Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά Βατίκων

Διάβασα την επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά , Μονεμβασίας, Κυθήρων Αντικυθήρων, Καστέλι Κρήτης. Ενδιαφέρουσα η πρόταση αλλά ελλειπής, αφού δεν συμπεριλαμβάνει και τη Νεάπολη..Προτείνω στη Δημοτική Αρχή να εντάξει στη διεκδίκηση και την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νεάπολης ,αφού αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των Βατικιωτών.

Από τις εσπέρες στο διαδίκτυο

«Αν μου λείπει κάτι; Η αγάπη και η απλότητα». Έτσι θυμάται η 76χρονη σήμερα πρεσβυτέρα Χρυσάνθη Μεγαλοκονόμου τις εσπέρες της, αφού «απ’ όταν ένοιωσα τον κόσμο, τα καλοκαίρια μου και οι χειμώνες μου κύλησαν με αποσπερίδες». Στο νησί δεν υπήρχε ηλεκτρικό και η ανάγκη για παρέα την ώρα που σουρούπωνε ήταν μεγάλη. Έτσι κάθε βράδυ, μετά το βραδινό φαγητό και με σπιτικά κεράσματα στα χέρια, άντρες, γυναίκες και παιδιά της γειτονιάς αποσπέριζαν σε διαφορετικό σπίτι. Κυρίαρχο έδεσμα το χειμωνιάτικο πεπόνι. Τα πολύ μικρά παιδιά έμεναν σπίτι και κοιμόντουσαν. Για τα παιδιά που ακολουθούσαν, οι εσπέρες εκείνες ήταν το παράθυρό τους στον κόσμο, ήταν το φροντιστήριο που τα προετοίμαζε για την είσοδό τους στον κόσμο των ενηλίκων.
Η κυρα-Χρυσάνθη

ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2015


Προκήρυξη Διαγωνισμού για Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Τ.Κ. Καραβά


Προκήρυξη Δημοπρασίας Δήμου Κυθήρων για Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Κυθήρων


Προκήρυξη Δημοπρασίας για Επισκευές Δεξαμενών - Αντλιοστασίων Δήμου Κυθήρων


ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑΣ <ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ> ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ


Το ποτάμι είναι πανάρχαιο, όπως και το όνομα του. Το όνομα Αλιάκμονας είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το ακμών (αμόνι).
              Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ο Αλιάκμονας ήταν ένας από τους ποτάμιους θεούς, που είχε γεννηθεί από τον Ωκεανό και την Τηθύ. Ο Ωκεανός ήταν ένας τεράστιος ποταμός που περιέβαλλε τη γη από παντού. Η δε Τηθύς ήταν μία από τις Τιτανίδες, κόρη του Ουρανού και της Γης. Υπάρχει και άλλη εκδοχή κατά την οποία πατέρας του Αλιάκμονα ήταν ο βασιλιάς της Θράκης, ο Παλαιστίνος και μητέρα του η Πιερίδα, που ήταν μία από τις εννιά θνητές κόρες του βασιλιά της Πιερίας, Πίερου και της Ευδίππης.
Ο Παλαιστίνος αγαπούσε πολύ το γιο του, τον Αλιάκμονα. Όταν έμαθε το φόνο του (Αλιάκμονα) σε κάποια μάχη, έπεσε στον ποταμό Κονασό που μετονομάστηκε Παλαιστίνος (σήμερα Στρυμόνας). Ακόμα, υπάρχει μια αρχαία παράδοση που λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα, άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλίνιου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: "Ωσαύτως εν Μακεδονία, όσοι θέλουσι να έχωσι πρόβατα λευκά άγουσιν εις τον Αλιάκμονα, όσοι δε μέλανα εις τον Αξιόν".

* ΒΕΡΓΙΝΑ * ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ <ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ>

