Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Εχθές Μεγάλο Σάββατο μιας και τα μποφόρια ήταν πολλά δεν κατέστη δυνατή η άφιξη του Αγίου Φωτός στο νησί και η άφιξη έγινε σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή του Πάσχα με το μικρό πλωτό σκάφος του Λιμενικού ,από την Νεάπολη στην Αγία Πελαγία. Το Άγιο Φως παρέλαβε ο εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Πελαγίας ,πατέρας Κωνσταντίνος Λαγός. Παραβρέθηκαν άντρες του λιμενικού σταθμού Αγ.Πελαγίας ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου του Δήμου Κυθήρων κύριος Παναγιώτης Ζαντιώτης και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καραβά κύριος Τσάκος. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Αγίας Πελαγίας και από εκεί σήμερα το απόγευμα θα μεταδοθεί στους πιστούς, κατά τον εσπερινό της αγάπης στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων. Το Άγιο Φως υποδέχτηκαν σε άλλες περιοχές με τιμές αρχηγού κράτους ,και με τον ανάλογο σεβασμό που του αρμόζει. Ευχόμαστε να φωτίσει τις καρδιές όλων και μαζί με την Ανάσταση να φέρει και την ανάταση στον τόπο μας ,αγάπη , υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Τα ευχαριστήρια στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Νεάπολης που άφησε τον Πασχαλινό οβελία για να μεταφέρει και στο νησί μας το Άγιο Φως.Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά.
Σε λίγο το video.ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.

Το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ έψαλλαν πλήθος κόσμου στην εκκλησία της Αγίας Πελαγίας. Την όμορφη ανοιξιάτικη νύχτα που πλημμύρισε από τους κατοίκους του νησιού και πλήθος επισκεπτών που επέλεξαν την Αγία Πελαγία για να κάνουν Ανάσταση θα τους μείνει αξέχαστη ! Το Χριστός Ανέστη φωτίστηκε από ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με πολύ εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Για την φαντασμαγορική βραδιά πρόσφεραν χρήματα και βοήθησαν ο Σύλλογος των ξενοδόχων Αγίας Πελαγίας, αρκετοί εθελοντές τα καταστήματα της περιοχής και οι ,Μηνάς Σουρής Γεώργιος Παρρής και ο Κωνσταντίνος Προβατάρης. Χρόνια Πολλά σε όλους !! και του χρόνου.ADELIN 107,3 FM

Επιλεκτικά το "Άγιο Φως" στην Ελληνική Επικράτεια


Για μια ακόμη χρονιά η Κυβέρνηση επέλεξε η μεταφορά και διανομή του Αγίου Φωτός να γίνει επιλεκτικά και πλειοδοτικά σε περιοχές και νησιά μεγάλης πληθυσμιακής κάλυψης αλλά και συγκέντρωσης υψηλών επισκεπτών.

Οι μονοπωλιακές πια αερογραμμές, Aegean-Ο.Α., παρά τις υπέρογκες επιδοτήσεις που λαμβάνουν, και αποτελούν και αντικείμενο διένεξης μεταξύ κυβέρνησης-θεσμών, αγνοούν τις επιδοτούμενες γραμμές από τους μακρινούς προορισμούς και τη συνοχή του αρμόδιου υπουργείου, συναινούν στην ταυτοποίηση των αγόνων προορισμών ως μη εχόντων δικαίωμα στην παραλαβή του Αγίου Φωτός.

Εφέτος, όπως και περίσυ, παρόλο που αρκετοί Δήμαρχοι είχαν πετύχει να γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός από κάποιες μικρές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, εντελώς δωρεάν σαν προσφορά των εταιρειών, παρενέβη έτερος κρατικός φορέας, η Υ.Π.Α. και ...ανεκάλυψε ότι οι άνεμοι των 4-5 μπωφόρ είναι απαγορευτικοί για τα μικρά αεροπλάνα που επρόκειτο να μεταφέρουν το Άγιο Φως στις απομεμακρυσμένες αυτές περιοχές.

Είναι για γέλια και για κλάμματα ο "Θίασος" αυτός μαζί με τους διορισθέντες διοικούντες, που από φανατικοί πολέμιοι των μονοπωλίων έχουν μετατραπεί σε πιστούς εκτελεστές των εντολών τους......

