Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 5/11/2015

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων την Πέμπτη 05/11 υπό την προεδρία του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσφατο πρόβλημα με τη μόλυνση στις ακτές της Αγ. Πελαγίας και παρουσίασε τις άμεσες ενέργειες και την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπισή του. Τόνισε ότι σε συνεργασία με τις οικείες Λιμενικές Αρχές αναζητείται το πλοίο που προέβη στην έκνομη αυτή ενέργεια. Ανέφερε δε ότι με επιστολή του προς τους Δημάρχους Μονεμβασίας και Ελαφονήσου ζήτησε συνεργασία πάνω στο θέμα του αγκυροβολίου που απασχολεί έντονα τους φορείς και κατοίκους όλης της περιοχής. Παράλληλα δήλωσε ότι η δημοτική αρχή δεν πτοείται προκειμένου να πράξει το καθήκον της και να υπερασπιστεί το συμφέρον του νησιού απέναντι σε ενέργειες έκνομες που εδώ και χρόνια συμβαίνουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και επηρεάζουν άμεσα το περιβάλλον τριών όμορων Δήμων. Σχετικά ανέφερε ότι σύμφωνα με την μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ που θα παρουσιαστεί σε ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, επιβεβαιώνεται πλήρως η στάση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει υποστεί ο Όρμος. Τα αναλυτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Αττικής και τους όμορους Δήμους προκειμένου να υπάρχει κοινή γραμμή σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Επίσης έχει ήδη υποβληθεί αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής για έκτακτη χρηματοδότηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημοπράτηση του μεγάλου έργου του ΧΥΤΑ που θα γίνει στις 17/11 και έχει προϋπολογισμό 6.300.000€, ενώ τα υπόλοιπα υποέργα όπως η προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων θα δημοπρατηθούν μετά το νέο έτος (συνολικό κόστος έργου 7,6 εκατομμύρια).
Επίσης αναφέρθηκε στη μετάβασή του στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα με αφορμή την έκθεση PHILOXENIA και στην προγραμματισμένη εκδήλωση στις 11/11 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με θέμα τις νέες εξελίξεις στο Ναυάγιο και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, η οποία είναι υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Αττικής.
Αναφορικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι συνεχίζονται κανονικά και με μεγάλη επιτυχία τα προγράμματα κινουμένου σχεδίου και παιδικού παραμυθιού, ενώ ετοιμάζονται και νέα. Ευχαρίστησε δε τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γιάννη Κατσανεβάκη που με εθελοντική εργασία προχώρησε σε τακτοποίηση της αποθήκης της Βιβλιοθήκης και σε τοποθέτηση των πλεοναζόντων ραφιών στο υπόγειο του Δήμου, το οποίο τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει όψη, με την τακτοποίηση όλου του αρχείου και την απομάκρυνση κατεστραμμένου παλαιού υλικού.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός ανέφερε ότι ξεκινά άμεσα συνεργείο του Δήμου την τοποθέτηση νέων πινακίδων σε σειρά οικισμών, με παράλληλη απομάκρυνση των παλαιών, ενώ σημείωσε ότι το πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης των αγροτικών οδών εκτελείται κανονικά και γίνεται πολύ καλή εργασία από τον ανάδοχο. Ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελιουδάκης ενημέρωσε ότι ο Δήμος ζήτησε από την Περιφέρεια να συμπεριληφθεί το νησί μας στο ετήσιο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.
