Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΥΡΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ.ΤΟ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ



Έτοιμο το ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ με μέλι και άφθονα μυρωδικά κατα την παλαιά συνταγή της Τσιριγωτισας νοικοκυράς. Και μόνο για να το δοκιμάσετε αξίζει να περάσετε τον Κάβο Μαλιά! Εύχομαι σε όλους τους εκλεκτούς φίλους χαρούμενα, ειρηνικά, ευλογημένα και οικογενειακά Χριστούγεννα, με σπιτικές παραδοσιακές μυρωδιές, πλούσιοι και φτωχοί να γιορταςουν πλουσιοπάροχα και να ευφρανθούν


Πηγή 


Αντικατάσταση των φανών δημοτικού φωτισμού στην Πλατεία Στάη της Χώρας.

Ξεκίνησε η αντικατάσταση των φανών δημοτικού φωτισμού στην Πλατεία Στάη της Χώρας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Τα παλιά φωτιστικά απομακρύνθηκαν καθώς δεν δούλευαν ενώ ένα από αυτά είχε σαπίσει και έσπασε κατά την μεταφορά. Όσα από αυτά επισκευάζονται θα τοποθετηθούν σε άλλα σημεία του νησιού. Τα νέα φωτιστικά είναι προσαρμοσμένα στο δομημένο περιβάλλον του νησιού μας και οι τεχνολογίας led λάμπες δίνουν ένα αισθητικά όμορφο και οικονομικό αποτέλεσμα. Η Δημοτική Αρχή θα τοποθετήσει νέους φωτιστικούς φανούς σε όλους τους κοινοχρηστους χώρους του νησιού σταδιακά. Η τοποθέτηση γίνεται από τους υπαλλήλους του Δήμου υπό την επίβλεψη του αρμοδίου Αντιδημάρχου.

Πηγή

Stratos Charchalakis




ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ !!

 Για δεύτερη χρονιά ο παραλιακός χώρος απέναντι από το ξενοδοχείο "Αρσενάκος" μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό ! Φωτίστηκε ο ουρανός από τα εντυπωσιακά βεγγαλικά και τα πολύχρωμα φωτάκια διασκορπισμένα σαν αστεράκια ,όμορφα στολισμένα μικρά σπιτάκια ,γλυκές και αλμυρές λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους ,έδωσαν κέφι σε όλους. Η Φιλαρμονική της Νεάπολης τραγούδησε και έπαιξε τραγούδια στο πνεύμα των ημερών και ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά. Εντυπωσιακό το φωτισμένο καραβάκι η ζεστή φάτνη , και όλος ο περιβάλλον χώρος διακοσμημένος όμορφα ,έκανε όλους που βρέθηκαν εκεί να χαρούν την όμορφη βραδιά. Εντύπωση έκαναν οι χειροποίητες κατασκευές από την Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων καθώς επίσης τα πολύ όμορφα στολίδια φτιαγμένα από τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου ΑΜΕΑ.Το Χριστουγεννιάτικο χωριό διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασιάς σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης και με την συμμετοχή Συλλόγων.ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ




ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 23/12/2015

  • Παρέμβαση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη συγκρότηση της Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων Πειραιά έκανε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης επισημαίνοντας αφενός την ανάγκη άμεσης συγκρότησης της Επιτροπής, αφετέρου την εξεύρεση λύσης αναφορικά με τις πέραν του εύλογου χρονικές καθυστερήσεις που επιβαρύνουν τους Δημότες με μεγάλα έξοδα και ταλαιπωρία. 
    Δείτε την επιστολή του κ. Δημάρχου
     εδώ.

«Ναι» στο νομοσχέδιο είπαν ο Σταύρος Αραχωβίτης από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ [...Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το "σύμφωνο συμβίωσης"]

«Ναι» στο νομοσχέδιο είπαν ο Σταύρος Αραχωβίτης από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ [...Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το "σύμφωνο συμβίωσης"] 
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ "ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ" ...Ο ΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΗ ΚΑΙ ...Η ΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ -ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ- ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ...
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΤΟ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ "ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ", δλδ. Η τριεδρική ΛΑΚΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (εκλεγμένους μάλιστα σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, το Γενάρη και το Σεπτέμβρη).

Πηγή 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Τ.Κ. 801 00  Κ Υ Θ Η Ρ Α

ΤΗΛ.:2736031202 & 2736038359

FAX  :2736031202

     

                          Ἐν Κυθήροις τῇ 22ῃ Δεκεμβρίου 2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ



            Τήν Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015θά γίνῃ ἡ δωρεάν διανομή ρυζιοῦ πού μᾶς ἦλθε ἀπό τήν Περιφέρεια Ἀττικῆς εἰς τούς δικαιούχους οἱ ὁποῖοι εἶχαν καταθέσει τά δικαιολογητικά τους εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν καί ἔχουν ἐγκριθεῖ ἀπό τήν Περιφέρεια-Ὑπουργεῖον Οἰκονομικῶν κατά τό ἔτος 2013.

            Τόπος διανομῆς ἡ Ἱερά Μητρόπολις καί ὧρες 9.30 π.μ. ἕως 12.30.

            Παρακαλοῦνται οἱ δικαιοῦχοι νά προσέλθουν ἔχοντας μαζί τους τήν ἀστυνομικήν τους ταυτότητα διά τήν παραλαβήν τῶν προϊόντων.

