Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 27/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 27/10/2015
Τις μελέτες δύο πολύ σημαντικών έργων παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Κυθήρων από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του τρέχοντος Προϋπολογισμού του Δήμου παρελήφθη η μελέτη για την συντήρηση της παιδικής χαράς στα Κοντολιάνικα. Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση της Μελέτης "βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση και η λειτουργική αποκατάσταση της υφιστάμενης παιδικής χαράς προκειμένου να ακολουθήσει η αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού (παιχνίδια, κάδοι απορριμμάτων, καθίσματα, φωτιστικά, περίφραξη, ύδρευση κλπ) σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ΄αρ. 28492/11-05-2009 Υπουργική Απόφαση, καθώς και τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και πιστοποίησης ΕΝ1176:2008 και ΕΝ1177: 2008. Η παιδική χαρά στα Κοντολιάνικα συνολικής επιφανείας 635 τ.μ. είναι εγκατεστημένη σε κοινόχρηστο χώρο αλλά δεν πληροί τις προαναφερόμενες προδιαγραφές ασφαλείας προκειμένου να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας". Η Τεχνική Έκθεση επισημαίνει σειρά σοβαρών προβλημάτων, φθορών και ελλείψεων που θα αποκατασταθούν και στη συνέχεια θα γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση των οργάνων. Η δαπάνη των επισκευαστικών εργασιών είναι 12.630€ και η δαπάνη της προμήθειας και τοποθέτησης όλου του πιστοποιημένου εξοπλισμού 37.124€. Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών - που θα ανατεθούν αμέσως μετά την 4η και τελευταία για το 2015 αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για τυπικούς λόγους - η παιδική χαρά στα Κοντολιάνικα θα γίνει η πρώτη στα Κύθηρα που θα φέρει τις νόμιμες πιστοποιήσεις και άδειες εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας για παιδιά και γονείς.
Επίσης, ο Δήμος μας παρέλαβε την πρώτη από μια σειρά μελετών που αφορούν στα νέα μεγάλα έργα που εγκρίθηκαν για τα Κύθηρα στην 23η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Δ.Τ. Δήμου στις 14/07/2015) και θα χρηματοδοτηθούν εξολοκλήρου από την Περιφέρεια. Τα έργα αυτά είναι συνολικής δαπάνης 4.114.000€ και αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το έτος 2015 (κάθε χρόνο θα εντάσσονται και νέα έργα). Η πρώτη μελέτη που παρελήφθη αφορά στο έργο "Οδός Παπά Μόρμορη Αβλέμωνα" με συνολικό προϋπολογισμό 500.000€. Προβλέπεται η διαπλάτυνση της οδού προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος 5,5 μέτρων, η ασφαλτόστρωση σε όλο της το μήκος (3,5 χιλιόμετρα) με ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών και η διαγράμμιση των ορίων εκατέρωθεν της οδού. Συνολικά θα διαστρωθούν 18.000 τ.μ. ασφάλτου. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων μόλις ολοκληρωθεί η λήψη όλων των απαιτούμενων εκ του Νόμου εγκρίσεων και αδειών.
Ο Δήμος μας, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του με την Περιφέρεια και τις υπηρεσίες της, με συγκροτημένο και μεθοδικό τρόπο δουλειάς και ισχυρή διεκδίκηση, αποδεικνύει ότι παρά την κρίση και τη γραφειοκρατία, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και προόδου, μέσα από την υλοποίηση μικρών, μεσαίων και μεγάλης έκτασης έργων, μετά από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και μειωμένων χρηματοδοτήσεων σε σχέση με άλλα - και μάλιστα πολύ μικρότερα - νησιά (π.χ. Αγκίστρι). Οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής γίνονται πράξη και αυτό έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην ίδια την κοινωνία και τους συμπολίτες μας που αντιλαμβάνονται ότι το νησί πάει μπροστά και με δυναμικό τρόπο.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σήμερα επισκέφθηκε το Δήμο μας ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος που βρίσκεται στα Κύθηρα και αύριο θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων στον επίσημο εορτασμό για την Εθνική Επέτειο του "ΟΧΙ". Ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό τον ενημέρωσαν για όλα τα προβλήματα του Δήμου και ζήτησαν την παρέμβασή του σε μια σειρά θεμάτων που έχουν τεθεί προς την κεντρική διοίκηση, όπως πράττουν με κάθε Βουλευτή που επισκέπτεται το νησί.

