Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΕΓΧΩΡΙΟΣ - ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΩΝ


"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ 2017 Δ' ΕΣΣΟ"


ΛΑΚΩΝΙΑ.Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων από αρμοδίους και πολίτες για τα καυτά τρέχοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Μολάων .
Yποστελέχωση – Αποδυνάμωση Νοσοκομείου Μολάων , καθυστέρηση στην πρόταση και σύνταξη του νέου Οργανισμού.Ανοικτή πρόσκληση πολιτών στην ενημέρωση περί Νοσοκομείου Μολάων.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα , να προκαλέσει ανοικτή συγκέντρωση αρμοδίων και πολιτών για την έλλειψη Ιατρών & λοιπού προσωπικού καθώς και για το μείζον θέμα του νέου Οργανισμού που πρέπει να διαμορφωθεί έως τέλος του 2017 όπως έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας . Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στις 6.30 μ.μ στη δημοτική αίθουσα [ Ξυνού ] πλησίον souper market Καραγιάννη. Είσοδος Ελεύθερη
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ.

Δελτίο Τύπου - 23/10/2017 - Kατασκευή του νέου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Βορείου Τμήματος Κυθήρων.

Το απόγευμα της Δευτέρας 23/10 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας "Κτηριακές Υποδομές Α.Ε." (ΚΤΥΠ) ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της ανέγερσης του νέου εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Βορείου Τμήματος Κυθήρων, σε συνέχεια σχετικών επιστολών ανάμεσα στο Δήμο, την ΚΤΥΠ και το Τριφύλλειο Ίδρυμα. 



Στη σύσκεψη παρευρέθη ο Δήμαρχος κ. Στράτος Χαρχαλάκης, η Πρόεδρος της ΚΤΥΠ κα. Ιωάννα Κοντούλη, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος Δρ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, ο Ταμίας του Ιδρύματος και εκδότης κ. Εμμανουήλ Καλλίγερος και οι νομικοί σύμβουλοι της ΚΤΥΠ κ. Καραγκούνης, του Δήμου κ. Σεμιτέκολος και του Τριφυλλείου κ. Πέτρος Κασιμάτης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εξέταση όλων των νομικών και λοιπών ζητημάτων που άπτονται της πρότασης παραχώρησης χρήσης του χώρου και του οικοπέδου του πρώην Νοσοκομείου στον Ποταμό για την 

Όπως είναι γνωστό αρχικώς είχε επιλεγεί οικόπεδο στη θέση "Ξυλοκερατέα" για το οποίο μάλιστα εκδόθηκε και τοπικό ρυμοτομικό το έτος 2011 με Προεδρικό Διάταγμα. Ωστόσο, κατά τον ενδελεχή έλεγχο τίτλων του εν λόγω οικοπέδου που διενήργησε η νέα Δημοτική Αρχή το έτος 2015 προκειμένου να προβεί στην αγορά του οικοπέδου και την ανέγερση του νέου σχολείου, προέκυψαν σοβαρά νομικά και ιδιοκτησιακά θέματα, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επιλυθεί από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα η υπόθεση να χρονίζει χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πρόοδος. 

Το Μάιο του 2016, το Τριφύλλειο Ίδρυμα, ενημέρωσε το Δήμο και την ΚΤΥΠ ότι προτίθεται να παραχωρήσει κατά χρήση το ακίνητο (κτήρια και οικόπεδο) όπου μέχρι το 2014 στεγαζόταν το Νοσοκομείο Κυθήρων, στην είσοδο του Ποταμού και σε άμεση οικιστική και ρυμοτομική συνάφεια με τον οικισμό, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το νέο σχολείο. 

Η Δημοτική Αρχή, συναισθανόμενη ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να χρονίζει περαιτέρω και καθώς τα νομικά ζητήματα για το αρχικώς επιλεγέν οικόπεδο δείχνουν επί του παρόντος άλυτα, ζήτησε από τη διοίκηση της ΚΤΥΠ την εξάντληση κάθε περιθωρίου και δυνατότητας προκειμένου να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Ιδρύματος, ενός Ιδρύματος με τεράστια κοινωνική προσφορά στο νησί και τους κατοίκους του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν όλες οι προτάσεις και τα ζητήματα, με την ΚΤΥΠ να καταλήγει στην ανάγκη Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων Υπουργών (Υποδομών, Οικονομικών και Παιδείας), αφού όπως είναι γνωστό η ακίνητη περιουσία των Κοινωφελών Ιδρυμάτων δεν μπορεί να παραχωρηθεί κατά κυριότητα, η δε ΚΤΥΠ δεν αναλαμβάνει ανέγερση σχολικών μονάδων αν τα οικόπεδα δεν ανήκουν κατά κυριότητα στους Δήμους. 

