Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθη, αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη, αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ρέθυμνο

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν 750 γραμμάρια κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ

Επιπλέον κατασχέθηκε δίκυκλη μοτοσυκλέτα

Συνελήφθη, χθες (26.02.2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, αλλοδαπός κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (26.02.2021) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ο αλλοδαπός να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και πραγματοποιήθηκε έλεγχος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε να κατέχει και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 740 γραμμάρια κάνναβης και κινητό τηλέφωνο .

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, αυτοσχέδιο τσιγάρο με μείγμα καπνού και κάνναβης.

Η δίκυκλη μοτοσυκλέτα κατασχέθηκε.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:

Συμμετείχα σήμερα στην διαδικτυακή εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βοριδη και το Δήμαρχο Μυκόνου Κώστα Κουκα. Συζητήσαμε για το νέο εκλογικό νόμο, τις μεγάλες θεσμικες παρεμβάσεις και τα προβλήματα των Δήμων. Προέτρεψα τα σχεδόν 300 μέλη της ΟΝΝΕΔ που συμμετείχαν να έχουν ενεργό παρουσία στα κοινά και κυρίως στην Αυτοδιοίκηση που αποτελει την πρώτη βαθμίδα της επαφής των πολιτών με το Κράτος. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ

Παύλος Μαρινάκης

για την πρόσκληση! Συγχαρητήρια στους οργανωτές και ιδιαίτερα στον υπεύθυνο της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ

Stelios Lerios

!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ-ΠΙΕΡΡΟΣ: ¨ΝΕΜΕΣΙΣ¨



ΝΕΜΕΣΙΣ

Στις αρχές του 1945,περίοδο που η Ναζιστική Γερμανία είχε χάσει τελειωτικά τον πόλεμο, ο χίτλερ την τελευταία του απέλπιδα προσπάθεια,μήπως επηρεάσει την έκβαση του πολέμου.

Στα πλαίσια αυτά εξέδωσε την διαταγή με την κωδική ονομασία Τ4,η οποία μετέτρεπε τον πόλεμο, σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Με βάση την διαταγή αυτή, οποιοσδήποτε δεν μπορούσε να προσφέρει στην πολεμική προσπάθεια [ηλικιωμένοι,άρρωστοι,άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα και γενικά άνθρωποι με ανίατα νοσήματα] έπρεπε να εξοντωθεί.Όρισε μάλιστα και μια τριμελή επιτροπή να παρακολουθεί την εφαρμογή της διαταγής Τ4 και να τον ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα της..

Ο συγγραφέας της τετράτομης βιογραφίας του χίτλερ IAN KERSON Βρετανός,καθηγητής πενεπιστημίου, στον τέταρτο τόμο του έργου αυτού με τον τίτλο ΝΕΜΕΣΙΣ, μας ενημερώνει για τα παραπάνω και κάνει μια συνοπτική κριτική, των αποτελεσμάτων της διαταγής αυτής,και των προσπαθειών να την εφαρμόσει.

Τα παρακάτω που αναφέρω είναι ακριβής αντιγραφή από τον τέταρτο τόμο του έργου του KERSON η ΝΕΜΕΣΙΣ σελίδα 532 έκδοση 1972.

¨Οι προσπάθειες της επιτροπής,να κλείσει μικρές επιχειρήσεις που θεωρούνταν ότι δεν προσέφεραν στην πολεμική προσπάθεια,είχαν τελικά, αμελητέα αποτελέσματα,Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποξενώσουν το λαό, προκαλώντας σοβαρή ζημιά,σε όλους εκείνους που ένιωσαν να απειλείται ο βιοπορισμός τους,Αναφορές της μυστικής αστυνομίας,από όλη τη χώρα αντικατόπτριζαν την καταστροφή που υφίστανται οι μικροέμποροι λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων τους και την αποξένωση που ένιωθε ο λαός,από οποίο είχαν αφαιρέσει τις καταναλωτικές διεξόδους του και του είχαν περιορίσει τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου του με το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων¨.

Η ιστορία,άραγε, επαναλαμβάνεται ? η απλώς αυτοσαρκάζεται ?  

Για την αντιγραφή 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ-ΠΙΕΡΡΟΣ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις επιθέσεις στο σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις επιθέσεις στο σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
«Οι υποστηρικτές του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα συνεχίζουν να προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη με τις τραμπούκικες ενέργειές τους. Σήμερα στόχος τους ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Χανίων και το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά.
 
Οι διαρκείς επιθέσεις τους διεκδικώντας προνομιακή μεταχείριση για τον καταδικασμένο για 11 δολοφονίες, δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται».

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:Ίσως δεν είναι εύκολο να αναγνωριστεί σε ποιο μέρος λήφθηκε η φωτογραφία.

Ίσως δεν είναι εύκολο να αναγνωριστεί σε ποιο μέρος λήφθηκε η φωτογραφία. Σας βεβαιώ πως δεν προέρχεται από τη ΝΑΣΑ. Ο προθάλαμος της μονάδας COVID – 19 του Τριφύλλειου Νοσοκομείο Κυθήρων αποθανατίζεται. Εκτός από αποτελεσματική ιχνηλάτηση, τη διεξαγωγή πολλών διαγνωστικών τεστ για προληπτικούς λόγους, εκτός των εμβολίων που προχωρούν στα Κύθηρα πιο καλά από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, από την απεικονιζόμενη μονάδα έχουν ήδη εξέλθει ασθενείς που νόσησαν από κωρονοϊό και έχουν επιστρέψει στις οικίες τους υγιείς. Οι αφανείς ήρωες υπάρχουν και στον τόπο μας. Το χειροκρότημά μας είναι το ελάχιστο. Ας μη το αμελούμαι.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί αναγνώστες/στριες σας ενημερώνουμε ότι τα άρθρα μας στο εξής και μέχρι νεωτέρας θα τα διαβάζετε αποκλειστικά στο blog μας πληκτρολογώντας adelinfm.blogspot.com και όχι μέσω Facebook,διότι το Facebook έχει μπλοκάρει την διεύθυνση URL του blog για λόγους που μόνο αυτό γνωρίζει...