Διάλεξη Αρη Τσαραβόπουλου -ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Γκριζοπράσινος Βράχος ριγμένος στο Πέλαγος


Μπράβο σας αυτά είναι τα κατορθώματα σας !!

Πάμε πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ ,καθόμαστε σαν τα πρόβατα στην ουρά και δεν μιλάμε και καθόλου .Η συστηματική εξαθλίωση σε όσους στερήθηκαν για να κάνουν ένα σπίτι η μια επιχείρηση ,,την μεσαία τάξη που δραστηριοποιείτε στην περιφέρεια την εξαφανίζουν .Κάποτε καιγόταν ο τόπος για το χαράτσι ,το δεν πληρώνω είχε γίνει σύνθημα .ο Ενφια θα ήταν μόνο για ένα χρόνο μετά έγινε δύο ,τα ταμεία τα αδειάσατε και τώρα μας γ..........ε .Ντροπή ντροπή ντροπή . Η ιστορία αυτής της χώρας στεφανώθηκε με δάφνες από ανθρώπους που τόλεγε η ψυχή τους ,που είχαν ανάστημα και βάλανε τα στήθια τους ασπίδες στους ξένους κατακτητές .Σήμερα συστηματικά τα παραδίδουμε όλα αμαχητί και μάλιστα με ένα "χαμόγελο" που τρίζει τα κόκαλα αυτών που έπεσαν στη μάχη για την ελευθερία της πατρίδας. Δείτε την εικόνα που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες .Ηλικιωμένοι άνθρωποι του μόχθου ,επαγγελματίες σε στάδιο εξόντωσης ,αγρότες σε απόγνωση .Μπράβο σας αυτά είναι τα κατορθώματα σας !! Στο τέλος θα έχετε μια χώρα μόνο με εισπρακτικούς τραπεζικούς και δημόσιους υπαλλήλους που θα είναι ευχαριστημένοι με 800 ευρώ (προς το παρόν) και από φόβο και βόλεμα δεν θα μιλάνε καθόλου.Και οι υπόλοιποι θα τρώμε τις σάρκες μας .Και να ξέρετε δεν θα πω ΟΧΙ πια σε σας διότι εσείς το χάνετε στη μετάφραση . Και επίσης μην βιαστείτε να με κατατάξετε στην αντίθετη ιδεολογία επειδή τολμώ να διαμαρτυρηθώ .Όχι δεν ισχύει αυτό μην το κάνετε πλέον τσίχλα. Αυτός που αποφασίζει και υπογράφει ,για μένα για τον διπλανό μου για τα παιδιά μου και το μέλλον αυτής της χώρας και με παραδίδει , να γνωρίζει ότι η "μπότα" που πατά ένα λαό είτε δεξιά είναι είτε αριστερή είναι ένα και το ίδιο .
Πηγή 
Δεσποινα Βαγγελόγλου  www.facebook.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ"

 Ο Σύλλογος"Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ"Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 το βράδυ στήν άιθουσα του κάτω δημοτικού σχολείου Καραβά,στην καθιερωμένη γιορτή της τσιπούρας!Το Δ.Σ.του Συλλόγου προσκάλεσε τον προιστάμενο του Π.Κ.Κυθήρων Πυραγό κύριο Λάζαρο Κωνσταντίνου για ενημέρωση πάνω σε θέματα "ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" 
ΦΩΤΟ 
Mihalis Tsikis.


Δήμος Ευρώτα -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανοιχτή συνεδρίαση – συζήτηση με θέμα «Μεταναστευτικό, ενέργειες και παρενέργειες, υπάρχει λύση;»

