Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ:ΔΕ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΗ ΠΑΣΧΑΛΙΟΣ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΑΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ







 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ:Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ τέσσερις τόνοι κατεργασμένης κάνναβης

 


Σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που ξεπερνά τους 4 τόνους κατεργασμένης κάνναβης και εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο με προορισμό τη Σλοβακία προσχώρησε το ΣΔΟΕ. Όπως ανακοίνωσε το Σώμα, στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με ποσότητα 4 τόνων και 387 κιλών κατεργασμένης κάνναβης.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ:

Από το γραφείο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (DEA), που εδρεύει στην πρεσβεία των Αθηνών, περιήλθε πληροφορία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και στις συναρμόδιες Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Δ.Ν/Δ.Α.Α) και του Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ), σύμφωνα με την οποία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών επρόκειτο να διακινηθεί δια της θαλασσίας οδού, από χώρα της Μέσης Ανατολής προς χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, διερχόμενη δια μέσου της ελληνικής επικράτειας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, κατόπιν αναλυτικής διασταύρωσης στοιχείων και εξακριβώσεων, εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν φορτίο 3 τεμάχια βιομηχανικής μηχανής κατασκευής cupcakes, το οποίο αφίχθηκε δια της θαλασσίας οδού στον Πειραιά την 14η/4/2021 από τον Λίβανο, υπό καθεστώς διαμετακόμισης, και επρόκειτο να αναχωρήσει την 20η/4/2021, μέσω συρμού διερχόμενου από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Ουγγαρία, με τελικό προορισμό την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Κατόπιν κατάλληλων ενεργειών, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε και την 16η/4/2021 διενεργήθηκε έλεγχος αυτού και του φορτίου του.

Από τον διενεργηθέντα έλεγχο προέκυψε ότι εντός αυτού υπήρχε, μεταξύ άλλων μηχανημάτων, και μία σιδερένια δεξαμενή, εντός της οποίας είχε κατασκευαστεί κρυφός αποθηκευτικός χώρος. Μετά από επισταμένη έρευνα, ανακαλύφθηκε ανθρωποθυρίδα στην οροφή της δεξαμενής, μετά τη διάνοιξη της οποίας αποκτήθηκε πρόσβαση στον κατασκευασθέντα αποθηκευτικό χώρο. Εντός αυτού διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί 129 νάιλον σάκοι που περιείχαν συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και 282 χύμα συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης. Η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης που ανακτήθηκε και κατασχέθηκε είναι συνολικά 4 τόνοι και 387 κιλά και η αξία της υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε ύψος 33.000.000 ευρώ.

Την έρευνα συνέδραμαν σε επίπεδο πληροφόρησης, εκτός του γραφείου DEA Αθηνών, και η γενική διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (G.N.D.C/S.A), με την οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει προϋπάρξει συνεργασία σε άλλη μία περίπτωση τον Ιανουάριο του 2020, κατά την οποία είχε ανακαλυφθεί και κατασχεθεί από την επιχειρησιακή διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ποσότητα 1 τόνου και 257 κιλών κατεργασμένης κάνναβης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, πάλι προερχόμενο από τον Λίβανο, με τελικό προορισμό τη Μισουράτα της Λιβύης.

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής (ΥΔΝ/ΔΑΑ), η διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ-Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ) και το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά, το οποίο συνέδραμε με τη χρήση ακτινοσκοπικού μηχανήματος (X-ray) ελέγχου εμπορευματοκιβωτίων.


Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της επιχειρησιακής διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής, διενεργεί έρευνα προς διερεύνηση όλων των παραμέτρων, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες ημεδαπές διωκτικές Αρχές, τις δικαστικές Αρχές της χώρας , καθώς και με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. 

zougla.gr


ΑΤΤΙΚΗ:Εντοπίσθηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

 

Εντοπίσθηκε πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στη Λυκόβρυση Αττικής

Συνελήφθησαν -3- αλλοδαποί καλλιεργητές-διακινητές

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, -479- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης, -3- οχήματα και -4.975- ευρώ

Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο, υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης στην Λυκόβρυση Αττικής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διασταύρωσης στοιχείων και εξακρίβωσης χώρων , ταυτοποίησαν τους καλλιεργητές-διακινητές και πιστοποίησαν την εγκληματική τους δράση .

