Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 


Μετά από τις οδηγίες που λάβαμε σήμερα το μεσημέρι για την επικείμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την συνεννόηση που είχαμε με το Γυμνάσιο Κυθήρων, στο οποίο διδάσκουν κάποιοι από τους καθηγητές μας, οι ώρες που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα αλλάζουν και διαμορφώνονται όπως φαίνεται στον πίνακα που δημοσιεύουμε.
Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση.

Από την Πύλη Ε3 θα αναχωρήσει ο πλοίο Aqua Jewel αύριο Κυριακή 08/11/20

 


Ενημερώνουμε τους επιβάτες ότι το πλοίο Aqua Jewel αύριο Κυριακή 08/11/20 θα αναχωρήσει από την Πύλη Ε3 για τα Κύθηρα.

We would like to inform passengers that tomorrow 08/11/20 the ferry Aqua Jewel will depart from Gate E3 to Kýthira.

Περισσότερα από 74 κιλά κάνναβης και πάνω από 3 κιλά χασισέλαιου κατασχέθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής

 



Περισσότερα από 74 κιλά κάνναβης και πάνω από 3 κιλά χασισέλαιου κατασχέθηκαν στο πλαίσιο επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες (6-11-2020) το απόγευμα, στο νομό Αττικής, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν τον κατηγορούμενο να εξέρχεται από την οικία του και να κατέχει τρεις (3) σάκους με ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί μέσα στους σάκους εντόπισαν τριάντα εννέα (39) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 52.534 γραμμαρίων.

Ακολούθως, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκαν ακόμη είκοσι μία (21) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 21.924 γραμμαρίων, δύο (2) πλαστικά δοχεία με χασισέλαιο, συνολικού βάρους 3.233 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκαν συνολικά 74.458 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβη, δύο δοχεία με χασισέλαιο βάρους 3.233 γραμμάρια, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη εισαγωγή, κατοχή, τροποποίηση και διάθεση όπλων και πυρομαχικών

 


Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη εισαγωγή, κατοχή, τροποποίηση και διάθεση όπλων και πυρομαχικών

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 23-10-2020 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν την εισαγωγή από το εξωτερικό, κατοχή και εμπορία-διάθεση όπλων και πυρομαχικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με την ενασχόληση ατόμου από το μήνα Φεβρουάριο του 2020 με την αγορά, την παράνομη εισαγωγή-εμπορία και περαιτέρω διάθεση όπλων (τύπου FLOBERT ), καθώς και πυρομαχικών, τα οποία εισάγει από τις χώρες της Σλοβακίας και της Τσεχίας και τα οποία αποκρύπτει στις οικίες τους και σε ειδικό χώρο στάθμευσης, εξακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς προμηθεύονταν από εταιρεία που εδρεύει στη Σλοβακία όπλα τύπου FLOBERT και πυρομαχικά, τα οποία εισήγαγε στη χώρα μας και παραλάμβανε ο ίδιος μέσα σε δέματα από εταιρείες ταχυμεταφορών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία της Αστυνομίας της Σλοβακίας National Crime Agency ( NAKA ), τα συγκεκριμένα όπλα που αγόραζε και εισήγαγε ο κατηγορούμενος, με μικρή τροποποίηση στο μηχανισμό τους, μπορούν να μετατραπούν σε πυροβόλα όπλα.

Κατόπιν των ανωτέρω, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισαν σε κατάστημα ταχυμεταφορών τον ημεδαπό, τον ακινητοποίησαν μετά την παραλαβή δέματος, προερχόμενου από την Σλοβακία και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας.

Εντός του δέματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, όπλο ( flobert ) τύπου οπλοπολυβόλο, συνοδευόμενο από γεμιστήρες, -100- πλήρη φυσίγγια και -10- ομοιώματα φυσιγγίων.

Σε επακόλουθες έρευνες στην μοτοσυκλέτα του, στις δύο οικίες του και σε ειδικό χώρο στάθμευσης – αποθήκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο κρότου, πλήθος φυσιγγίων πυροβόλου όπλου, πλήθος τμημάτων και εξαρτημάτων όπλων καθώς και παρελκόμενα είδη αυτών, διόπτρα, σιγαστήρας, μαχαίρι και ειδικός εξοπλισμός για επεξεργασία μετάλλων.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας και ειδικότερα από τα κατασχεθέντα αντικείμενα και τις μέχρι σήμερα διαπιστωμένες παραγγελίες-παραλαβές στις οποίες είχε προβεί ο συλληφθείς, τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, προκύπτει ότι ο ανωτέρω προέβαινε σε παράνομη εισαγωγή όπλων και εξαρτημάτων αυτών από τις χώρες της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Γερμανίας, τα οποία εν συνεχεία τροποποιούσε.

