Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Κύθηρα γιόρτασαν με λαμπρότητα την Προστάτιδά τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα,(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)









Τα Κύθηρα γιόρτασαν με λαμπρότητα την Προστάτιδά τους Παναγία Μυρτιδιώτισσα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα, όπου ευρέθη και φυλάσσεται η πανίερη θαυματουργή Ιερή της Εικόνα, ανάμεσα στις μυρτιές. Τις Ιερές Ακολουθίες λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, προσκεκλημένοι του Μητρ. Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας χοροστατούντος του Σεβ. Καισαριανής. Όλοι οι Αρχιερείς τόνισαν στο κήρυγμά τους την ανάγκη διαφυλάξεως της εθνικής μας ιστορικής παράδοσης και της περιφρούρησης του τριπτύχου "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" που κράτησε και κρατά αλώβητο τον Ελληνισμό μέσα στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και του παπισμού.

Παρέστησαν όλες οι τοπικές Αρχές με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη με τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δ.Σ., ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος, η πολιτεύτρια κα. Ρούσου, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Σπυρίδων, ο πολιτευτής του Λ.Α.Ο.Σ.κ.Πέτρος Μούγιος ΓραμματέαςΣ Δημοσίας Τάξεως&Προστασίας Πολίτη (Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α.) ο Ταξίαρχος του ΚΕΕΜ της Σπάρτης κ. Χατζηνικολάου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Κυβερνήτης και τιμητικό άγημα της Τορπιλακάτου "Καβαλούδης" που ναυλωχεί στα Κύθηρα μετά από αίτημα του Δήμου, οι τοπικές στρατιωτικές, αστυνομικές, λιμενικές και πυροσβεστικές αρχές και πάρα πολύς κόσμος, παρά την προσωρινή έλλειψη σύνδεσης με τον Πειραιά και την Κρήτη.

Με ταπεινότητα και ευσέβεια οι Κυθήριοι και οι προσκυνητές προσέπεσαν ευλαβικά στην Μυρτιδιώτισσα που απεσόβησε τα χειρότερα από την μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου και έσωσε από τις φλόγες το Ιερό της Προσκύνημα, το Προσκύνημα που εδώ και αιώνες ανήκει στον ευσεβή λαό των Κυθηρίων που το διαχειρίζονται και το προφυλάττουν μέσα από τον θεσμό της Εγχωρίου Περιουσίας. 

Όλες οι λατρευτικές εκδηλώσεις μεταδόθηκαν από όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. (Adelin FM, Tsirigo FM, Tsirigo TV, Photo Cerigo) καθώς και από τον τηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Ελλάδας IONIAN μέσω live streaming. 

Από το νησί της Μυρτιδιώτισσας χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: - adelin FM Κύθηρα- θα ακολουθήσει video