Όπως εξακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιούντο στην υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης σε διάφορα άτομα στην περιοχή της Αττικής

Κατόπιν των ανωτέρω, πρωινές ώρες της 19-4-2021, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν -3- αλλοδαποί. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ημεδαπός συνεργός τους.

Σε επακόλουθη έρευνα σε υπόγεια αποθήκη στη Λυκόβρυση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  -479- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ύψους από -10- έως -30- εκατοστά
  •  πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας
  •  -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  •  Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο
  •  το χρηματικό ποσό των -4.975- ευρώ
  •  -7- κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υδατοκαλλιέργεια: Μέτρο 3.2.13 και σε «Απομακρυσμένα Ελληνικά Νησιά» όπως Κύθηρα-Αντκύθηρα



Η στήριξη χορηγείται μόνο για ασφαλιστήρια συμβόλαια αποθεμάτων υδατοκαλλιέργειας που καλύπτουν τις οικονομικές ζημίες

Οι υπαγόμενες δράσεις, το είδος ενίσχυσης, οι δικαιούχοι και τα ποσοστά ενίσχυσης των δράσεων του Μέτρου 3.2.13 – «Ασφάλιση αποθεμάτων Υδατοκαλλιέργειας», του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» καθορίστηκαν με υπουργική απόφαση. Στο πεδίο εφαρμογής υπάγονται Πράξεις που εντάσσονται στο Μέτρο 3.2.13 – «Ασφάλιση αποθεμάτων υδατοκαλλιέργειας», με σκοπό τη συνεισφορά στην ασφάλιση των αποθεμάτων υδατοκαλλιέργειας για την κάλυψη των οικονομικών ζημιών.

Οι οικονομικές αυτές ζημιές μπορεί να οφείλονται τουλάχιστο σε μία από τις ακόλουθες αιτίες:

Φυσικές καταστροφές.

– Δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

– Αιφνίδιες μεταβολές της ποιότητας του νερού για τις οποίες δεν ευθύνεται η επιχείρηση.

– Ασθένειες της υδατοκαλλιέργειας, βλάβη ή καταστροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής για τις οποίες δεν ευθύνεται η επιχείρηση.

– Κρίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η ύπαρξη των παραπάνω συνθηκών στην Υδατοκαλλιέργεια θα πρέπει να αναγνωρίζεται επίσημα από αρμόδια κρατική αρχή.

Η στήριξη χορηγείται μόνο για ασφαλιστήρια συμβόλαια αποθεμάτων υδατοκαλλιέργειας που καλύπτουν τις οικονομικές ζημίες, που αναφέρονται παραπάνω και οι οποίες υπερβαίνουν το 30 % του μέσου ετήσιου κύκλου εργασιών του υδατοκαλλιεργητή, ο οποίος υπολογίζεται βάσει του μέσου κύκλου εργασιών του υδατοκαλλιεργητή κατά τα τρία ημερολογιακά έτη που προηγούνται του έτους στο οποίο έλαβαν χώρα οι οικονομικές ζημίες

Δικαιούχοι – Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 3.2.13 – «Ασφάλιση αποθεμάτων υδατοκαλλιέργειας», είναι:

  • Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Υδατοκαλλιεργειών.
  • Ειδικότερα, οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) απολαμβάνουν προτεραιότητας, καθώς και αυξημένα ποσοστά χρηματοδότησης, έναντι των υπολοίπων.
  • Πράξεις που υλοποιούνται στα «Απομακρυσμένα Ελληνικά Νησιά», λαμβάνουν αύξηση της έντασης της δημόσιας ενίσχυσης κατά 35 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι ενισχύσεις παρέχονται σε

Δικαιούχους:

(i) των οποίων μπορεί να καταδειχθεί η φερεγγυότητα και η οικονομική βιωσιμότητα,

(ii) που αποδεικνύουν την ιδία τους συμμετοχή,

(iii) που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης για χρηματοδότηση από Εθνικό ή Κοινοτικό Πρόγραμμα, για το σύνολο ή μέρος της προτεινόμενης Πράξης,

(iv) οι οποίοι συμμορφώνονται με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 στοιχείο α) έως δ) του άρθρου 10 του Καν.508/2014 και συνοδεύονται από την ενυπόγραφη δήλωση του αιτούντα επιχειρηματία, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου.

