Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ποταμός - Κύθηρα, 20 Μαϊου 1956

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα στο ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (26.11.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δέκα (10) εκατοστών και συσκευή εκτόξευσης χημικής ουσίας, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εγκαινιάστηκε ο 1ος και 2ος όροφος της Μαθητικής Εστίας Μολάων



ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                             
ΝΟΜΟΣ   ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ   ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ                                                                          
 
          Ταχ. Δ/νση : Μολάοι, Τ.Κ. 23052
          Πληρ. Κολλιάκου Παναγιώτα
          Τηλ: 2732360524, Fax: 2732360556
          e- mail: bkolliakou@monemvasia.gr
                                                                      

 Την Παρασκευή το μεσημέρι


εγκαινιάστηκε ο 1ος και 2ος όροφος της Μαθητικής Εστίας Μολάων παρουσία του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη και του προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Μπλίκα Θεόδωρου.
Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η σύμβαση υπεγράφη στις 9 Δεκεμβρίου 2013 και  αφορούσε την ανακατασκευή των δωματίων που φιλοξενούνται οι μαθητές , προϋπολογισμού 400.000 €.   
Κατά χρήση η Μαθητική Εστία Μολάων παραχωρήθηκε στο Δήμο Μονεμβασίας με  απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών ,Οικονομικών , Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Στις 4 Φεβρουαρίου 2012 υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της Μαθητικής Εστίας Μολάων (μεταξύ Δήμου και ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και αφού πρώτα ζητήθηκε επιτακτικά η ανακατασκευή τουλάχιστον των δωματίων που φιλοξενούνται οι μαθητές.
Ως γνωστόν κατόπιν αιτήματος του Δήμου Μονεμβασίας και έγκρισης του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ  ο Δήμος στεγάζει τις παρακάτω υπηρεσίες
Ø  το ΚΕΠ.
Ø  το ΓΕΦ
Ø  το Γραφείο ΙΚΑ
Ø  το ΕΚΑΒ Μολάων και το ΚΔΑΠ Μολάων
καθώς και αρχειακό υλικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μολάων. 
     Από την πλευρά του ΙΝΕΔΙΒΙΜ  παρόντες ήταν η Διευθύντρια Εκπαιδευτικής Μέριμνας και Τεχνικών Υπηρεσιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Πέρσα Καρβέλη, οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου κ.κ. Παναγιώτης Αλεξανδρής και Γεώργιος Αθανασόπουλος, οι οποίοι από κοινού με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας Κολλιάκο Ιωάννη υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής του έργου.
Ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προανήγγειλε την διάθεση πιστώσεων την επόμενη χρονιά για τον εξοπλισμό των ανακαινισμένων δωματίων αλλά και την ανακαίνιση ενός ακόμα ορόφου.  

Δρομολόγια Πορφυρούσα έως 12/12/2016


Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6936499344 ΚΑΙ 6974128593 ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΠΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΛΛΑ Η ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ: ΤΡΙΤΗ 6:30 ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 4:00 ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΤΑΜΟΥ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....

Δράσεις στη Μάνη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.


1

2

ΛΑΚΩΝΙΑ.Οι δημότες Μονεμβασίας ενημερώθηκαν υπεύθυνα για τη σωστή χρήση αντιβιοτικών και εμβολίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μονεμβασίας η ενημερωτική εκδήλωση γισ τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της σχετικής ενημερωτικής εκστρατείας που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κ. Δήμητρα Καββαθά, παθολόγος – λοιμωξιολόγος, διευθύντρια ΕΣΥ, δ’ πανεπιστημιακής κλινικής ΠΓΝ «Αττικόν». Η κ. Καββαθά αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικά είναι τα αντιβιοτικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν εκατομμύρια ζωές από τις λοιμώξεις που προκαλούν τα μικρόβια, αλλά και πόσο καταστροφική είναι η υπερκατανάλωσή τους, καθώς αυτή οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με συνέπεια όταν θα τα χρειαζόμαστε πραγματικά να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν θα είναι πλέον δραστικά. Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα συχνών περιπτώσεων, όπως ένα κοινό κρυολόγημα, στις οποίες πολύ συχνά καταναλώνουμε αντιβιοτικά ενώ δεν χρειάζεται, γιατί προκαλείται στο 90% από ιούς, έναντι των οποίων τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά.
Ακόμη, η ομιλήτρια παρέθεσε σημαντικά στοιχεία σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης των μικροβίων και των ιών, αλλά και το πώς μπορούμε να διακρίνουμε πότε πρέπει να πάρουμε αντιβιοτικό και πότε όχι, πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό μας. Επεσήμανε ότι κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατανάλωση αντιβιοτικών, με αποτέλεσμα και την πρώτη θέση στην αντοχή των μικροβίων σε αυτά, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας, αν ληφθεί υπόψη ότι αντιμετωπίζουμε το τέλος των αντιβιοτικών, εφόσον δεν φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσουν νέα αντιβιοτικά δραστικά στα ανθεκτικά μικρόβια. Η ομιλία ολοκληρώθηκε με το μήνυμα ότι είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τα αντιβιοτικά, βάζοντας τέλος στην άσκοπη κατανάλωσή τους.
Στο τέλος η κ. Καββαθά αναφέρθηκε στην πρόληψη των λοιμώξεων στους ενήλικες με σωστή χρήση των εμβολίων, δηλαδή του εμβολίου της γρίπης (το Νοέμβριο κάθε χρόνο) και του πνευμονιοκόκκου, σύμφωνα με την καθοδήγηση του γιατρού τους.
Ακολούθησε συζήτηση με πολλές ερωτήσεις από το κοινό, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των δημοτών για το θέμα των εμβολίων, αλλά και η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κάτοικοι και επαγγελματίες υγείας της περιοχής. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κ. Ζωή Νεραντζουλάκη – Ρεπαπίνου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα υγείας του δήμου Μονεμβασίας.
 http://www.laconialive.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 25-11-2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2016

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΑΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 7 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 17.00  Η ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΚΥΘΗΡΑΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ 210-4174887 , ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ 210-4120596.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ   
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΕΜ. ΙΩΑΝΝΗΣ