Είναι δε ακόμη πιο αστείο και παράξενο το ότι την στιγμή που η διοίκηση της Υ.Π.Α. αρνείτο να δώσει την άδεια μεταφοράς του Αγίου Φωτός στα Κύθηρα "λόγω ισχυρών ανέμων", την ίδια στιγμή ελικόπτερο προσγειωνόταν και έπαιρνε τον "αρχιστράτηγο" Καμένο που κάνει διακοπές στην Ύδρα  να το μεταφέρει στην Αθήνα για να παραστεί στην υποδοχή του Αγίου Φωτός με την "Μεγάλη Στολή" και κατόπιν να περιμένει να το μεταφέρει πάλι πίσω στην Ύδρα, για να συνεχίσει τον Πασχαλινό του νιρβάνα...

Ήτοι τα αεροπλάνα άλλων εταιρείων εκτός Aegean-Ο.Α, απαγορεύονται λόγω ισχυρών ανέμων 4-5 μπωφόρ, αλλά ..τα ελικόπτερα επιτρέπονται για τους "Αρχόντους"  ...... {Ποιά Άμστελ ;;;;;;.......}

Το "Άγιο Φως" είναι μέσα σε κάθε πιστό είτε προέρχεται από ένα απλό καντήλι ενός ξωκλησιού είτε από τους Ιερούς τόπους. Το "Άγιο Φως" δεν είναι ούτε κομματικό ούτε ταξιακό απόκτημα αυτό θα πρέπει να το γνωρίσουν και να το αντιληφθούν όλα τα είδη ανεγκέφαλών σαλτιμπάγκων που κατά καιρούς στρώνουν τα οπίσθια τους σε διάφορες υψηλές καρέκλες που όμως πολύ γρήγορα μένουν χωρίς ποδάρια.

Όσον αφορά το Άγιο Φως για τα Κύθηρα, θα μεταφερθεί με το νεοπαοκτηθέν ταχύπλοο του λιμενικού από την Νεάπολη αύριο ανήμερα Πάσχα στο νησί μας.
Η μεταφορά επετεύχθη κατόπιν ενεργειών και αιτήματος του Δημάρχου κ. Σ. Χαρχαλάκη και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί άμεσα, πλην όμως η άφιξη του στην Νεάπολη έχει καθυστερήσει υπερβολικά λόγω της καθυστέρησης άφιξης του στην Αθήνα και του αναγκαίου τελετουργικού παραλαβής του και διανομής του και είναι γνωστό ότι ήδη σε αρκετές ενορίες του νησιού μας έχει ξεκινήσει η ακολουθία της Αναστάσεως.

Ας κρατήσουμε μέσα μας το θείο μήνυμα της Ανάστασης  και ας αφήσουμε την ελπίδα να απλωθεί μέσα μας για μια ακόμα φορά.....

Καλή Ανάσταση συντοπίτες και συντοπίτισσες...
------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------

Το πασχαλινό γλέντι του συλλόγου της Αγίας Πελαγίας.1η Μαίου 2016 [ Φωτο-ρεπορταζ ]

 Με πολύ καλό καιρό έναν υπέροχο υπέραλμπρο ήλιο σύμμαχο και με πολύ κέφι και χορό ,κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού απόλαυσαν ένα παραδοσιακό γλέντι ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα. Ο Εξωραιστικός Σύλλογος της Αγίας Πελαγίας,οργάνωσε μια γιορτή αγάπης χαράς και απίστευτης διασκέδασης ! Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου ,παρέσυραν τον κόσμο στο χορό και το τραγούδι. Η ζωντανή ορχήστρα ξεκινώντας το πρόγραμμα με ζωντάνια και κέφι που κράτησε μέχρι το τέλος,ξεσήκωσε όλους στο χορό και το τραγούδι. Κρασί  άφθονο και ο νόστιμος καλοψημένος οβελίας ψημένος με τον παραδοσιακό τρόπο μέσα στο λάκκο με την άμμο τιμήθηκαν δεόντως από όλους τους παρευρισκομένους. Και του χρόνου με υγεία !! Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη ! Σε λίγο το video ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

[ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ] Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

 TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ: Εχθές Μεγάλο Σάββατο μιας και τα μποφόρια ήταν πολλά δεν κατέστη δυνατή η άφιξη του Αγίου Φωτός στο νησί και η άφιξη έγινε σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή του Πάσχα με το μικρό πλωτό σκάφος του Λιμενικού ,από την Νεάπολη στην Αγία Πελαγία. Το Άγιο Φως παρέλαβε ο εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Πελαγίας ,πατέρας Κωνσταντίνος Λαγός. Παραβρέθηκαν άντρες του λιμενικού σταθμού Αγ.Πελαγίας ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου του Δήμου Κυθήρων κύριος Παναγιώτης Ζαντιώτης και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καραβά κύριος Τσάκος. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Αγίας Πελαγίας και από εκεί σήμερα το απόγευμα θα μεταδοθεί στους πιστούς, κατά τον εσπερινό της αγάπης στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων. Το Άγιο Φως υποδέχτηκαν σε άλλες περιοχές με τιμές αρχηγού κράτους ,και με τον ανάλογο σεβασμό που του αρμόζει. Ευχόμαστε να φωτίσει τις καρδιές όλων και μαζί με την Ανάσταση να φέρει και την ανάταση στον τόπο μας ,αγάπη , υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Τα ευχαριστήρια στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Νεάπολης που άφησε τον Πασχαλινό οβελία για να μεταφέρει και στο νησί μας το Άγιο Φως.Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά.
Σε λίγο το video.ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ 


Σε λίγο το 'Αγιο Φώς στην Αγ. Πελαγία

Το σκάφος του Λιμενικού από τη Νεάπολη φέρνει τώρα το Άγιο Φως στην Αγ. Πελαγία. Η παραλαβή θα γίνει από τον Ιερέα π. Κωνσταντίνο Λαγό. Σε περίπου μισή ώρα στο λιμένα της Αγ. Πελαγίας.
Πηγή
Stratos Charchalakis

Τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς

Τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς
Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον αν η σημερινή ημέρα είναι αργία ή απεργία, εμείς κάνουμε μία αναδρομή στο πολύ μακρινό παρελθόν για να ανακαλύψουμε μαζί τις ρίζες αυτής της γιορτής που υποδέχεται τον Μάη, τον μήνα που η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της.
Από τον Μάη του 1886 που τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη εργασία με καλύτερες συνθήκες, η πρώτη Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα των εργατών. Είναι συνδεδεμένη με τους εργατικούς αγώνες και αποτελεί φόρο τιμής στα πρόσωπα που χάθηκαν προκειμένου να αφήσουν στις επόμενες γενιές παρακαταθήκη φυσιολογικές εργασιακές συνθήκες. Σήμερα, για τον περισσότερους δεν είναι παρά μία αφορμή για αποχή από την εργασία, για χαλάρωση και ανάπαυση, μία ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση και μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς όμως, δεν είναι μία συνήθεια του 19ου αιώνα. Έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα καθώς οι εκδηλώσεις που γίνονταν είτε για τη Θεά Δήμητρα είτε για τον Διόνυσο  είχαν σκοπό  να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού. Από την αρχαία Ελλάδα στο Βυζάντιο και ύστερα σε όλη την Ευρώπη, την Πρωτομαγιά λάμβαναν χώρα πλήθος εορταστικών τελετών και εθιμοτυπικών διαδικασιών πολλές εκ των οποίων έχουν παραμείνει ως τις μέρες μας.
Στην Ελλάδα το πιο διαδεδομένο έθιμο είναι η δημιουργία του πρωτομαγιάτικου στεφανιού από λουλούδια κομμένα από τους αγρούς. Παραλλαγή του εθίμου εντοπίζεται και στην αρχαιότητα, όταν στο πλαίσιο της εορτής των Θαργηλίων, οι συμμετέχοντες έπαιρναν ένα πράσινο κλαδί που μόλις είχε πετάξει φύλλα, το τύλιγαν με ταινίες και επάνω του κρεμούσαν σύκα, ψωμί, φλασκιά με λάδι, κρασί και μέλι, συμβολίζοντας την ζωή, την υγεία, την καλή τύχη, την καλή σοδειά και την ευφορία. Στην πάροδο των χρόνων, βέβαια, το έθιμο άλλαξε πολλές φορές για να πάρει τελικά τη μορφή που έχει σήμερα. Στη σύγχρονη εποχή, απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους συμβολισμούς, το στεφάνι της Πρωτομαγιάς αποτελεί περισσότερο μία ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά τα οποία απολαμβάνουν την ημέρα χωρίς σχολείο και προσπαθούν να φτιάξουν το ομορφότερο στεφάνι της γειτονιάς. Το κρεμούν στην πόρτα ή το μπαλκόνι όπου και το κρατούν μέχρι τις 23 Ιουνίου, παραμονή του Αη Γιάννη του Κλήδονα, οπότε και το καίνε.