Το ΔΣ ενέκρινε ομόφωνα την 3η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου με στόχο την αντιμετώπιση των δαπανών της απορρύπανσης στις ΒΑ ακτές των Κυθήρων. Δυστυχώς λόγω της υποχρέωσης να τηρηθούν κατά γράμμα οι διαδικασίες του Νόμου, η απορρύπανση δεν μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, καθώς είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία τεχνικά και δεν μπορεί να γίνει από ανειδίκευτο προσωπικό, παρά μόνο από πιστοποιημένη εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στο θέμα αυτό.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριάρχησε η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το έτος 2016, που ήταν ομόφωνη και σε πνεύμα σύμπνοιας όλων των παρατάξεων, το οποίο ανέρχεται στο ποσόν των €4.226.254,38. Σημειώνεται ότι τα έσοδα του Δήμου μέχρι στιγμής έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδα πολύ υψηλότερα του αντίστοιχου περσινού έτους (παρά το ότι το 2015 ήταν δημοσιονομικά το χειρότερο έτος των τελευταίων ετών), γεγονός που οφείλεται αφενός στη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του έργου της ανάπλασης των Μητάτων (243.000€), αφετέρου στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο για την οποία η Δημοτική Αρχή έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια, όπως εξάλλου είναι υποχρεωμένη από το Νόμο.
Επί του Τεχνικού Προγράμματος, ο κ. Δήμαρχος σημείωσε τα εξής:
Α) Το Τ.Π. 2016 περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα έργα που έχουν δημοπρατηθεί και θα δημοπρατούνται από το Δήμο Κυθήρων μέχρι το τέλος του χρόνου, με τις τιμές των εκπτώσεων που επιτεύχθηκαν, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες. Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2015 ο Δήμος μας δημοπράτησε πολλά και σημαντικά έργα και οι συνεχείς δημοπρασίες που έγιναν συντέλεσαν στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας καθώς μειώθηκαν κατά πολύ οι απευθείας αναθέσεις.
Β) Καταβλήθηκε προσπάθεια να ενταχθούν σημαντικά έργα σε κάθε τοπική κοινότητα με στόχο την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και τον ευπρεπισμό του φυσικού και δομημένου χώρου.
Γ) Έχουν αυξηθεί τα ποσά για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων με στόχο η σχολική στέγη στο νησί να είναι ασφαλής, σύγχρονη και λειτουργική και να επιλυθούν προβλήματα πολλών ετών όπως η υγρασία και οι μονώσεις.
Δ) Προβλέφθηκαν σημαντικές δαπάνες για τον τομέα της ύδρευσης, όπως οι αντικαταστάσεις των δικτύων, η ετήσια εργολαβία επισκευών βλαβών, ο νέος υδατόπυργος στις Αλεξανδράδες, η συντήρηση των φίλτρων της Τ.Κ. Ποταμού που δεν έχουν συντηρηθεί επί 13 χρόνια και η τοποθέτηση φίλτρων στην Τ.Κ. Μητάτων και άλλες εργασίες και προμήθειες στον τομέα της ύδρευσης.
Ε) Προβλέφθηκαν σημαντικά ποσά στον πολιτισμό και την τουριστική προβολή καθώς και στην υπηρεσία εκπόνησης μελετών και υπηρεσιών συμβούλου για την σωστή, μεθοδική και έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου μας σε ζητήματα τεχνικών έργων και ΕΣΠΑ.
Τέλος, το ΔΣ ενέκρινε την 4η και τελευταία για το 2015 αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου, στον οποίον συμπεριλήφθηκαν α) η επισκευή του δρόμου Αγ. Αναστασίας – Αγ. Πελαγίας ποσού 220.000€ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, β) η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του Δρόμου Παπά Μόρμορη στον Αβλέμωνα ποσού 500.000€ που είναι το πρώτο από τα εγκριθέντα έργα για το Δήμο μας από την Περιφέρεια Αττικής που θα δημοπρατηθεί σύντομα. Τα δύο αυτά έργα θα δημοπρατηθούν από το Δήμο Κυθήρων μόλις εγκριθεί η αναμόρφωση και ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Μαζί με τις δημοπρατήσεις άλλων σημαντικών έργων (άνω περιφερειακή οδός Λιβαδίου, Δημοτικό Κατάστημα Ποταμού, Παιδική Χαρά Κοντολιανίκων), ο Δήμος μας συνεχίζει την πολιτική του για περιορισμό των απευθείας αναθέσεων, για ανοικτές και διαφανείς διαδικασίες και για εκτέλεση πολλών και σημαντικών έργων υποδομής, ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί και σε πείσμα των απείρων προβλημάτων των Δήμων, όπως η έλλειψη προσωπικού και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ‏


ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Σαφής και ξεκάθαρος ο Δήμαρχος Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος για το θέμα του αγκυροβολίου

Σαφής και ξεκάθαρος ο Δήμαρχος Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος για το θέμα του αγκυροβολίου στον Όρμο Βοιών. Ενωμένοι πάμε μπροστά και προστατεύουμε τον τόπο μας!

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Δήμου Ευρώτα

1Τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β΄ Τάξης θα γιορτάσει ο Δήμος Ευρώτα. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 6:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας όπου προσκεκλημένοι είναι ο Αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος κ. Χρήστος Βαϊτσης, καθώς και οι σμηναγοί Χρήστος Λύτρας και Παναγιώτης Τσάμης, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης Canadair αντίστοιχα.

Οι δύο σμηναγοί είχαν λάβει μέρος στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς του περασμένου καλοκαιριού στη Νεάπολη Λακωνίας.

            Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα αποδοθεί φόρος τιμής στους προσκεκλημένους, ενώ θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στο έργο και την προσφορά του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Ευρώτα κι ιδιαίτερα στη σπουδαία συμβολή του στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος ο οποίος σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας.

Πηγή  http://www.report24.gr

Μνημόσυνο για τους Λάκωνες αεροπόρους

Ο δήμος Ανατολικής Μάνης προσκαλεί όλους στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες λάκωνες αεροπόρους που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 11.00′, στο μνημείο πεσόντων στον δημοτικό κήπο Γυθείου (έναντι ΚΤΕΛ).

ADELIN WEB TV,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ 6/11/2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ " Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" Ο Κ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.

 <

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.ΕΚΠΟΜΠΗΣ.ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΓΓΟΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"Η Κ.ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΓΓΟΛΙΑ ,ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΛΑΤΖΕΡΙΔΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΣΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ,ΠΡΟΣ...Κ.ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΙ Κ. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗ...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΝΟΓΙΑΝΝΗΣ.-ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ Ναι ημασταν, γιατι η σημερινη αληθεια λεει οτι: Ειμαστε Ελληνες Δεν Ειμαστε ομως πλεον Πολλοί Δεν Ειμαστε ομως πλεον Ανεξάρτητοι Συναντηθήκαμε στις πλατείες μαζι με ολους τους αγανακτισμένους πολίτες. Οργανωθήκαμε (οι περισσότεροι απο αυτούς) μέσα απο το διαδύκτιο σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Δημιουργήσαμε με μπροσταρη τον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και με την ιδρυτική μας διακήρυξη δεσμευθήκαμε στον Ελληνικο λαό με κάποιες κόκκινες γραμμές λέγοντες μάλιστα το, «ο,τι λεμε ισχύει για παντα». Καταταχθήκαμε στις ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ δυνάμεις και δεν δεχομαστε κανέναν που να έχει ψιφησει ΝΑΙ εστω και μια φορά σε μνημόνιο ενω παράλληλα θεωρούσαμε και εξαγγέλαμε οτι δεν θα δεχθούμε καμμια μείωση μισθών και συντάξεων καθως επίσης και καμμιά υποχώρηση σε Εθνικά και παρανομα μεταναστευτικά θέματα, με την δε πρώτη κάθοδο μας σε βουλευτικές εκλόγες πετύχαμε σημαντική νίκη με ενα ποσοστό γύρω στο 11% και δώσαμε ελπίδες στον Ελληνικο Λαό για κάτι νέο, για κάτι διαφορετικό στο μεχρι τότε σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Δυστυχώς στην πολιτική διαδρομή μεχρι σήμερα, καποιοι ΠΡΟΔΟΣΑΝ, τις διακηρυξιακές μας αρχές, μας κορόϊδεψαν όλους τους άλλους, πολιτευτές και ψηφοφόρους και προκειμένου να βρισκονται στην συγκυβέρνηση ωστε να διατηρηθούν οι θεσούλες των ιδίων και των υμετερων τους (δεν αναφερομαι και δεν αφορά τον Πρόεδρο Πανο Καμμενο και καποιους βουλευτες των ΑΝ ΕΛ που ούτως ή αλλως τις ειχαν) μετέτρεψαν το κίνημα, ένα ολοκληρωμένο πλέον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ σε ΑΠΟΚΟΜΜΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΟΝΤΑ του Ελληνικού κοινοβουλίου, αποδεικνύοντες περίτρανα, οτι «δεν ειναι στραβος ο γιαλός, αλλα στραβά αρμενίσανε. Επειδή εμένα τέτοιοι πολιτικοί χειρισμοί και κουτομπαμπονιρίστικες διαδικασίες ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ, δηλώνω οτι αποχωρώ απο το ΚΙΝΗΜΑ και απο σήμερα Ε Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η ΤΟ Π Ο Ι Ο Υ Μ Ε. Δεν μετανοιώνω και ειμαι υπερήφανος για την δις συμμετοχή μου στους εκλογικούς συνδιασμούς των ΕΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά δεν δέχομαι την λογική του «είπα, ξ’ ειπα» και την καταστρατηγιση καταστατικών αρχων και υποσχέσεων. Θα συνεχίσω ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ να υπερασπίζομαι τις θέσεις και τις αποψεις μου με αισθημα ευθύνης και σταθερότητας και να ειναι βεβαιοι εκείνοι που ποικιλοτρόπως με στήριξαν οτι δεν θα τους προδόσω ποτε.