Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Προσφορά του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ενόψει της γιορτής του Αγ. Μύρωνα.


ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.Άδ. Γεωργιάδης προς ΒΕΠ: Προτεραιότητές μας η τεχνική εκπαίδευση και οι πιστοποιήσεις


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επταμελές κλιμάκιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Δύο σοβαρές δεσμεύσεις για την ενίσχυση της τεχνικής εκπαιδεύσεως, αλλά και τη μελέτη των προτάσεων για την πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων βρίσκεται στο πλευρό των βιοτεχνών και των επαγγελματιών έλαβε το κλιμάκιο του ΒΕΠ, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση.
Ως πραγματικό έλλειμμα για τη χώρα προσδιόρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης την υστέρηση της τεχνικής εκπαιδεύσεως, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΒΕΠ κ. Ανδριανό Μιχάλαρο. Ο Υπουργός επισήμανε πως ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για τον εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαίδευσης και ανέφερε επί λέξει ότι «ο Νόμος που έρχεται στη Βουλή, την Τρίτη 6 Αυγούστου περιλαμβάνουν μέρος από τα αιτήματα που διατυπώνει ο κόσμος της βιοτεχνίας και των επιχειρήσεων, από τις οποίες στηρίζεται η προσπάθεια απόλυτης υπέρβασης των προβλημάτων που άφησε η κρίση». Όσον αφορά στα ζητήματα φορολόγησης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που τέθηκαν από τη διοίκηση του ΒΕΠ ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων επισήμανε: «Κατανοούμε απολύτως τις θέσεις σας και προχωρούμε στις απαιτούμενες πρωτοβουλίες με το φορολογικό νομοσχέδιο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, θα κατεβαίνουν οι φόροι».
Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος ευχαρίστησε εκ μέρους των μελών του ΒΕΠ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Αυγούστου. Αφού ο κ. Μιχάλαρος σχολίασε ότι αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες το γεγονός πως η κυβέρνηση είχε έτοιμο σχέδιο κυβερνησιμότητας, έθεσε τα ακόλουθα ζητήματα:
1. Τεχνική Εκπαίδευση:
Πάγιο αίτημα του ΒΕΠ είναι η υπαγωγή των θεμάτων τεχνικής εκπαιδεύσεως στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες των τεχνικών επαγγελμάτων να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα και ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού που θα προσελκύσουν νέους στα τεχνικά επαγγέλματα που καλύπτουν βιοτεχνικές, μεταποιητικές, μηχανουργικές, ναυπηγικές αλλά και αγροτικές δραστηριότητες.
2. Χρήσεις γης:
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς προτείνει τη διατήρηση αλλά και την ενίσχυση των αγροτικών και γεωργικών δραστηριοτήτων στο νομό Αττικής, από τη γη του οποίου προέρχεται σειρά επώνυμων προϊόντων ανωτέρας ποιότητος. Ταυτοχρόνως πρέπει να μελετηθεί η πιθανότητα εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου μοντέλου παραγωγής, με πρόσθετες δραστηριότητες που θα καλύπτουν ακόμα και τον τομέα της εστίασης.
Παράλληλα, θα πρέπει να μελετηθεί με προσοχή το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα Επιχειρηματικά Πάρκα. Το ΒΕΠ διατυπώνει τη διαφωνία του σχετικώς με τις προτεινόμενες λύσεις διότι ελλοχεύουν κίνδυνοι από την έκδοση φορολογικών ενημεροτήτων έως την πιθανότητα υφαρπαγής εκτάσεων.
Η διοίκηση του ΒΕΠ τάσσεται υπέρ της εξυγίανσης στις άτυπες συγκεντρώσεις και στη δημιουργία νέων Βιοτεχνικών Πάρκων ή ακόμα και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών στην επαναχρησιμοποίηση εργοστασίων που καταρρέουν σήμερα.
3. Συγκοινωνιακές Υποδομές:
Οι επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΠ αντιμετωπίζουν επί σειράν ετών τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί η διακοπή της κατασκευής της Περιφερειακής Αιγάλεω και των υπόγειων τούνελ στον Σκαραμαγκά. Οι καθυστερήσεις στις διανομές και στην κυκλοφορία, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση στο περιβάλλον αποτελούν προβλήματα που πρέπει να εξεταστούν άμεσα διότι αφενός θα δώσουν λύσεις στις επιχειρήσεις ενώ αφετέρου θα λειτουργήσει θετικά ως προς τον υπολογισμό του κόστους logistics για τα διακινούμενα φορτία.
4. Κέντρα Επιχειρηματικότητας:
Το Επιμελητήριο υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις, το στελεχιακό και το υπηρεσιακό δυναμικό του τους επιχειρηματίες γι’ αυτό και τάσσεται υπέρ νέων προτάσεων που αφορούν στην καινοτομία, τις startups αλλά και το σύγχρονο επιχειρείν.
5. Επιβράβευση συνέπειας:
Η διοίκηση του ΒΕΠ προτείνει την εξέταση ενός σύγχρονου και ευέλικτου πλαισίου επιβράβευσης των συνεπών επιχειρηματιών και επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης, όσο και ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης κατέγραψαν τα αιτήματα του ΒΕΠ και τόνισαν ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί τη δημιουργία ενός διαύλου σταθερής επικοινωνίας και συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν στις αδειοδοτήσεις και θα δοθούν νομοθετικές λύσεις όπου καταγράφονται καθυστερήσεις ή κωλύματα σε επενδυτικά σχέδια.
«Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στο φορολογικό μέσο όρο της Ευρώπης σε μια διετία από σήμερα. Παράλληλα θα δοθούν λύσεις σε θέματα εργοδοτικών εισφορών με λύσεις και κίνητρα που θα κινούνται στο πλαίσιο ‘Ανάπτυξη – Διαπραγμάτευση – Δημοσιονομικός χώρος – Φοροελαφρύνσεις – Ενίσχυση του επιχειρείν’. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να τον πετύχουμε», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης προς το κλιμάκιο του ΒΕΠ.
Στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων συμμετείχαν οι κ.κ.:
  • Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος ΒΕΠ
  • Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ
  • Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, Β’ Αντιπρόεδρος ΒΕΠ
  • Θεόδωρος Ε. Ματθιουδάκης, Γενικός Γραμματέας ΒΕΠ
  • Γεώργιος Παπαθανασίου, Οικονομικός Επόπτης ΒΕΠ
  • Δημήτρης Φανουργάκης, Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων
  • Κλεάνθη Περηφάνου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων
  • Μιχαήλ Γιάγκας, Διευθυντής ΒΕΠ

