Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΒΑΤΙΚΑ.ΞΕΚΙΝΑΕΙ το "ΕΓΚΛΗΜΑ" στον ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ το "ΕΓΚΛΗΜΑ" στον ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
... Δυο μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα από την Τρίπολη για "προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου" στην περιοχή της Μονεμβάσιας, καθότι, λέει, εκεί θα βασιστεί η ανάπτυξη της περιοχής, μέσω του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, "τα όργανα", δυστυχώς, "ξεκινούν".
Μόλις σήμερα εγκρίθηκε η άδεια δόμησης για την κατασκευή του Τερματικού Σταθμού της ΔΕΗ στους Αγίους Αποστόλους (βλ. φωτό 1). Λίγο πιο πάνω από το κτίριο αυτό, από τη Σκλαβούνα, θα ξεκινούν οι γιγάντιοι πυλώνες που θα "σουβλίσουν" τη χερσόνησο του Μαλέα, μέχρι τη Συκιά, κοντά στους Μολάους. Ακυρώνοντας μια για πάντα τη δυνατότητα της περιοχής να καταστεί Περιφερειακό Πάρκο, Σημείο Βιόσφαιρας της Unesco και Τοπίο Διεθνούς Εμβέλειας. Χαρακτηρισμοί που θα εκτόξευαν την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

...Γιατί επιμένει τόσο πολύ η κυβέρνηση στην εγκατάσταση εναέριου δικτύου με πυλώνες υψηλής τάσης στον Δήμο Μονεμβασίας, ενώ υπογειοποιεί όλο το δίκτυο στην Κρήτη; Γιατί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Σταθάκης, είναι τόσο ανένδοτος, ενώ υπάρχει η λύση της ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ της χερσονήσου του Μαλέα, μέσω σταθμού αντιστάθμισης στα Κύθηρα; Γεγονός που θα δώσει λύση ΚΑΙ στο ενεργειακό πρόβλημα των Κυθήρων (βλ. το πρόσφατο άρθρο των κκ. Καπάκου και Δερμάτη στην Εφημερίδα των Συντακτών: http://www.efsyn.gr/…/dyo-enallaktikes-gia-tin-ilektriki-di…).
... Ζητάμε απαντήσεις. Και συνεχίζουμε με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ τον αγώνα για να αποτρέψουμε τον "βιασμό" του τόπου μας.
ΠΗΓΗ 
Καλλιόπη Λιβανού

«Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη σε αποστολή της βουλή στη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή που διοργάνωσε η LIBE»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη σε αποστολή της βουλή στη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή που διοργάνωσε η LIBE»
Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Ελένη Σταματάκη, συμμετείχε σε Διακοινοβουλευτική συνεδρίαση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018, στις Βρυξέλλες.
Στην παρέμβασή της η Ελένη Σταματάκη στην ενότητα με θέμα το παγκόσμιο σύμφωνο για τους πρόσφυγες, προέκρινε ως μόνη μόνιμη λύση στον εκτοπισμό των πληθυσμών την παύση των πολεμικών συγκρούσεων και των ένοπλων συρράξεων, όπως και των οικονομικών ανισοτήτων και της φτώχειας. Υπογράμμισε, παράλληλα, το έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης λόγω της άρνησης κρατών μελών εκπλήρωσης των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων τους στο ζήτημα της μετεγκατάστασης που προχωράει με αργό ρυθμό, καθώς και την ανάγκη άρσης των περιορισμών στη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης των προσφύγων, που αντιβαίνουν στις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης και του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙΙ».
Στη δεύτερη ενότητα, με θέμα την παγκόσμια σύμβαση για ασφαλή, εύτακτη και νόμιμη  μετανάστευση ζήτησε, κατά την τοποθέτησή της, να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ανθρώπων, όπως επιτάσσει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο, και να διασφαλίζεται η προστασία τους από φαινόμενα διακρίσεων και ρατσισμού. Υποστήριξε, επίσης, ότι, ανεξαρτήτως των αιτιών που οδήγησαν στη μετανάστευση, θα πρέπει να υποστηριχτεί η υποδοχή, η ένταξη και ενσωμάτωση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατών μελών αλλά και τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποφευχθεί η «γκετοποίηση» που συνδέεται και με την παραβατικότητα.
Τέλος, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, στην οποία εφαρμόζεται ένα επιτυχημένο σχέδιο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, διευκολύνθηκε η διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ για τους αιτούντες άσυλο ώστε να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ εξετάζεται νομοθετική ρύθμιση για απρόσκοπτη εγγραφή των προσφύγων και μεταναστών στα μητρώα ανέργων και ένταξής τους σε προγράμματα για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.


