Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Νέο Διοικητικό Συμβουλίο στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών


Νέο Διοικητικό Συμβουλίο στην Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών

Στις 31 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Απολογιστική και Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση στην οποία και προέκυψαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου στη πρώτη συνεδριάσή του και σε μεταξύ τους ψηφοφορία, συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Βρεττός Κυπριώτης

Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Παρίσης

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Καλαϊτζάκης

Ταμίας: Μανώλης Κασιμάτης

Ειδικός Γραμματέας: Χαράλαμπος Πετρόχειλος
Yπεύθηνος Χορευτικού: Λουράντος Ανδρέας 
Υπεύθηνη Τμήματος Γυναικών: Παπαδημητρίου Αρτεμης

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μιχαλακάκη Καλυψώ
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Φατσέας Νικόλαος
Έφορος Λέσχης: Σούγιαννης Χαράλαμπος 

Το Διοκητικό Συμβούλιο

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση εξαφάνισης της 57χρονης στη Μάνη

MANH. Με κομμένη την ανάσα περιμένουν οι αστυνομικές Αρχές στη Μάνη τα αποτελέσματα έρευνας της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, που θα δείξουν εάν τα γυναικεία οστά που βρέθηκαν την Κυριακή σε νταμάρι στην Καλαμάτα ανήκουν στην εξαφανισμένη από το 2017 Χριστίνα Εξαρχουλέα.
Τα διασκορπισμένα οστά, όπως και κομμάτια ρούχων, βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε υπό κατασκευήν γήπεδο στην κοινότητα Λάιικα Καλαμάτας, περιοχή που γειτνιάζει με τη Στούπα Μεσσηνίας, από όπου είχε εξαφανιστεί η 57χρονη Χριστίνα.
Μπροστά στο μακάβριο θέαμα βρέθηκε διερχόμενος περιπατητής, ενώ από τις Αρχές δεν μπορούν ακόμα να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ούτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο η άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα ούτε για τον τόπο, καθώς στο σημείο έχουν σημειωθεί αρκετές κατακρημνίσεις και τα οστά βρέθηκαν διασκορπισμένα. Υπολείμματα οστών και τμήμα από ρούχα εντοπίστηκε σε απόκρημνο σημείο της ίδιας περιοχής.
Στην ευρύτερη περιοχή έχει δηλωθεί μόνο μία εξαφάνιση γυναίκας, αυτή της 57χρονης τον Οκτώβριο του 2017. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Τμήμα από το κρανίο που εντοπίστηκε παραπέμπει καθαρά σε ανθρώπινα οστά, ενώ τα τμήματα των ρούχων που βρέθηκαν παραπέμπουν σε γυναικεία.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση εξαφάνισης της 57χρονης Χριστίνας ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας έπειτα από μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων που κατέθεσαν οι αδελφές της.
Πηγή: enikos.gr

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, κατά την 10η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου για το έργο των μελετών των λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κύθηρα.
Οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ο προϋπολογισμός τους, ανέρχεται στο ποσό των 74.055,79 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).
Το αντικείμενο των μελετών αφορά στην αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών των λιμενικών εγκαταστάσεων Καψαλίου στο νότιο τμήμα της νήσου Κυθήρων και Πλατιάς Άμμου στα βορειοανατολικά παράλια, εφόσον νομιμοποιήθηκαν.
Η κατασκευή των προτεινόμενων από τις μελέτες έργων θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση της λειτουργικότητας και ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού, των τοπικών αλιειών και της θαλάσσιας συγκοινωνίας της νήσου.

