Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ


Μέτωπο πολιτών κατά αιολικών πάρκων στο χωριό Κουλέντια της Μονεμβασίας



Ενενήντα μαχητικοί πολίτες στο ιστορικό χωριό Κουλέντια της Μονεμβασίας παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία απέτρεψαν σήμερα να εγκατασταθεί μία κεφαλή βιομηχανικής ανεμογεννήτριας και όλη τη νύχτα θα περιφρουρήσουν το βουνό για να μην συμβεί τυχόν εγκατάσταση.
Η ευρύτερη περιοχή έχει τις δυνατότητες να γίνει διεθνές περιβαλλοντικό πάρκο και γι’ αυτό υπάρχει σχετική μελέτη του Γεωλογικού Τμήματος του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.
Μάλιστα ο κόσμος που το έμαθε από την περιοχή των Βατίκων και τα χωριά της Μονεμβασίας, άρχισε ένα συγκεντρώνεται στα Κουλέντια μετά το απόγευμα.
Ο σπηλαιολόγος και ορειβάτης Χρήστος Παναγιωτόπουλος ο οποίος μετέχει στην ομάδα Αντίστασης κατά της ισοπέδωσης του μοναδικού περιβαλλοντικού τοπίου της Μονεμβασιάς και του Καβο-Μαλιά, είπε στην Εφ. Συν.: «Από το πρωί εμποδίζουμε το έργο των αιολικών πάρκων, είμαστε περίπου 90 άτομα στην τοποθεσία Αλώνα των Κουλεντίων. Ειδικά η Αλώνα είναι ένα χωματοβούνι μικρό ανάμεσα σε τρία χωριά, στα Κουλέντια, στην Παντάννασα και στην Γερμάνα σε απόσταση μικρότερη των πεντακοσίων μέτρων από τα δύο χωριά, γεγονός σύμφωνα με το οποίο δεν τηρούνται οι κανονισμοί, είναι έγκλημα. Αύριο ο δικηγόρος μας κ. Μπάλιας θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και θα εκδικαστούν σε εννέα ημέρες από το Συμβούλιο Επικρατείας.
Δεν πρέπει να γίνει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών διότι εκτός των άλλων ηχητικά είναι σαν να δουλεύουν έξι ντισκοτέκ ταυτόχρονα σε μικρότερη απόσταση των πεντακοσίων μέτρων. Η ζωή των ανθρώπων θα είναι αφόρητη.
Στην Γερμανία αυτές οι ανεμογεννήτριες για να μπουν θα έπρεπε να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των πεντακοσίων μέτρων.΄Ηρθαν 27 αστυνομικοί με 12 περιπολικά και ο ταξίαρχος από την Τρίπολη αλλά εμείς δεν αφήσαμε να γίνει η εγκατάσταση».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε πως στην Αλώνα εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, μαζί με δύο Αντιδημάρχους ο οποίος πήρε θέση υπέρ των ενεργών πολιτών λέγοντας δεν θα συλλάβετε κανέναν.
Ο ίδιος ομιλητής γνωρίζοντας κάθε λεπτομέρεια του γεωμορφολογικού αναγλύφου της περιοχής τόνισε εμφατικά: « Η χερσόνησος του Μαλέα είναι το Ελντοράντο της Φύσης, έχει μοναδικά φυτά και ζωικούς οργανισμούς. Είναι καταγεγραμμένα 218 σπήλαια και εκατοντάδες σπηλαιοβάραθρα με υπόγεια νερά αφού λόγω των αβεστολιθικών πετρωμάτων τα βουνά είναι κούφια. Που θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες στην ευρύτερη περιοχή και που θα ρίξουν τα τσιμέντα;»
Το Γεωλογικό Τμήμα του Μετσοβείου Πολυτεχνείου έχει πραγματοποιήσει μελέτη και την έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει όλη η χερσόνησος του Μαλέα ένας τόπος διεθνούς εμβέλειας ως περιφερειακό περιβαλλοντικό πάρκο. Βρίσκεται ήδη προς εξέλιξη πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ουνέσκο στο οποίο μετέχουν 15 Πανεπιστήμια Μεσογειακών κρατών τα οποία παρουσίασαν τις εργασίες τους στην Μονεμβασιά.
http://www.efsyn.gr/