Τα ανάκτορα και οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας

Στην περιοχή αυτή υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι ΑΙΓΕΣ. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα, το αρχαίο θέατρο και οι Βασιλικοί Τάφοι.
Ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λ.π.), που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με τα στέγαστρά του, είναι ιδιαίτερα επιβλητικός για τον επισκέπτη.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Η αρχαία πόλη, που βρίσκεται στις βόρειες υπώρειες των Πιερίων, ταυτίζεται με βεβαιότητα με τις Αιγές, την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου της κάτω Μακεδονίας. Ο χώρος κατοικείτο, σύμφωνα με τις ενδείξεις, συνεχώς από την Εποχή της πρώιμης Χαλκοκρατίας (3η χιλιετία π.Χ.), ενώ ήδη κατά την πρώιμη Εποχή του Σιδήρου (11ος - 8ος αιώνας π.Χ.) ήταν ένα σημαντικό πλούσιο και πολυπληθές κέντρο.
Η εποχή όμως της ακμής της πόλης ήταν τα αρχαϊκά (7ος - 6ος αιώνας π.Χ.) και τα κλασικά χρόνια (5ος και 4ος αιώνας π.Χ.), οπότε αποτελούσε το σημαντικότερο αστικό κέντρο της περιοχής, έδρα των Μακεδόνων βασιλέων και τόπο όπου συγκεντρώνονταν τα σημαντικότερα πατροπαράδοτα ιερά.
Οι Αιγές ήταν περίφημες στην αρχαιότητα για τον πλούτο των βασιλικών τάφων που βρίσκονταν στην εκτεταμένη νεκρόπολη της πόλης. Τα ευρήματα από τους βασιλικούς τάφους εκτίθενται στο υπόγειο κτίριο - στέγαστρο που προστατεύει τα αρχαία μνημεία, και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Mουσείου Θεσσαλονίκης.
Οι ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν το 19ο αιώνα από τον Γάλλο αρχαιολόγο L.Heuzey. Συνεχίστηκαν μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο τη δεκαετία του '30. Μετά από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, την σκυτάλη ανέλαβε ο Μανόλης Ανδρόνικος, ο οποίος κατά τη δεκαετία του '50 και '60 ανέσκαψε το νεκροταφείο των τύμβων.
Παράλληλα, ανασκάφηκε το ανάκτορο από το Αρχαιολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τμήμα της νεκρόπολης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ"ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ"<ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ>


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ Παναγία η Σουμελά H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας σύμφωνα με την παράδοση της Ορθοδόξου εκκλησίας είναι έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά. Το όνομα Σουμελά ετυμολογείται από το όρος μελά και του ποντιακού ιδιώματος σού, που σημαίνει «εις το» ή «εις του» και έγινε Σουμελά «εις του Μελά». Την εικόνα της Σουμελά, έφερε στην Αθήνα, μετά το θάνατο του Λουκά, ο μαθητής του Ανανίας και την τοποθέτησαν σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η Παναγία η Αθηνιώτισσα. Το 386 μ.Χ. με Βαθιά πίστη και απόλυτη εμπιστοσύνη το πρόσωπο της οι Αθηναίοι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος ιδρύουν το μοναστήρι της στο όρος Μελά της Τραπεζούντας, όπου ως των ξεριζωμό των Ελλήνων της Ανατολής έζησαν εκατοντάδες μοναχοί και ασκητές. Η παράδοση λεει ότι οι μοναχοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παναγίας, ακολούθησαν την πορεία της εικόνας της που πέταξε ως τον Πόντο. Πέρασαν από τα Μετέωρα, τη Χαλκιδική και από την παραλία της μονής Βατοπεδίου, ένας άγνωστος τους πήρε με το καράβι του και τους πήγε ως τη Μαρώνεια. Από κει, πεζοπορώντας πέρασαν τη Ραιδεστό, έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη και με ένα πλοιάριο πήγαν στην Τραπεζούντα. Εκεί, τους εμφανίσθηκε και πάλι η Παναγία, πληροφορώντας τους ότι η εικόνα της προπορεύεται στο όρος Μελά. Με πυξίδα τον Πυξίτη ποταμό, ανηφόρησαν προς το όρος, όπου βρέθηκαν μπροστά σε μια σπηλιά από την είσοδο της οποίας παρατήρησαν μια χρυσαφένια λάμψη. Ήταν το φως της Εικόνας της Αθηνιώτισσας. Γονατιστοί και δακρυσμένοι, ευχαρίστησαν την Παναγία και της υποσχέθηκαν ότι στο σημείο, θα χτίσουν προς τιμήν της ναό. Με μοναδικά εφόδια την πίστη, την επιμονή και την εργατικότητα, οι δυο ερημίτες μοναχοί, κατόρθωσαν να χτίσουν την εκκλησία της Σουμελιώτισσας, σκαλιστή μέσα στο βουνό. Από τότε έγινε γνωστή ως Παναγία Σουμελά. Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ!