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα.ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Ξεκίνησε πριν λίγες μέρες το έργο για την τηλεμέτρηση των δικτύων ύδρευσης του Δήμου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής) με προϋπολογισμό σχεδόν 2.000.000€.
Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος θα μπορεί να παρακολουθεί και να ρυθμίζει την ποιότητα του νερού, να γνωρίζει τις ακριβείς ποσότητες άντλησης, την πληρότητα των δεξαμενών, τις πιέσεις των δικτύων και μια σειρά άλλων ποιοτικών και ποσοτικών παραμέτρων.
Έχουν τοποθετηθεί ήδη οι πρώτοι πέντε ηλεκτρονικοί μετρητές σε γεωτρήσεις και δεξαμενές, χλωριωτές για το νερό, όργανα μέτρησης ποιότητας νερού, σταθμήμετρο δεξαμενών, πιεσόμετρο δικτύων και νέου τύπου ηλεκτρονικοί μετρητές. Έγινε ήδη και η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία μετά την ηλεκτρική σύνδεση στην γεώτρηση της Κακής Μέλισσας.
Λίγα λόγια για τη λειτουργία:
Τοποθετούμε ηλεκτρονικό μετρητή σε κάθε γεώτρηση καθώς και ένα πιεσόμετρο. Με αυτό θα μπορούμε να παρακολουθούμε πόσο νερό αντλούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το πιεσόμετρο μας βοηθάει να παρακολουθούμε την πίεση που έχει το δίκτυο. Σε περίπτωση βλάβης, αλλάζει η πίεση και ανάβει κόκκινο στο κέντρο. Έτσι, θα βρίσκουμε τυχόν βλάβες πολύ πιο άμεσα και θα μειώνεται η σπατάλη του νερού από τη γεώτρηση προς τις δεξαμενές.
Βρίσκοντας τη βλάβη άμεσα, προλαμβάνουμε επίσης τις διακοπές του νερού. Ηλεκτρονικό μετρητή νερού τοποθετούμε επίσης και στην έξοδο της δεξαμενής. Αυτό μας βοηθάει ώστε αν παρατηρηθεί απότομη αύξηση της ροής του νερού προς το δίκτυο, να αναζητήσουμε τυχόν βλάβη.
Τα σταθμήμετρα που θα τοποθετηθούν στις δεξαμενές, θα ρυθμίζουν τις γεωτρήσεις ώστε όταν γεμίζουν οι δεξαμενές να μην υπερχειλίζουν.
Η χλωρίωση του νερού θα γίνεται και θα προσαρμόζεται αυτόματα κάθε στιγμή με τους μετρητές ποιότητας νερού που θα βρίσκονται στις δεξαμενές.
Όλα αυτά τα στοιχεία φορτώνονται αυτόματα και ασύρματα σε έναν κεντρικό υπολογιστή με όλα τα σταθερά νούμερα πιέσεων και ποιότητας.
Οποιαδήποτε απότομη αλλαγή σε αυτά τα στοιχεία θα χτυπάει «κόκκινο».
Όλο το έργο έχει γνώμονα την προστασία των υδάτινων πόρων, την πρόληψη των βλαβών και την έγκυρη ενημέρωση της τεχνικής υπηρεσίας για τυχόν προβλήματα.
Ενδεικτικά: η γεώτρηση της Κακής Μέλισσας που τροφοδοτεί τους οικισμούς ΚΑΤΩ ΣΤΡΑΠΟΔΙ, ΧΩΡΑ και ΚΑΨΑΛΙ, μας δίνει κατά μέσο όρο 94.000 κυβικά νερό το χρόνο. Κάθε βλάβη μπορεί να δημιουργήσει από μονή της μια κατανάλωση των 150-200 κυβικών μέχρι αυτή να γίνει αντιληπτή. Ειδικά αν η βλάβη είναι δύσκολα εντοπίσιμη και βρίσκεται σε δύσκολα προσβάσιμο σημείο (λαγκάδι, δασεμένη περιοχή κ.λπ.), η απώλεια μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη.
Το έργο αυτό είναι ένα από τα πλέον σημαντικά που εκτελούνται στον κρίσιμο τομέα της ύδρευσης και θα έχει άμεσο αποτέλεσμα στην ποιότητα του νερού αλλά και στην μείωση των απωλειών που σήμερα είναι μεγάλες. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ χάρη στη μεθοδική διεκδίκηση πόρων της σημερινής Δημοτικής Αρχής και στην άριστη συνεργασία της με την Περιφέρεια και το ΠΕΠ Αττικής.




