στην εθνική ελευθερία και την αντίσταση κατά των Ναζί κατακτητών που πλήρωσε ακριβά.



ΣΠΑΡΤΗ:Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες (11.6.2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας από 32 έως 39 ετών, γιατί κατείχαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -24,8- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ¨ΜΑΝΩΛΗΣ¨ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "MΑΝΩΛΗΣ"

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ¨ΜΑΝΩΛΗΣ¨ΣΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Το εστιατόριο «MΑΝΩΛΗΣ» στην παραλία Διακόφτι, σας ταξιδεύει σε γεύσεις που εκπλήσσουν τον ουρανίσκο σας.

Ο Σεφ εντυπωσιάζει με λαχταριστά πιάτα από ντόπιο κρέας , φρέσκο ψάρι,λαχανικά , ουζομεζέδες,ποικιλίες μαγειρεμένα όλα με μεράκι με τις πιο νόστιμες αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές.


Δημιουργούμε για σας πρωτότυπα πιάτα που σας ταξιδεύουν σε κοσμοπολίτικες γεύσεις. Κρατάμε την παράδοση σε συνδυασμό με την ποιότητα και την δημιουργία .


Ένα φιλόξενο στέκι όπου θα δοκιμάσετε την παραδοσιακή κουζίνα των Κυθήρων και θα γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Η θαλασσινή αύρα σου ανοίγει την όρεξη για ένα μεσημεριανό γεύμα ή ένα ρομαντικό δείπνο με θέα τη θάλασσα.

Παγωμένη μπύρα και καλό ντόπιο κρασί μια πλούσια κάβα από αναψυκτικά σε συνδυασμό με την ποιότητα , σε προσιτές τιμές θα σας κάνει να απολαύσετε το καλό φαγητό.


Εστιατόριο "MANOLIS" σας περιμένουμε σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με φιλική εξυπηρέτηση !

Κλήση 2736 038230

Στις 21/6 ξεκινάει το 2ο δρομολόγιο Κύθηρα - Γύθειο - Κύθηρα...



 

Χριστόφορος Μπουτσικάκης:Για το Εργασιακό Νομοσχέδιο



Με το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας, δίνουμε δύναμη στον εργαζόμενο, ενισχύουμε τα δικαιώματά του και αναβαθμίζουμε την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικότερα οι εργοδότες. Συγχρόνως, προωθούμε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, θεσπίζοντας νέες άδειες και κατοχυρώνοντας το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία. Εισάγουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, με την οποία δίνουμε τέλος στη μαύρη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες. Καταπολεμάμε τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Σε σχέση με όσα αδιανόητα διαδίδει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν καταργούμε, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνουμε και θωρακίζουμε το οκτάωρο, την πενθήμερη εργασία και το σαραντάωρο. Η δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας αποτελεί σημαντική καινοτομία, όμως προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν κατάχρηση, προβλέπουμε ρητά ότι αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο μετά από αίτημα του ίδιου του εργαζόμενου. Τέλος, ενισχύουμε τη διαφάνεια στο συνδικαλισμό, απαγορεύοντας τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα. Το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας αποτελεί συνολικά μια εμβληματική μεταρρύθμιση, που αντιμετωπίζει σύγχρονα, αλλά και διαχρονικά προβλήματα των εργαζομένων, με πρότυπο τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

ΠΗΓΗ e-peiraias.gr

ΧΩΡΑ 11/06:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Από 9 έως 13 Ιουνίου 2021 βρέθηκε στα Κύθηρα η Επιστημονική Ομάδα του έργου ¨ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ¨με την κινητοποίηση και συνεργασία του πληθυσμού,πιλοτικά σε 3 οικισμούς με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Η Επιστημονική Ομάδα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου,πραγματοποίησε σειρά ενημερώσεων που αφορούσαν στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και περιελάμβαναν τα νέα ερευνητικά δεδομένα,ιδικά για τα Κύθηρα,που προέκυψαν από το ανωτέρω έργο.