KATΣΑΦΑΔΟΣ.Ομιλία στη Βουλή για το Νομοσχέδιο σχετικά με την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Ά ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σπασμωδική ενέργεια αμφίβολης χρησιμότητας και λειτουργικότητας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, μιλώντας στη Βουλή, ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
 Κατά την ομιλία του, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε  τους κινδύνους που, όπως είπε, θα επιφέρει το νομοσχέδιο στη νέα γενιά και έβαλε κατά της Κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη.
«Στενοχωριέμαι κύριε Υπουργέ γιατί βλέπω ότι όσο η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν της βγαίνει, θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες, με κάτι τέτοια νομοσχέδια, όπως αυτό το οποίο καταθέτετε. Θα προχωρά δυστυχώς, σε σπασμωδικές ενέργειες αμφίβολης χρησιμότητας και λειτουργικότητας, όπως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα. Και θέλω να με πιστέψετε, είμαι αρκετά επιεικής στους όρους που χρησιμοποιώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προχειρότητα και ανευθυνότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
«Είναι σαφές ότι η χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους, είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειριστεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση, η οποία μας δίνει συνεχώς δείγματα προχειρότητας, ανευθυνότητας και επικίνδυνων αυτοσχεδιασμών. Αυτό είναι το νομοσχέδιο το οποίο καταθέσατε: 5 σελίδες κ. Υπουργέ.
Με αυτό το νομοσχέδιο, δεν μας λέτε για την ανάγκη της φαρμακευτικής κάνναβης που δεν την αμφισβητεί η ΝΔ και κανένα κόμμα, μας λέτε με ποιον τρόπο θα παράγεται κάνναβη, η οποία θα χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς σκοπούς. Σε αυτές τις 5 σελίδες.
Κατά πρώτο λόγο, το νομοσχέδιο αυτό θα έπρεπε να τύχει ευρείας και σοβαρής διαβούλευσης. Έγινε αυτό; Όχι. Γιατί δεν έγινε; Γιατί δεν προλάβαμε λέει η κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού.  Απάντηση που δείχνει έλλειμμα ευθύνης και σοβαρότητας από τη στιγμή μάλιστα που από τον Ιούλιο του 2016  είχε συγκροτηθεί επιτροπή επεξεργασίας του νομοσχεδίου.
Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κυβερνητικών στελεχών που ανέφεραν ότι για την παραγωγή κάνναβης θα υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον ακόμα και από το εξωτερικό, ο κ .Κώστας Κατσαφάδος είπε:
«Προσπαθήστε πρώτα να μην θέτετε εμπόδια σε επενδύσεις τις οποίες βρήκατε και ήταν έτοιμες προς υλοποίηση ή και σε άλλες επενδυτικές δραστηριότητες και μετά ελάτε να ενισχύσετε τις επενδύσεις και στον τομέα της κάνναβης. Αν και με τον τρόπο που νομοθετείτε, αυτό το οποίο φαντάζομαι είναι ότι μάλλον δημιουργείτε ένα πλαίσιο στο οποίο απευθύνεστε σε «άλλου είδους επενδυτές», εντός εισαγωγικών.»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι το λειτουργικό και κανονιστικό πλαίσιο του νομοσχεδίου δε ρυθμίζεται με τις διατάξεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό, αλλά θα ρυθμιστεί με κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν στο μέλλον.
«Μιλάμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για ένα νομοσχέδιο με τρία μόνο άρθρα, για το οποίο θα χρειαστεί μία κοινή και άλλες δύο υπουργικές αποφάσεις. Τι σας εμπόδιζε, λοιπόν, πέραν της προχειρότητας και των  σκοπιμοτήτων, να εντάξετε τις σχετικές ρυθμίσεις που θα προβλέπονται από τις μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις στις διατάξεις των άρθρων του νομοσχεδίου;», είπε ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων για τη διαδικασία της έκδοσης αδειών καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης,  για το πού θα γίνουν οι εγκαταστάσεις μονάδων και πώς θα διασφαλιστεί ο έλεγχος και η προστασία τους.