Ο ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Ο ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Ποίησης με θέμα «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ» που συνδιοργάνωσαν η Επτανησιακή Συνομοσπονδία και η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, με τη συμμετοχή και του συλλόγου «Φαιάκων Ένωση – Ιόνιος Πολιτισμός, Γράμματα και Τέχνες», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας στις 14 Απριλίου 2019.
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο λογοτεχνικό ρεύμα που αναπτύχθηκε στα Επτάνησα, από τα μέσα του 18ου αιώνα έως το τέλος του 19ου αιώνα και ανέδειξε τους μεγάλους Επτανήσιους ποιητές, οι οποίοι εμπνεόμενοι από τις ιδέες του Γαλλικής Επανάστασης, αργότερα του Ρομαντισμού και τέλος από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και το Ριζοσπαστικό Επτανησιακό Κίνημα, δημιούργησαν επιφανή λογοτεχνική Σχολή και αξιοποίησαν τα ιδανικά της Πατρίδας και της Ελευθερίας , πλουτίζοντας τα με τη μαγεία της δημοτικής γλώσσας, όπως μνημονεύει ο Διονύσιος Σολωμός: «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ Ελευθερία και γλώσσα;»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκπρόσωποι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, Πολιτικοί, Λογοτέχνες, Πολιτιστικοί Φορείς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένα πολυάριθμο ακροατήριο.
Την εκδήλωση άνοιξαν: εκ μέρους της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ο Πρόεδρος Κώστας Καρούσος και ο Αντιπρόεδρος Παύλος Ναθαναήλ, εκ μέρους της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας η Πρόεδρος Βασιλική Σαμίου – Φλωροπούλου και εκ μέρους της «Φαιάκων ‘Ένωση» η Πρόεδρος Έφη Μαχιμάρη .


Ακολούθησαν οι ομιλίες:
Ø «Ιστορική και Κοινωνική βάση της Επτανησιακής Σχολής» από τον Νίκια Λούντζη, Νομικό και Συγγραφέα.
Ø «Επτανήσιοι Ιστορικοί Λογοτέχνες:Ανδρέας Μουστοξίδης--Σπύρος Ζαμπέλιος--Αριστοτέλης Βαλαωρίτης- Παύλος Καλλιγάς» από την Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, Ομ. Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου.
Ø «Ιταλόγλωσσα ποιήματα της Επτανησιακής Σχολής» από τον Γεράσιμο Ζώρα, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ø «Οι τρεις Μεγάλοι της Επτανησιακής Σχολής: Διονύσιος Σολωμός-Ανδρέας Κάλβος-Άγγελος Σικελιανός» από τον Αναστάσιο Ντάνο, Πανεπιστημιακό και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Ø «Μικρό οδοιπορικό στο ποιητικό έργο του Ανδρέα Λασκαράτου, Γεράσιμου Μαρκορά & Λορέντζου Μαβίλη» από τον Σωκράτη Μελισσαράτο ,Συγγραφέα, Ποιητή και μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Αποσπάσματα από τα ποιητικά έργα των: Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου, Ιούλιου Τυπάλδου, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Άγγελου Σικελιανού, Λορέντζου Μαβίλη, Γεωργίου Τερτσέτη, Ιάκωβου Πολυλά, Αντωνίου Μάτεσις, Σπυρίδωνα Μελισσινού, Ανδρέα Μαρτζώκη, Γεράσιμου Μαρκορά, Ανδρέα Λασκαράτου απήγγειλαν οι Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και οι Κατερίνα Ντούγκα –Κοτοπούλου και Σπύρος Αυλωνίτης, μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία ευχαριστεί την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών για την πρόταση συνδιοργάνωσης της, τόσο σημαντικής για τα Επτάνησα, εκδήλωσης, και για τη φιλοξενία της στον ιστορικό, αυτό, χώρο, τον οποίο έχουν τιμήσει σημαντικοί εκπρόσωποι της Επτανησιακής Σχολής.

