Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Προς έγκριση του διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας και γενικού σχεδίου ανάπτυξης για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης στον κρατικό αερολιμένα Κυθήρων, στην 33η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Αττικής







Τους Δημάρχους Κυθήρων και Βύρωνα είδε o ΥΠΕΣ Πάνος Σκουρλέτης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2016, διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και με τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη. 

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε ενδελεχώς από τους αιρετούς για τα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους τους, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις συναντήσεις επαναβεβαιώθηκε η θέση του υπουργείου για πλήρη στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο με τα υφιστάμενα μέσα, όσο και με τις υπό εξέταση τομές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος της και το αναπτυξιακό αποτύπωμά της.
--------------------------------
Πηγή: epoli.gr
-------------------------------- 

ΛΑΚΩΝΙΑ Απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων και Παραµονή Εκδροµέων σε Εθνικούς ∆ρυµούς, ∆άση και Ευπαθείς Περιοχές.

Α  Π  Ο  Φ  Α  Σ  Η
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχηµάτων και η παραµονή εκδροµέων στα ∆ασικά Συµπλέγµατα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, Αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου. σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου  2017 τις ηµέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς µε δείκτη επικινδυνότητας  4 και 5. Επίσης την ίδια χρονική περίοδο και µε δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς  4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο Φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης–Καλαµάτας µέχρι την Ι.Μ. Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχηµάτων στο δρόµο από Μονή ∆εκούλου προς Φαβάτου.
Εξαιρούνται του µέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαµένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριµένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συµπλεγµάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του ∆ασαρχείου της περιοχής.
Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχηµάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόµους :
∆ασικό Σύµπλεγµα Πάρνωνα
Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας    Από Βαµβακού µέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς           καταφύγιο
Ε.Ο.Σ., προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο,           προς Αγριάνους και προς
Καλλιθέα.
Από καταφύγιο ∆ασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο,          Πλατανάκι,
Παλαιοχώρι και Κοσµά.
Από Πολύδροσο µέσω θέσης « Ψητό » προς Κοσµά.    Από Βασαρά προς
Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγ.          Αναργύρων.
∆ασικό Σύµπλεγµα Αν. Ταϋγέτου
Από Μυστρά προς Ταϋγέτη µέχρι Κατασκηνώσεις. Από Ανώγεια προς Σωτήρα, Σοχά, Αναβρυτή – Αγ.       Ιωάννη. Από Παλαιοπαναγιά προς θέση « Μαγγανιάρη » µέχρι       τη θέση « Βάρδα »
και καταφύγιο Ταϋγέτου.
Από Ξηροκάµπι µέχρι Κουµουστά. Από Γοράνους µέχρι Μονή Γόλας.
Από την προηγουµένη όταν δηµοσιοποιείται ο ηµερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς στην ιστοσελίδα  της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) , παρουσιάζει και τις περιοχές που θα εφαρµόζεται  η απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων, εκδροµέων στις οποίες εκτιµάται κατάσταση κινδύνου 4(πολύ υψηλή) και 5(κατάσταση συναγερµού).
∆ελτίο Τύπου θα εκδίδεται από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη,  από την
προηγουµένη, για την ενηµέρωση του κοινού το οποίο θα αποστέλλεται και στις
Υπηρεσίες µέσω τηλεοµοιοτυπίας  (Fax).
Παρακαλούµε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύµφωνα µε την αρµοδιότητά τους για τη σήµανση και τον έλεγχο των προαναφερθέντων περιοχών, καθώς και την ενηµέρωση των κατοίκων.
Οι παραβάτες διώκονται και τιµωρούνται σύµφωνα µε το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.
Ενηµερώνουµε τους πολίτες της Λακωνίας ότι καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτηµένα όργανα και τους καλούµε να συνδράµουν το έργο και την προσπάθεια των αρµοδίων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Α∆ΑΜΑΝΤΙΑ ΤΖΑΝΕΤΕΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Χανιά 14/06/2017

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




H Λ.Α.Ν.Ε ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι μετά την αποκατάσταση της τεχνικής
βλάβης και τον σχετικό έλεγχο των Αρχών, το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

αναμένεται να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο του στις 15/06/2017 ως ακολούθως: ΚΙΣΣΑΜΟΣ 15/06/2017 AN.19:00 - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.21:25-ΑΝ.21:35)-ΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.23:55- 16/06/2017 ΑΝ.00:30) -ΠΕΙΡΑΙΑ (ΑΦ.08:35) και εν συνεχεία όπως είναι εγκεκριμένα.

LANE SEA LINES ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-06-2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 20:00 ανοιχτή ομιλία προς όλους τους Λάκωνες στην Σκάλα Λακωνίας (Καφέ Κυριακάκου).



Από το πολιτικό γραφείο