Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΠΟ 24-04-19 ΕΟΣ 01-05-19


ΒΑΤΙΚΑ.ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ¨ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ¨


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΛΑ.¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨


Φίλες και Φίλοι,
δεν θα μπορούσα να μην θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Παναγόπουλου.
Η απόφαση μου αυτή δεν έχει στόχο την εγκαθίδρυση μου σε κάποιο αξίωμα. Είμαι γέννημα θρέμμα Κυθήριος και γνωρίζω, από το μετερίζι που καταπιάνομαι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως άνθρωποι και ως επιχειρηματίες του τόπου μας.
Δεν γνωρίζω πολλά, δεν είμαι γνώστης ούτε επιλυτής των πάντων, είμαι ένας από εσάς ο οποίος θα προσπαθήσω με βασικό γνώμονα την αλήθεια και τον σεβασμό προς εσάς να κάνω το καλύτερο δυνατόν για τον τόπο μας.
Με εκτίμηση,
Πάρης Γεωργιλάς

«Καινοτόμα Δράση για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Κύθηρα»,










Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ.Έκτακτο (3ο) δρομολόγιο από και προς Κύθηρα την Μ. Παρασκευή 26/04/2019

Σας ενημερώνουμε πως την Μ. Παρασκευή 26/04/2019 το Πορφυρούσα θα πραγματοποιήσει έκτακτο (3ο) δρομολόγιο από και προς Κύθηρα.
Τα δρομολόγια της Μ. Παρασκευής διαμορφώνονται ως εξής:

                                             Αναχ.     Άφιξ.
Νεάπολη – Κύθηρα:        11:00 - 12:15
Κύθηρα – Νεάπολη:        13.00 - 14:15
Νεάπολη – Κύθηρα:        15:30 - 16:45
Κύθηρα – Νεάπολη:        17:30 - 18:45
Νεάπολη – Κύθηρα:        19:15 - 16:45
Κύθηρα – Νεάπολη:        20:45 -  22:00

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων για την εκπόνηση μελετών λιμενικών έργων στα Κύθηρα, προϋπολογισμού (μελετών) 75.000€.
Θα εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες για την επισκευή των Λιμένων Καψαλίου και Πλ. Άμμου από θεομηνίες καθώς η πολύ σημαντική μελέτη της τοποθέτησης ναύδετου (τσαμαδούρα) στο Καψάλι για την πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων.
Οι μελέτες αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί από το 2016, όμως, μόλις σήμερα κατέστη δυνατή η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να δημοπρατηθούν από το Λιμενικό Ταμείο στους επόμενους μήνες.
Δυστυχώς, όμως, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αναφορικά με την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση έργων στα λιμάνια είναι εξαιρετικά δαιδαλώδεις, με την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και εν τέλει την πρόκληση τεράστιων καθυστερήσεων για τις οποίες ευθύνεται απόλυτα το σημερινό νομικό πλαίσιο. Παράλληλα, η έλλειψη αδειοδότησης των λιμένων για την οποία η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες, περιπλέκει τα ζητήματα αυτά ακόμα περισσότερο. Αυτά πρέπει να διευκρινίζονται και κυρίως να είναι γνωστά στους δημότες, καθώς ενδέχεται να διακινούνται πληροφορίες ή ακόμα και υποσχέσεις για δήθεν "άμεση υλοποίηση λιμενικών έργων" που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και κυρίως με τις διοικητικές διαδικασίες που οφείλουν να τηρούν οι Δήμοι.
Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα προβεί εντός των επομένων μηνών στη δημοπράτηση των μελετών.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Παρακαλούνται οι δημότες των Κυθήρων να μην πετούν μέσα στους κάδους απορριμμάτων κομμένα χόρτα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Παρακαλούνται οι δημότες των Κυθήρων να μην πετούν μέσα στους κάδους απορριμμάτων κομμένα χόρτα.
Τα χόρτα πρέπει να κλείνονται σε σακούλες σκουπιδιών και να τοποθετούνται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΓΥΡΗ.Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ

Η συμμετοχή των νέων στα κοινά, πλέον κρίνεται απαραίτητη και για τον λόγο αυτό θεωρώ πως είναι υποχρέωση μας να δείξουμε έμπρακτα και όχι μόνο με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα καφενεία την πρόθεση μας για άμεση επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το νησί μας, τις οικογένειές μας, τις δουλειές μας.
Επειδή λοιπόν κι εγώ μεγάλωσα εδώ, πήγα σχολείο εδώ, έφτιαξα την δική μου οικογένεια εδώ και διατηρώ τις επιχειρήσεις μου εδώ, θέλω να «παραμείνω εδώ» και να μην υποχρεωθώ να φύγω, όπως έχουν αναγκαστεί να κάνουν οι περισσότεροι νέοι σε αυτό το νησί.