Σημειώνουμε ότι το έργο αυτό εντάσσεται,στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ¨ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...¨που υλοποιείται στο Νησί από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης  τα τελευταία 3 1/2 χρόνια,με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η εταιρία από χορηγούς από την Αθήνα και από την Κυθηραική Κοινωνία.

Στο έργο αυτό στενός επιστημονικός συνεργάτης,της Εταιρίας Προστασίας της Φύσης,υπήρξε το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨.

Το τετραήμερο ενημερωτικό πρόγραμμα περιελάμβανε ενημερώσεις σε διάφορες κατηγορίες φορέων (όπως δήμο,Εγχώριο Περιουσία,Πυροσβεστική,Αστυνομία,Λιμενικό,Δασονομείο)εκπαιδευτικές δράσεις,στα σχολεία όλων των βαθμίδων,και ενημερώσεις και συζητήσεις με τους εθελοντές που ενεπλάκησαν στην ερευνητική διαδικασία της καταγραφής 600 κτισμάτων σε τρεις ευάλωτους οικισμούς μαζί με άλλους πολίτες που υποστήριξαν αυτή την δράση,καθώς και με επαγγελματίες των ευάλωτων οικισμών.

Την Παρασκευή το βράδυ 11 Ιουνίου ο Σταθμός μας βρέθηκε στην Χώρα στο MERCATO όπου παρακολούθησε την άκρως ενημερωτική εκπαιδευτική συζήτηση στα θέματα των δασικών πυρκαγιών,μαζί με στελέχη των επιχειρησιακών φορέων και αρχών.

Η παρουσίαση έγινε από τον κύριο Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλο Δασολόγο με ειδίκευση στις δασικές πυρκαγιές,Ερευνητή στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων

Και από τον κύριο Δρ Μιλτιάδη Αθανασίου Περιβαλοντολλόγο ειδικό στις δασικές πυρκαγιές,Διδάκτορας του Εθνικού&Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μ.Sc.στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών  

Περισσότερα θα δείτε στο video που θα ακολουθήσει.

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ















ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ:«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε ένα νομοσχέδιο που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο»

 


«Τώρα που φτάσαμε στην αρχή του τέλους της πανδημίας, ο στόχος είναι να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την επιτυχή διαχείρισή της, ώστε να ανασυνταχθεί η πραγματική οικονομία και να επανέλθουμε δυναμικά στην ανάπτυξη»

Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της πανδημίας δηλώνει στην «Α» ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιά και Νήσων, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, αν και όπως λέει βίωσε κι εκείνος ως άνθρωπος της αγοράς και ως πολίτης «το άγχος και την αβεβαιότητα για το πώς θα εξελισσόταν αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση». Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, ο κ. Μπουτσικάκης αναφέρθηκε, εξάλλου, στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για διασπορά «αδιανόητων» όπως τα χαρακτηρίζει fake news, ενώ σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα  έχει πλέον τη δύναμη και την ικανότητα να στέκεται απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

 

Συνέντευξη στον Νίκο Τσαγκατάκη

–Κύριε Μπουτσικάκη, συμπληρώνουμε περίπου έναν μήνα από το άνοιγμα του τουρισμού και την επαναλειτουργία της οικονομίας. Θα επικαλεστώ τα «ένσημά» σας όχι μόνο στην πολιτική αλλά στην πραγματική οικονομία, για να ρωτήσω αν είστε αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της πανδημίας…

«Όλο το προηγούμενο διάστημα η κατάσταση προφανώς και δεν ήταν εύκολη. Ως άνθρωπος της αγοράς αλλά και ως πολίτης δεν σας κρύβω ότι βίωσα και εγώ το άγχος και την αβεβαιότητα για το πώς θα εξελισσόταν αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση. Όμως, ακόμα και υπό συνθήκες lockdown, η οικονομία άντεξε, χάρη στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και στα πρωτοφανή μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Τώρα που φτάσαμε στην αρχή του τέλους της πανδημίας, ο στόχος είναι να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την επιτυχή διαχείρισή της, ώστε να ανασυνταχθεί η πραγματική οικονομία και να επανέλθουμε δυναμικά στην ανάπτυξη. Με τα 70 δισ. ευρώ που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο έχουμε τη δυνατότητα να μεταμορφώσουμε τη χώρα και να κάνουμε την οικονομία μας πιο ισχυρή από ποτέ. Ήδη, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Ελλάδα πέτυχε ανάπτυξη 4,4% και κατατάσσεται στις τέσσερις υψηλότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τα δεδομένα αυτά, δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος».