Περιοχές εφαρμογής και ποσοστά ενίσχυσης-χρηματοδότησης

Το Μέτρο 3.2.13 – «Ασφάλιση αποθεμάτων Υδατοκαλλιέργειας», του ΕΠΑλΘ 2014-2020, εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, με διαφορετική όμως ένταση ενίσχυσης σύμφωνα με:

– το μέγεθος των επιχειρήσεων,

– τον τόπο υλοποίησης των Πράξεων,

Η οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους των πράξεων χορηγείται με τη μορφή της «επιχορήγησης».

Στα «Απομακρυσμένα Ελληνικά Νησιά» περιλαμβάνονται :

▪ τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

▪ τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

▪ η Σαμοθράκη (Π.Ε. Έβρου),

▪ η Θάσος (Π.Ε. Καβάλας),

▪ οι Βόρειες Σποράδες (Π.Ε. Μαγνησίας),

▪ η Σκύρος και η Σκυροπούλα (Π.Ε. Εύβοιας),

τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα (Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων),

▪ η Γαύδος, η Γαυδοπούλα, τα Παξιμάδια, η Χρυσή, το Κουφονήσι, η Παξιμάδα, η Δραγονάδα, οι Διονυσάδες, η Δία, η Ελάσα (Περιφέρεια Κρήτης),

οι Οθωνοί, η Ερεικούσα, το Μαρθάκιον, οι Παξοί, οι Αντίπαξοι (Π.Ε. Κέρκυρας),

▪ οι Στροφάδες (Π.Ε. Ζακύνθου),

▪ η Σαπιέντζα, η Σχίζα (Π.Ε. Μεσσηνίας),

Για Πράξεις που θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παρούσας Απόφασης τα ποσοστά Δημόσιας Δαπάνης και Ιδιωτικής Συμμετοχής έχουν ως εξής: 

Κατηγορία επιχείρησης σύμφωνα με την αριθμ. (2003)/361/ΕΚ Σύσταση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

pentapostagma.gr



Ο Σύνδεσμος Κληρικών κατά της αλλαγής ώρας της Ανάστασης: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…»

 


«Ιερή οργή» κατά της κυβέρνησης

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εκφράζει τη ρητή αντίθεσή του στην πραγματοποίηση της τελετής και της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως κατά τις απογευματινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου.

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απαίδευτη παρέμβαση της Πολιτείας σε θέματα αμιγώς εκκλησιαστικά» και μιλά για ρύθμιση «ανεπίτρεπτη και μη χριστιανικά αποδεκτή».

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλη Εβδομάδα: Διπλομασκοφόροι στις Εκκλησίες – Τι θα γίνει στο πασχαλινό τραπέζι

«Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού δεν πραγματοποιήθηκε την ημέρα του Σαββάτου, αλλά την ημέρα της Κυριακής, την έναρξη της οποίας σηματοδοτεί η 12η νυχτερινή ώρα, κατά την οποία αγγέλλεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως επί αιώνες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ.

Και συνεχίζει με ακόμα πιο αυστηρό ύφος και επίθεση στην κυβέρνηση: «Είναι παράλογη – αν όχι ύποπτη – η σπουδή της Κυβέρνησης να εστιάσει τη μεριμνά της για την καταπολέμηση της πανδημίας στους πιστούς που θα συγκεντρωθούν μία βραδιά το χρόνο, αυτή της Αναστάσεως, για να συμμετάσχουν εορταστικά προσευχόμενοι στην Λαμπροφόρο Θεία Λειτουργία, την ώρα που κάθε βράδυ γίνονται έργω επιτρεπτές και αποδεκτές τεράστιες συναθροίσεις χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι διασκεδάζουν ανενόχλητοι μέχρι πρωίας. Αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό και το στόμα όλων μας ο λόγος του Κυρίου: Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες! (Ματθ.23,24)».