Η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών και Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας
Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ,ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α¨ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη τιμή και χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να είμαι υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην προφέρεια Α’ Πειραιά και Νήσων.
Η πρόσκληση συστράτευσης σε αυτή την κρίσιμη μάχη για την πολιτική αλλαγή με γεμίζει, όμως, και με ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες μου στον Πειραιά. Τόπο όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι. Τους διαβεβαιώνω ότι έχω ριχτεί ήδη στον αγώνα, με όρεξη για δράση, δουλειά και στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νέα γενιά και ευνοϊκότερων συνθηκών για τις επιχειρήσεις του αύριο, δίνοντας ένα τέλος στην ανασφάλεια των πολιτών.
Θα βαλω όλες τις δυνάμεις μου για να φέρουμε την πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας και να αφήσουμε πίσω τα χρόνια των χαμένων ευκαιριών. Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποδείξουμε ότι οι Έλληνες #μπορούμε_καλυτερα & #axizoume_kalyterahttps://m.liberal.gr/#/app/article248762/homepage

Πρώτα ο άνθρωπος.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ
Διαβάσαμε με πολλή προσοχή τη μακροσκελέστατη, όπως πάντα, παρέμβαση του κ. Χαρχαλάκη που αναφέρεται στο δήθεν συμβάν μεταξύ του κ.Δ.Παναγόπουλου και του κ. Π. Μπαχτή.
Έχουμε λοιπόν να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Ο κ. Χαρχαλάκης αρχικά προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Μπαχτή αμφισβητώντας την εγκυρότητα της καταγγελίας. Στη συνέχεια όμως εξυμνεί τον κ. Μπαχτή με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Γίνεται έτσι ολοφάνερο ότι τελικά υιοθετεί όσα ανυπόστατα καταγγέλλει ο κ. Μπαχτής. Και προσθέτει ότι ο κ. Μπαχτής δεν άσκησε κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή επειδή όλα τα έχει κάνει αψεγάδιαστα.
Από τα γραφόμενα του κ. Χαρχαλάκη γίνεται φανερό στον καθένα ποια είναι η πραγματική σχέση των δύο ανδρών.
Ο Κυθηραϊκός λαός σίγουρα καταλαβαίνει πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω του όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να τον παραπλανήσουν.
Όσο για την αντικειμενικότητα του TSIRIGO FM προτιμούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο.
Εμείς δηλώνουμε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωτικά με μοναδικό οδηγό το συμφέρον των δύο νησιών μας.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο του διχασμού της λάσπης και της συκοφαντίας που άλλοι έχουν επιλέξει ως κεντρικό άξονα της πολιτικής τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.Χρήστος Τρακάδας Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία. Ο λόγος, είναι ότι τα τελευταία χρόνια ζω μόνιμα στο Τσιρίγο και τα προβλήματα του, είναι πια και δικά μου προβλήματα. Λειψυδρία, κακή ή ανύπαρκτη συγκοινωνία, χέρσα χωράφια, έλλειψη απασχόλησης, δημογραφικός μαρασμός… Προβλήματα που χρονίζουν και μας ταλαιπωρούν.
Η Δημοτική Αρχή χωρίς πλάνο και όραμα, δεν έχει καταφέρει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του τόπου και μόνο αποσπασματικά έργα έχει να επιδείξει. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, αφού τα τελευταία χρόνια οι δήμαρχοι μας ήταν άνθρωποι, ικανοί ίσως, που βρέθηκαν εδώ για κομματικούς ή προσωπικούς λόγους, χωρίς γνώση της πραγματικότητας του τόπου και χωρίς οι επιδιώξεις τους να ταυτίζονται απαραίτητα με το καλό του νησιού.
 Εμείς, η ομάδα που υποστηρίζει το Δημήτρη Κοντολέων, πιστεύουμε πως αν δεν προσπαθήσουμε οι ίδιοι, εμείς που μένουμε εδώ, δεν θα βρεθεί η λύση στα προβλήματα που μας πονάνε. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για αυτό, γιατί ξέρουμε πως η επιτυχία ή η αποτυχία μας, θα επηρεάσει τη δουλειά μας, την οικογένεια μας, τη ζωή μας και το νησί μας τελικά. Γιατί εμείς που μένουμε εδώ, είμαστε το νησί.
Χρήστος Τρακάδας   
Πολιτικός Μηχ/κός Α.Π.Θ. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ!
