Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΚΥΘΗΡΑ:Παράδοση Rapid Tests στο Νοσοκομείο.

 


Παράδοση Rapid Tests στο Νοσοκομείο Κυθηρων

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιαννης Κατσανεβακης παρέδωσε σήμερα μεγάλη ποσότητα νέας μορφής Rapid Tests στον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυθήρων Γιώργο Μεγαλοκονομο. Τα Tests αγοράστηκαν με δαπάνες του Δήμου Κυθήρων.



ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ "Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ"

Αθήνα 1 Μαρτίου 202 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού 

Συλλόγου της

Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» εκφράζει 

τα ειλικρινή του

συλλυπητήρια προς τον Αντιπρόεδρο του Τριφυλλείου 

Ιδρύματος, κ. Γαβρίλη 

Νικηφοράκη για την απώλεια της συζύγου του.


       

Ο  Πρόεδρος                                         Η Γενική Γραμματέας

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ                                  ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΑΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ¨ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ¨ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


 

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ:ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ rapit tests-Μονεμβάσια επαναληπτικά την Πέμπτη-Ρειχιά-Άγιος Νικόλαος Βοιών


 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


 

ΕΛ.ΑΣ:Περισσότερα από 50 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 50 κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Για την υπόθεση συνελήφθη σημαντικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών προερχόμενων από έτερη χώρα

Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 50 κιλά ηρωίνης και συνελήφθη σημαντικό στέλεχος οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών που προέρχονται από έτερη χώρα.

Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό, που είχε ως ρόλο την παραλαβή, τη μεταφορά και παράδοση ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στην πόλη της Αθήνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (28-02-2021) στα Διόδια Αιγινίου, ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 31χρονος προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος, κατά τον οποίο ο προαναφερόμεν o ς προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, κάτω από ηλεκτρικό πατίνι και εντός φίλτρου ενεργού άνθρακα που περιέχονταν εντός χάρτινων συσκευασιών , (98) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (51) κιλών και (345) γραμμαρίων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, από δύο (2) οικίες, καθώς και από την κατοχή του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν, (1) γυάλινο δοχείο που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης και (1) κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Τέλος, σε βάρος του συλληφθέντα βεβαιώθηκε πρόστιμο από το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης, για παραβίαση των μέτρων που αφορούν στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.






ΕΛ.ΑΣ:Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αττικής

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) βάρους -4.210- γραμμ., -82- στειλεοί με χασισέλαιο, -2- μαχαίρια, -2- οχήματα, ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των -830- ευρώ

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την 24-2-2021 στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αλλοδαπός και ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή των Νοτίων Προαστίων, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός επιβαίνοντας σε ταξί κατελήφθη να παραλαμβάνει από τον αλλοδαπό χάρτινη σακούλα που περιείχε -4.210- γραμμ. κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) προς περαιτέρω διακίνηση. Ενώ, ο αλλοδαπός κατελήφθη να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση προς τρίτους στην οικία του στη Γλυφάδα -82- στειλεούς με χασισέλαιο.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) βάρους -4.210- γραμμ.,
  • -82- στειλεοί με χασισέλαιο,
  • -2- μαχαίρια,
  • -2- "επιχειρησιακά" οχήματα (Δ.Χ.Ε. και Ι.Χ.Ε.),
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • συσκευή εντοπισμού,
  • χρηματικό ποσό -830- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αδέλφια δολοφονηθέντος από τη 17Ν: Ο Χρήστος Μάτης δεν μπορεί να κάνει απεργία πείνας απ’ τον τάφο

 

«Ο αδερφός μου μπορεί να σηκωθεί να κάνει απεργία πείνας από εκεί που βρίσκεται; Όχι… Όχι…», τόνισε η Ανθούλα Μάτη, αδερφή του αστυνομικού Χρήστου Μάτη, που δολοφονήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1984 από τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Να καθίσει (σ.σ: ο Δ. Κουφοντίνας) εκεί που είναι και να μην εκβιάζει ολόκληρο κράτος… Εγώ πιστεύω (σ.σ: για την επιστολή άλλων συγγενών θυμάτων), ότι είναι σωστό αυτό. Να σταματήσει την απεργία πείνας, να σιτιστεί και να ζήσει όσο ζήσει…. Δεν θέλουμε εμείς να πεθάνει από την ασιτία και την δίψα. Εμάς οι συγγενείς δεν γυρίζουν πίσω…» σημείωσε ακόμη η κυρία Μάτη.

KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εξέδωσαν δώδεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητώντας την απόσυρση απαράδεκτης διάταξης σε νομοσχέδιο Γεωργιάδη - Σκρέκα.

KOINH ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ εξέδωσαν δώδεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητώντας την απόσυρση απαράδεκτης διάταξης σε νομοσχέδιο Γεωργιάδη - Σκρέκα.

Την απόσυρση του πρωτοφανούς άρθρου 219 του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές”, ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις
ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής
,
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS
,
ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece
,
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
,
Προστασία της Φύσης (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης)
,
Elliniki Ornithologiki Etaireia
,
Society for the Protection of Prespa (SPP)
,
Καλλιστώ
,
Ecological Recycling Society - Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
,
Greenpeace Greece
,
MOm - Monachus monachus
, και
WWF Greece
.
Το άρθρο 219 του νομοσχεδίου, με το οποίο προβλέπεται η θεσμοθέτηση με προεδρικό διάταγμα «υπο-περιοχών προστασίας στις περιπτώσεις ήπιων αναπτυξιακών έργων» εντός προστατευόμενων περιοχών, είναι αντίθετο με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία για την προστασία των περιοχών του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000 και πρέπει να αποσυρθεί. Ειδικότερα:
• Η διάταξη αυτή είναι αντίθετη με το άρθρο 6 παρ. 1 της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ το οποίο απαιτεί τη λήψη μέτρων διατήρησης που ανταποκρίνονται στις οικολογικές απαιτήσεις των προστατευόμενων οικοτόπων και ειδών και στους στόχους διατήρησής τους. Ο καθορισμός των «υπο-περιοχών» και του «προστατευτικού» τους καθεστώτος με βάση την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, και όχι με οικολογικά κριτήρια, είναι σαφώς αντίθετος στην οδηγία. Με τη διαδικασία που εισάγει το άρθρο 219 του νομοσχεδίου, επενδυτικά σχέδια και συμφέροντα στην ουσία θα υπαγορεύουν και θα καθορίζουν το καθεστώς της «υπο-περιοχής».
• Η δημιουργία ενός κατ’ εξαίρεση ad hoc καθεστώτος για ορισμένες «υποπεριοχές» αγνοεί και έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη καταδικαστική για τη χώρα μας απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ (υπόθεση C-849/2019), το οποίο έκρινε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να θεσμοθετήσει άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα διατήρησης για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000 με συστηματικό τρόπο και σε συνάρτηση με τις οικολογικές απαιτήσεις οικοτόπων και ειδών.