Αναλυτικά:

Για μια ακόμα φορά, Ιερείς και πιστοί, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως εξαιτίας της απαίδευτης παρέμβασης της Πολιτείας σε θέματα αμιγώς εκκλησιαστικά, και μάλιστα αφορώντα τον σκληρό πυρήνα της χριστιανικής λατρείας.

Με την παρούσα ανακοίνωση, ως Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, επιθυμούμε να εκφράσουμε αφενός μεν την συμφωνία μας ως προς το να τελούνται οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος νωρίτερα από την συνήθη ώρα, λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία της Covid-19, αφετέρου όμως υπογραμμίζουμε την βαθιά αντίθεσή μας στο να πραγματοποιηθεί η τελετή και η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως κατά τις απογευματινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου.

Η ρητή αντίθεσή μας υπαγορεύεται εξάπαντος από θεολογικούς λόγους, καθώς η Ανάσταση του Ιησού Χριστού δεν πραγματοποιήθηκε την ημέρα του Σαββάτου αλλά την ημέρα της Κυριακής, την έναρξη της οποίας σηματοδοτεί η 12η νυχτερινή ώρα, κατά την οποία αγγέλλεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως επί αιώνες. Κατά συνέπεια, θεωρούμε ανεπίτρεπτη και μη χριστιανικά αποδεκτή αυτή την ρύθμιση – ούτε για λόγους οικονομίας – καθώς θίγονται βασικές παράμετροι της πίστεώς μας. Επίσης, αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε τους προβαλλόμενους από την Πολιτεία λόγους κοινωνικού συμφέροντος, καθώς φαίνεται να περισσεύει η υποκρισία. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε εμβρόντητοι την Πολιτεία να παραμένει απαθής θεατής στις συναθροίσεις πολιτών σε πολλές πλατείες ελληνικών πόλεων. Οι συνωστιζόμενοι στις πλατείες αγνοούν επιδεικτικά τα υγειονομικά μέτρα και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας προκαλώντας το κοινό αίσθημα και αψηφώντας την νομοθεσία.

Είναι παράλογη – αν όχι ύποπτη – η σπουδή της Κυβέρνησης να εστιάσει τη μεριμνά της για την καταπολέμηση της πανδημίας στους πιστούς που θα συγκεντρωθούν μία βραδιά το χρόνο, αυτή της Αναστάσεως, για να συμμετάσχουν εορταστικά προσευχόμενοι στην Λαμπροφόρο Θεία Λειτουργία, την ώρα που κάθε βράδυ γίνονται έργω επιτρεπτές και αποδεκτές τεράστιες συναθροίσεις χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι διασκεδάζουν ανενόχλητοι μέχρι πρωίας.

Αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό και το στόμα όλων μας ο λόγος του Κυρίου: «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες!» (Ματθ.23,24)

Θέλουμε να ελπίζουμε πως οι εμπνευστές των ρυθμίσεων αυτών είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι – ή έστω σέβονται την πίστη του λαού μας – και γνωρίζουν τη θρησκευτική και ευρύτερα πολιτισμική σημασία των ημερών του Πάσχα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Σε περίπτωση που δεν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις, οφείλουν να ενημερωθούν από την επίσημη Εκκλησία, η οποία εκπροσωπεί το συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας, και να μην προβαίνουν σε αποφάσεις που προκαλούν το ορθόδοξο αίσθημα και προσβάλλουν τη χριστιανική λατρεία. 

newsbreak.gr

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Ενημέρωση

Στην σημερινή ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας με τίτλο «Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, με το βλέμμα στραμμένο σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη, γονείς» ,μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα εξής σημαντικά για εμάς:

1. Μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αφενός λόγω της γενικευμένης πίεσης που υφίστανται τα παιδιά εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου για να δοθεί η δυνατότητα δια ζώσης εμβάθυνσης της ύλης, καθώς και η δυνατότητα διάδρασης μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.
2. Το σχολικό έτος για τα Λύκεια παρατείνεται έως και την έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου.
3. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΡΟΣ:Μία μικρή πρόταση προς όλους τους φίλους του Λεωνίδα..

