Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ψήφισμα – Καταγγελία κατά της άρνησης του Δημάρχου Μονεμβασίας κου Ηρακλή Τριχείλη, να παραχωρήσει την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Παπαδιάνικα για τις Δραστηριότητες Δημιουργικής Απασχόλησης του Τοπικού Συλλόγου.

Ψήφισμα – Καταγγελία
κατά
της άρνησης του Δημάρχου Μονεμβασίας κου Ηρακλή Τριχείλη, να παραχωρήσει την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Παπαδιάνικα για τις Δραστηριότητες Δημιουργικής Απασχόλησης του Τοπικού Συλλόγου.
_____________________________________
Ο Σύλλογος, Ενημερώνει ότι από τον Σεπτέμβριο 2013, κατόπιν αντίστοιχου αιτήματός του (επισυνάπτεται) και με πολύ σημαντικά επιχειρήματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, φιλοξενείται αδιάλειπτα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος στα Παπαδιάνικα.
Ο Σύλλογος, Ενημερώνει ότι μετά από 4 χρόνια αδιάλειπτης χρήσης της εν λόγω αίθουσας, έλαβε φέτος, στις 2 Οκτωβρίου 2017, από τον κο Δήμαρχο Μονεμβασίας, επιστολή αποπομπής των δραστηριοτήτων του από την αίθουσα και δημοσιοποιεί το έγγραφο.
Ο Σύλλογος, Ενημερώνει ότι η εν λόγω αίθουσα είναι αυτόνομη, έχει ξεχωριστή είσοδο από τα λιγοστά γραφεία διοίκησης (επισυνάπτεται σχέδιο κτηρίου) και έχει πάντοτε χρησιμοποιηθεί με σεβασμό από τους γονείς, τα παιδιά και τα μέλη του συλλόγου.
Ο Σύλλογος, Ενημερώνει ότι η εν λόγω αίθουσα ήταν πριν το αίτημα του Συλλόγου (έτος 2013), ανενεργή καθώς η έδρα του Δήμου Μονεμβασίας έχει από το 2011 οριστεί στους Μολάους. Όμοια ανενεργά είναι και όλα τα γραφεία τού 1ου ορόφου.
Ο Σύλλογος, Ενημερώνει ότι η εν λόγω αίθουσα είναι η μοναδική σε ολόκληρη τη Δημοτική Ενότητα όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σε στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρέπειας, δράσεις όπως αυτές που οργανώνει ο Σύλλογος (Ρυθμική Γυμναστική, Χορός, Μπαλέτο, Αιμοδοσία, Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός προς τα Μέλη, Γιορτές, Ημερίδες, κ.α.) και αυτό προέκυψε από τον ίδιο τον Σύλλογο με επιμονή και υπομονή σε συνθήκες που δεν ταιριάζουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία.
Ο Σύλλογος, Ενημερώνει ότι η παραίνεση του κου Δημάρχου για να ενοικιαστεί αίθουσα για τις ανάγκες του Συλλόγου, κάνοντας χρηστή διαχείριση των εσόδων του, είναι άτοπη γιατί ο Σύλλογος δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα που θα τον απέτρεπε να νοικιάσει αίθουσα αλλά καμία αίθουσα εντός του Χωριού δεν ενδείκνυται για τη σωστή προετοιμασία των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες (μπαλέτο, χορός, ρυθμική, κτλ.) και αυτό το έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει στον κο Δήμαρχο.