• Παρακάμπτει και ανατρέπει την προβλεπόμενη στο άρθρο 21 του ν. 1650/1986 διαδικασία για τη θεσμοθέτηση των προστατευόμενων περιοχών και τον καθορισμό χρήσεων γης και δραστηριοτήτων καθώς και τη διαδικασία του εν εξελίξει έργου για την εκπόνηση των ειδικών περιβαλλοντικών μελετών (ΕΠΜ) δημιουργώντας ένα de facto καθεστώς «υπο-περιοχών προστασίας» πέραν των προβλεπόμενων στο άρθρο 19 παρ. 4 του ν. 1650/1986 ζωνών. Μάλιστα, η πρόβλεψη ότι η ΕΠΜ που θα καταρτιστεί από τον επιχειρηματία που αναλαμβάνει την επένδυση και θα αφορά τη συγκεκριμένη υπο-περιοχή θα ληφθεί υποχρεωτικά υπόψη κατά τη διαδικασία κατάρτισης των ΕΠΜ οδηγεί σε αποσπασματική προσέγγιση και κατακερματισμό της περιοχής και δεν λαμβάνει υπόψη το σύνολο των προστατευτέων αντικειμένων και την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και συνεκτική προσέγγιση στη διαμόρφωση των απαιτούμενων μέτρων. Πρακτικά, η διάταξη αυτή προκρίνει την μελέτη του επενδυτή έναντι της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας.
• Ενδέχεται να οδηγήσει σε παράκαμψη της διαδικασίας δέουσας εκτίμησης των επιπτώσεων των έργων στις περιοχές του δικτύου Natura 2000, θέμα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποστείλει αίτημα EU Pilot στην Ελλάδα εγείροντας κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας με το άρθρο 6 παρ. 3 της οδηγίας για τους οικοτόπους.
• Επίσης, η πρόβλεψη της παραγράφου 3 έρχεται σε αντίθεση με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία για την προστασία των περιοχών Natura, καθότι προκρίνει τον καθορισμό όρων προστασίας μέσω ειδικών πολεοδομικών σχεδίων, οι οποίοι ενσωματώνονται στα προεδρικά διατάγματα. Καταστρατηγείται με τον τρόπο αυτόν το ειδικό προστατευτικό καθεστώς των περιοχών.
Κατόπιν της πρόσφατης καταδικαστικής για τη χώρα μας απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους, κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για ολιγωρία και καθυστερήσεις για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων σχετικά με την προστασία των περιοχών του δικτύου Natura. Ωστόσο, το άρθρο 219 του νομοσχεδίου καταδεικνύει ότι η χώρα μας δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τόσο τις ενωσιακές της υποχρεώσεις της όσο και την άμεση και επείγουσα ανάγκη για την προστασία των σημαντικών και ευαίσθητων οικοτόπων και ειδών.
Οι οργανώσεις καλούν τώρα τη Βουλή των Ελλήνων καθώς και τους δυο υπουργούς να προασπίσουν το μόνο πραγματικό δημόσιο συμφέρον: την υγεία ανθρώπων και πλανήτη, όπως αυτή διασφαλίζεται μόνο μέσα από τη συνεπή προφύλαξη των προστατευομένων περιοχών και του φυσικού περιβάλλοντος μαζί με αποτελεσματική αναχαίτιση της περιβαλλοντικής και κλιματικής κρίσης. Αυτές οι καταστροφικών συνεπειών διατάξεις πρέπει να απαλειφθούν, με στόχο η χώρα μας να προσηλωθεί στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις βιώσιμες επιλογές που διαθέτει, ώστε να διασφαλίσει το παρόν και το μέλλον, βάσει των αρχών της αειφορίας.