*photo by

Dimitris Baltzis

Μία μικρή πρόταση προς όλους τους φίλους του Λεωνίδα..

Η διαδρομή που περπάταγε καθημερινά, η διαδρομή που τον συναντούσαμε όλοι κ τον παίρναμε ωτοστόπ κ είχαμε εκείνες τις μικρές κ ολιγόλεπτες συζητήσεις μαζί του...... η διαδρομή Λιβάδι-Καψάλι να μετονομαστεί σε "Διαδρομή Λεωνίδα Λευθέρη".
Έτσι σαν ένας μικρός φόρος τιμής.
Και ίσως επίσης να γίνει μια μέρα ένας ομαδικός περίπατος (από όσους θέλουν) από το Λιβάδι μέχρι το Καψαλι.... Το δρόμο που περπατούσε, σαν ένα είδος μνημοσύνης προς τον Λεωνίδα που έφυγε τόσο άξαφνα κ απρόσμενα.

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


 

ΕΛ.ΑΣ:ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΚΟΚΑΙΝΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΗΜΕΔΑΠΟΣ

Συνελήφθη, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 155 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 535 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (22.04.2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (22.04.2021) το πρωί, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ανωτέρω ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 155,9 γραμμάρια κάνναβης,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • καπνικά είδη
  • ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο ιατρική συνταγή
  • το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων τριάντα πέντε (535) ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και
  • κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Κυβερνητική Εκπρόσωπος: Τι θα ισχύει για τους Ναούς τη Μ.Εβδομάδα και το Πάσχα



Στην λειτουργία των Ναών την Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη είπε αναλυτικά: «τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία είναι ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ενώ για τους ιερείς, τους νεωκόρους, τους ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει από τις 10 το βράδυ, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα, θα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα».

romfea.gr

Καταστρέφουν την ελληνική μελισσοκομία προς όφελος απατεώνων!

Τρομερές καταγγελίες από τους έλληνες παραγωγούς!

Αντί να ενισχύσουμε την πρωτογενή παραγωγή, Που είναι η πραγματική παραγωγή πλούτου για την χώρα, νομοθετούμε προς όφελος εισαγωγέων, που καταστρέφουν την τοπική παραγωγή και γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ με φτηνά σκουπίδια, πολλές φορές όπως έχει αποδειχθεί, νοθευμένα!
Οι επιχειρήσεις που εισάγουν άγνωστης προέλευσης φθηνό «μέλι», το αναμιγνύουν με επικίνδυνα χρώματα και το ελληνοποιούν, τιμωρούνται μόνο με πρόστιμο. Ο παραγωγός όμως για «διαδικαστικούς λόγους δηλώσεων» δε θα μπορεί να παράξει!

Δείτε τι καταγγέλλουν οι έλληνες μελισσοκόμοι:

Με την δημοσίευση του κατάπτυστου και χυδαίου ΦΕΚ Τεύχος B’ 1560/17.04.2021 θεσπίζεται το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, το οποίο αν εφαρμοστεί στην πράξη θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής μελισσοκομίας.

Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα του μελισσοκόμου, ορίζονται και αντιμετωπίζονται πλέον ως προνόμια, τα οποία μπορεί να χάσει αν δεν είναι “καλό παιδί”.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 διαβάζουμε ότι η πώληση μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης, η μεταφορά μελισσιών, η πώληση παραφυάδων και η διατήρηση μελισσοκομικής αποθήκης δεν αποτελούν πλέον δικαίωμα του μελισσοκόμου αλλά προνόμιο το οποίο μπορεί να χάσει. Πως;

Άρθρο 11: αν σε επιτόπιο έλεγχο της αρμόδιας αρχής διαπιστωθεί διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος αριθμού μελισσιών και του προσδιορισθέντος η οποία υπερβαίνει το 10% επιβάλλεται πρόστιμο 100€ και ο μελισσοκόμος χάνει για 1 έτος όλα του τα προνόμια.