Χριστὸς κατελθὼν πρὸς πύλην ᾍδου μόνος Λαβὼν ἀνῆλθε πολλὰ τῆς νίκης σκῦλα.

Χριστὸς κατελθὼν πρὸς πύλην ᾍδου μόνος
Λαβὼν ἀνῆλθε πολλὰ τῆς νίκης σκῦλα.

Βιογραφία
Οι γυναίκες οι οποίες παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον ενταφιασμό του Κυρίου, δηλαδή η Μαρία η Μαγδαληνή και οι υπόλοιπες, όταν επέστρεψαν από το Γολγοθά στην πόλη, ετοίμασαν αρώματα και μύρα για να αλείψουν το σώμα του Ιησού· και την επομένη μέρα απείχαν από κάθε δραστηριότητα λόγω της αργίας του Σαββάτου. Κατά το βαθύ όρθρο, όμως, της Κυριακής, η οποία ονομάζεται από τους Ευαγγελιστές «πρώτη Σαββάτου» και «μια Σαββάτων», δηλαδή πρώτη μέρα της εβδομάδος, μετά από τριάντα έξι σχεδόν ώρες από τη νέκρωση του ζωοδότη Λυτρωτή, έρχονται με νεκρώσιμα αρώματα στον τάφο. Και ενώ σκέπτονταν τη δυσκολία της αποκυλίσεως του λίθου από την είσοδο του τάφου γίνεται σεισμός φοβερός· και Άγγελος με αστραπηφόρα όψη και χιονόφωτη στολή, αφού αποκύλισε το λίθο και κάθισε πάνω σ’ αυτόν, έκανε τους φύλακες να τρομάξουν και τους έτρεψε σε φυγή. Οι γυναίκες, στο μεταξύ, αφού μπήκαν στον τάφο και δε βρήκαν το σώμα του Ιησού, βλέπουν δυο Αγγέλους λευκοφορεμένους, με αντρική μορφή, οι οποίοι αφού τους φανέρωσαν την ανάσταση του Σωτήρα, τις στέλνουν για να αναγγείλουν στους μαθητές την χαρούμενη είδηση. Σε μικρό χρονικό διάστημα φθάνουν στον τάφο ο Πέτρος με τον Ιωάννη, αφού έμαθαν τι έγινε από τη Μαρία τη Μαγδαληνή, όπως ήδη ειπώθηκε, αλλά μπαίνοντας μέσα βρίσκουν μόνο τα σάβανα. Γι’ αυτό ανέρχονται όλοι στη πόλη με χαρά, κήρυκες της ανάστασης του Χριστού, τον οποίον και είδαν πραγματικά ζωντανό πέντε φορές κατά τη σημερινή γιορτή.


Αυτή την χαρμόσυνο Ανάσταση γιορτάζοντας σήμερα ασπαζόμαστε μεταξύ μας τον εν Χριστώ ασπασμό, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη διακοπή της πρώτης έχθρας ανάμεσα σ’ εμάς και το Θεό και τη διαλλαγή του Θεού προς εμάς για άλλη μια φορά, διαλλαγή που έγινε φανερή με το πάθος του Σωτήρος. Και η εορτή ονομάζεται Πάσχα, έχοντας έτσι το ίδιο όνομα με το Πάσχα των Εβραίων, το οποίο, στη γλώσσα τους σημαίνει διάβαση• διότι ο παθών και αναστάς Ιησούς μας διεβίβασε από την κατάρα του Αδάμ και τη δουλεία του διαβόλου στην ελευθερία και μακαριότητα. Και αυτή η μέρα της εβδομάδος, κατά την οποία έγινε η Ανάσταση του Χριστού, η οποία είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες μέρες, επειδή, αφιερώθηκε στην τιμή του Κυρίου ονομάστηκε από το όνομα Του Κυριακή, και σ’ αυτή μετατέθηκε από τους Αποστόλους η αργία και η ανάπαυση της εορτής του Σαββάτου του παλαιού νόμου.


Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος πλ. α'
Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος.


Κοντάκιον
Ἦχος πλ. δ'
Εἰ καὶ ἐν τάφῳ κατῆλθες ἀθάνατε, ἀλλὰ τοῦ Ἅδου καθεῖλες τὴν δύναμιν· καὶ ἀνέστης ὡς νικητής, Χριστὲ ὁ Θεός, γυναιξὶ Μυροφόροις φθεγξάμενος, Χαίρετε, καὶ τοῖς σοῖς Ἀποστόλοις εἰρήνην δωρούμενος ὁ τοῖς πεσοῦσι
παρέχων ἀνάστασιν.

Οἶκος
Τὸν πρὸ ἡλίου Ἥλιον, δύναντα ποτὲ ἐν τάφῳ, προέφθασαν πρὸς ὄρθρον, ἐκζητοῦσαι ὡς ἡμέραν, Μυροφόροι κόραι, καὶ πρὸς ἀλλήλας ἐβόων· Ὦ φίλαι, δεῦτε τοῖς ἀρώμασιν ὑπαλείψωμεν, Σῶμα ζωηφόρον καὶ τεθαμμένον· σάρκα ἀνιστῶσαν τὸν παραπεσόντα Ἀδὰμ κείμενον ἐν τῷ μνήματι· ἄγωμεν, σπεύσωμεν, ὥσπερ οἱ Μάγοι, καὶ προσκυνήσωμεν, καὶ προσκομίσωμεν τὰ μύρα ὡς δῶρα, τῷ μὴ ἐν σπαργάνοις, ἀλλ᾿ ἐν σινδόνι ἐνειλημένῳ· καὶ κλαύσωμεν, καὶ κράξωμεν· Ὦ Δέσποτα ἐξεγέρθητι, ὁ τοῖς πεσοῦσι παρέχων ἀνάστασιν.
Πηγή http://www.saint.gr/

Το μεσημέρι θα υποδεχθούμε το Άγιο Φως στο Λιμένα της Αγίας Πελαγίας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - Α Λ Η Θ Ω Σ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Από το νησί των Κυθήρων άπειρες ευχές σε όλο τον κόσμο!

Το μεσημέρι θα υποδεχθούμε το Άγιο Φως, το εκ του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων θαυματουργικώς εκπηγάσαν, στο Λιμένα της Αγίας Πελαγίας. Το Άγιο Φως θα έρθει στο νησί μας μετά από συνεννόηση του Δήμου μας με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Νεαπόλεως π. Διονύσιο Μιχαλέτο και με τη συνδρομή σκάφους και ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Το απόγευμα το Άγιο Φως θα μεταδοθεί στους πιστούς κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Μονή Μυρτιδίων στις 7 μ.μ. Η ακριβής ώρα άφιξης του Αγίου Φωτός θα ανακοινωθεί σε λίγο. Χρόνια Πολλά!


Πηγή 

tratos Charchalakis

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ! [ ΦΩΤΟ ]




 ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ! Το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ έψαλλαν πλήθος κόσμου στην εκκλησία της Αγίας Πελαγίας. Την όμορφη ανοιξιάτικη νύχτα που πλημμύρισε από τους κατοίκους του νησιού και πλήθος επισκεπτών που επέλεξαν την Αγία Πελαγία για να κάνουν Ανάσταση θα τους μείνει αξέχαστη ! Το Χριστός Ανέστη φωτίστηκε από ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με πολύ εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Για την φαντασμαγορική βραδιά πρόσφεραν χρήματα και βοήθησαν ο Σύλλογος των ξενοδόχων Αγίας Πελαγίας, αρκετοί εθελοντές τα καταστήματα της περιοχής και οι ,Μηνάς Σουρής Γεώργιος Παρρής και ο Κωνσταντίνος Προβατάρης. Χρόνια Πολλά σε όλους !! και του χρόνου.