Οι πυροσβέστες της Λακωνίας γνωστοποιούν τα προβλήματά τους


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ - ΘΕΟΧΑΡΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ - ΘΕΟΧΑΡΗ
Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συναντήθηκε την Δευτέρα 5 Αυγούστου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Δημήτρη Μπογιατζή.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκπόνηση των μελετών για το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών (μαρίνα) στο Καψάλι, διαδικασία που έχει ξεκινήσει πριν περίπου 20 χρόνια. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό και τους συνεργάτες του για την οριστική χωροθέτηση του αγκυροβολίου 35 θέσεων ελλιμενισμού στον Πίσω Γυαλό Καψαλίου, με Υπουργική Απόφαση του 2005, κατά της οποίας είχε ασκηθεί αναίτια και αστήρικτη προσφυγή ενώπιον του ΣτΕ από μικρή μερίδα πολιτών (αρκετοί εκ των οποίων δεν διέμεναν καν στο Καψάλι, ενώ πολλοί δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι Κυθήρων), η οποία δυστυχώς οδήγησε σε απώλεια χρηματοδότησης ύψους 2.500.000€ από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Μετά την οριστική απόσυρση της προσφυγής των κατοίκων το 2011-12, δεν υπήρξε καμία κινητικότητα στο ζήτημα και αυτό τέθηκε εκ νέου στο Υπουργείο Τουρισμού από τη σημερινή Δημοτική Αρχή το 2015. Ωστόσο, μετά από μια μακρά διαδικασία συνεννοήσεων με τον Ε.Ο.Τ., προέκυψε το συμπέρασμα ότι οι μελέτες που είχαν εκπονηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 θα πρέπει όχι απλά να επικαιροποιηθούν, αλλά ουσιαστικά να εκπονηθούν εκ νέου.
Ο κ. Χαρχαλάκης ζήτησε από τον Υπουργό την εκπόνηση όλων των μελετών και την ωρίμανση του έργου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. ή - εάν αυτό δεν είναι εφικτό - μέσω χρηματοδότησης από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).
Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εν εξελίξει τουριστικές πολιτικές του Δήμου μας και κυρίως για την εκπόνηση του Master Plan της τουριστικής προβολής και της υλοποίησης του Destination Branding, που αποτελούν κορυφαίες πολιτικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με βήματα σίγουρα και σταθερά, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει το νησί μας τα ανυπέρβλητα προβλήματα γνωστών τουριστικών προορισμών όπου η τουριστική μεγέθυνση αρχίζει να αποκτά αρνητικό πρόσημο λόγω έλλειψης σοβαρών υποδομών, κυρίως στους τομείς της καθαριότητας, της υδατικής επάρκειας, του οδικού δικτύου και της διαχείρισης λυμάτων.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΣΑ

ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΗ

Το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 10:00, στον ενοριακό ναό Αγίας Ελέσας θα τελεστεί μνημόσυνο για τους μεγάλους ευεργέτες Σπύρο και Μαρία Στάη.
Παράκληση προς κάθε Κυθήριο που αισθάνεται ότι έχει ευεργετηθεί από το κληροδότημα και τη γενικότερη προσφορά του Σπύρου και της Μαρίας Στάη ας παραστεί στον ιερό ναό Αγίας Ελέσας, ώστε  να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των δύο σημαντικών ευεργετών του τόπου μας.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Την 28η Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου


ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