Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΡΑΕ.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 42ΜW ΣΤΗ ΘΕΣΗ¨ΚΡΟΤΗΡΙ-ΚΕΦΑΛΑΚΙΑ¨ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ






Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ 15/04 ΕΩΣ 22/04 2020


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΠΟ 12/03 ΕΩΣ 31/05 2020

Τα δρομολόγια των Αντικυθήρων θα δημοσιευθούν, μόλις λάβουμε την έγκριση από το Υπουργείο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


Προβλήματα στο ίντερνετ και στην σταθερή σύνδεση του τηλεφώνου αντιμετωπίζουν οι χρήστες στα Κύθηρα εδώ και αρκετή ώρα.
Παρόμοιο τεχνικό πρόβλημα είχε σημειωθεί και στις 17/02 λόγω  βλάβης σε δέσμη οπτικών ινών σε περιοχή της Λακωνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ερώτηση Χρ. Μπουτσικάκη στη Βουλή για την ανάγκη πλήρωσης κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ Βουλευτής Α ́ Πειραιά και Νήσων-ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,κα. Νίκη Κεραμέως Θέμα:Ανάγκη πλήρωσης κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων στηνΙερά Μητρόπολη Πειραιώς
  
                                                 Αθήνα,24Φεβρουαρίου 2020 

Πληροφορούμαι από δημοσιεύματα την πρόθεση διορισμού εκκλησιαστικών υπαλλήλων από το Υπουργείο Παιδείας, σε πέντε Μητροπόλεις, μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο. 
Μεταξύ των Μητροπόλεων αυτών δεν περιλαμβάνεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν. 3577/2007 (Α ́ 130), όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 42 παρ. 6 του Ν.3848/2010 (Α ́ 71), έχει δύο νομοθετημένες θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων.Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, μολονότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στερείται περιουσιακών στοιχείων, δραστηριοποιείται με κάθε δυνατό τρόπο σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, αναπτύσσοντας πολυσχιδές και πολύπλευρο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και προσφέροντας καθημερινή σίτιση σε 7.000 συμπολίτες μας.Για τους λόγους αυτούς, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ζητεί, ήδη από το 2011, την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας της, χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι σήμερα σχετική ανταπόκριση.

2Ηκυρία Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:1) Γιατί, και με ποια κριτήρια, αποκλείεται η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς από την έγκριση των σχετικών κονδυλίων για τους διορισμούς εκκλησιαστικών υπαλλήλων σε ήδη νομοθετημένες θέσεις;2)Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την πλήρωση των κενών θέσεων εκκλησιαστικών υπαλλήλων και, εν γένει, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λειτουργίας και την ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς;Ο ερωτών Βουλευτής 
Χριστόφορος Εμμανουήλ Μπουτσικάκης Βουλευτής Α ́ Πειραιά και Νήσων ΝΔ

Βελόπουλος καλεί Λακωνία!


ΛΑΚΩΝΙΑ. Σειρά ερωτήσεων στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με την Λακωνία έχει καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος. Οι ερωτήσεις αφορούν κυρίαρχα θέματα στον προβληματισμό της Λακωνικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα:
Ερώτηση με αριθμό πρωτοκ.   4243- 18/02/2020 προς Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα : «Εγκατάλειψη των μνημείων και του Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης»
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την πιθανή εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα στην Σπάρτη και το Γύθειο. Η ερώτηση εστιάζει στον αριθμό των λαθρομεταναστών που θα εγκατασταθούν στις συγκεκριμένες περιοχές, στο εάν τα στρατόπεδα αυτά είναι ανενεργά και στους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα καθησυχάσει την τοπική κοινωνία.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη σχετικά με το ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για τις εκτάσεις ελαιόδενδρων σε Αργολίδα και Λακωνία. Ο Υπουργός ερωτάται με ποια μέτρα σκοπεύει να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς για να επιβιώσουν οικονομικά στην παγκόσμια αγορά, με ποια μέτρα σκοπεύει να στηρίξει την προώθηση του ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά και ποιες εναλλακτικές λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να μην περάσει η ελληνική αγροτική γη σε χέρια ξένων συμφερόντων.
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο σχετικά με την αξιοποίηση και επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης. Η ερώτηση εστιάζει στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του αεροδρομίου ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά η γύρω περιοχή και στην ενδεχόμενη ύπαρξη σχεδίων της κυβέρνησης για μετατροπή του ανενεργού αεροδρομίου σε Hot Spot.
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο σχετικά με τα προβλήματα στην λειτουργία των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού στο Γύθειο. Η ερώτηση εστιάζει στη διενέργεια ελέγχων στις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού και στα μέτρα στα οποία προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Βελόπουλος επεξεργάζεται και προτάσεις με ονόματα που ενδέχεται να εμπλουτίσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Λακωνία.
 notospress.gr