Επιπρόσθετα, ο ημεδαπός έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και Ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, στο πλαίσιο συνεργασίας με Αστυνομικές Αρχές άλλων Χωρών και Διεθνείς Αστυνομικούς Οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης του, καθώς και ο εντοπισμός της διαδρομής των όπλων εντός και εκτός χώρας, συνεχίζεται. 


 

Θεατρική παράσταση στα Κύθηρα με θίασο ερασιτεχνών το 1961

 


Θεατρική παράσταση στα Κύθηρα με θίασο ερασιτεχνών το 1961
Από τις αξέχαστες παραστάσεις του αείμνηστου γιατρού Νικολάου Κασαπη, στη Χώρα Κυθηρων, στην αίθουσα του Κυθηραικου Συνδέσμου (νυν Αρχαιολογικό μουσείο) στις 2 Ιουνίου 1961.
Εξ αριστερών όρθιοι: Γιάννης Χαραμουντανης, Βιολέτα Λουραντου, Αντώνης Πίσσης, Ρένα Πίσση, Νίκος Λεοντζινης, Χριστίνα Παστού, Λευτέρης Καλλιγέρος, Μαρίκα Βαρυπατης, Δέσποινα Βαρυπατη, ΒασιληςΣ. Χάρος, Βασίλης Πιτσιος. Καθήμενοι: Ανδρέας Καλλιγέρος, γιατρός Κασάπης.

Δεν συμμερίζονται το lockdown οι κυνηγοί

 



Κανείς δεν ισχυρίστηκε ποτέ πως η συλλογική καραντίνα για περίπου 11 εκατομμύρια κατοίκους αυτής της χώρας είναι μια εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο, στη σύγχρονη εποχή, και με τις παρούσες συνθήκες διαβίωσης, η καραντίνα  ή το lockdown όπως οι Αγγλοσάξονες το προτιμούν, είναι μια απεχθής μεν, αλλά αναγκαία διαδικασία αν θέλει κανείς να αντιμετωπίσει στα σοβαρά μια πανδημία η οποία απειλεί πέρα από την υγεία, ακόμη και τις ζωές των πολιτών.

Καραντίνα σημαίνει πως όλοι οι πολίτες υποχρεώνονται να προβούν σε θυσίες. Θυσίες ατομικές ή συλλογικές, θυσίες οικονομικές και κοινωνικές, θυσίες οι οποίες είναι αναγκαίες σε αυτή τη φάση προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο, όπως τουλάχιστον επισημαίνουν επιστήμονες οι οποίοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Η καραντίνα όμως δεν μπορεί να έχει εξαιρέσεις παρά μόνον αυτές που η λογική και οι ειδικοί επιστήμονες προτείνουν και επικροτούν.

Υπάρχουν όντως στη χώρα μας συλλογικότητες, μικρές ή μεγάλες, ισχυρές ή λιγότερο ισχυρές, δημοφιλείς ή λιγότερο δημοφιλείς, αλλά πάντως συλλογικότητες με συγκεκριμένη δραστηριότητα. Αυτή η δραστηριότητα λόγω της καραντίνας είτε περιορίζεται, είτε ακυρώνεται προς το παρόν και για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, όπως προβλέπει η επιβαλλόμενη διαδικασία από την Πολιτεία.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο πως μπροστά στο συλλογικό καλό, όλες αυτές οι συλλογικότητες των οποίων η δραστηριότητα θίγεται ή ακυρώνεται για ένα χρονικό διάστημα, οφείλουν να αντιληφθούν πως πρέπει να συμμορφωθούν με τις γενικότερες διατάξεις που ισχύουν για τον καθένα μας.