 
26/03/2015 | Προεδρικό Μέγαρο
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, συνοδευόμενο από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σήμερα και ώρα 11 π.μ., δέχθηκε σε ακρόαση τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, συνοδευόμενο από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των ερευνών που αφορούν τα νέα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων και, κυρίως, για τον προγραμματισμό τους ως την ολοκλήρωσή τους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη, θέτει το ως άνω ερευνητικό πρόγραμμα, λόγω της πρόδηλης εθνικής σημασίας του, υπό την αιγίδα του και για τον λόγο αυτόν ζήτησε την συνεχή ενημέρωσή του.

Από τη σημερινή συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο!

Αθήνα
Yπό την αιγίδα του και ζητώντας συνεχή ενημέρωσή λόγω της πρόδηλης εθνικής σημασίας του, έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το ερευνητικό πρόγραμμα για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε το πρωί τον δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη, τον οποίο συνόδευε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία των ερευνών που αφορούν τα νέα ευρήματα του ναυαγίου των Αντικυθήρων και, κυρίως, για τον προγραμματισμό τους έως την ολοκλήρωσή τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στους Μολάους και Πάκια

Παρά τη δυνατή βροχή που ήταν η αιτία να ματαιωθεί η μαθητική παρέλαση, με την δέουσα λαμπρότητα , εορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Μονεμβασίας , η διπλή γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ημερομηνία ορόσημο για την πατρίδα μας και την απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην έδρα του Δήμου στους Μολάους η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, μετά το πέρας της οποίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την μαθήτρια του Λυκείου Μολάων Αρχοντία Κουτούλια. Επακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώων των Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνων από τον κ.Δήμαρχο τις λοιπές Αρχές και τα σχολεία της πόλης. Στη συνέχεια η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Μολάων παιάνισε επετειακά εμβατήρια και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.. Παρέστησαν , ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ.Ηρακλής Τριχείλης , ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων Αρχιμ. π.Γερ. Πετρολέκας η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Μπελεγρή, ο Αντιδημάρχος κ. Μαυρομιχάλης,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Κοντοσταθάκος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Δρίβας ,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων κ. Τσολομύτης καθώς και οι διατελέσαντες Δήμαρχοι του τέως Δήμου Μολάων κ.κ Μοσχοβάκος Μυλωνάκος και Τσαγκάρης..

Συστάθηκε η «Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων» της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας

Με την υπ΄ αριθμόν 662/19.3.2012 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα  συστάθηκε εκ νέου  η «Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων» της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας  σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.4013/2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 10 του Ν. 2038/2012.

Η κ Τζανετέα δήλωσε ότι η παραπάνω Επιτροπή θα λειτουργεί ως εξωδικαστικό όργανο επίλυσης διαφορών που αφορούν την αναπροσαρμογή του μισθώματος των εμπορικών μισθώσεων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.  Η Επιτροπή θα εδρεύει και θα λειτουργεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη  και θα επιλαμβάνεται των υποθέσεων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της κατόπιν ενυπόγραφης αναφοράς ενός τουλάχιστον των εμπλεκομένων μερών.

Η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι με την παραπάνω Απόφαση δίδεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές εμπορικών μισθωμάτων της Λακωνίας να επιτύχουν εξωδικαστικό συμβιβασμό ως προς την αναπροσαρμογή του μισθώματος αντιμετωπίζοντας από κοινού τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που διέρχεται η χώρα μας.
πηγή  http://www.lakoniapress.gr

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος» (Φωτοφραφίες)

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος» (Φωτοφραφίες)
Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» που προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης σε αμμώδη περιοχή κοντά στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του.
Στην περιοχή επικρατούν από χθες ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.
Από την προσάραξη δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε έχει προκληθεί κάποιο ρήγμα στο πλοίο, ωστόσο όλοι οι επιβάτες παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στο πλοίο, καθώς ούτε το ρυμουλκό που είχε ξεκινήσει από τη Μύκονο κατάφερε να προσεγγίσει το οχηματαγωγό.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων κατευθύνθηκε προς την Αστυπάλαια.
Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος - Σαντορίνη- Ανάφη – Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Διαφάνι – Χάλκη - Ρόδος και επιστροφή.