            Ὅσοι δέν δύνανται νά προσέλθουν μποροῦν νά ἐξουσιοδοτήσουν ἐγγράφως ἄλλο ἄτομο μέ θεώρηση τοῦ γνησίου τῆς ὑπογραφῆς ἀπό ἄλλο δημόσιο φορέα διά τήν παραλαβήν τῶν προϊόντων (οἱ περυσινές ἐξουσιοδοτήσεις δέν ἰσχύουν).

Πληροφορίες : τηλ. 2736038359 κ.Ἰωάννης Χλαμπέας.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων θα ανοίξει για τους τελευταίους δανεισμούς βιβλίων πριν τις εορτές την Πέμπτη 24/12 από 6.00 έως 8.00 μμ. Θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.
Εντούτοις, κατά τη διάρκεια των εορτών η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει ένα μικρό πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών για μικρούς και μεγάλους. Η πρώτη προβολή θα γίνει στις 8.00 μμ της Κυριακής 27/12 με το "Mediterraneo". Η ταινία είναι ιταλική με ελληνικούς υπότιτλους, και η είσοδος είναι φυσικά όπως πάντα ελεύθερη για όλους.

ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ.


Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 20/12 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή στις 20 του Δεκέμβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας του Πειραιά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη 

γιορτή του "Χριστουγεννιάτικου Δένδρου" για τους μικρούς φίλους της
Αδελφότητας.
Η αίθουσα γέμισε με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, τα κάλαντα που τα τραγούδησαν όλα μαζί με την καθοδήγηση του δάσκάλου τους Μανώλη Στάθη, απήγγειλαν ποιήματα που τους διάλεγε η Καλυψώ Μιχαλακάκη, διασκέδασαν με το πρόγραμμα που σχεδίασε και παρουσίασε ένας υπέροχος κλόουν, τέλος πήραν τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη και γεύτηκαν τα γλυκά και ποτά που τους προσέφεραν οι μαμάδες τους, οι υπέροχες κυρίες της αδελφότητας.
ΠΗΓΗ 
Αλέξης Κυπριώτης - Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς

Επισκέψεις Δημάρχου ενόψει των εορτών


Εθιμοτυπικές επισκέψεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους δύο Αντιδημάρχους κ.κ. Κομηνό και Αγγελιουδάκη και τη Δημοτική Σύμβουλο κα. Βενέρη Τραβασάρου Ειρήνη σε δημόσιες υπηρεσίες των Κυθήρων. Ο κ. Χαρχαλάκης με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Ναυτικό Παρατηρητήριο στην Αγία Ελέσα, το Αστυνομικό Τμήμα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, το Νοσοκομείο, το Γηροκομείο και το Λιμεναρχείο Αγίας Πελαγίας. Κοινή διαπίστωση για όλες τις υπηρεσίες είναι η μεγάλη και κοπιώδης προσπάθεια των προϊσταμένων τους για τήρηση όλων των αρμοδιοτήτων και ορθή λειτουργία παρά την έλλειψη προσωπικού και μέσων. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό των υπηρεσιών, ενώ είχαν εποικοδομητική συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γεώργιο Μεγαλοκονόμο, ο οποίος τους ενημέρωσε αναλυτικά για τα σοβαρά τρέχοντα ζητήματα του Ιδρύματος που η νέα διοίκηση που θα οριστεί θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα, όπως η ανάγκη άμεσης ψήφισης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για το 2016 και ο προγραμματισμός προσλήψεων σε ιατρούς ειδικοτήτων, επικουρικούς και λοιπό προσωπικό καθώς σήμερα το Νοσοκομείο λειτουργεί με καλυμμένο μόνο το 55% των οργανικών του θέσεων. Θετική εξέλιξη είναι ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για την οποία είχε γίνει παρέμβαση και από τη Δημοτική Αρχή, αυτό όμως δεν επαρκεί καθώς οι ανάγκες σε προσωπικό είναι σημαντικές. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Μεγαλοκονόμο για τις έως σήμερα υπηρεσίες του προς το Νοσοκομείο και το νησί και ευχήθηκε η νέα διοίκηση που θα οριστεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία και αμεσότητα τις πολλές και μεγάλες προκλήσεις του Ιδρύματος με στόχο την εξασφάλιση της σωστής και βιώσιμης λειτουργίας του προς όφελος των κατοίκων των Κυθήρων που έχουν την τύχη να απολαμβάνουν μιας τόσο σύγχρονης νοσοκομειακής υποδομής, η οποία όμως χρειάζεται στήριξη και προσωπικό. "Η στήριξη του Δήμου στο νέο Νοσοκομείο και σε κάθε του ανάγκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη", δήλωσε αποχωρώντας ο κ. Δήμαρχος.
Στο Γηροκομείο ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συνομίλησαν με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους συμπατριώτες μας και ευχήθηκαν Καλά Χριστούγεννα, συγχαίροντας για την άψογη λειτουργία του πρότυπου αυτού Iδρύματος, που αποτελεί - όπως και το νέο μας Νοσοκομείο - ένα κόσμημα και μια πολύτιμη κληρονομιά για την Κυθηραϊκή κοινωνία που πρέπει να διαφυλαχθούν πάση θυσία.