Εδώ και ορισμένα 24ωρα, μια από αυτές τις συλλογικότητες με ισχυρή κοινωνική επιρροή, αντιδρά στα επιβαλλόμενα μέτρα επιμένοντας πως πρέπει να εξαιρεθεί από τον γενικό κανόνα. Πρόκειται για τους κυνηγούς οι οποίοι εδώ και αρκετές ημέρες παρενοχλούν συστηματικά συγκεκριμένους κύκλους της εξουσίας προκειμένου να διασφαλίσουν την εξαίρεσή τους από τον συλλογικό κανόνα και το καθολικό lockdown το οποίο έχει επιβληθεί.

Η πολιτεία και τα όργανα που εφαρμόζουν τις πολιτικές που έχουν αποφασιστεί αντιλαμβανόμενοι πως το κυνήγι δεν είναι απλά μια μοναχική δραστηριότητα αλλά έτσι όπως έχει εξελιχθεί σε μια ομαδική δραστηριότητα όπου συμμετέχει μεγάλος αριθμός πολιτών, αποφάσισε να απαγορεύσει προς το παρόν σε αυτούς τους ανθρώπους να ικανοποιούν το χόμπι τους. Διότι περί χόμπι πρόκειται… για να μην τρελαθούμε κιόλας.

Δεν απαγόρευσε η Πολιτεία μια οικονομική δραστηριότητα αναγκαία για την επιβίωση μιας κοινωνικής ομάδας, αλλά απαγόρευσε προσωρινά τη δυνατότητα σε χιλιάδες κυνηγούς να διασκεδάζουν με τον τρόπο τους, τις ελεύθερες ώρες τους.

 

Είναι γνωστό ότι το κυνήγι διεξάγεται κατά ομάδες με καρτέρια και στρατηγικές περικύκλωσης των μεγάλων θηραμάτων. Πρόκειται δηλαδή για μια κοινωνική συνάθροιση έστω και στην ύπαιθρo, η οποία εγκυμονεί κινδύνους λόγω πανδημίας.

Παράλληλα οι κυνηγοί οι οποίοι κατά κανόνα κατοικούν σε αστικά κέντρα μετακινούνται στην ύπαιθρο, δηλαδή μακριά από τις πόλεις και επισκέπτονται κοινότητες, όπου είναι πολύ πιθανό να μεταφέρουν τον κορωνοϊό στις απομακρυσμένες περιοχές ή στους ενδιάμεσους σταθμούς. Αυτό θέλει να αποφύγει η Πολιτεία και για τον λόγο αυτό επέβαλε την απαγόρευση του κυνηγιού. Πράγματα απλά, ξεκάθαρα και λογικά. Πληροφορούμεθα πως οι οργανωμένες δομές της συλλογικότητας των κυνηγών, παρεμβαίνουν συνεχώς τα τελευταία 24ωρα για να διασφαλίσουν την ιδιότυπη ασυλία που επιδιώκουν στο πλαίσιο του lockdown που έχει επιβληθεί. Είναι απαράδεκτο και αντικοινωνικό, και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσει ο κάθε πολίτης – κυνηγός.

Πέραν τούτου, αυτή την περίοδο, έχει παρατηρηθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης στους ιδιαίτερα μεγάλους πληθυσμούς αγριογούρουνων που ζουν στην Ελλάδα. Η επιμόλυνση του ελληνικού πληθυσμού αγριόχοιρων προέρχεται κυρίως από την Βουλγαρία.

Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός των ζώων αυτών που βρίσκονται στη χώρα και η ιδιαίτερη αναπαραγωγική δυνατότητά τους καθιστούν το ζήτημα της αφρικανικής πανώλης εξαιρετικά επικίνδυνο. Διότι κινδυνεύει να επιμολυνθεί ο πληθυσμός των χοίρων που εκτρέφονται σε μεγάλες μονάδες. Έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα μια ιδιαίτερη πυκνότητα επαφών μεταξύ των χοίρων εκτροφής, των χοίρων ελευθέρας βοσκής και των αγριόχοιρων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Είναι κι αυτός ένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε για ένα χρονικό διάστημα να υπάρξουν συγκεκριμένες απαγορεύσεις στο κυνήγι αυτών των ζώων μέχρι να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της ασθένειας αυτής.