Το ζήτημα βρίσκεται σε διαδικασία νομικής διερεύνησης και υπάρχει η πολιτική δέσμευση της διοίκησης της ΚΤΥΠ προκειμένου ένα χρονίζον επί πολλά χρόνια θέμα να τεθεί στη σωστή του βάση.
----------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ&ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
agrosynpotamou@yahoo.gr
FB @synetairismos.potamou

FOR AGRICULTURAL OLIVE FACTORY CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200
THL.27360 33476
FAX 2736033404
agrosynpotamou@yahoo.gr 
FB @synetairismos.potamou

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24-10-2017


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο Ασωπού


Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, από τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, το ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο Ασωπού, στην Τοπική Κοινότητα Ασωπού του Δήμου Μονεμβασίας.Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τους εφημέριους Ασωπού και Παπαδιανίκων π. Γεώργιο Κότσαλη και π. Νικόλαο Δελακοβία.
Με νέο συνθετικό χλοοτάπητα και άλλες μικρές αλλά λειτουργικές επεμβάσεις, το νέο γήπεδο έρχεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του τόπου για ασφαλή και αποδοτική άθληση.Ένα πάγιο αίτημα του αθλητικού κόσμου γίνεται πραγματικότητα και ένα ακόμα οργανωμένο κέντρο άθλησης, έρχεται να προστεθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις που ο Δήμος Μονεμβασίας υλοποιεί σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Με προϋπολογισμό έργων ανακαίνισης που αγγίζει τις 90.000 ευρώ, το νέο γήπεδο Ασωπού, καλεί όχι μόνο τα αθλητικά σωματεία της περιοχής αλλά και κάθε πολίτη του τόπου, να αφιερώσει χρόνο για σωματική και ψυχική άσκηση.

Ο π. Γεώργιος Κότσαλης, εφημέριος ενορίας Ασωπού, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους ανέφερε ότι παραδίδεται σήμερα στη κοινωνία το ανακαινισμένο γήπεδο Ασωπού, με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, το οποίο όπως επισήμανε «ήταν ένα αίτημα και μια ευχή που είχα κάνει στα πρώτα εγκαίνια του γηπέδου». Ευχήθηκε να είναι καλορίζικο και να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της κοινωνίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το γήπεδο είναι ένα κόσμημα για τον Ασωπό αλλά και την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα άθλησης στους νέους αλλά και σε μεγαλύτερους».

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Λακωνίας κ. Ιωάννης Μπόκος, συνεγχάρη τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Δήμαρχο, γιατί όπως ανέφερε «στις δύσκολες εποχές που διανύουμε υλοποιούνται έργα σημαντικά για τον αθλητισμό», ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλούς αγώνες και να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ανέφερε ένα σύντομο ιστορικό του έργου, παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσκολία υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου. Μετά την ολοκλήρωση του γηπέδου, η οποία όπως επισήμανε «ήταν πολύ δύσκολη και πέρασε από πολλά και ποικίλα στάδια», ετίθετο από τους εκπροσώπους του αθλητικού χώρου, η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες.Ο Δήμος Μονεμβασίας, βλέποντας την ανάγκη και την επιθυμία των παιδιών της ομάδας αποφάσισε όπως ανέφερε, να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό πάρα τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το οποίο μαζί τα συνοδά έργα έφτασε τις 90.000,00€, επισημαίνοντας: «Είναι ένα έργο που δικαιώνει αυτούς που το ξεκίνησαν, αλλά και αυτούς που το ζητούσαν. Η χαρά λοιπόν αυτών των ανθρώπων είναι για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση».
Ευχαρίστησε το τωρινό αλλά και τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, για την σύμπνοια αλλά και την βοήθεια όλων των μελών στην υλοποίηση των έργων. Έκανε μια σύντομη αναφορά στα προσεχή έργα που θα υλοποιηθούν στο γήπεδο το φετινό αλλά και το επόμενο έτος και τα οποία έχουν να κάνουν τόσο με τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, χρησιμοποιώντας δύο πυλώνες του, όσο και με την τοποθέτηση κερκίδων.«Έτσι θα έχουμε ένα πλήρες σχεδόν στάδιο, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και το οποίο ελπίζω να το χρησιμοποιείτε συχνά και πολύ» ανέφερε ο κ. Τριχείλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να ξέρετε ότι ο Δήμος Μονεμβασίας, στις προκλήσεις και στα δίκαια αιτήματα των πολιτών θα είναι παρόν και θα τα ικανοποιεί».


Ακολούθησε φιλικός αγώνας ανάμεσα στη Αθλητική Ένωση Δήμου Ασωπού με τον Αθλητικό Όμιλο Δαφνίου.Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου Ασωπού, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Ασωπού, Μολάων και Βοιών κ.κ.  Ιωάννης Σουρλάς, Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης και Ηλίας Καλογερίνης, ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη και οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Κολλιάκος και Γιώργος Βουνελάκης.
Επίσης παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Θεοδούλη Σπυριδάκου, Ευστάθιος Βελιώτης και Παναγιώτης Κόκκορης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Ασωπού, Παπαδιανίκων και Δαιμονιάς κ.κ. Μαριάννα Σταθάκη, Παντελής Αρρώνης και Λάμπρος Σαρμπάνης και πλήθος κόσμου.
ΦΩΤΟ: Γιώργος Μακρής, Αντώνης Αρρώνης
ΠΗΓΗ http://www.monemvasianews.gr/