Αγαπητοί μας αναγνώστες/στριες ακολουθήστε μας και στο twitter.com/ADELINFM ώστε να μην σας ξεφεύγει τίποτα !


Η καθημερινή σας ενημέρωση και στο:twitter.com/ADELINFM 
Αγαπητοί μας αναγνώστες/στριες ακολουθήστε μας ΤΩΡΑ και στο twitter.com/ADELINFM ώστε να μην σας ξεφεύγει τίποτα !

Σας ευχαριστούμε 

ΒΑΤΙΚΑ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:Παναγιώτης Μάρκος Πρόεδρος της Κοινότητας ¨ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΧΟΛΙΑ¨

 Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγιου Γεωργίου Παναγιώτης Μάρκος:

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Ηρακλή Τριχείλη, Δήμαρχο του Δήμου Μονεμβασίας που άμεσα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία των πολιτών.
Σήμερα, Δευτέρα 1η Μαρτίου, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με όλους τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και την φυσική παρουσία του Ιωάννη Μιχαλέττου, πραγματοποιήθηκε στα Βιγκλάφια και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο του Τάκη Λιάρου rapid-test για τον COVID-19. Συνολικά έγιναν 135 rapid-tests, απο τα οποία μόνο 1 ήταν θετικό, το οποίο αφορά τη σύζυγο του αρχικού κρούσματος που βρέθηκε. Ωστόσο, η κόρη τους αποδείχθηκε αρνητική στον COVID-19. Η κατάσταση της γυναίκας είναι πολύ καλή, την επισκέφθηκαν οι γιατροί και αποφάσισαν ότι η εξέλιξή της θα παρακολουθείται απο το σπίτι.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παραβρέθηκαν οικειοθελώς σ'αυτή τη διαδικασία και ιδιαίτερα τους κατοίκους των Βιγκλαφίων και όλους τους εργάτες γής.

!!!ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

ΒΙΓΚΛΑΦΙΑ Rapid test:Επί συνόλου 135 ατόμων που ελέγχθηκαν, ένα μόνο (1) βρέθηκε θετικό.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων με Rapid test, στην Τ.Κ. Βιγκλαφίων είναι αρκετά καλά.


Επί συνόλου 135 ατόμων που ελέγχθηκαν, ένα μόνο (1) βρέθηκε θετικό.
Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, οι θετικοί στον Sars-Cov-2, είναι σε κατ' οικον καραντίνα και η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται.
Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να τηρούν τα μέτρα και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωματολογίας συμβατής με τον ιό, να επικοινωνήσουν με τον οικογενειακό τους ιατρό ή με το Κέντρο Υγείας.
Τηρούμε τα μέτρα της πολιτείας,
φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και εμβολιαζόμαστε.
Το τέλος της πανδημίας ειναι κοντά...


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Υποβολή πρότασης – Νεάπολη Πλατεία απέναντι από το Καρνάγιο


Υποβολή πρότασης – Νεάπολη Πλατεία απέναντι από το Καρνάγιο

Ο Δήμος Μονεμβασίας υπέβαλε στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ πρόταση για χρηματοδότηση του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.
Η συγκεκριμένη πρόταση* αφορά στην διαμόρφωση του Κοιν. Χώρου στο (Ο.Τ 30) της Κοινότητας Νεάπολης απέναντι από το Καρνάγιο σε πλατεία, με στόχο μέσα από κατάλληλες παρεμβάσεις να δημιουργηθούν νέοι χώροι καθιστικού και πρασίνου ώστε να επιτευχθεί αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου, ενίσχυση του χαρακτήρα του τμήματος αυτού και ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών χαρακτηριστικών της. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκό δέντρο και ηλιακά παγκάκια με πολλαπλές λειτουργίες που θα λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσθέσουν αξία στον κοινόχρηστο χώρο, καθώς θα δίνουν τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών μέσω θυρών USB, δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (QI) συσκευών καθώς και διασύνδεσης στο Internet μέσω 4G Wifi.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ Γ. ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: Θέλουν να τοποθετήσουν Τούρκο «διοικητή» και να εγκαταστήσουν ναυτική βάση

 Θέλουν να τοποθετήσουν Τούρκο «διοικητή» και να εγκαταστήσουν ναυτική βάση

Όταν οι Τούρκοι διαστρεβλώνουν συνειδητά την ιστορία, προωθούν επιλεκτική μνήμη και προβάλουν γραφικά επεκτατικά επιχειρήματα, τότε οι όποιες διεκδικήσεις τους, περνούν από την σφαίρα του επικίνδυνου και του σοβαρού, σ εκείνη που προκαλεί θυμηδία, δηλαδή του… ανόητου, σύμφωνα με την Εστία.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχουν δυο ελληνικά νησιά που δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους.

Τα Κύθηρα και κυρίως τα Αντικύθηρα.

Δεν τόλμησαν να πλησιάσουν καν-για λόγους που περιγράφονται στην συνέχεια-, και παρ όλα αυτά ισχυρίζονται ότι… τους ανήκουν, θέλουν να τοποθετήσουν Τούρκο «διοικητή» και να εγκαταστήσουν ναυτική βάση!

