Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ενωσις Αντικυθηρίων Αγιος Μύρων.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για όλους μας ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη η ομολογουμένως δύσκολη απόφαση των συμπατριωτών μας Διονύση Ανδρόνικου – μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου επί πολλά έτη και Δέσποινας Κατσανεβάκη – μέλους της Ένωσης και Αντικυθήριας που έχει γεννηθεί στο νησί, να μετοικήσουν με τα τρία παιδιά τους στα Αντικύθηρα για να ζήσουν εκεί και τα παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Δημοτικό σχολείο του νησιού που ανοίγει και πάλι μετά από σχεδόν 25 χρόνια.
Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πρώτη ενεργή θετική αντίδραση στη μείωση του αριθμού των μονίμων κατοίκων του νησιού μας και ευχόμαστε η προσπάθειά τους αυτή να αποφέρει κατ’ αρχήν στους ίδιους και την οικογένειά τους τα καλύτερα αποτελέσματα και πρόοδο στη ζωή τους και να αποτελέσει την αρχή της αναζωογόνησης του νησιού και παράδειγμα για όσους έ-χουν τη θέληση και τη δυνατότητα να ακολουθήσουν.
Η επαναλειτουργία του σχολείου των Αντικυθήρων μέσα από τις πολλές γραφειοκρατικές αλλά και πραγματικές δυσκολίες (ας μην ξεχνάμε πόση ταλαιπωρία υπήρξε μέχρι να τοποθετηθεί μόνιμος γιατρός στο νησί) μας δίνει την αισιόδοξη αίσθηση ότι όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται και θα πρέπει πέρα από τους ίδιους να ευχαριστήσουμε όλους τους παράγοντες που συντέλεσαν στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων, τον Δήμαρχο Κυθήρων και Αντικυθήρων, τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας και ιδίως τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όλους τους τοπικούς παράγοντες και φυσικά την δασκάλα κ. Αλεξάνδρα Δημοπούλου που με την απόφασή της να μετακινηθεί στα Αντι-κύθηρα για τα τρία παιδιά που θα έχει να διδάσκει επιβεβαιώνει την έννοια του εκπαιδευτικού και του ανθρώπου.
Η Ένωση υποστηρίζει πάντα κάθε ενέργεια που συντελεί στην ανάπτυξη των Αντικυθήρων και θα είμαστε πάντοτε δίπλα στην οικογένεια των συμπατριωτών μας για ότι χρειαστεί να προσφέρουμε για την επιτυχία της προσπάθειάς τους, όπως και σε κάθε οικογένεια που θα ακολουθήσει και θέλουμε να ζητή-σουμε από όλους τους μονίμους κατοίκους των Αντικυθήρων και τους Αντικυθήριους και ζούν έξω από το νησί να αγκαλιάσουν και αυτοί τους συμπατριώτες μας, τα παιδιά τους και τη δασκάλα και να διευκολύνουν όπως μπορεί ο καθένας την προσαρμογή τους στο νέο τρόπο ζωής που διάλεξαν και από όλους τους αρμόδιους παράγοντες να συνεχίσουν να δείχνουν την συμπαράστασή τους και την αγάπη τους προς το νησί και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ενωσις Αντικυθηρίων Αγιος Μύρων