Δεν μπορούμε για την ώρα να κοινοποιούμε τα άρθρα μας και στα προφίλ μας στο facebook.

Οι φασιστικές νοοτροπίες του τύπου ¨σε μπλοκάρω γιατί έτσι θέλω¨δεν μας αγγίζουν.

Συνεχίζουμε δυνατότεροι !


Θα φροντίσουμε το πρόβλημα να αποκατασταθεί.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΤV ΚΥΘΗΡΑ:Ερχομός Επάρχου Κύθηρα 1992

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


 

Ναυάγιο πλοίου με γαλλική σημαία, που περιείχε πάνω από 2.000.000 γρόσια, στην Ελαφόνησο Λακωνίας - Διηρπάγησαν από Μανιάτες - Το πλήρωμα σώθηκε στα Κύθηρα

 


http://www.arxeion-politismou.gr/

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑ (1) ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ.


Συνελήφθη, χθες (26.2.2021) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 48χρονος ημεδαπός, γιατί  σε έρευνα που έγινε σε οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -1- δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους περίπου -1- μέτρου, το οποίο καλλιεργούσε εντός αυτοσχέδιας κατασκευής, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -18,9- γραμμαρίων, καθώς και εξοπλισμό εσωτερικής καλλιέργειας (λάμπες, θερμόμετρο κ.ά.).

ΚΥΘΗΡΑΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΘΗΝΩΝ:Πρόσκληση σε συνάντηση-ενημέρωση ”Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ενσυναίσθηση”.


 

H Ζωή Αλλιώς :«Κύθηρα, οι παρέες και οι ιστορίες τους» Β' Μέρος | Σάββατο 27/02, 17:00 | ΕΡΤ1

 Σήμερα Σάββατο το β μέρος της εκπομπής.

Τα Κύθηρα είναι το μαγικό νησί της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι αυτής της παρέας. Που για λίγες ημέρες έγιναν και η δική μας παρέα. Η ιδανική συντροφιά για να ζήσουμε και να δούμε τα Κύθηρα Αλλιώς, μέσα από τις δικές τους ιστορίες, τα δικά τους γέλια και τα δικά τους δάκρυα.

Χαρδαλιάς: Έτσι θα περάσουμε την Τσικνοπέμπτη – Τι θα ισχύσει

κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως και τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύει ότι ισχύει και όλες τις υπόλοιπες ημέρες, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών με αποστολή SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουν.

«Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού. Ας περάσουμε λοιπόν την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε -μετά από μερικές μέρες- αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας», διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Καταλαβαίνω το εύλογο ενδιαφέρον όλων για το πότε θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά κάποιες δραστηριότητες, κυκλοφορούν διάφορες ημερομηνίες και θέλω να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα και η σχετική ημερομηνία που το συνοδεύει θα ανακοινώνεται είτε από εδώ είτε από οποιοδήποτε άλλο τρόπο προκρίνει η κυβέρνηση και μόνο. Ως εκ τούτου για οποιαδήποτε ημερομηνία συστήνουμε να αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών και μόνο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς

newsit.gr

ΔΑΒΑΚΗΣ:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ...

Το πρόβλημα των δασικών χαρτών, απασχολεί σχεδόν όλους τους Λάκωνες τα τελευταία χρόνια.
Σήμερα αρκετοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για να δρομολογήσουμε λύσεις.
Στην παρέμβασή μου είπα στον παριστάμενο Υφυπουργό κ. Αμυρά, ότι από τη στιγμή που αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες στη Λακωνία στις αρχές του 2017, δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται.
Πρότεινα σε αυτόν αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες που ήταν μαζί του τα ακόλουθα:
1. Να εξεταστούν κατά προτεραιότητα όλα τα αποδεκτά πρόδηλα σφάλματα.
2. Να προσληφθεί άμεσα επιστημονικό προσωπικό για τη σχετική διαδικασία.
3. Να συσταθούν περισσότερες Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων.
4. Να επιτραπεί στη νέα ανάρτηση των δασικών χαρτών στον Νομό Λακωνίας η δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων όχι μόνο στο αναμορφωμένο τμήμα του χάρτη αλλά και στο σύνολό του, γιατί υπάρχουν πολλοί Λάκωνες πολίτες οι οποίοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους.
Απαντώντας στα θέματα που έθεσα, ο Γενικός Διευθυντής Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Γκουντούφας ανέφερε, ότι δεν είναι δυνατόν να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων σε αναρτημένους δασικούς χάρτες. Όμως αυτοί που δεν πρόλαβαν μπορούν να κάνουν αιτήσεις προδήλου σφάλματος ή να προσφύγουν στην Επιτροπή Δασολογίου.
Τέλος, υπήρξε δέσμευση του αρμόδιου Υφυπουργού, Γ. Αμυρά, για την επιτάχυνση των διαδικασιών, την διόρθωση των προβλημάτων μέσω νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, όπου απαιτείται. Θανάσης Δαβάκης