Για του λόγους αυτούς, θα ήθελα να εκφράσω την πρόθεσή μου να συνεργαστώ με ανθρώπους που αγαπούν το νησί κι όχι την καρέκλα. Ένας εξ’ αυτών είναι και ο Δημήτρης Κοντολέων, ο επικεφαλής της παράταξης «Κύθηρα Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ» με τον οποίο, αν και ανταγωνιστές -θα μπορούσε να μας πει κανείς- λόγω του επαγγέλματος μας, υπάρχει κάτι κοινό που υπερισχύει σε αυτόν τον ανταγωνισμό μας κι αυτό είναι η αγάπη και η πρόθεση μας, για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που ζούμε. Κάτι το οποίο, θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνον με συνεργασία κι όχι ατομικές πρωτοβουλίες ή κομματικές διενέξεις.
Δηλώνω τη στήριξή μου και την πρόθεσή μου να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη, «Κύθηρα Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ».
#menoumeedo #kythira

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΥΣΑΦΙΤΗΣ.¨ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ¨

Μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα να κατέβω για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την παράταξη του Δημήτρη Παναγόπουλου, "Πρώτα ο άνθρωπος"! 
Από την πρώτη μας συνάντηση με τον κ. Παναγόπουλο , ένιωσα έντονη την ανάγκη να τον στηρίξω σε αυτήν του τη προσπάθεια και να ανταποκριθώ θετικά στη πρόταση του. 
Η επιτυχημένη του επαγγελματική πορεία και η εμπειρία του στον τομέα της διοίκησης, είναι προσόντα, που εμένα προσωπικά με κάνουν να νιώθω ασφάλεια και σιγουριά, στη πρώτη μου προσπάθεια συμμετοχής, στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Από τους φίλους και γνωστούς, δε ζητάω να με στηρίξουν απλά ως Νίκο Χρυσαφίτη, αλλά να ακούσουν προσεκτικά τις θέσεις της παράταξης και να κρίνουν ανεπηρέαστοι, από όλες τις κακόβουλες προσπάθειες, που έχουν ως στόχο να πλήξουν την δημόσια εικόνα του κ. Παναγόπουλου!

Εκτός ΑΣΕΠ, με προεκλογικό άρωμα, οι προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ , Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019



Εκτός ΑΣΕΠ, με προεκλογικό άρωμα, οι προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα.


Ερώτηση με την οποία καταγγέλλει την επικείμενη, εκτός ΑΣΕΠ, πρόσληψη στελεχών στο λιμενικό σώμα, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του, με τον νόμο 4597/2019, (άρθρα 24 - 25), προβλέφθηκε η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τρεις μήνες πριν την εισαγωγή της πρώτης σειράς κατάταξης με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η διαδικασία θα γίνει με απόφασή Αρχηγού του ΛΣ, εκτός ΑΣΕΠ, με το σύστημα της μοριοδότησης, για την κάλυψη κενών θέσεων Αξιωματικών ΛΣ και Λιμενοφυλάκων.
Κάτι τέτοιο ωστόσο όταν γίνεται λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές που έπονται είναι μάλλον ύποπτο, καθώς υπήρχε όλος ο χρόνος να γίνει η όλη διαδικασία νωρίτερα.
Καταλήγοντας ο Βουλευτής, ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής



Η Ερώτηση του Κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 7186/19.4.2019)


Προς: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα: Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα, με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ
Με το ΦΕΚ Α' 35/28-02-2019 δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4597/2019: «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Στον εν λόγω νόμο, προβλέπεται η κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (άρθρα 24 - 25) τρεις μήνες πριν την εισαγωγή της πρώτης σειράς κατάταξης με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, με απόφασή Αρχηγού του ΛΣ, εκτός ΑΣΕΠ, με το σύστημα της μοριοδότησης, για την κάλυψη κενών θέσεων Αξιωματικών ΛΣ και Λιμενοφυλάκων.
Σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του εν λόγω νόμου, ο στόχος των συγκεκριμένων προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα θα είναι να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν μέχρι την αποφοίτηση των σπουδαστών που θα εισαχθούν για πρώτη φορά το 2019 στις παραγωγικές σχολές με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Όπως φαίνεται, η Κυβέρνηση επιλέγει προεκλογικά την απευθείας πρόσληψη λιμενικών, με αμφίβολες διαδικασίες, αντί να πάει ως όφειλε με διαφάνεια, μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον, η εισαγωγή των Αξιωματικών ΛΣ θα έπρεπε να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να παραμείνει η δυνατότητα άντλησης ανθρώπινου δυναμικού με πτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους και πτυχία ΑΕΝ, τους οποίους έχουν αποκτήσει αφενός αδαπάνως για το Κράτος και αφετέρου δύνανται να επικεντρωθούν σε ειδικότητες που χρειάζονται μέσω μιας κοινής εκπαίδευσης και μια κοινής επετηρίδας. Η επιπρόσθετη ακαδημαϊκή, αλλά και στρατιωτική εκπαίδευσή τους παρέχεται από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνεχιστεί.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1 Για ποιο λόγο η εν λόγω προκήρυξη γίνεται εκτός ΑΣΕΠ, ενώ υπήρχε όλος ο χρόνος να γίνει η διαδικασία με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες;
2. Για ποιο λόγο η συγκεκριμένη προκήρυξη, πρόκειται να δημοσιευτεί προεκλογικά, πριν τις διπλές εκλογές του Μαΐου και η διαδικασία πρόκειται να περατωθεί παραμονές των βουλευτικών εκλογών; Θεωρείται ηθικό αυτό;



Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 19 Απριλίου 2019
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

31ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