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"Δελτίο Τύπου


Δελτίο Τύπου
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας μας όσων αφορά στην ενημέρωση μαθητών σχολικών μονάδων σε θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης των παιδιών στο πυροσβεστικό έργο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής επισκέφτηκε το Παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κροκεών του Δήμου Ευρώτα.
Η δράση αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς και το πρόγραμμα περιελάμβανε για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, α) ενημέρωση μαθητών με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας β) ξενάγηση των μαθητών σχετικά μα τα εργαλεία και υλικά των Πυροσβεστικών Οχημάτων και γ) εικονική πυρόσβεση από τους μαθητές με πυροσβεστικό αυλό. Η συμμετοχή των μαθητών στην ενημέρωση τους από την Υπηρεσία μας ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι στο Σχολείο αυτό υπήρχαν πολλοί μαθητές συγγενείς ή παιδιά Εθελοντών Πυροσβεστών της Υπηρεσίας μας τα οποία γνώριζαν πυροσβεστικά εργαλεία, πυροσβεστικό εξοπλισμό και τρόπους πρόληψης και αποφυγής πυρκαγιάς, γνώσεις που τις είχαν αντλήσει από συζητήσεις με τους εθελοντές πυροσβέστες συγγενείς ή γονείς τους.
Για τις μικρότερες ηλικίες και σε συνεννόηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό τα παιδιά παρακολούθησαν αφήγηση ιστοριών πυροσβεστικού περιεχομένου, γνώρισαν από κοντά τα πυροσβεστικά είδη ατομικής προστασίας και εντυπωσιάστηκαν από τον φάρο, την σειρήνα και τα πυροσβεστικά εργαλεία.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Πυροσβεστική Παιδεία ξεκινά από την έμφυτη ανάγκη για αυτοσυντήρηση και αυτοπροστασία που στην παιδική ηλικία βρίσκει πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία γερής βάσης.
Ο
Διοικητής
Κωνσταντίνος Π. Γραφάκος
Επιπυραγός



ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΚΛΑΒΙΑΝΙΚΑ Τ.Κ.ΜΗΤΑΤΩΝ.(ΦΩΤΟ)






ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ


Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα ακούσουμε ωραία πράγματα. Τη στιγμή που κάποιοι λένε ότι δεν κάναμε τίποτε αυτά τα χρόνια (!), εμείς βάζουμε στις ράγες μεγάλα έργα και υποδομές για τα οποία στις προηγούμενες θητείες δεν έγινε απολύτως τίποτε!
Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 8/11, η έγκριση σύναψης και των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης για την προμελέτη του Βιολογικού Καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας.
Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον μεγαλύτερο δομημένο οικισμό του νησιού, με την μεγαλύτερη οικιστική επιβάρυνση και προωθούμε έργα που επί χρόνια βάλτωναν:

- Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση του παραλιακού φωτισμού και δημοπρατούμε την δεύτερη.
- Αναθέτουμε την εκπόνηση της προμελέτης του Βιολογικού Καθαρισμού με δαπάνη 24.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Η προμελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
- Είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το νέο δίκτυο ύδρευσης με π/υ 3.100.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Ένα έργο που υποτίθεται ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε "έτοιμο προς δημοπράτηση" για να αποδειχθεί τελικά ότι υπήρχε έγγραφο της Περιφέρειας 2 μήνες πριν τις εκλογές του 2014 ότι το έργο δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί. Εμείς επικαιροποιήσαμε τις μελέτες (που υπήρχαν από το 2003!), ολοκληρώσαμε και ωριμάσαμε τον φάκελο και το εντάξαμε στον π/υ της Π.Α. Δημοπρατείται στους πρώτους μήνες του 2019.
- Αναμένουμε εντός του μήνα την Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση του Τελωνείου με π/υ 100.000€ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.
- Διεκδικούμε την παραχώρηση του κτιρίου του Τελωνείου από το Δημόσιο.
- Ολοκληρώνουμε εντός των επομένων εβδομάδων την πρώτη φάση της οδικής σύνδεσης Αγίας Πελαγίας - Αγίας Αναστασίας και δημοπρατούμε στις 21/12 την ολοκλήρωση του έργου μαζί με τον δρόμο της Κακής Λαγκάδας (την πρώτη φάση του οποίου ολοκληρώσαμε το 2016).
- Ολοκληρώσαμε τα τεχνικά απορροής ομβρίων στην παραλιακή οδό.
- Τοποθετήσαμε όργανα Gym Park.
- Δημοπρατήσαμε την ανακατασκευή και πιστοποίηση της παιδικής χαράς που ξεκινάει άμεσα.
Στόχος μας για τη νέα θητεία είναι η περιφερειακή οδός, η ανάπλαση των κοινόχρηστων οικοδομικών τετραγώνων πέριξ του Ιερού Ναού της Αγίας Πελαγίας και η ολοκλήρωση όλων των μελετών για τον ΒΙΟΚΑ με αναζήτηση χρηματοδότησης.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!
Stratos Charchalakis