Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

(VIDEO) ΠΟΤΑΜΟΣ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ¨ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΟΣΜΑ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ¨



Με 
 Ολόκληρο το video της εκδήλωσης...
εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ 19 Αυγούστου 2019,η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ιατρού-Συγγραφέα κυρίου Κοσμά Μεγαλοκονόμου στην γεμάτη από κόσμο φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ποταμού.
Το βιβλίο "Κόρη της Μοίρας" (Η γιαγιά η Μηνού) παρουσίασαν οι κυρίες:  
Αννίτα Π. Παναρέτου, συγγραφέας, Δρ. φιλολογίας, Καρολίνα Ασλάνη, συγγραφέας, ερευνήτρια, Ελένη Χάρου - Κορωναίου, η δική μας Ελένη...
Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία 
Βάσω Σαμίου - Φλωροπούλου, πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.

ADELIN 107,3 FM 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΕΩΣ 04/11/19


Λήξη Υποβολής Δηλώσεων (κάτοικοι Εξωτερικού): 22/11/2019

Παράταση Λήξης Υποβολής Δηλώσεων (κάτοικοι Εσωτερικού): 04/10/2019

Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών “Γνωριμία με τον τόπο μας”

Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών
“Γνωριμία με τον τόπο μας”
Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα στα πλαίσια των δράσεών της “Γνωριμία με τον τόπο μας” πραγματοποίησε επίσκεψη και ξενάγηση των μελών και φίλων της στον ιστορικό χώρο της Παλαιόχωρας, το απόγευμα της Τρίτης 20 Αυγούστου. Η ξενάγηση ήταν ευγενική προσφορά του αρχαιολόγου κ. Θεόδωρου Κουκούλη, ο οποίος αναλυτικότατα αναφέρθηκε στην ιστορία του χώρου, των οικιμάτων, εκκλησιών και οχυρωματικών έργων του Κάστρου. Η επίσκεψη, παρουσία των μελών του Δ.Σ., είχε μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα. Ο Πρόεδρος Β. Κυπριώτης και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν στην ξενάγηση αυτή και υπόσχονται να συνεχίσουν την υλοποίηση της δράσης αυτής, γιατί πιστεύουν ότι η καλή γνώση του τόπου μας είναι υποχρέωση όλων μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο







Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων.Αιμοδοσία την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη

"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας θα οργανώσει
Αιμοδοσία την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019, από τις 10:00 έως 12:00 τοπρωί, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αποστόλων.
Με λίγο αίμα που θα δώσουμε, χωρίς να διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο,μπορούμε να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας. 
Ραντεβού όλοι την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη για να
δώσουμε ζωή... από το περίσσευμά μας."

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ(4) ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Για την Παρασκευή 23/8 προβλέπεται κατηγορία κινδύνου 4 για το Δήμο Κυθήρων, αναφορικά με τις συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κυθήρων, επισημαίνει τα εξής:
ΔΕΝ επιτρέπεται η πραγματοποίηση καμίας εργασίας στην ύπαιθρο που μπορεί άμεσα ή έμμεσα να μεταδώσει σπινθήρα ή φλόγα. Ενδεικτικά: κάπνισμα μελισσών, ηλεκροσυγκόλληση, ψησταριές, παραδοσιακοί φούρνοι κ.λπ.
ΔΕΝ πετάμε τσιγάρο στο ύπαιθρο.
ΔΕΝ διανοούμαστε να κάψουμε ξερόχορτα ή ό,τιδήποτε άλλο.
ΔΕΝ σταθμεύουμε το όχημά μας σε σημεία όπου εμποδίζεται η ομαλή διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων.
Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν κάθε είδους εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Ισχύει η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ σε ευπαθείς περιοχές και δάση. Για το Δήμο Κυθήρων οι περιοχές αυτές αναφέρονται σε απόφαση της Περιφέρειας Αττικής με ΑΔΑ: ΨΥΥΚ7Λ7-ΩΘΨ που είναι αναρτημένη στη Διαύγεια. Η σχετική φρούρηση της εισόδου των ευπαθών περιοχών και δασών έχει ανατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ.
Εάν αντιληφθούμε φλόγα ή καπνό, καλούμε ΑΜΕΣΑ την Π.Υ. στο 199.
Αναλυτικές οδηγίες στο www.civilprotection.gr

Σαν σήμερα το 2011 “έφυγε” ο ηρωικός αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής(ΑΦΙΕΡΩΜΑ)