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ(ΦΩΤΟ)



Για περισσότερες από 6 ώρες συμπολίτες μας από την ευρύτερη περιοχή των Βατίκων βρίσκονται στο γήπεδο Κουλεντίων και μάχονται σθεναρά ενάντια στην εκβιομηχάνιση του τόπου μας και τον βιασμό του τοπίου! Τα φορτηγά με τα κομμάτια των ανεμογεννητριών έχουν ακινητοποιηθεί κατά μήκος του δρόμου. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται η έμπρακτη συμπαράσταση και φυσική παρουσία όλων μας εκεί ώστε να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα σε βάρος μας, σε βάρος του τόπου μας, του περιβάλλοντος αλλά και των επόμενων γενιών!
 ΠΗΓΗ Λέμε ΟΧΙ σε Αιολικά και Δίκτυο Υψηλής Τάσης σε Βάτικα και Δήμο Μονεμβασίας




ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΜΑΝΗΣ

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Αν. Μάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», ο ένας εκ των δύο υπέστη εγκαύματα στις πατούσες των ποδιών, όταν έλιωσαν οι αρβύλες του εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή λόγω της πύρινης λαίλαπας. Και οι δύο τραυματίες διεκομίσθησαν σε μονάδα Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών και την αντιμετώπιση των τραυμάτων τους.
Στο μεταξύ, οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Ελένη Τζανετάκου
ΠΗΓΗ http://www.lakonikos.gr

Σε ύφεση η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο.Δυστυχώς έχουν τραυματιστεί 2 Πυροσβέστες

Σε ύφεση η φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου.Επιχειρουν μαζί με τα πεζοπόρα τμήματα από αέρος 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.Δυστυχώς έχουν τραυματιστεί 2 Πυροσβέστες,ο ένας με σοβαρά εγκαύματα ενώ αναμένεται ελικόπτερο για τη μεταφορά του στην Αθήνα
Ντία Τζανετέα

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκαν οι επιχειρηματίες της Μονεμβάσιας

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας είχε τη δεύτερη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο των Αθηνών.
Η συζήτηση, η οποία υπερέβη τη μία ώρα, περιστράφηκε γύρω από από την υπερφορολόγηση των επιχειρηματιών, την οικονομική πίεση που ασκείται στις κοινωνικές παραγωγικές τάξεις, τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν το δήμο Μονεμβασίας, καθώς και από άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.
Στον κ. Παυλόπουλο επιδόθηκαν αντίγραφα των υπογραφών 3500 κατοίκων του δήμου που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή εναερίου δικτύου υψηλής τάσης στο πλαίσιο του έργου διασύνδεσης Πελοποννήσου – Κρήτης, καθώς και ιστορικό των ενεργειών της δημοτικής αρχής και των φορέων της περιοχής κατά της κατασκευής αιολικών σταθμών στο δήμο.
Στο ζήτημα της υπερφορολόγησης των επαγγελματιών και προκειμένου να καταδειχθεί το πλήθος των ελέγχων, επιδόθηκε στον ΠτΔ λίστα όπου αναγράφεται το πλήθος των υπηρεσιών που έλεγξαν σε καθημερινή σχεδόν βάση τις επιχειρήσεις της Μονεμβάσιας μέσα στο καλοκαίρι.
Εκείνος από την πλευρά του εξέφρασε την υποστήριξή του στον μέσο ελεύθερο επαγγελματία, ενώ δήλωσε πως η πόρτα του θα είναι πάντοτε ανοικτή για τη Μονεμβάσια και τους κατοίκους της.
http://laconialive.gr/

ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.Δρομολόγια από 04/09/2018 έως 26/09/2018