Οι αποψινές σοβαρότατες καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Μπαχτή (ιδιοκτήτη του ΤΣΙΡΙΓΟ FM) – ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΕΣ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ – δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον η παράταξη του κ. Παναγόπουλου όντως βάζει «Πρώτα τον Πολίτη», τόσο ουσιαστικά όσο και συμβολικά. Η εκτόξευση απειλών, είτε σε έναν ιδιοκτήτη μέσου ενημέρωσης, είτε σε έναν καταστηματάρχη, είτε σε έναν οποιονδήποτε δημότη, συνιστά πράξη φασιστική, θυμίζει εποχές που παρήλθαν ανεπιστρεπτί και δε συνάδει με τις αρχές και αξίες της Δημοκρατίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος εν γένει.
Ο κ. Παναγόπουλος, από τη μία δηλώνει «ενωτικός» και «αντίθετος στην πόλωση» και από την άλλη κατηγορείται από τον ιδιοκτήτη ενός τοπικού ΜΜΕ για ξεκάθαρη προσπάθεια χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και για προσπάθεια «στημένων» συνεντεύξεων. Δεν γνωρίζω την ακρίβεια των καταγγελλομένων, όμως θεωρώ ότι ουδείς σώφρων άνθρωπος θα προέβαινε σε μια τέτοια σοβαρότατη δημόσια καταγγελία χωρίς να υπάρχει «καπνός».
Εξάλλου ο κ. Μπαχτής δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο, συνεπώς τα καταγγελλόμενά του πρέπει να εξεταστούν, παρά την βιαστική προσπάθεια του κ. Παναγόπουλου να τα διαψεύσει.
Προσωπικά έχω δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σε τοπικά, περιφερειακά και εθνικά ΜΜΕ, έχω ερωτηθεί για πολύ σοβαρά και εξειδικευμένα θέματα, πολλά από τα οποία ίσως και να με έφεραν σε δύσκολη θέση, ΟΥΔΕΠΟΤΕ όμως τόλμησα να ζητήσω εκ των προτέρων τις ερωτήσεις και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι, είτε σε τοπικό είτε σε ευρύτερο επίπεδο. Ίσως ο κ. Παναγόπουλος να έχει σοβαρή άγνοια όλων των θεμάτων του Δήμου και του νησιού, όμως, το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό και μπορεί αν θέλει να έρθει να τον ενημερώσουμε, να του δώσουμε το σχετικό υλικό και κάθε πληροφορία για όποιο θέμα επιθυμεί, ώστε αυτά που λέει δημόσια τουλάχιστον να μην τον εκθέτουν. Το έχουμε κάνει ήδη με αρκετούς υποψηφίους που έρχονται και ζητούν ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.
Σε ό,τι αφορά τις απεγνωσμένες όσο και τραγικές προσπάθειες του κ. Παναγόπουλου να συνδέσει τις καταγγελίες του κ. Μπαχτή με την παράταξή μας, αυτές μόνο ως αστείο μπορούμε να τις εκλάβουμε, ωστόσο δεν μας προκαλούν και μεγάλη έκπληξη. Ο κ. Μπαχτής είναι σεβαστός στην τοπική κοινωνία ως δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης ΜΜΕ, επιτελεί το ρόλο του στο ακέραιο, δεν έχει αρνηθεί ποτέ να φιλοξενήσει την οποιαδήποτε άποψη στο σταθμό του, δεν έχει προβεί ποτέ σε χτυπήματα κάτω από τη μέση και είναι χρέος όλων των αιρετών αλλά και υποψηφίων που σέβονται την αλήθεια, να επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω όπως πράττω εγώ απόψε. Εκείνο που θα πρέπει να προβληματίσει τον κ. Παναγόπουλο δεν είναι το αν ο κ. Μπαχτής κάνει κριτική ή αντιπολίτευση στον Δήμαρχο, εξάλλου αυτός ο ρόλος ανήκει αλλού, αλλά το γιατί επί 5 σχεδόν χρόνια η κριτική προς τη Δημοτική Αρχή είναι πράγματι περιορισμένη: μήπως επειδή κάνουμε σωστά τη δουλειά μας; Μήπως επειδή εκτελούμε και δημοπρατούμε έργα 25 εκατομμυρίων στο νησί; Μήπως επειδή έχουμε βαθιά γνώση των θεμάτων με τα οποία ασχολούμαστε; Μήπως επειδή η δική μας διοίκηση έχει μηδενικά ψεγάδια; Μήπως επειδή ξέρουμε και μπορούμε να εκπροσωπήσουμε με σοβαρότητα και αξιοσύνη το Δήμο και το νησί στα Υπουργεία, τις υπηρεσίες, την ΕΕ;
Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί στις εκλογές, αναλαμβάνοντας όμως και την ευθύνη των συνεπειών των όποιων επιλογών του. Προσωπικά θα πολιτευτώ όπως και το 2014, χωρίς απειλές και προσπάθειες χειραγώγησης, χωρίς πιέσεις σε εστιάτορες του τύπου «πρόσεχε γιατί έχεις μαγαζί», χωρίς όσα επί χρόνια κατέτρωγαν την τοπική κοινωνία προεκλογικά και προέρχονται από ένα σάπιο τοπικό πολιτικό – κομματικό κατεστημένο που, αφού κατέκτησε βουλιμικά ορισμένες δημόσιες θέσεις, τώρα που τις έχει χάσει προσπαθεί να διασωθεί με ένα επίπλαστο προσωπείο το οποίο κάθε μέρα καταρρέει. Το ήθος μου, το ήθος μας είναι τελείως διαφορετικό από αυτές τις υπόγειες πρακτικές που λερώνουν το νησί μας και οι οποίες μας αηδιάζουν.
Αφήνουμε ασχολίαστη προς το παρόν τη συνέντευξη του κ. Παναγόπουλου στο ράδιο ADELIN στις 16/4 γιατί θεωρούμε ότι αξίζει να της αφιερώσουμε μια ειδική δημοσίευση. Εξάλλου είμαστε ακόμα πανικοβλημένοι από την επιτυχία της και θέλουμε λίγο χρόνο για να συνέλθουμε!

