Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ **ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ** ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΚΥΘΗΡΑ ! ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Με έναν υπέροχο υπέραλμπρο ήλιο σύμμαχο και με πολύ κέφι και χορό ,κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού απόλαυσαν ένα παραδοσιακό γλέντι ανήμερα του Πάσχα. Ο  Εξωραιστικός  Σύλλογος της Αγίας Πελαγίας,οργάνωσε μια γιορτή αγάπης χαράς και απίστευτης διασκέδασης ! Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου υπό την διεύθυνση της δασκάλας χορού κυρίας Χριστίνας Βασιλοπούλου την ψυχή της ομάδας,παρέσυραν τον κόσμο στο χορό και το τραγούδι. Η ζωντανή ορχήστρα ξεκινώντας το πρόγραμμα με ζωντάνια και κέφι που κράτησε μέχρι το τέλος,ξεσήκωσε όλους στο χορό και το τραγούδι. Κρασί και  παραδοσιακό τσίπουρο έρεαν άφθονα  και ο νόστιμος καλοψημένος οβελίας ψημένος με τον παραδοσιακό τρόπο μέσα στο λάκκο με την άμμο τιμήθηκαν δεόντως από όλους τους παρευρισκομένους. Και του χρόνου με υγεία !! Χρόνια Πολλά και Χριστός                        Ανέστη !  ADELIN 107.3 FM

"ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ ΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ".

Στα Λογοθετιάνικα στην εκκλησία του χωριού του Αγίου Μηνά με ευλάβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι έλαβαν το Άγιο Φως και έψαλλαν το Χριστός Ανέστη. Μέσα στο όμορφο περιβάλλον της λιτής εκκλησίας παιδιά και ενήλικες κάτω από την συγκλονιστική ψαλμωδία της γερόντισσας κρατώντας το κερί της Αναστάσεως μεταλαντεύτηκε το Φως σε όλους μαζί με το μήνυμα της αγάπης. Χρόνια Πολλά Χριστός Ανέστη ! ADELIN 107,3 FM


π.Παναγιώτης Αρώνης Νεάπολη Λακωνίας


Φωτογραφία του π.Παναγιώτης Αρώνης.
Μέσα απ την καρδιά μου ευχαριστώ όλους όσοι με την ευλογημένο τους παρόν συνέβαλλαν ώστε η Μ. Εβδομάδα στην ενορία μας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος της πόλεώς μας, να καταξιωθεί για μένα ως την μοναδική που έχω βιώσει και την ανεπανάληπτη:
Τους συνεργάτες μου επιτρόπους, τους ιεροψάλτες που έψαλλαν με την καρδιά τους το προσωπικό του Ναού που υπερέβαλλαν εαυτόν λόγω και της εναλλαγής των γεγονότων, το Δήμο μας με τους αντιδημάρχους μας για την άψογη συνεργασία μας και για τον ευπρεπισμό του αυλίου του Ναού, τις κυρίες που επιμελήθηκαν και στόλισαν κι εφέτος όμορφα τον επιτάφιο, την κυρία Φανή με τις χορωδίες των παιδιών και των κυριών της ενορίας μας για την άψογη εκτέλεση των εγκωμίων, τα παιδιά που βοηθούν στο Ιερό Βήμα, τα σώματα ασφαλείας της πόλεώς μας. Το πλήθος των πιστών που συνέρευσαν στον Ναό μας όλες αυτές τις ημέρες με τάξη και ευπρέπεια όπως και κατά την περιφορά του επιταφίου που έγινε κατά τρόπο υποδειγματικό, όλους τους ευχαριστώ και τους εύχομαι παντοτινή τη χαρά της Αναστάσεως στη ζωή τους. Η σκέψη μου και η προσευχή μου πάντοτε αλλά εντονότερα τώρα αυτές τις άγιες και μεγάλες ημέρες είναι κοντά στους θλιβομένους, σε όσους για κάθε λόγω σηκώνουν τον δικό τους σταυρό, τον σταυρό του χρέους, του καθήκοντος, του πειρασμού. Μετά τη σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση! Είναι κοντά επίσης στα νιάτα μας που αγωνίζονται σε δύσκολους και χρεωκοπημένους πνευματικά ηθικά και οικονομικά καιρούς. Έχει ο Θεός! Κοντά στους γονείς που αγωνίζονται να ανατρέψουν τα παιδιά τους «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου». (http://pmeletios.com/ar_meletios/apostoloi/goneis_paidia_kaini_diathiki.html)
Κοντά στους ομογενείς μας, γιατί το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό! Εύχομαι την επάνοδο στη χώρα των πατέρων τους! Κοντά σε όλους!
Μακάρι η αναστάσιμη ψυχική διάθεσή μας που βιώσαμε στις εκκλησιές, να είναι κάτι το μόνιμο στην ψυχή μας! δηλαδή μια χαρά χωρίς όρια, μια χαρά που δεν έχει τίποτα το γήινο. Ακριβώς επειδή η αναστάσιμη χαρά δεν έχει τίποτα το γήινο. Δεν περιέχει κάποια ευχαρίστηση με την έννοια της ηδονής. Είναι μια συναίσθηση αυστηρώς ψυχική.
Επίσης η αναστάσιμη ψυχική διάθεση προυποθέτει την απουσία οποιουδήποτε φόβου και την παρουσία ενός τρελού θάρρους-πνευματικά μιλώντας. Επίσης είναι έκπληξη και απορία. Είναι όμως και υποχρέωση.
«Αφού νήστεψες,εξομολογήθηκες,κοινώνησες,αφού πήρες το άγιο φως και έψαλλες ''Χριστός Ανέστη εκ νεκρών'''η ζωή σου δεν μπορεί να είναι η ίδια. Έλαβες πολλά, πρέπει να επιστρέψεις έστω και λίγα»
Ας χάρουμε αδελφοί ως άνθρωποι για την Ανάσταση. Και αυτό αγαπητοί μου επειδή μόνο ο Θεός και μόνο οι άνθρωποι ξέρουν τι έιναι αυτό! Αυτό το Μυστήριο δεν αφορά στους αγγέλους αφού αυτοί είναι άυλοι και δεν θα πέρασουν από την κρίση του Αδέκαστου Κριτού. Μόνο για εμάς αναστήθηκε ο Χριστός
Συνεπώς από όλοκληρο το σύμπαν, απ'όλα τα δημιουργήματα Του-ορατά ή μη-μόνο σε μια γωνιά του ,σε κάποια μακρινή «Παλαιστίνη»του Σύμπαντος, όπου ονομάζεται πλανήτης γη, κάποιοι κάτοικοί της(ούτε καν όσοι θα μπορούσαν)χαίρονται με την Ανάσταση. Η υπόλοιπη δημιουργία στέκεται προς στιγμήν σε κάποια γωνία και κοιτάει.
Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ απευθυνόνταν σε κάθε άνθρωπο-ανεξάρτητα από την λειτουργική περίοδο-με τον χαιρετισμό:«Χριστός Ανέστη, χαρά μου!»Κι αυτό επειδή ζούσε συνεχώς την αναστάσιμη χαρά. Αυτήν την αναστάσιμη χαρά σας εύχομαι παντοτινά στην ζωή σας!
Μεγάλη η δύναμή Σου Κύριε, αλλά πιο μεγάλη η αγάπη Σου!