Δηλαδή αν έχει 100 μελίσσια και στον έλεγχο βρεθούν 88 εκτός από το πρόστιμο, για έναν χρόνο δεν θα μπορεί να πουλήσει μέλι, ούτε να μετακινήσει τα μελίσσια του ώστε να βρουν τροφή. Θα τα αφήσει εκεί να πεθάνουν, αυτά από πείνα και εκείνος από οικονομικό στραγγαλισμό.

Κάθε χρόνο χάνουμε ένα 10% με 20% των μελισσών μας το χειμώνα, τα οποία δημιουργούμε ξανά την άνοιξη κόβοντας παραφυάδες. Ο αριθμός των μελισσιών που κατέχει κάποιος δηλαδή δεν είναι σταθερός μέσα στο έτος. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για έναν κρατικό γραφειοκράτη.

Ως κατεχόμενη κυψέλη ορίζεται το μελίσσι του οποίου ο πληθυσμός καλύπτει τουλάχιστον 5 πλαίσια (κηρήθρες), οπότε κάποιος μπορεί να έχει τα μελίσσια αλλά ο πληθυσμός τους να μην θεωρηθεί από την αρμίδια αρχή επαρκής και έτσι να χάσει τα προνόμια του.

Φυσικά δεν λαμβάνουν υπόψη ότι τα μελίσσια μας είναι σκόρπια σε 2-3 νομούς, έρμαια κλοπών, βανδαλισμών και δηλητηριάσεων. Αν μάλιστα η διαφορά ξεπεράσει το 30% τότε το πρόστιμο φτάνει τα 300€ και χάνει τα προνόμια για 2 χρόνια!

Οι απώλειες από ασθένειες θα πρέπει να βεβαιωθούν από επίσημη κτηνιατρική αρχή και να δηλωθούν μέσα σε δέκα ημέρες. Εν τω μεταξύ πολλά μελίσσια απλώς χάνονται, δεν βρίσκεις νεκρές μέλισσες, μόνο την κυψέλη άδεια, ποιος να βεβαιώσει τι;

Για να σας προλάβω δεν παίζουν επιδοτήσεις ώστε να δηλώνονται περισσότερα μελίσσια. Μάλιστα την τελευταία πενταετία παρατηρείται μεγάλη μείωση του αριθμού που δηλώνει η Ελλάδα στην ΕΕ.

Η παραγωγή μελιού γίνεται κάθε χρόνο και πιο δύσκολη (μειώνεται σταθερά), λόγω της κλιματικής αλλαγής, της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, της αστικοποίησης κ.α. Η μελισσοκομία πνέει τα λοίσθια, δεν έχει κέρδος πια και εγκαταλείπεται.

Άνθρωποι μικρού διαμετρήματος, χωρίς καμία απολύτως επαφή με την κοινωνία, που δε μπορούν να σταθούν ούτε καν στο ύψος των περιστάσεων, αποφασίζουν για τους παραγωγικούς κλάδους της χώρας.

Υποτίθεται εκσυγχρονισμός (ηλεκτρονικό μητρώο). Και τώρα είμαστε καταχωρημένοι, έρχονται μας μετράνε κτλ απλά δεν υπήρχαν οι κυρώσεις, οι οποίες είναι εξοντωτικές. 1 ή 2 χρόνια απαγόρευση πώλησης, σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε άλλη δουλειά.

.newsbreak.gr

22 Απριλίου - Παγκόσμια_Ημέρα_της_Γης

 


1 εκατ. φυτά και ζώα υπό εξαφάνιση

▪️ 13 εκατ. τονοι πλαστικών στον ωκεανό, σκοτώνουν 100 χιλ. θαλάσσια ζώα ετησίως
▪️ πάνω από 2 δισ. άνθρωποι ζουν χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό

ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι ανακοινώσεις της Νίκης Κεραμέως - Παράταση σχολικού έτους για νηπιαγωγεία και δημοτικά έως 25 Ιουνίου και γυμνάσια και λύκεια μέχρι 11 Ιουνίου - Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων έκανε η υπουργός Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας είπε ξεκινώντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται πως επιστρέφουν όλοι οι μαθητές  στις αίθουσές τους στις 10 Μαΐου  με «όπλα» τα self tests, την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων.