ΝΕΑ Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Σιδηρόκαστρο του Δήμου Αν. Μάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή στο χωριό Σιδηρόκαστρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεσή της.
Περισσότερες πληροφορίες σε λίγη ώρα.
http://www.githio-click.gr

ΒΑΤΙΚΑ SOS - OI ANEMOΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ

SOS - OI ANEMOΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στα ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΓΗΠΕΔΟ, στην ΑΛΩΝΑ ΤΩΡΑ
Eνημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Μονεμβασίας ότι οι ιστοί των ανεμογεννητριών που έχει σχεδιαστεί να εγκατασταθούν στα Κουλέντια κατεβαίνουν με μεγάλες νταλίκες και ήδη βρίσκονται κοντά στην Ελίκα. Αυτό παρά το γεγονός ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα γίνει τον Οκτώβριο. Προφανώς από την εταιρεία υπάρχει μεγάλη βιασύνη. Μέλη του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" και της Συντονιστικής θα βρίσκονται στα Κουλέντια. Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να ανέβουν στα Κουλέντια, στον χώρο του γηπέδου, όπου έγιναν και οι προηγούμενες συγκεντρώσεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα στον τόπο μας.
Το ΔΣ του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ"

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Λακωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κελεφά στο Οίτυλο Λακωνίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς παρουσιάζει καλή εικόνα σήμερα το πρωί, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 19 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 άτομα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

http://www.zougla.gr/

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 Ο Κος Χριστόφορος Μπουτσικάκης μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε χθές Τρίτη  το Νησί μας.
Ο Κός Μπουτσικάκης νωρίτερα την Τρίτη επισκέφτηκε τον Κύριο Δήμαρχο στο Δημαρχείο στην Χώρα όπου είχε μαζί του ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω σε θέματα του Νησιού,και αργά το βράδυ της Τρίτης την Αγία Πελαγία όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Κύριο Παναγιώτη Ζαντιώτη,τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καραβά Κύριο Τσάκο,αλλά και με επαγγελματίες.
Το πρόγραμμα του κυρίου Μπουτσικάκη  θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη με επισκέψεις στης Δημόσιες Υπηρεσίες του Νησιού μας..
Ο κος Μπουτσικάκης παραχώρησε συνέντευξη στον Σταθμό μας adelin 107,3 fm που θα μεταδοθεί τις επόμενες ημέρες !


 Λίγα Λόγια για τον κύριο Χριστόφορο Μπουτσικάκη

Κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης και γεννήθηκε στις 28 Μάρτιου του 1980 στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε.Σπούδασε στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις.
Παράλληλα με τις σπουδές του δραστηριοποιήται επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης, συμβάλλοντας στην οικογενειακή του επιχείρηση στο Μικρολίμανο του Πειραιά.
Μεγαλώνοντας ανέπτυξε τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες και στον τομέα του τουρισμού, ειδικότερα στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και τις μεταφορές.


Η πολιτική σταδιοδρομία του ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια όντας ενεργό μέλος της Δ.Α.Π. του Πανεπιστημίου Πειραιά και αργότερα της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας.Πάντοτε όμως και παράλληλα με την επιχειρηματική του εξέλιξη παρακολουθούσε και ενημερωνόταν για την πολιτική πορεία της χώρας και τα κοινά του Πειραιά.
Στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά του για αλλαγή και ανανέωση του κόμματος και της χώρας δοκιμάστηκε στην εσωκομματική διαδικασία όπου και εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τον Απρίλιο του 2016.
ΠΗΓΗ http://boutsikakis.gr









ΛΑΚΩΝΙΑ,Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Κελεφά (ΦΩΤΟ)

Οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο χωριό Κελεφά, του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Αρχικά στο σημείο έσπευσαν  έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 13 άτομα.  Οι δυνάμεις αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 37 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο σημείο βρίσκονται και 3 υδροφόρες του Δήμου Ανατολικής Μάνης και ιδιώτες με βυτιοφόρα οχήματα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα ενισχύονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο σημείο βρίσκονται η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα και ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος.
Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
http://www.githio-click.gr/