Πρόσληψη εργατών στο Δήμο Μονεμβασίας

ergates kathariotitas
Ο δήμος Μονεμβασίας προχωρά στην πρόσληψη εργατών γενικών καθηκόντων για περιορισμένη απασχόληση (έως πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο) το μήνα Απρίλιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά από τις 26 έως 30 Μαρτίου στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας. Αρμόδια υπάλληλος για την παραλαβή είναι η κ. Παναγιώτα Κολλιάκου Πηγή http://laconialive.gr/

Επιστολή Τριχείλη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

Vitsentzos Kornaros
Με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Αγαίου Θεόδωρο Δρίτσα, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς – Μονεμβάσια – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κρήτης, το οποίο θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Η γραμμή, που επαναλειτούργησε το 2011 ύστερα από δεκαπεντάχρονη διακοπή, διεκόπη εκ νέου το 2014 με την αιτιολογία της μη επιδότησής της. Πηγή http://laconialive.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επέκταση της υπάρχουσας αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Καλαμάτας έως τα Κύθηρα, αλλά και η ένταξη της στις γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες) είναι το αντικείμενο της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α ΄Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής τονίζει ότι επανειλημμένως η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στον εκάστοτε Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την εν λόγω γραμμή, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα η αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο, γεγονός που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού.

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου.

Φωτογραφία του χρήστη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.
Στο νησί μας ματαιώθηκαν οι περισσότερες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, λόγω της βροχής και της πυκνής ομίχλης.
Στον Ποταμό μάλιστα, η βροχή ήταν ιδιαίτερα έντονη, με αποτέλεσμα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, να παρακολουθήσουν την Δοξολογία στον Ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής και στη συνέχεια, μέσα στο ναό απήγγειλαν τα ποιήματά τους, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ τον πανυγηρικό της ημέρας ανέγνωσε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Λουράντος.

"Βόμβα" από το Ε΄τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας - Φεύγουν δήμοι και...ξαπλώστρες από τις παραλίες! - Τα Κύθηρα ήδη προηγήθηκαν..!!!

Τα πάνω κάτω φέρνει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην χρήση των παραλιών! Το Ε’ τμήμα του ΣτΕ με την 646/2015 απόφασή του έκρινε παράνομη τη μαζική παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Συνταγή για τα "Τρωκτικά" των κοινωνικών δικτύων

Η σελίδα μας έχει αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα αρκετές φορές στο παρελθόν είτε σε κατ' ιδίαν δημοσιεύματα είτε αποσπασματικά εντός άλλων δημοσιευμάτων.

Πρόκειται για κάποιους δειλούς και ανέντιμους επώνυμους Κυθήριους γνωστούς για τις ιδέες και τις πράξεις τους που νομίζουν ότι ανεκάλυψαν τον τρόπο να ενοχλούν και να υβρίζουν όλους τους υπόλοιπους χρήστες και μέλη του κοινωνικού δικτύου για όποιο θέμα αγγίζει τα δόλια συμφέροντα τους και τις δόλιες προθέσεις.


Πρόκειται για άτομα που εκμεταλεύτηκαν ποικιλοτρόπως οιαδήποτε θέση τους ή αναγνώρισης τους για απόλυτα προσωπικό τους όφελος και τώρα μη μπορώντας να υπερασπισθούν τα μηδαμινά τους πιστεύω προσπαθούν να εξαπλώσουν το δηλητήριο τους σε κάθε συζήτηση και σε κάθε έντιμη ανάρτηση από τους επώνυμους Κυθήριους η άλλους κατοίκους των Κυθήρων.

Εθελοντισμός καθαρισμός… τελικά είναι μεταδοτικός!!!

Την Κυριακή 29 Μαρτίου ώρα 9:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός και στο Κάτω Λιβάδι, επί του κεντρικού δρόμου.Σημείο συγκέντρωσης στη διασταύρωση προς το νεκροταφείο στην Κερά στον δρόμο προς Κάλαμο.

Πάρτε τα πριονάκια σας και την καλή σας διάθεση και ελάτε να καθαρίσουμε τον τόπο μας…
Η συμμετοχή από τους Λιβαδίτες αναμένεται μεγάλη!!!

Η Φιλιώ
Πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr

Απαλλαγή από την Εσωστρέφεια η Παραμονή στην Κυθηραϊκή Μετριότητα;;;

Μπορούμε να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λουίς Κάρολ, τον «Πίτερ Παν» του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, τον «Ε.Τ.» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και την Google του Λάρι Πέιτζ; Με άλλα λόγια, μπορούμε να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς την ήρεμη δημιουργικότητα των εσωστρεφών ανθρώπων; 
Σ’ έναν κόσμο που δεν σταματάει να μιλάει, σ’ έναν πολιτισμό που έχει εξιδανικεύσει την εξωστρέφεια, την κοινωνική τόλμη και άνεση, πολλοί ξεχνούν ότι ο ένας στους τρεις -ή στους δύο, ανάλογα με τις στατιστικές- είναι εσωστρεφής.