«Δεν υπάρχουν κριτήρια για το πού θα γίνουν όλες αυτές. Θα μπορούσαμε δηλαδή κ. Υπουργέ να έχουμε τέτοιες μονάδες δίπλα σε σχολεία, θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες μονάδες δίπλα σε αθλητικούς χώρους; Θα θέλαμε μια απάντηση. Υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές, όπως ξέρετε, στις οποίες είτε δεν υπάρχει αστυνομική δύναμη, είτε οι υπάρχουσες δομές της αστυνομίας είναι υποστελεχωμένες. Πώς λοιπόν μπορεί σοβαρά να διασφαλιστεί ο έλεγχος; Γνωρίζετε ότι η Δ/νση Ασφαλείας σε όλο τον Πειραιά έχει μόνο ένα περιπολικό ασφαλείας, το οποίο κινείται; Θέλετε να μου πείτε ότι σε όλη την ελληνική περιφέρεια θα υπάρχει επαρκής αστυνόμευση για τον έλεγχο αυτών των μονάδων;
Ο κ. Κατσαφάδος ρώτησε ακόμη πόσες ποσότητες κάνναβης θα διατίθενται, αλλά και τον τρόπο που θα διατίθενται, ενώ ανέφερε τον κίνδυνο να  υπάρξει μία ανεξέλεγκτη και μαζική καλλιέργεια με πλήρη απώλεια του ελέγχου.
«Στην πολιτική πρέπει να είμαστε τολμηροί κ. Υπουργέ. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει μιλήσει για αποποινικοποίηση της κάνναβης. Αρκετοί συνάδελφοί σας, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο έχουν μιλήσει για την αποποινικοποίηση της κάνναβης. Θα ήταν λοιπόν καλύτερα, αντί να συζητάμε για τη φαρμακευτική κάνναβη, να είχατε το θάρρος, την τόλμη και να ερχόσασταν να ανοίγαμε μια ουσιαστική συζήτηση για την κάνναβη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθομαι και ακούω τους συναδέλφους βουλευτές να μιλούν για τη χρησιμότητα της φαρμακευτικής κάνναβης. Ποιος το αμφισβήτησε αυτό; Εμείς σας λέμε ότι είναι επικίνδυνος ο τρόπος, με τον οποίο νομοθετείτε. Εμείς λέμε ότι ανοίγετε κερκόπορτα σε όλους αυτούς, οι οποίοι θα μπορούν να παράγουν κάνναβη ανεξέλεγκτα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. Και εσείς μας μιλάτε για τα οφέλη της φαρμακευτικής κάνναβης. Βεβαίως. Αλλά δεν έχετε ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση, όπως έκανε ο προηγούμενος ομιλητής της ΝΔ, ο κ. Κασαπίδης, για διάφορα άλλα φυτά ελληνικά, τα οποία έχουν ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Προφανώς δεν σας ενδιαφέρουν αυτά, μόνο η κάνναβη σας ενδιαφέρει», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε:

«Οφείλουμε σε αυτά τα θέματα, σε μία χώρα, η οποία βιώνει αυτή την πάρα πολύ σκληρή οικονομική κρίση, σε μια νεολαία η οποία είναι απογοητευμένη, σε μια νεολαία η οποία βιώνει την ανεργία βιώνει τον διωγμό της από την ίδια της τη χώρα, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να την θωρακίσουμε. Και για να την θωρακίσουμε κ. Υπουργέ, ένα πράγμα καταλαβαίνω σήμερα: ότι εσείς είσαστε ανίκανοι να το κάνετε, οπότε θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική κατάσταση για τη χώρα.»

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ






Ένας αντίπαλος λιγότερος για το Δήμαρχο...