Δελτίο Τύπου δημοτικής παράταξης «Πρώτα ο Άνθρωπος»

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα πριν από λίγο την ανάρτηση του κ. Μπαχτή στην ιστοσελίδα του Tsirigo FM που αναφερόταν σε μια φανταστικού περιεχομένου συνομιλία μου μαζί του για μια δήθεν στημένη συνέντευξή μου που επρόκειτο να δώσω στο σταθμό του.
Πέρα από την συνάντησή μου που σκοπό είχε την εξασφάλιση της αντικειμενικότητας του σταθμού απέναντί μου ( μιας και φήμες θέλουν τον συγκεκριμένο σταθμό να υποστηρίζει την σημερινή Δημοτική Αρχή), διαψεύδω κατηγορηματικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσής του και όχι μόνο.
Zητώ να την αποσύρει, αλλά και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου.
Ο κ. Μπαχτής αν διαθέτει στοιχειώδη αντικειμενικότητα, οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα στα παρακάτω ερωτήματα.
1.Μήπως ενεργεί έτσι κατ’εντολήν κάποιου και ποιού?
2.Μήπως μετά την χθεσινή μου συνέντευξη σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό κάποιοι πανικοβλήθηκαν?
3.Μήπως ο κ. Μπαχτής λειτουργεί, άθελά του ίσως, ως εκπρόσωπος τύπου κάποιου?
Ο κ. Μπαχτής που επί 4 χρόνια ξέχασε να ασκήσει κριτική στην παρούσα Δημοτική Αρχή έδειξε απόψε πώς αντιλαμβάνεται το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Εμείς συνεχίζουμε ενωτικά και όχι διχαστικά τον αγώνα μας προς τις εκλογές έχοντας ως εχέγγυο την μέχρι τώρα πεντακάθαρη επαγγελματική, κοινωνική και ιδιωτική μου πορεία.
Μοναδικός μου στόχος είναι να υπηρετήσω το συμφέρον των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και είμαι βέβαιος ότι οι συμπατριώτες μας θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη επιλέγοντας ενότητα και πρόοδο και όχι διχασμό και πισωγυρίσματα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Δ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ STUDIO ΤΟΥ TSIRIGO FM 105,6 17/4