Είναι δε περίεργο πως οι φιλοζωικές οργανώσεις κατά τεκμήριο ευαισθητοποιημένες σε τέτοια ζητήματα, παραμένουν σιωπηλές αν και γνωρίζουν πως οι οργανωμένες λέσχες κυνηγών έχουν δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση της εξαίρεσης της κυνηγετικής δραστηριότητας  από τις γενικές απαγορεύσεις.

Το lockdown κρίθηκε καλώς ή κακώς απαραίτητο. Αποτελεί υποχρέωση όλων να το σεβαστούμε. Χωρίς εξαιρέσεις. Άλλωστε δεν χάθηκε ο κόσμος αν χαθεί μια κυνηγετική περίοδος !

Zougla Newsroom



Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη, βουλευτή και πρ. Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ηλεία

 


Επίσκεψη Στ. Αραχωβίτη, βουλευτή και πρ. Υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Ηλεία
Στ. Αραχωβίτης: “2Ο Lockdown και οι αγρότες ψάχνουν ακόμη τη στήριξη”
Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και πρ. Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ηλείας Διονύση Καλαματιανό και κλιμάκιο της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ηλείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νομό.
Ο Σταύρος Αραχωβίτης, μια ημέρα πριν από το γενικό lockdown που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε ότι «γίνεται πλέον αντιληπτό σε όλους, ότι η ελληνική κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες της ολοκληρωτικής ανευθυνότητας, της εγκληματικής ολιγωρίας και της παντελούς αδιαφορίας της Κυβέρνησης. Οι συνέπειες είναι βαθιές σε όλα τα επίπεδα της ζωής και της οικονομίας. Όσο και να προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να μετατοπίσουν τις ευθύνες όπου είναι δυνατόν, εκτός από τους ίδιους, αυτή αμείλικτη επελαύνει και θέτει τη χώρα μας σε μια μεγάλη περιπέτεια».
«Δυστυχώς» πρόσθεσε, «δεν μας χαροποιεί αυτή η σκληρή δικαίωση των όσων ζητούσαμε σαν ΣΥΡΙΖΑ εδώ και οκτώ μήνες. Αντίθετα μεγαλώνει την ευθύνη μας για την δυναμική αλλαγή των όσων ζούμε». Αναφέρθηκε ακόμη στον κρίσιμο ρόλο της πρωτογενούς παραγωγής στο ξεπέρασμα των επιπτώσεων της πανδημίας και του 2ου lockdown και τόνισε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν δείχνει να αναγνωρίζει και να εκτιμά ιδιαίτερα αυτόν το ρόλο». «Χαρακτηριστικότερα δείγματα γραφής έχουμε τόσο από την έκθεση Πισσαρίδη, όσο και από τον προϋπολογισμό, όπου ο πρωτογενής τομέας είναι ο μεγάλος απών. Αυτά είναι ανησυχητικά δείγματα για την πορεία εξόδου από τη βαθειά κρίση», κατέληξε.
Ο δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αρχικά, επισκέφτηκαν στα Καβάσιλα τη "Φάρμα Ηλείας" και συζήτησαν με αγελαδοτρόφους για τα προβλήματα της παραγωγής, της διάθεσης των προϊόντων τους, αλλά και τα προβλήματα των «ελληνοποιήσεων», των ελέγχων και της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν. Έγινε εκτενής αναφορά στις θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τη νομοθέτηση του Νόμου για τα νωπά και ευαλλοίωτα, αλλά και την ΚΥΑ για τους ελέγχους στο γάλα. «Η πολιτική αντίθετα της ΝΔ διαλύει το όλο πλαίσιο των ελέγχων στο γάλα και ας διατείνεται ότι αυστηροποιεί τα πρόστιμα. Θα πρέπει να λειτουργούν οι έλεγχοι για να έχουν νόημα τα πρόστιμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης.
Στη συνέχεια, στη Γαστούνη, επισκέφθηκαν τον ΤΟΕΒ. Στη συζήτηση με τους παραγωγούς ο Στ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της Υπογειοποίησης των Δικτύων Φυσικής Ροής που εντάχθηκε με προϋπολογισμό 17,4 εκατ. ευρώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι το έργο αυτό πρέπει να υλοποιηθεί, ώστε να επιτευχθεί η εξοικονόμηση νερού, απαραίτητη στους καιρούς μας με την ελαύνουσα κλιματική αλλαγή. Το έργο αυτό είναι ακόμη απαραίτητο και για την αποτελεσματικότερη, αλλά και δικαιότερη χρήση του αρδευτικού νερού από τους παραγωγούς.
Στη Δάφνη, με τους ελαιοπαραγωγούς, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της ελιάς, της ελαιοκομίας αλλά και στην φετινή πυρκαγιά και τις καταστροφές που προκάλεσε στο φυτικό κεφάλαιο. Όπως αναφέρθηκε, σαν να μην έφτανε η χαμηλή τιμή ελιάς και ελαιολάδου, ήρθαν και οι ζημιές από την πυρκαγιά για να βάλουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των παραγωγών. Οι ελαιοπαραγωγοί περιμένουν την αποζημίωση που δικαιούνται, προκειμένου να επιβιώσουν από το διπλό πλήγμα που δέχτηκαν φέτος, και η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής και της ζωής που “τρέχουν”.
Επόμενος σταθμός ήταν το Επιτάλιο, όπου οι δύο βουλευτές συναντήθηκαν με ακτήμονες αγρότες που τους έθεσαν το θέμα της διανομής των εκτάσεων της αποξηραμένης λίμνης Αγουλινίτσας. Οι αγρότες τόνισαν ότι το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτη συνεργασία μαζί τους, τούς ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται η άμεση συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και η μόνιμη αλλαγή του πλαισίου απο το Υπουργείο, ώστε οφελημενοι να είναι οι πραγματικοί αγρότες, κάτοικοι των γειτονικών διαμερισμάτων.
Τέλος, οι κ.κ. Αραχωβίτης και Καλαματιανός επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο των Α/φων Τάγαρη στη Ζαχάρω. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, καθώς και να συνομιλήσουν, τόσο με τους ιδιοκτήτες, όσο και με ελαιοπαραγωγούς της περιοχής για τα προβλήματα και το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας. Αυτό που τονίστηκε από όλους, είναι η ανάγκη να στηριχτούν και να προωθηθούν συνεργατικά σχήματα παραγωγών, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, μέσω των συνεργειών, όσο και της επίτευξης καλύτερης τιμής στον παραγωγό. Ο Στ. Αραχωβίτης δήλωσε: «Στηρίζουμε τον συνεργατισμό, την υγιή επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και κάθε τι που προάγει το ποιοτικό ελαιόλαδο».