Σχέδιο που προωθεί ο «σουλτάνος» Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν επιδιώκοντας να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι Τούρκοι δεν κατέλαβαν ποτέ τα Αντικύθηρα, αφού οι Ενετοί κατάφεραν να τα κρατήσουν μέχρι το 1800.

 Κατά την Τουρκοκρατία το ενετικό νησί χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο πολλών Πελοποννησίων και Κρητικών που ήθελαν να ξεφύγουν από την οθωμανικό ζυγό ο οποίος πλέον είχε απλωθεί και στις περιοχές τους.

Όταν το 1797 ο Ναπολέοντας νίκησε τους Βενετούς, ανέτρεψε την κυβέρνησή τους, επέβαλε δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής και κατέλυσε το κράτος τους, το Τσιρίγο βρέθηκε ουσιαστικά ανεξάρτητο. 

Το 1815 όμως πέρασε στα χέρια των Άγγλων ακολουθώντας τη μοίρα των Επτανήσων, παρότι τόσο μακριά από αυτά.

 Οι Άγγλοι κάνουν τότε τα Αντικύθηρα τόπο εξορίας και στέλνουν εκεί πολλούς ριζοσπάστες της Επτανήσου, όπως τον Σταματέλο Πυλαρινό, τον Φραγκίσκο Δομενεγίνη, τον Δημήτρη Καλλίνικο, τον Σταματέλο Βούρτση και άλλους.

Τα Αντικύθηρα ενώνονται με την Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα Επτάνησα το 1864 και αποτελούν έκτοτε και για μισό περίπου αιώνα το νοτιότερο άκρο της χώρας, αφού η Κρήτη παρέμενε ακόμα σε τουρκικά χέρια.

 Κατά το διάστημα αυτό το νησί αποτέλεσε συχνά καταφύγιο για Κρήτες επαναστάτες, είτε προσωρινά είτε ως ενδιάμεσος σταθμός για την εγκατάστασή τους στην ελεύθερη Ελλάδα.

Τα Κύθηρα επίσης, είναι από τα ελάχιστα νησιά στον Ελληνικό χώρο που θα παραμείνουν στην Δημοκρατία της Βενετίας μέχρι την πτώση της (1797). 

Δεν θα κατακτηθούν ούτε από την Δυναστεία των Παλαιολόγων αλλά ούτε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία παρά τις επίμονες προσπάθειες και τις σκληρές επιδρομές ιδιαίτερα τον 16ο αιώνα από τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα που διέλυσε το Δουκάτο της Νάξου. 

Οι Βενετοί τα ονόμασαν “Τσιρίγο”.

 Στο τέλος της Ενετοκρατίας, το νησί αριθμούσε περίπου 7.500 κατοίκους.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ

Στις 7 Ιουλίου 1715, μετά την κατάληψη της Κορίνθου, οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Αίγινα και αμέσως επόμενος στόχος τους ήταν τα Κύθηρα.

Την 1η Σεπτεμβρίου, ένας αξιωματικός έφερε το μήνυμα στον μεγάλο βεζίρη ότι οι κάτοικοι των Κυθήρων παραδόθηκαν στον Σουλτάνο.

Πράγματι τα ηγετικά στελέχη της τοπικής διοίκησης με πονηριά και διπλωματία, ζήτησαν ψευδώς να παραδοθούν, όμως ήθελαν διαβεβαίωση εκ των προτέρων πως ερχόμενοι οι Οθωμανοί ως κυρίαρχοι θα σεβαστούν το καθεστώς που ίσχυε στο νησί. Έτσι, συντάχθηκε επιστολή με την οποία οι Κυθήριοι ζητούσαν από τους Οθωμανούς τα εξής:

Να υπάρξει σεβασμός της χριστιανικής θρησκείας και «ο αρχιερέας και όλοι οι παπάδες να χαίρονται όλα τα εκκλησιαστικά μούλκια με ταις εκκλησίαις όπου ευρίσκονται».
2. Να γίνει σεβαστή η περιουσία των κατοίκων. 
Τα περιουσιακά στοιχεία να μείνουν απείρακτα «καθώς τα είχαμε και από κάτω των Βενετσιάνων» και ο τόπος να προστατεύεται από μπέηδες, τούρκικα και πειρατικά καράβια.
3. Να μη διασαλευθεί η παλιά κοινωνική κατάσταση πραγμάτων. «Οι άρχοντες του τόπου να είναι ξεχωρισμένοι από τους χωριάταις και να έχουν την τιμήν τους ως και πρώτα».

4. Να μην πληρώνουν φόρο αίματος για τα φονικά.
5. Να μη δίνουν «καμιάς λογής δοσήματα δια δύο χρόνους και σαν τελειωθούν οι διο χρόνοι να διδομεν το χαράτζι μας από ένα ριάλι το κεφάλη και όχι άλλον περισσότερον βάρος και τούτον για δια την πολήν μας, πτοχίαν οπού η ίδια κατάστασης τον τόπον φανερώνει».
6. Να υπαχθούν στο βακούφι της Βαλιντέ σουλτάνας, προφανώς επειδή γνώριζαν ότι θα έχαιραν μεγαλύτερης προστασίας από διάφορες επιβουλές και όχι μόνο διότι το «στέπος της θέλει φυλάξει το νησί από τους πειρασμούς των Κουρσάρων».
7. Να συνεχίσουν να έχουν ελευθερία σε εμπορικές συναλλαγές και αγοραπωλησίες.
8. Να τους χαρίσει ο καπουδάν Πασάς, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν, το κεσίμι της γης για δύο χρόνια.

Να μην πληρώνουν, δηλαδή, για τα δύο πρώτα χρόνια το χαράτσι γης «διά έλεος της μεγάλης μας πτοχήας».

Αυτή ήταν η μεγάλη νίκη των Κυθηριων, που κρύβει επιμελώς η σύγχρονη Τουρκία, αρνούμενη να αποδεχτεί την ιστορική της ήττα.

Τα φιρμάνια που συνόδευσαν το κατάστιχο μαρτυρούν ότι το αίτημα των Κυθηρίων για χαριστική φορολογική μεταχείριση, τόσο σχετικά με το κεφαλοχάρατσο όσο και με το χαράτσι της γης και τους λοιπούς φόρους, έγινε αποδεκτό από τον Σουλτάνο.

Και το κυριότερο!

Στρατιωτική δύναμη δεν εμφανίστηκε ποτέ και στα δυο νησιά!

ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Με απλά λόγια λοιπόν, τα Αντικύθηρα, όπως και τα Κύθηρα και ἡ Ελαφόνησος, περιήλθαν στην Ελλάδα μαζί με τα Επτάνησα.

Ήταν μέρος της υπό βρετανική κηδεμονία Επτανήσου Πολιτείας, ἡ οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την έλευση του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄.

 Οι Τούρκοι δηλαδή ουδέποτε είχαν δικαιώματα στα νησιά αυτά. 

Παρά ταύτα τα διεκδικούν.

 Και θέλουν και να διορίσουν «κρατικό διαχειριστή» !

Ο πρώην γενικός γραμματεύς του τούρκικου Υπουργείου Αμύνης Οὐμίτ Γιαλίμ , λησμονώντας την ιστορία, υποστηρίζει.

«Ἡ Ελλάς, ἡ οποία επιθυμεί να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, προσέγγισε ακόμη περισσότερο αυτόν τον στόχο, καταλαμβάνοντας και τα Αντικύθηρα. (Σ.Σ: αναφέρονται με το όνομα «Küçük Çuha».)

 Ἡ Ελλάς εφάρμοσε στα νησιά την ίδια πρακτική πού εφάρμοσε το Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη, δηλαδή πρώτα εποικισμό και ακολούθως κατοχή.»