Με λύπη και θυμό αναγκάζομαι να δημοσιεύσω ένα περιστατικό που έλαβε χώρα ανάμεσα σε εμένα και τον υποψήφιο δήμαρχο Κυθήρων κ. Δημήτρη Παναγόπουλο, το απόγευμα της Τετάρτης 17/4 στο studio του TSIRIGO FM 105,6.
Πριν από λίγες ημέρες είχα καλέσει τον κ. Παναγόπουλο στο τηλέφωνο και του ζήτησα να έρθει στο σταθμό για συνέντευξη, όπως έπραξα και με τους άλλους δύο υποψηφίους δημάρχους. Εκείνος μου ζήτησε πριν τη συνέντευξη να κάνουμε μια συνάντηση, στην οποία ήθελε κι επέμεινε σε αυτό, να είμαστε μόνο οι δυό μας.
Η συνάντηση αυτή κανονίστηκε για σήμερα  Τετάρτη 17/4, το απόγευμα στις 6, στο σταθμό μου. Εκεί όντως ερχόμενος ο κ.Παναγόπολος όταν του είπα για τη συνέντευξη, μου ζήτησε να του δώσω από πριν τις ερωτήσεις για να προετοιμαστεί όπως μου είπε. Εγώ του αρνήθηκα κατηγορηματικά, καθώς ποτέ δεν έχω δώσει ερωτήσεις απο πριν σε κάποιο υποψήφιο κι ούτε πρόκειται να το κάνω.
Ο κ. Παναγόπουλος αντέδρασε στην άρνησή μου αυτή και μου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να έρθει να μου δώσει συνέντευξη στο σταθμό, αν πρώτα δεν του 'χω δώσει τις ερωτήσεις. Και μάλιστα μου είπε πως δεν είναι ''χθεσινός'' και πως αυτά γνωρίζει πολύ καλά οτι συμβαίνουν... Από τα λεγόμενά του αυτά καταλαβα ότι σε άλλα Μέσα που έχει δώσει συνεντεύξεις, μάλλον εκείνοι δεν του χάλασαν το χατήρι και του έδωσαν από πριν τις ερωτήσεις...
Επειδή ωστόσο βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν θέλω να υπάρχει καμία σκιά, τον ενημέρωσα πως εγώ σαν δημοσιογράφος και νόμιμος εκπρόσωπος ενός τοπικού ΜΜΕ, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τους πολίτες για ποιο λόγο ένας υποψήφιος δήμαρχος, αρνείται να δώσει συνέντευξη, στο ραδιοφωνικό σταθμό μου. Τότε πραγματικά ο κ. Παναγόπουλος έκανε κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνει ποτέ κανεις άλλος, τα 9 χρόνια που έχω το σταθμό. Γύρισε κυνικά και μου είπε πως είμαστε οι δύο μας (εννοώντας οτι δεν υπάρχουν μάρτυρες στη συνομιλία μας αυτή και τότε κατάλαβα γιατί επέμενε στο τηλέφωνο να βρεθούμε μόνοι μας) και οτι με συμβουλεύει να μην δημοσιεύσω αυτό το περιστατικό, γιατί όπως μου είπε χαρακτηριστικά, εκείνος θα είναι στο Δήμο Κυθήρων την επόμενη ημέρα.
Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ των λεγομένων του και της ξεκάθαρης απειλής του, τον ενημέρωσα οτι θα καλέσω την αστυνομία κι εκείνος έφυγε απ' το σταθμό.
Το κ. Παναγόπουλο δεν τον γνώριζα από πρίν κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησα.
Λυπάμαι πολύ που ένας υποψήφιος δήμαρχος, χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές και νομίζει πως μπορεί με αυτό τον τρόπο να κερδίσει κάτι. Εγώ δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό, αλλά θα αφήσω τον καθένα από εσάς να βγάλει τα συμπεράσματά του...
Εγώ ωστόσο θέλω να ξεκαθαρίσω και σε αυτόν όπως και σε όλους τους υποψηφίους πως ούτε φοβάμαι, ούτε εκβιάζομαι ούτε απειλούμαι. 
Ο σταθμός μου δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει όσο είναι στην ιδιοκτησία μου, καμία οικονομική εξάρτηση από το Δήμο Κυθήρων και από τον οποιονδήποτε θέλει να τον χειραγωγήσει.
Ο κ. Παναγόπουλος όπως και όλοι οι υποψήφιοι είναι ευπρόσδεκτοι στον TSIRIGO FM να παρουσιάζουν τις θέσεις τους και το πρόγραμμά τους, σεβόμενοι όμως τους κανόνες δεοντολογίας και ισονομίας. Κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για μένα.

Παναγιώτης Μπαχτής