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ:Ο δρόμος προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων σχεδόν ολοκληρώθηκε από τα μηχανήματα του Στρατού Ξηράς!

 


Ο δρόμος προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας Αντικυθήρων σχεδόν ολοκληρώθηκε από τα μηχανήματα του Στρατού Ξηράς! Ένα έργο σωτήριο για το νησί αφού χωρίς αυτό θα είναι αδύνατη η συντήρηση του μνημείου που κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση. Η τοπική Κοινότητα προσπαθούσε επί δεκαετίες να ολοκληρώσει αυτό το έργο!
Κάποιοι προσπάθησαν να σταματήσουν το έργο, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης....
Φωτό: Ανδρέας Χαρχαλάκης





 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στον Πειραιά

 


Στη σύλληψη ενός 22χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για παράβαση του ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον οικείο λιμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός των αποσκευών του 22χρονου, τα κάτωθι:
 
τέσσερις (04) νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες εκατόν είκοσι ένα (121) δισκία, κίτρινου χρώματος, πιθανώς ecstasy, με διάφορα λογότυπα,
τρεις (03) νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες πιθανώς κοκαΐνη, με τη μορφή σκόνης λευκού χρώματος, συνολικού μικτού βάρους δεκαεννέα γραμμαρίων και οκτώ δεκάτων (19,8gr),
μία (01) νάιλον συσκευασία, περιέχουσα πιθανώς κοκαΐνη, με τη μορφή πάστας, συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και ενός δεκάτου (1,1gr), 
δύο (02) νάιλον συσκευασίες, περιέχουσα ύποπτη ναρκωτική ουσία σε μορφή κρυστάλλων, πιθανώς MDMA (μεθυλενεδιοξιομεθαμφεταμίνη), συνολικού μικτού βάρους σαράντα δύο γραμμαρίων και τριών δεκάτων (42,3gr),
μία (01) νάιλον συσκευασία, περιέχουσα πιθανώς κοκαΐνη, με τη μορφή βράχου, λευκού χρώματος, συνολικού μικτού βάρους έξι γραμμαρίων και οκτώ δεκάτων (6,8gr),
μία (01) νάιλον συσκευασία, περιέχουσα πιθανώς κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (crystal meth), συνολικού μικτού βάρους επτά δεκάτων του γραμμαρίου (0,7gr),
μία (01) νάιλον συσκευασία, περιέχουσα τρία (03) ψυχοτρόπα μανιτάρια (magic mushrooms),
μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα πέντε (05) ναρκωτικά δισκία xanax
μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα τριάντα έξι (36) υπογλώσσια χαρτάκια, εμποτισμένα με ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς LSD,
τρεις (03) νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους  πενήντα δύο γραμμαρίων και ενός δεκάτου (52,1gr),
μία (01) χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε γραμμαρίων και έξι δεκάτων (25,6gr),
δύο (02) δισκία LEXOTANIL ,
μία (01) ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας ,
το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων και είκοσι πέντε ευρώ (3.025€).
 