Σαν σήμερα το 2011, έχασε τη ζωή του ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Είχε γεννηθεί το 1962, ήταν έγγαμος και από το 1999 υπηρετούσε στην Π.Υ. Γυθείου. Δεν ξεχνάμε.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής έκανε την απόλυτη πράξη αυτοθυσίας με πλήρη ανιδιοτέλεια. Έδωσε τη ζωή του για τη προστασία των πολιτών της πατρίδας μας. Ας θυμηθούμε ξανά τις ηρωικές του πράξεις.
 Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής γεννήθηκε το 1962 και σε ηλικία 23 ετών, το 1985, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα. Έπειτα από 6 χρόνια, το 1991, αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Ανθυποπυραγού και ήταν πάντα υποδειγματικός αξιωματικός που ηγούνταν δίνοντας το σωστό παράδειγμα στους υφιστάμενους του. Η νοοτροπία του αυτή φαίνεται και από τα λόγια που έλεγε στον κουνιάδο του, κύριο Γιώργο Δημακόγιαννη, όπως τα είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του για τον ήρωα Κωνσταντίνο Καστρή. Τα λόγια που του έλεγε ήταν:
«Εγώ θα πάω πρώτος στο μέτωπο της φωτιάς, εγώ θα δω, εγώ θα κρίνω και μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι»

Αυτά τα χαρακτηριστικά ευθύνης, εμπειρίας και ηρωισμού οδήγησαν τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου να πάει πρώτος στη κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στη περιοχή Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία τη Δευτέρα 22 Αυγούστου του 2011.

 Δυστυχώς, ο ήρωας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής έχασε τη ζωή του σε αυτή τη κατάσβεση από εγκαύματα όπως δήλωνε το πόρισμα του ιατροδικαστή. Το απόγευμα της Τρίτης 23 Αυγούστου του 2011 ο ήρωας αυτός κηδεύτηκε με τις τιμές που του αρμόζουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια Φάριδος Λακωνίας όπου τον συνόδευσαν συγγενείς, φίλοι, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο αξιωματικών από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και πολλοί πολίτες υπό τη μουσική της ορχήστρας του Πυροσβεστικού Σώματος.

 Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής ήταν 49 ετών και έδειξε με πράξεις την έννοια της ηγεσίας, ότι ο ηγέτης είναι αυτός που πάει πρώτος στα δύσκολα και δίνει το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Χωρίς ίχνος φόβου ή δειλίας έδωσε μάχη με τις φλόγες πολύ πέραν των αρμοδιοτήτων του. Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κυρίου Χρήστου Παπουτσή, όλες οι σημαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου κυμάτιζαν μεσίστιες.
 Αντίστοιχα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τήρησε ενός λεπτού σιγή έπειτα από πρόταση του περιφερειάρχη κυρίου Πέτρου Τατούλη. Από το 1999 ο άτυχος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος υπηρετούσε στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και προς τιμήν του η υπηρεσία φέρει πλέον το όνομα του. Επίσης, τη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 2013 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής». Το μνημείο βρίσκεται στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτό τον ήρωα.

Αν ποτέ ο δρόμος σας οδηγήσει στο Γύθειο τιμήστε αυτό τον ήρωα επισκεπτόμενοι το μνημείο και μνημονεύοντας τις ηρωικές του πράξεις. Χάρη σε ήρωες όπως ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής έχουν σωθεί αμέτρητες ζωές όμως ο ηρωισμός αυτός έρχεται μαζί με ένα σκληρό τίμημα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να δώσουν τη ζωή τους για το λειτούργημα που προσφέρουν και ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής δε φοβήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Οι πράξεις του δείχνουν πως για εκείνον τίποτα δεν άξιζε περισσότερο από την εκτέλεση της αποστολής του, ούτε η ίδια του η ζωή. Ας θυμόμαστε για πάντα τον ήρωα Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Καστρή.
ΠΗΓΗ  https://defensegr.wordpress.com

 Γύθειο 22/11/2013...
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης σήμερα 22 Νοεμβρίου 2013 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου "Κωσταντίνος Καστρής" .Το μνημείο βρίσκεται στην είσοδο της Π.Υ Γυθείου όπου και υπηρετούσε σαν διοικητής και από σήμερα η Π.Υ Γυθείου θα φέρει το όνομα του .Ο Κωσταντίνος Καστρής ένας άνθρωπος με αξίες και ένας εξαιρετικός πυροσβέστης θυσίασε την ζωή του προσπαθώντας να τελέσει  αυτό που η πατρίδα τον είχε ταγμένο,να σώζει τα δάση και εστίες πολιτών αυτού του τόπου και το έκανε ακόμα δίνοντας και την ζωή του.Στα αποκαλυπτήρια παρόντες όλες οι αρχές του τόπου οι υπουργοί εσωτερικών και εθνικής άμυνας ο αρχηγός του Π.Σ, βουλευτές και η Αντιπεριφερειάρχης νομού Λακωνίας, φορείς και πλήθος κόσμου. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου . Άγημα του στρατού απέδωσε τιμές και έψαλε τον εθνικό ύμνο. Σε κλίμα φορτισμένο η χήρα του εκλιπόντος πυροσβέστη κυρία Δήμητρα Δημακόγιαννη, παρέλαβε την σημαία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και ως φόρο τιμής προς αυτήν και την οικογένεια της.Έγιναν καταθέσεις στεφάνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ζωή και το έργο του.Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία του γλύπτη που φιλοτέχνησε το μνημείο και ήταν δωρεά απο μέρους του ,ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε για τις αρχές και ιδανικά του Κωσταντίνου Καστρή.ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!! RADIO ADELIN 107,3 Rεπορτάζ''

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