Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ:(22) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΚΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΗΜΕΔΑΠΟΥ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην Κέρκυρα

Εκριζώθηκαν (22) δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (11-09-2020) στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ημεδαπός, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ο ημεδαπός καλλιεργούσε, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, (22) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε έως τα τρία μέτρα.

Ο ημεδαπός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

ΚΡΗΤΗ:(17) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης, στο Ηράκλειο

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης βάρους άνω των 17 κιλών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Εντοπίστηκαν χθες (11.09.2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα χθες (11.09.2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκαν δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ευρισκόμενα στο στάδιο της συγκομιδής (ύψους έως και 2,5 μέτρων), τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες οι οποίες περιείχαν τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης συνολικού βάρους άνω των 17 κιλών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στο καφενείο των Κυθήρων…

 


Μεταφορά μιας πραγματικής συζήτησης… 

Σας μεταφέρω μια πραγματική συζήτηση η οποία έγινε σε καφενείο των Κυθήρων (ακολουθεί περιγραφή όσο πιο πιστή μπορώ):

- Παιδιά είδατε τι γίνεται στη Μόρια; Οι λάθρο ξεσηκώθηκαν και καταστρέφουν ότι βρίσκεται μπροστά τους. Πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε.

- Γιωργάκη εσύ δεν πληρώνεις τίποτα. Ούτε απόδειξη δεν κόβεις  για… (σ.σ. ακολουθεί το είδος εργασίας που προσφέρει ο εν λόγω). Οι δικοί σου μόνο να κλέβουν ξέρουν, άλλοι πληρώνουν…

- Σιγά μην πληρώνω εγώ τους τεμπέληδες τους δημόσιους υπαλλήλους.

- Ναι αλλά μας έλεγες να τους χειροκροτήσουμε πριν από λίγους μήνες.

- Άλλο αυτό. Εκεί να πάνε τα λεφτά, να μην πληρώνουμε τους λάθρο.

- Έτσι κι αλλιώς όλα εμείς τα πληρώνουμε, όμως τα πολλά θα τα πληρώσουμε σε εξοπλισμούς στους φίλους μας τους Γάλλους… Κατά τα υπόλοιπα εγώ τους λυπάμαι τους πρόσφυγες, ούτε σκυλιά να ήταν.

 

- Και τι θέλεις να γίνει; Να έχουμε όπλα για να τους πολεμήσουμε. Ρε ας τολμήσουν να έρθουν και θα τους δείξουμε εμείς.

- Γιωργάκη που έμαθες εσύ από πόλεμο; Εσύ δεν περηφανευόσουν ότι υπηρέτησες στα σύνορα Χολαργού-Παπάγου, εκεί που σε έβαλε ο…. (αναφέρεται το όνομα τοπικού βουλευτή); Άλλους στέλνατε στον Έβρο, ξέρεις εσύ…

- Ε και τι έγινε; Όποιος έχει μέσο το χρησιμοποιεί. Βλάκες είμαστε; Εμείς όμως είμαστε πατριώτες, δεν κάνουμε τεμενάδες στους Τούρκους.

- Χθες πέρασε από το στενό (σ.σ. μεταξύ Κυθήρων και Νεάπολης) ένα πλοίο-γεωτρύπανο. Λες να το πάνε για να κάνει παρέα σε αυτό το Ορούς Ρέι;

- (πετιέται άλλος): Να κάνουμε θόρυβο να μην μπορεί να τρυπήσει…

- Ρε α να χαθείτε. Κουμμούνια… 

Γ. Κορ.

 .ieidiseis.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

 

Η προετοιμασία για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου έχει ολοκληρωθεί. Έχει γίνει ενημέρωση όλου του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του σχολείου σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από COVID-19, οι χώροι του σχολείου είναι φρεσκοβαμμένοι και έχει γίνει απολύμανση. Τη Δευτέρα 14-09-2020 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:00 με τα λεωφορεία που πραγματοποιούν τις σχολικές μεταφορές. Στους λεωφορειούχους δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά. Οι μαθητές θα κάθονται πάντα σε συγκεκριμένη θέση και θα φορούν μάσκα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Τα λεωφορεία θα απολυμαίνονται καθημερινά.

Τις δύο πρώτες ώρες θα γίνει ενημέρωση – εκπαίδευση μαθητών στην ορθή χρήση της μάσκας και στα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Τήρηση αποστάσεων, συχνό πλύσιμο χεριών, χρήση απολυμαντικού. Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικούς χρόνους για σταθερές ομάδες μαθητών. Θα δοθεί εβδομαδιαίο πρόγραμμα και τα σχολικά βιβλία και στις 11:00, θα γίνει ο αγιασμός στην μπροστινή αυλή του σχολείου. Για να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία COVID-19 o αγιασμός θα γίνει σε διαφορετική ώρα από το συστεγαζόμενο ΓΕΛ και μαθητές θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Στιγμιότυπο απο την ενδοσχολική ενημέρωση – εκπαίδευση στα μέτρα προστασίας πρόληψης από COVID-19 και στον ψηφιακό εξοπλισμό του σχολείου.

 
Τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές πάνω στα θρανία τους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός 

Παραλήφθηκαν από το Δήμο Κυθήρων προστατευτικές μάσκες για όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.


¨ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΝΑ¨(13) ΚΑΝΑΒΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΩΠΗ ΚΑΝΑΒΗ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων

Συνελήφθη ένα άτομο, κατηγορούμενο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (13) δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα νωπής κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (10-09-2020) το βράδυ στην ίδια περιοχή, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένα άτομο, κατηγορούμενο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε φυτεία, σε θαμνώδη περιοχή, αποτελούμενη από (13) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,8) έως και (3,1) μέτρα και στην οποία χθες κατελήφθη ο δράστης να προβαίνει σε καλλιεργητικές πράξεις.

Τα προαναφερόμενα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα νωπής κάνναβης βάρους (70) γραμμαρίων και ένα κλαδευτήρι.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.