Ο Σύλλογος, Ενημερώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης χρήσης της Αίθουσας Εκδηλώσεων στα Παπαδιάνικα.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει κάθε λέξη τής από 2 Οκτωβρίου 2017, επιστολής άρνησης του κου Δημάρχου.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει την αδιαφορία του κου Δημάρχου στις υπενθυμίσεις που απέστειλε γραπτώς ο Σύλλογος εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2017 εκφράζοντας την αγωνία του για τους συμμετέχοντες και δημοσιοποιεί την αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει ότι ο κος Δήμαρχος εξαναγκάστηκε να απαντήσει (έστω και αρνητικά) όταν έμαθε ότι συγκεντρώνονται υπογραφές.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει το γεγονός ότι λόγω μιας προσωπικής αντιπαράθεσης που ο ίδιος ο κος Δήμαρχος εκφράζει στην επιστολή του, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν μπορεί πλέον να συνεργαστεί με τον Σύλλογο γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στην πρόεδρο (!!!), αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κρατούνται σε ομηρία τα παιδιά.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει τις πρακτικές σαν αυτή της άρνησης χρήσης της αίθουσας, οι οποίες ερημώνουν σταδιακά τα Χωριά μας.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει την ψευδή αναφορά του κου Δημάρχου, ότι η αίτηση του συλλόγου εστάλη στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 και δημοσιοποιεί όλη τη σχετική αλληλογραφία προς όφελος της αλήθειας. Η αίτηση του Συλλόγου εστάλη στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 και ακολούθησαν 2 γραπτές υπενθυμίσεις.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει το γεγονός ότι η αρνητική απάντηση εστάλη με προσωπική επιστολή του κου Δημάρχου, δίχως να έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει τη συκοφαντία που περιέχεται στην επιστολή του κου Δημάρχου, ότι δήθεν είχαν αρκετές φορές βρεθεί ανοιχτές πόρτες και ενημερώνει ότι, ο Σύλλογος ουδέποτε είχε κλειδιά της Αίθουσας Εκδηλώσεων και ο ίδιος ο κος Δήμαρχος είχε ορίσει ποιοι ήταν εκ του Δήμου υπεύθυνοι να κλειδώνουν τις πόρτες μετά το πέρας των δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα και πάντοτε τα μέλη του συλλόγου επικοινωνούσαν με τον κο Αντιδήμαρχο για την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει το γεγονός ότι επισταμένως στην επιστολή άρνησης εκ μέρους του κου Δημάρχου, δεν γίνεται αναφορά στο αίτημα χρήσης του υπογείου του Δημοτικού Καταστήματος στα Παπαδιάνικα, όπου μέχρι πρότινος ο Σύλλογος είχε τα κλειδιά, χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα.
Ο Σύλλογος, Καταγγέλλει το επιχείρημα άρνησης εκ μέρους του κου Δημάρχου, που αφορά στην Παλαιά Κοινότητα Παπαδιανίκων, καθώς το αίτημα του Συλλόγου αφορούσε μόνο σε ενήλικες και παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους ασθενείς που φιλοξενούνται τις πρωινές ώρες στον χώρο, γιατί και οι ασθενείς είναι άνθρωποι.
Ο Σύλλογος, Ζητά την άμεση αποδοχή τού από 7 Σεπτεμβρίου 2017, αιτήματός του, όπως γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια στα Παπαδιάνικα, με παράλληλη εφαρμογή των προτάσεων που έχει για ευνόητους λόγους και επανειλημμένως ο Σύλλογος προτείνει τόσο προς τον κο Δήμαρχο όσο και προς τον κο Αντιδήμαρχο Ασωπού, δηλαδή, σφράγισμα της ενδιάμεσης πόρτας προς την πλευρά του φουαγιέ και παράδοση του κλειδιού της πίσω πόρτας στον Σύλλογο για μεγαλύτερα ευχέρεια και ειρηνική συνύπαρξη.
Ο Σύλλογος, Ζητά τη στήριξη των Κατοίκων, των Επαγγελματιών και των Μελών του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος, Ζητά τη στήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λακωνίας.
Ο Σύλλογος, Ζητά να τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μονεμβασίας, το από 7 Σεπτεμβρίου 2017, αίτημα του Συλλόγου για χρήση της Αίθουσας Εκδηλώσεων.
Ο Σύλλογος, Ζητά την εφαρμογή του Ηθικού Δικαίου, όπως αυτό εκφράστηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο, στη διάρκεια των εγκαινίων τού νέου Δημοτικού Κτηρίου στην Καλαμάτα:
«Το Δημοτικό Κτήριο είναι το Σπίτι τού Δημότη».
Εκ του Δ.Σ.











ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017