Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ.


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/02


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΩΝ
Λειβάδι – Κύθηρα – ΤΚ 80100
Κύθηρα, 28 Ιανουαρίου 2019 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κυθήρων Αδαμαντία Κορώνη, ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Ι. Καλλίγερος και τα Μέλη, σας προσκαλούν στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, που θα γίνει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13:00, στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. στο Λιβάδι Κυθήρων. 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. 


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΥΘΗΡΩΝ



ΚΟΡΩΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

ΚΥΘΗΡΑ.ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Γεωργία Γεννιά.Λειτουργία 30 Τοπικών Μονάδων Υγείας για τον Πειραιά και τα Νησιά Αττικής


Λειτουργία 30 Τοπικών Μονάδων Υγείας για τον Πειραιά και τα Νησιά Αττικής
Πρόκειται για νέες δομές που αποσκοπούν στην καθολική προσιτή πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, με έμφαση στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία. Το νέο μοντέλο υπηρεσιών χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και στοχεύει στην ορθολογική πλοήγηση των ατόμων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) μέσω της ανακατεύθυνσης της ζήτησης από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα, όπως είναι τα Νοσοκομεία, παρέχοντας ποιοτικές, ολιστικές και κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 9 (Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Γεωργία Γεννιά

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 
ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΙΩΝ
H Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΥΡΩΝ», το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ της Περιφέρειας πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. 
Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και παρέστησαν ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η βουλευτής κ. Ελένη Σταματάκη, ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο συμπατριώτης μας Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο συμπατριώτης μας Πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Θεόδωρος Κατσανέβας, οι πολιτευτές κ.κ. Σπύρος Σπυρίδων, Ζωή Ρούσσου, Ιωάννης Σωτήρχος και Βασίλειος Μόσχου, αντιπροσωπία από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Αθηνών - Πειραιά και φυσικά πολλά μέλη και φίλοι της Ένωσης.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης για έκτακτους λόγους δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση και έστειλε χαιρετισμό και τις ευχές του μέσω επιστολής που διαβάστηκε στην συνέλευση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη για τα πεπραγμένα του έτους 2018, για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και για τα σχέδια για το 2019, με έμφαση στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων στον ανακαινισμένο χώρο των γραφείων της Ένωσης, ενώ έγινε και εκτενής ενημέρωση από τον κ. Χατζηπέρο και τον κ. Κατσανέβα για τις εξελίξεις και τα έργα που προγραμματίζονται στα Αντικύθηρα και ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Ένωση παλαιά μέλη της Ένωσης που συμμετείχαν στο Δ.Σ. και στην ομάδα γυναικών στο παρελθόν και βραβεύτηκαν τα παιδιά από τα Αντικύθηρα για την είσοδό τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως και για τις σχολικές τους επιδόσεις για την χρονιά που πέρασε και τους δόθηκαν αναμνηστικά δώρα
Μετά την κοπή της πίτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, μοιράστηκαν κομμάτια σε όλους τους παρευρισκόμενους και προσφέρθηκε τσικουδιά και γλυκά.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΤΟ Δ.Σ.

Ενωσις Αντικυθηρίων Αγιος Μύρων