, είναι 269. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας: Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 2,3996%, Τμήματα (μερική αναστολή): 1,2087% Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Από χθες όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, Σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καλεί τους  εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν στο emvolio.gov.gr. «Θωρακίζουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, τις οικογένειες όλων, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ασφαλείς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν θα περνάει... κουνούπι από τα διόδια για Πάσχα στο χωριό: Φρένο και από την ΕΡΓΑΝΗ για μετακινήσεις




Τις τελευταίες ώρες όλο και περισσότεροι πολίτες ψάχνουν τρόπους για να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Για τον λόγο αυτό, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μπλοκάρει κάθε αναιτιολογική έξοδο από τα διόδια. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των τελευταίων ωρών, τα μπλόκα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνα θα είναι πολλά ενώ η παρουσία αστυνομικών σε όλους τους οδικούς άξονες θα είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Η τροχαία δεν θα αφήσει «κουνούπι» να περάσει καθώς τα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι παντού και σε όλη τη χώρα. Η κεντρική οδηγία είναι να ελέγχονται οι εικονικές μετακινήσεις. 

Για παράδειγμα μέχρι σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Αττική μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση ότι μπορεί να μετακινηθεί για επαγγελματικούς λόγους για παράδειγμα στον νομό Αρκαδίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι δεν αρκούσε μόνο η βεβαίωση από τον ίδιο τον επαγγελματία αλλά θα έπρεπε βάσει των οδηγιών της πολιτικής προστασίας να έχει και απτές αποδείξεις και βεβαίωση απο τον πελάτη του ότι μεταβαίνει εκτός νομού έδρας για επαγγελματικούς λόγους.

Αυτές τις εικονικές μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό θέλει να μπλοκάρει η κυβέρνηση, με τον κίνδυνο διασποράς του ιού να είναι μεγάλος. Έτσι, από την Μεγάλη Εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews θα μπει μπλόκο στην ΕΡΓΑΝΗ για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αλλά και για μέλη ΔΣ τα οποία είχαν free pass για όλα τα διόδια της χώρας.

Αυστηρά πρόστιμα για ψευδείς ή εικονικές μετακινήσεις

Η απόφαση για κλειστά διόδια είναι ειλημμένη και τα πρόστιμα για εικονικές ή ψευδείς δηλώσεις μετακίνησης εκτός νομού θα επιφέρουν ποινικές ευθύνες. Δεν θα είναι μόνο το πρόστιμο των 300 ευρώ που θα πρέπει να πληρώσει όποιος πιαστεί για παράνομη μετακίνηση αλλά θα έχει να αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη.

Για τον λόγο αυτό, όποιος μετακινηθεί για εργασία τις ημέρες του Πάσχα θα πρέπει η μετακίνησή του να έχει δηλωθεί και επίσημα από τον εργοδότη του καθώς από την Δευτέρα του Πάσχα θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στοιχεία και να διεξάγονται διασταυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 21:00 αλλά στις 22:00, ενώ οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μεταφερθούν νωρίτερα.

dikaiologitika.gr




22/04/2021 - 12:05
22/04/2021 - 12:05

¨ΑQUA JEWEL¨ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ


 

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟ TTV:Παιδιά Αγίας Πελαγίας με κ.Μεγαλοκονόμο Κύθηρα 27.12.1994

 

ΔΕΕΠ Α' Πειραιώς & Νήσων:ΕΥΧΕΣ !!!


 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Π.Ε.Α.Κ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ





 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ:ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Την Κυριακή 25 Απριλίου 2021,  στις 8 μ.μ - νέα ώρα

                                                                               
Οι Φίλοι Μουσείων Κυθήρων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του έργου του
 
                                                                        ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ
  
                                                                             
Για να συνδεθείτε πατήστε τον σύνδεσμο και περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί ο τίτλος της εκδήλωσης                                                                                      
Join Zoom Meeting