Ανοιχτή συνεδρίαση – συζήτηση με θέμα «Μεταναστευτικό, ενέργειες και παρενέργειες, υπάρχει λύση;» διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας.
Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου προβληματισμού για το μεταναστευτικό ζήτημα και των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτό σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης, ενώ καλούνται όλοι οι πολίτες να συνδράμουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ.ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Ορόσημο για την ιστορία του Ελληνισμού αποτελεί η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το Ελληνικό Έθνος ξαναζωντανεύει και ξαναζεί σήμερα την αλησμόνητη εποχή του Έπους του Σαράντα.
Η 28η Οκτωβρίου είναι η ζωντανή απόδειξη του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, πρόοδο και ευημερία.
Είναι η ιστορική στιγμή που υπογραμμίζει την ακατανίκητη επιθυμία του λαού μας να ζει και να μεγαλουργεί ελεύθερα και ειρηνικά.
Είναι η επιβεβαίωση του μεγαλείου της αστείρευτης δημιουργικής δύναμης και της υπεράνθρωπης ψυχικής αντοχής του Έλληνα.
Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι διαχρονικό. Έχει ιστορική, διδακτική και πολιτική αξία.
Καλούμαστε να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους νεκρούς του αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ολοκληρωτισμού, τους ήρωες που δημιούργησαν το θαύμα των αλβανικών βουνών προκαλώντας το θαυμασμό όλου του κόσμου. Σήμερα καλούμαστε να εξάρουμε το ρόλο της αδάμαστης θέλησης ενός λαού που δεν υποκλίθηκε.
Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας, είμαι βέβαιος ότι με πυξίδα τα ιδανικά της ελευθερίας και του πατριωτισμού που ενέπνευσαν τους αγωνιστές του Σαράντα, θα σταθούμε αντάξιοι απέναντι στην Ιστορία μας.

ΚΥΘΗΡΑ.ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ [ Παλιά φωτό ]

Πηγή Nikos Desillas

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θέμα: «Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ»



Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Αθήνα, 23/10/2015
(Α.Π.: 525/24-10-15)
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: «Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ»

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπαίζει τους πολίτες και συγκεκριμένα τους 635.000 δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ καθώς ούτε σήμερα καταβλήθηκαν τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς τους.  Το ποσό αυτό πολλοί άνθρωποι, και ιδίως ηλικιωμένοι, το περιμένουν πώς και πώς. Κι όμως, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας δηλώνει ότι είναι άγνωστο το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα!
Λίγους μόλις μήνες πριν, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα χρησιμοποιούσε τα χρήματα για τα οικογενειακά επιδόματα για να πληρώσει το ΔΝΤ!
Είναι πλέον σαφές ότι η ρητορεία περί στήριξης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων δεν βρίσκει αντίκρισμα και αποτελούσε ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα του κ. Τσίπρα.
Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να ενημερώσει τους πολίτες με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.
Κατόπιν τούτου, ερωτάστε:
1.      Για ποιο λόγο δεν έχουν μέχρι σήμερα καταβληθεί τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ;
2.      Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία που αυτά θα καταβληθούν;

Οι ερωτώντες βουλευτές


ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ



Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Κυθήρων προς Αντιπεριφερειάρχη



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
και   ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                                Κύθηρα  26-10-2015
ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 

                                                            Προς  :  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
                                                                           ΝΗΣΩΝ

ΘΕΜΑ  :  «Μεταφορά  μαθητών»

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα

Όλα κάποτε πρέπει να έχουν ένα τέλος. Κάθε χρόνο, πλέον, ξεκινάει η σχολική χρονιά με τα ίδια προβλήματα, έλλειψη καθηγητών ή μεταφορά
των μαθητών ή και τα δύο συγχρόνως.
 
Όσον αφορά την δική σας αρμοδιότητα, την  μεταφορά των μαθητών, διαπιστώνουμε  ολιγωρία. Δεν χωράει αμφιβολία ότι κάποιος ή κάποιοι
φταίνε και πλανώνται κάποια εύλογα  ερωτήματα.

Μήπως θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από πολύ νωρίς, ούτως ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα και όλοι στην θέση τους; Γιατί αυτό να φαντάζει τόσο δύσκολο; Είναι τόσο δύσκολο να γίνονται διαγωνισμοί με διάρκεια τρία ή πέντε χρόνια;  

Μήπως ΚΑΙ για αυτά τα προβλήματα φταίει η οικονομική κρίση; Πόσο δύσκολο είναι μέχρι το πέρας των διαγωνισμών να υποχρεώσετε κάποιους που έχουν Δ.Χ. οχήματα να εκτελέσουν δρομολόγια; 

Γνωρίζετε ότι κάποια παιδιά έρχονται και φεύγουν από το σχολείο κάνοντας  ώτο στοπ!!!  ή με τα πόδια!!! ;

Απαιτούμε να βρείτε λύση σήμερα. Οι δύο μήνες  καθυστέρηση δεν δικαιολογούνται. Μαθητές και γονείς είναι ανάστατοι , τα παιδιά καταφεύγουν σε διαμαρτυρίες (αποχή από τα μαθήματα) με αποτέλεσμα
την μη ομαλή λειτουργία του Σχολείου.

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ Ι.                                                    ΓΙΑΜΤΣΙΔΟΥ ΦΩΤ.