Ακολούθησε έρευνα στην οικεία του ανωτέρω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή συνοδού – χειριστή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
 
δύο (02) χάρτινες συσκευασίες, περιέχουσες ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς MDMA, μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και επτά δεκάτων (2,7gr),
τέσσερις (04) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες εκατόν τριάντα τρία (133) ναρκωτικά δισκία, πιθανώς ecstasy,
πέντε (05) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς χαπιών ecstasy σε μορφή σκόνης, συνολικού μικτού βάρους εβδομήντα τριών γραμμαρίων και τριών δεκάτων (73,3gr),
640 ναρκωτικά δισκία, πιθανώς ecstasy,
δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς MDMA με τη μορφή βράχου, συνολικού μικτού βάρους εβδομήντα τριών γραμμαρίων και ενός δεκάτου (73,1gr),
μία (01) συσκευασία αλουμινόχαρτου περιέχουσα τρία (03) χαρτάκια εμποτισμένα με ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς LSD,
μία (01) συσκευασία αλουμινόχαρτου, περιέχουσα ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανώς SPEED, μικτού βάρους ογδόντα έξι γραμμαρίων (86gr),
μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα πιθανώς κατεργασμένη κάνναβη, μικτού βάρους έξι γραμμαρίων (6gr),
μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα έντεκα (11) συσκευασίες αλουμινόχαρτου, πιθανώς με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους πέντε γραμμαρίων και πέντε δεκάτων (5,5gr),
ένα (01) γυάλινο δοχείο περιέχον 18 δισκία με την ένδειξη xanax, 
μία (01) σύριγγα περιέχουσα άγνωστη, σε υγρή μορφή, πιθανώς ναρκωτική ουσία, όγκου 10ml.

ΤΟ SUPER MARKET KΑΨΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ !!!

 


Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων κατά του κορωναιού, και σεβόμενοι τις ευπαθείς ομάδες που λόγω της πανδημίας πρέπει να μένουν στο σπίτι, στο κατάστημα μας λειτουργεί και υπηρεσία ντελίβερι !!!
Κάθε ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ από 10:00 έως 13:00.
--------------------------------------------------------------------------------
Με ελάχιστη παραγγελία τα 25 ευρώ,και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση φέρνουμε τα ψώνια σας στην πόρτα σας.
Φτιάχνουμε μαζί την παραγγελία σας... τηλεφωνικά στο 2736033458.
Δυνατότητα πληρωμής μέσω POS. 

ΤΟ SUPER MARKET KΑΨΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ !!!



 

ΠΡΟΣΟΧΗ:ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ adelinfm.blogspot.gr


 

Αγαπητοί μας φίλοι σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα και στο εξής τα σχόλια στης αναρτήσεις του adelinfm.blogspot.com θα γίνονται ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΑ για το λόγο του ότι δεχθήκαμε καταγγελίες αναγνωστών για άσεμνα και προσβλητικά σχόλια,πράγμα που δεν αρμόζει.

Η αντίθετες απόψεις είναι καλοδεχούμενες εφόσον είναι διατυπωμένες με σεβασμό και ευγένεια.

Τα έως τώρα υβριστικά σχόλια έχουν διαγραφεί από τις αναρτήσεις  του adelinfm.blogspot.com

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας. 

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