 

–Τις τελευταίες ημέρες συζητήθηκε η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση με παράλληλη επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας όπως και έγινε, αλλά και η ενδεχόμενη υιοθέτηση προνομίων σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Η γνώμη σας ποια είναι;

«Ήδη, από το Πάσχα, επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με παρέμβασή μας επισημάναμε την απογοήτευση των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης για τους περιορισμούς σε σχέση με τη μουσική, καθώς και όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης, χωρίς κατά τη γνώμη μου να είναι αναγκαίοι, τη στιγμή μάλιστα που εφαρμόζονται τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή φαινομένων συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού. Ορθώς λοιπόν εξαγγέλθηκε η άρση τους. Σχετικά με το τι θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας, δεν είναι ορθό να μιλάμε για “προνόμια”. Η συζήτηση δεν αφορά σε κάποια ευμενή διακριτική μεταχείριση ως επιβράβευση επειδή εμβολιάστηκαν, αλλά στην επαναφορά στην κανονικότητα, καθώς εκλείπουν πλέον στο πρόσωπό τους οι λόγοι δημόσιας υγείας που επέβαλλαν αυτούς τους περιορισμούς».

 

–Μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν αναγάγει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά σε μητέρα όλων των μαχών με την κυβέρνηση. Μάλιστα, σας κατηγορούν ευθέως ότι καταργείτε το οκτάωρο. Είναι όντως έτσι;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε ένα νομοσχέδιο που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, ενισχύει τα δικαιώματά του, προωθεί την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, θεσπίζει νέες άδειες, αντιμετωπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες και την αδήλωτη εργασία, καταπολεμά τα φαινόμενα βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας και αναβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή. Σε σχέση με το οκτάωρο, την πενθήμερη εργασία και το σαραντάωρο, όχι μόνο δεν καταργούνται, αλλά επιβεβαιώνεται και θωρακίζεται η ισχύς τους. Καινοτομία του νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη είναι η δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας, και αυτό μόνο ύστερα από αίτημα του ίδιου του εργαζόμενου. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να διαδίδει αδιανόητα “fake news”, όπως ότι τάχα οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό! Καμία σοβαρότητα και ως συνήθως απολύτως καμία επαφή με την πραγματικότητα…»

 

–Να πάμε, τώρα, στο άλλο νομοσχέδιο για τις εκλογές στους ΟΤΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε τους τόνους ότι η κυβέρνηση ξηλώνει τον «Κλεισθένη Ι». Εσείς, από την άλλη, λέτε ότι πρόκειται για μία θεσμική τομή. Γιατί πριν δεν υπήρχε κυβερνησιμότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τώρα θα αποκατασταθεί;

«Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ στέρησε τη δυνατότητα αποτελεσματικής διοίκησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, εμποδίζοντας τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες να ασκήσουν την πολιτική για την οποία εξελέγησαν. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε 230 από τους 332 δήμους και σε 6 από τις 13 περιφέρειες, ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης δεν έχουν την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, ο δήμαρχος εξελέγη τη δεύτερη Κυριακή με ποσοστό 66,8%, αλλά έλαβε μόνο τις 7 από τις 49 έδρες του δημοτικού συμβουλίου! Αυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια οι εκλεγμένοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες να δέχονται συνεχώς πιέσεις από τις μειοψηφίες ή να εκβιάζονται από την αντιπολίτευση ακόμα και για τη λήψη των πιο απλών αποφάσεων. Η λεγόμενη απλή, άδολη αναλογική δεν είναι στην πραγματικότητα ούτε “απλή” ούτε “άδολη”, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην κατάργησή της, όπως είχαμε δεσμευθεί. Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο εφόσον λαμβάνουν ποσοστό άνω του 43% και θα έχουν πλειοψηφία στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο. Έτσι αποκαθιστούμε την κυβερνησιμότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση».