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΚΟΥΛΙΑΝΙΚΑ "ΑΝΑΣΤΑΣΗ" 12-4-15

Με εξαιρετική κατάνυξη και πολύ μεγάλο πλήθος πιστών τελέσθηκε η λειτουργία της Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης στα Σκουλιάνικα.

Το Άγιο Φώς σκόρπισε πάλι το φώς της ελπίδας στους πιστούς και οι χαρμόσυνες καμπάνες μαζί με τα χιλιάδες πολύχρωμα βεγγαλικά θύμησαν και πάλι ότι η ζωή ξαναγιεννιέται και συνεχίζεται ακόμη πιο δυνατή ακόμη πιο ελπιδοφόρα.

Ευχαριστήρια προς χειρούργο Νοσοκομείου Κυθήρων

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το χειρούργο του νοσοκομείου Κυθήρων κ Τσεμινίδη Παρασκευά που άφησε στην άκρη το να περάσει καλά σήμερα μέρα που είναι και  βάζει τη μητέρα μου χειρουργείο....
Να είσαι πάντα καλά γιατρέ...
Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που υπάρχεις στο νησί μας.....
----------------------------------
Κούλα Πρωτοψάλτη
----------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ ΣΕΛΙΔΑΣ: 
Η σελίδα μας αεπυθύνει ένα μεγάλο μπράβο στον άξιο αυτό επιστήμονα που πραγματικά τιμάει επάξια την ιατρική στο νησί μας. Καθώς και σε όλο το προσωπικό που συμπαραστάκεται και επικουρεί σε αυτές τις περιπτώσεις.
Του Ευχόμαστε Καλό Πάσχα και να είναι πάντοτε άξιος να συνεχίζει το έργο του και τον προορισμό του με την ακούραστη θέληση του.Πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ*ΑΝΑΣΤΑΣΗ*12/4/15


ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΤΟ 2015

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ *ΑΝΑΣΤΑΣΗ*12/4/2015 <ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ>


**ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ**11/04/205

Aφίχθει και φέτος  Μεγάλο Σάββατο,11-04-15  ώρα 10.00 μ.μ περίπου στο Αεροδρόμιο Κυθήρων το Αγιο Φως.  Με τιμές Αρχηγού Κράτους έγινε η υποδοχή  του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Κυθήρων <<Αλέξανδρος Ωνάσης>> και το παρέλαβε   ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Χαρχαλάκης. Στη συνέχεια με συγκίνηση και ευλάβεια το παρέδωσε στον   Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ στον ιερό κλήρο, στους εκπροσώπους των Στρατιωτικών,Αστυνομικών ,Πυροσβεστικών και Λιμενικών αρχών και  φορέων. Μετά την Κυβερνητική απόφαση να μην γίνει μεταφορά του Αγίου Φωτός στα νησιά με ειδικές πτήσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα( Η μεταφορά του Αγίου Φωτός έγινε μόνον σε ορισμένες πόλεις και  με πληθυσμιακά κριτήρια.) η Δημοτική Αρχή κατόπιν αυτού αναζήτησε άλλη λύση και με  την αποτελεσματική συμβολή του συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Σουρή, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την Operation Coordinator Aviareps Hellas S.A. στον ΚΑΚ, η οποία διέθεσε αεροσκάφος για την  μεταφορά του Αγ. Φωτός στα Κύθηρα.Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας και οι αρχές κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων όπου το συγκεντρωμένο πλήθος του κόσμου ανέμενε με ανυπομονησία να λάβει το Άγιο Φώς, όπου και τελέσθη ευχαριστήριος δέηση. Το Ανέσπερο Φως μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα και σε όλες τις ενορίες του νησιού για την θεία λειτουργία της Ανάστασης .Το Αναστάσιμο Φως ας είναι ευλογία να φωτίσει της καρδιές όλων μας και να χαρίσει αγάπη και υγεία !! Ρεπορτάζ Παναγιώτης Πολίτης RADIO ADELIN 107.3 FM ΚΥΘΗΡΑ