(Διατυπώθηκε για τη παράταξή μας, δε μπορούσαμε να το αφήσουμε να πέσει κάτω)
Ωραία κατάσταση η Αντιπολίτευση! όταν δεν έχει ευθύνες και μπορεί να κάνει κριτική αφ υψηλού, να καταδικάζει κακόβουλα το κάθε τι, να μη νοιάζεται για το κακό που σπέρνει και προκαλεί, να απλώνει την αρίδα της και να φιλοσοφεί.
"Ρε παιδιά συνεννοούμαστε ή δε συνεννοούμαστε"? Για αυτό μας μάζεψε ο Μανώλης Στάθης όλους εμάς που δουλεύουμε και σκοτωνόμαστε στη πραγματική ζωή κάτω από το όραμά του; Για αυτό μας κράτησε όρθιους ο Δημήτρης Λουράντος, προχωρήσαμε μαζί του και έχουμε σήμερα στη κεφαλή έναν αξιόλογο Αντώνη Πρωτοψάλτη και μια ικανότατη Ελένη Στάθη στο Δ.Σ., αξιοσέβαστοι συμπολίτες μας και οι δύο; Για να μας διορθώνετε ποιοί; και στο όνομά τους; Μα αυτοί που χάθηκαν δε μπορούν να εμφανιστούν, να σμίξουν τα φρύδια και να σας τρίψουν στη μούρη τις βλακείες που γεμίζουν τις αράδες σας. Λοιπόν εμείς που εσείς ξέρετε ποιοί είμαστε από τα ονόματα μας που με καμάρι φέρουμε, ως τα έργα μας που με κόπο και αγώνα πραγματώνουμε, εμείς που θέλουμε τα νησιά μας να προχωρούν μπροστά μαζί μας, για εμάς, για όλους, επειδή τα αγαπάμε, θα συνεχίσουμε απτόητοι να ασκούμε πολιτισμένη κριτική, συντροφική συμβουλευτική και καλοπροαίρετη επιβράβευση σε μια πλειοψηφία που παράγει έργα εκεί που έχουμε ανάγκες, έργα που καιρός ήταν να δούμε, και έργα για ανάγκες ζωτικές να πραγματοποιηθούν. Δεν είμαστε ουραγοί γιατί είμαστε οντότητες κύριοι της παράταξης και των υπάρξεών μας και η καθημερινότητα μας επιβεβαιώνει. Ακμαίοι πολίτες, ακμαίος Δήμος, ακμαία νησιά. Όμως για να είμαστε δίκαιοι, σεβόμενοι το χούι σας, συνεχίστε να κάνετε προβλέψεις, για το καιρό πχ, όπου πιθανότατα θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία, όχι τίποτε άλλο να ακούσετε και κανένα μπράβο και από εμάς.
Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες

Η οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αντικυθήρων απαλλάσσει τους πολίτες από την επιβολή προστίμων από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Μετά την τμηματική ολοκλήρωση του έργου στα Αντικύθηρα και ειδικότερα την οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αντικυθήρων, και την αντίστοιχη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπαυσε οριστικά η πληρωμή προστίμου ύψους 80.000 ευρώ ανά 6μηνο που επιβαλλόταν κατ’ εφαρμογή της Απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην Υπόθεση C-378/13.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα της ευρύτερης ολοκληρωμένης παρέμβασης στα νησιά των Κυθήρων και Αντικυθήρων και υλοποιείται στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κυθήρων. Συγκεκριμένα, η υλοποίηση του έργου «Διαχείριση Απορριμμάτων Κυθήρων – Αντικυθήρων», προϋπολογισμού 4.549.275,29 ευρώ, επιλύει συνολικά το μακροχρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα καθώς συμπεριλαμβάνει και τα υποστηρικτικά έργα για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών, όπως είναι η προμήθεια μονάδας κομποστοποίησης και βοηθητικού εξοπλισμού, η προμήθεια εξοπλισμού συλλογής, αποκομιδής, μεταφοράς απορριμμάτων και η προμήθεια οχήματος συμπίεσης και προώθησης απορριμμάτων. Παράλληλα, ενισχύει δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την οικιακή κομποστοποίηση.
Τέλος, το σύνολο των παρεμβάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018.
http://www.patt.gov.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΑΓΙΑΣ ΜΟΝΗΣ



ΛΑΚΩΝΙΑ.ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΛΑΩΝ ”ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ”

Σύμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων κατά την συνάντηση με το Συντονιστικό όργανο του Βερναρδάκη που συναντήθηκα ως Πρόεδρος μαζί με τον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων , όπως και στο Υπουργείο ξέρουν ότι έχουν υπογράψει , στείλει 2 ασθενοφόρα που ποτέ όμως δεν έφτασαν στον Τομέα ΕΚΑΒ Μολάων ….είναι πολύ σοβαρό το θέμα γιατί εμείς κατηγορούμε για τα ασθενοφόρα το Υπουργείο και αυτοί εκεί όλοι ξέρουν ότι έχουν στείλει κλπ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ? ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ?
http://pakialakonias.gr