 

–Προ αρκετού καιρού διάβασα μία συνέντευξή σας όπου αναφερόμενος στην Τουρκία είπατε ότι ιστορικά οι «νταήδες» έχουν κακό τέλος! Δυστυχώς, το «νταηλίκι» των γειτόνων δεν έχει σταματημό κι αναρωτιέμαι αν σε αυτό το πλαίσιο των συνεχιζόμενων προκλήσεων έχει νόημα η Ελλάδα να επιμένει σε έναν ατέρμονο διάλογο…

«Είναι απολύτως κατανοητός ο προβληματισμός σας και πιθανότατα το ίδιο αναρωτιούνται πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Επιμένουμε στον διάλογο, γιατί αυτός είναι ο δρόμος της ειρήνης, της διπλωματίας και της διεθνούς νομιμότητας. Χάρη σε αυτήν τη στάση μας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε την ευκαιρία στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα να αναδείξει με υποδειγματικό τρόπο το σύνολο των τουρκικών προκλήσεων, ενώπιον ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, η οποία παρακολουθεί και αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, αποτελεί δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Απόδειξη, το νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, με το οποίο ουσιαστικά προτείνουν ετήσια στρατιωτική βοήθεια 25 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα μας και να πάρει η Ελλάδα τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που δεν θα παραλάβει η Τουρκία! Η χώρα μας έχει πλέον τη δύναμη και την ικανότητα να στέκεται, σε όλα τα επίπεδα, ως ίσος προς ίσο απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

iapopsi.gr

Ολοκληρώθηκε η σηματοδότηση των μονοπατιών των Κυθήρων

 


Τα Μονοπάτια Κυθήρων ‘Kythera Trails’, απέκτησαν πινακίδες εισαγωγής,  οι οποίες παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση στους επισκέπτες, για να ξεκινήσουν την περιήγησή τους. 

24 πινακίδες κοσμούν 16 οικισμούς και σημεία έναρξης, παρουσιάζοντας τις 11 διαδρομές του δικτύου. Έτσι, ολοκληρώνεται η σηματοδότηση τριών επιπέδων του δικτύου μονοπατιών. 

Οι πινακίδες περιέχουν την ‘ταυτότητα’ της κάθε διαδρομής, με πλήθος πληροφοριών, αλλά με λιτό, μίνιμαλ σχεδιασμό και μικρό μέγεθος, έτσι ώστε να ‘δένουν’ με το χώρο, χωρίς οπτική όχληση. 

Οι πινακίδες χωρίζονται σε 4 μέρη. Στο πάνω μέρος βρίσκεται ο τίτλος και ο κωδικός της διαδρομής, με το σήμα ‘Green Flag Trails’, στις τρεις πιστοποιημένες διαδρομές του δικτύου. Στο κεντρικό τμήμα παρουσιάζεται ο χάρτης της διαδρομής, ο οποίος είναι προϊόν εξειδικευμένης χαρτογραφικής επιμέλειας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις ονομασίες των σημείων ενδιαφέροντος, ακόμα και των λιγότερο γνωστών, όπως οι νερόμυλοι του Καραβά. Πιο κάτω, αναγράφονται τα βασικά στοιχεία των διαδρομών, όπως απόσταση και βαθμός δυσκολίας,  τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα πρότυπα της πιστοποίησης Green Flag TrailsΕπίσης, με τα QR codes οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν  τα αρχεία των διαδρομών στο κινητό τους. Τέλος, στο κάτω μέρος, αναφέρονται οι εταίροι, οι συντελεστές και οι υποστηρικτές του προγράμματος, όπως και το σήμα του ΕΟΤ. 

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και το Δήμο Κυθήρων και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.).  Η ανάπτυξη και τοποθέτηση των πινακίδων έγινε από την Κοιν.Σ.Επ. ‘Paths of Greece - Μονοπάτια της Ελλάδας’.  Τους χάρτες επιμελήθηκε η εταιρεία Staridas Geography, ενώ ο γραφιστικός σχεδιασμός έγινε από την Instinct Design.