 Επιμένει προκλητικά, ότι σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία δεν έπρεπε να υπάρχει εκεί Δήμαρχος με ελληνική υπηκοότητα, καθώς και ότι το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπόρεσε να διορίσει μέχρι τώρα «Κρατικό Διαχειριστή» και να αποπέμψει από την θέση του τον νυν Δήμαρχο Στράτο Χαρχαλάκη!

 Για την παραχώρηση των Επτανήσων στην Ελλάδα ούτε λέξη.

 Για την Συνθήκη του Βουκουρεστίου πού έληξε τούς Βαλκανικούς Πολέμους ούτε μία αναφορά.

Για την Συνθήκη των Αθηνών του 1913 διά της οποίας ὁ σουλτάνος ἀπεποιήθη ρητως παντός δικαιώματός του ἐπί της Κρήτης, ουδεμία νύξη.

https://www.pentapostagma.gr/

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1988:ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ


Σαν σήμερα ο βιομήχανος Αλέξανδρος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης δολοφονείται από την «17 Νοέμβρη».
Εκείνο το πρωινό της 1ης Μαρτίου του 1988, οι δείχτες του ρολογιού σταμάτησαν στις 8:30, όταν οι σφαίρες από το πιστόλι της 17 Νοέμβρη θέριζαν τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη -Μποδοσάκη, γενικό διευθυντή της Εταιρείας Λιπασμάτων και της ΠΥΡΚΑΛ.  Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα πρόλαβαν στο φανάρι του Ψυχικού στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Αθανασιάδη και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, πυροβολώντας τον πέντε φορές. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το πιστόλι που πάντα είχε γεμάτο μαζί του, επειδή φοβόταν για τη ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία εκτιμούσε ότι παλιά και δοκιμασμένα στην επιτυχία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση Αθανασιάδη. Οι αστυνομικοί που χειρίζονταν τις υποθέσεις της 17 Νοέμβρη πίστευαν ότι «τα παλιά στελέχη της οργάνωσης, μετά τις  αποτυχημένες ενέργειες νέων – στις μεθόδους,στις αντιλήψεις και στους στόχους – μελών,αποφάσισαν να αποδείξουν ότι η 17 Νοέμβρη μπορεί.
   




Στην προκήρυξή της μετά τη δολοφονία η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε: «Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη-Μποδοσάκη.Σαν κύριος μέτοχος σήμερα,αλλά και σαν κύριος υπεύθυνος της Διοίκησης του ομίλου τουλάχιστον την τελευταία 20ετία είναι υπεύθυνος της για όλα τα εγκλήματα ενάντια στην εργατική τάξη. 
Είναι υπεύθυνος για όλες τις απάτες του ομίλου ενάντια στη χώρα.Ο Αθανασιάδης Μποδοσάκης είναι το κλασικό υπόδειγμα του καπιταλιστή της λματ. Μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση,αδιαφορία για την υγεία των εργατών και για το περιβάλλον,το σακάτεμά τους,καταστροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος. […] Ονομάζουμε λματ την τάξη των μεγάλων καπιταλιστών που απέτυχαν σαν άτομα επιχειρηματίες,αφού οι επιχειρήσεις τους χρεοκόπησαν και είναι υπερχρεωμένες», από την πολυσέλιδη προκήρυξη της 17Ν που συντάχθηκε με ημερομηνία 22.2.1988 και είχε τίτλο «Ένας δολοφόνος της εργατικής τάξης λιγότερος».

Πολύ γνώριμα όλα αυτά που επικαλέσθηκε τότε η τρόμο ''κρατική'' οργάνωση για να μπορέσουν κάποιοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις ε;

Το ίδιο έκαναν με όλες τότε. 
Μετά απλά ανέλαβαν οι τράπεζες....
Σήμερα οι τράπεζες  έβαλαν  ''μπροστά''  τους ''ΕΙΔΙΚΟΥΣ''. 
ΠΗΓΗ newsplanet0