Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η Πολυτίμη απέκτησε αναπηρικό αμαξίδιο με την αγάπη και τη βοήθεια όλων- Τα καπάκια έπιασαν τόπο για άλλη μία φορά

Όταν παραδίνεται ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο από την ΑΡΩΓΗ, τον Σύλλογο Ατόμων Με Αναπηρία Νομού Τρικάλων τότε όλοι είμαστε περήφανοι γιατί η αγορά του είναι το αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας. Αυτή τη φορά το αναπηρικό αμαξίδιο παρέλαβε η Πολυτίμη. Μία κοπέλα που αντιμετωπίζει τετραπληγική αναπηρία και μας έχει συγκινήσει με τον αγώνα της για ζωή.Το καρότσι παραδόθηκε σε κλίμα συγκίνησης στο «Απολλώνειο Θεραπευτήριο-Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης» της Λάρισας όπου φιλοξενείται εδώ και πολύ καιρό, από τη διεύθυνση και τους ιατρούς του «Απολλώνειου», τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας στον τομέα της δημόσιας υγείας και νευροχειρούργο Βασίλη Αναγνωστόπουλο τους εθελοντές «Ενεργοί Πολίτες Ελασσόνας» και την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αρωγή» Τρικάλων Ελένη Καιμά.
Παρόντες οι γονείς της Πολυτίμης που ευχαρίστησαν τους εθελοντές από όλη την Ελλάδα που πρόσφεραν τα καπάκια  κι όλο το προσωπικό του Απολλώνειου μοιράστηκαν την χαρά τη νεαρής κοπέλας για την απόκτηση του αμαξιδίου που θα διευκολύνει την καθημερινότητά της.
«Είναι ανάγκη όλοι μαζί να προσφέρουμε! Και όλοι μαζί μπορούμε! Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας» ανέφερε η κ. Καϊμά και δέχθηκε το δώρο καρδιάς (ένα κόσμημα) που της πρόσφερε η μητέρα της Πολυτίμης για να την ευχαριστήσει.


Από την πλευρά τους οι γιατροί του «Απολλώνειου» υποστήριξαν ότι είναι χρέος για εκείνους να διευκολύνουν στο λειτουργικό κομμάτι όσο το δυνατό περισσότερους συνανθρώπους με αναπηρία.
Την παράδοση έκανε ο  κ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος δήλωσε ευτυχισμένος από αυτές τις ενέργειες και δήλωσε ότι σαν Περιφέρεια, θα σταθεί αρωγός δίπλα στα άτομα με αναπηρία.
Ο Ιδρυτής των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών Αντώνης Λιάνος στην δική του ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω καταρχήν τον ανώνυμο δωρητή από την Ελασσόνα που δώρισε το αναπηρικό αμαξίδιο. Η συμβολή του είναι τεράστια. Στη συνέχεια θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές από όλη την Ελλάδα και ειδικά την πατρίδα μου την Ελασσόνα, που πραγματοποίησαν μια τεράστια συγκομιδή από καπάκια νερού, για να βρεθούν τα χρήματα ώστε να τελειοποιηθεί το αναπηρικό αμαξίδιο σε ορισμένα εξαρτήματα που δεν είχε. Τέλος να ευχαριστήσω τον «Σύλλογο Αρωγή» και την Πρόεδρο κ. Καιμά καθώς και το διοικητικό συμβούλιο διότι επισκεύασαν το αναπηρικό αμαξίδιο και σήμερα παραδίδεται στην Πολυτίμη. Ακόμη να ευχαριστήσω στον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιάννη Χαλκίδη που το πήρε προσωπικά πάνω του στην Ελασσόνα και δημιουργήσαμε στο γήπεδο του Π.Ο.Ε. τα σημεία συγκομιδής σε κάδους των πλαστικών καπακιών νερού. Εύχομαι να μπορέσουμε να διευκολύνουμε όσα περισσότερα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, όπως πολύ σωστά τόνισαν και οι γιατροί του «Απολλώνειου». Σαν δημοσιογράφος καταγράφω τα προβλήματα. Σαν εθελοντής όμως συμμετέχω και το ξαναλέω: «Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε σε αυτές τις συνθήκες». Ελπίζω η πολιτική εξουσία να σταθεί αρωγός στους συνανθρώπους μας».
 http://www.trikalaview.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ





ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ..

Συνεχίζονται τα μαθήματα και η πρακτική άσκηση στο υπό σύσταση Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στις Κροκεές,που θα περιλαμβάνει την Δ.Ε Κροκεών.    
 Ο ακούραστος πυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πυροσβέστες του Π.Σ Μυρτιάς,μαθαίνουν στους νέους συναδέλφους τους την μεθοδολογία και την στρατηγική αντιμετώπισης συμβάντων και έκτακτων περιστατικών.                    
 Η χθεσινή (Τετάρτη 19/10/2016) περιελάμβανε μεταξύ των άλλων την χρήση των πυροσβεστήρων για την  αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.                            
Οι Εθελοντές νέοι Πυροσβέστες των Κροκεών ανταποκρίνονται θετικά και με καλά αντανακλαστικά στα μαθήματα και είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Ευρώτα θα αποκτήσει σύντομα ένα πολύ καλό Εθελοντικό σώμα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. 
 http://dimotikiagoratislakonias.gr/

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ

Το 1949, όταν η Ελλάδα έβγαινε καθημαγμένη από την τραγωδία της Κατοχής και του Εμφυλίου, κυκλοφόρησε για τα παιδάκια της Α’ Δημοτικού το θρυλικό αλφαβητάριο «τα καλά παιδιά» Το 1955 κυκλοφόρησε το δεύτερο αλφαβητάριο, στο ίδιο στυλ, που διατηρήθηκε μέχρι το 1974. Όσοι διανύουν την 5η, 6η, ή 7η δεκαετία τους, σίγουρα θυμούνται με απέραντη νοσταλγία αυτά τα αγαπημένα αναγνωστικά με το Μίμη και τη Λόλα και το Ρήγα και τη Νίνα, τα παιδάκια με τα σοσόνια, τους γιακάδες, τη σχολική ποδιά, την οικογένεια σε απαρτία γύρω στο τραπέζι, τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, τη γιορτή του πατέρα, την αρμονική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Και όλα αυτά με τη μαγική εικονογράφηση του Κώστα Γραμματόπουλου, του μεγάλου δάσκαλου της χαρακτικής στην ΑΣΚΤ, με το τεράστιο και πολυβραβευμένο έργο. Όταν ο μεγάλος Τσαρούχης είδε το αναγνωστικό «τα καλά παιδιά» είπε «Αυτό το βιβλίο μου έδωσε χαρά και ελπίδα. Ευχαριστώ το Γραμματόπουλο»

Eleni Harou