Τα οικονομικά forum από το Νταβός μέχρι το Μυστρά,με με πολιτικούς και φυσικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου έχουν το δικό τους μανιφέστο.


Τα οικονομικά forum από το Νταβός μέχρι το Μυστρά,με με πολιτικούς και φυσικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου έχουν το δικό τους μανιφέστο.
Το νέο συμμετοχικό καπιταλισμό της περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας και της μείωσης τών ανισοτήτων.
Ο νέος,ο αναγκαίος, ο ανθρώπινος καπιταλισμός,με το περιτύλιγμα της πράσινης οικονομίας καί τής κλιματικής αλλαγής,δε μπορεί να εξαλείψει την εκμετάλλευση, τις ταξικές αντιθέσεις,τους πολέμους,τη φτώχεια.
Όσες Γκρέτα Τουνμπεργκ κι αν επινοήσουν δε γίνεται καλύτερος ούτε ανθρώπινος.
Μόνο γκρεμίζεται.

Η επικεφαλής της
Λαϊκής Συσπείρωσης
Αναγνωστοπούλου Ελένη

Η διάσωση ανθρώπων με αναπηρία και ηλικιωμένων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης απαιτεί σχέδιο και όχι ευχολόγια



Η διάσωση ανθρώπων με αναπηρία και ηλικιωμένων σε περιπτώσεις έκτακτης
ανάγκης απαιτεί σχέδιο και όχι ευχολόγια

Η ανησυχία μου για τις ελλείψεις της χώρας μας στον κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας φουντώνει κάθε φορά που θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.
Δημοσιεύω συχνά σχετικά άρθρα σε μια προσπάθεια να παρακινήσω την κρατική μηχανή να οργανωθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και να καταστρώσει επιχειρησιακά σχέδια. Για ανθρώπους με αναπηρία όπως κι εγώ αλλά και για τους ηλικιωμένους η πολιτική προστασία αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την επιβίωσή μας σε καταστάσεις έκτακτης
ανάγκης. Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία στους ιστοτόπους των αρμοδίων γι' αυτήν φορέων μπορεί κάποιος να βρει μόνο διάφορα κείμενα με τη μορφή ευχολογίου για το πως θα ενεργήσει το οικογενειακό περιβάλλον του ανθρώπου με αναπηρία ή του ηλικιωμένου για να τον σώσει, όταν εξελίσσεται μια πυρκαγιά, ένας σεισμός. Κακά τα ψέματα!


Δεν πρόκειται να σωθεί κανείς μας αν δεν σπεύσει η εξειδικευμένη ομάδα διασωστών, που συντονισμένα θα εκτελέσει με χειρουργική ακρίβεια το καταστρωμένο σχέδιο διάσωσης. Σημειώνεται πως η συμβολή των τοπικών ομάδων εθελοντών διασωστών που εκ των πραγμάτων μπορούν να επέμβουν το ταχύτερο είναι κρίσιμη.
Είναι απαραίτητο να επισημανθεί πως από την 1-1-2020 εφαρμόζεται ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (Ν.4067/2012) ο οποίος εισάγει για πρώτη φορά την έννοια της προστασίας ανθρώπων με αναπηρία ως χρηστών κτιρίων, επιβάλλοντας τη δημιουργία προστατευμένων προσβάσιμων χώρων αναμονής (άθραυστων και άφλεκτων θαλάμων) σε περίπτωση έκτακτων
αναγκών σε κάθε όροφο κάθε κτιρίου. Τονίζεται ότι ο νόμος δίνει
αγώγιμο δικαίωμα σε κάθε θιγόμενο πολίτη να απαιτήσει και να πετύχει αποζημίωση από τους υπευθύνους των κτιρίων που δε συμμορφώνονται με αυτόν.


Επιστρέφοντας στη δράση των διασωστών επισημαίνω πω κρίνεται ως μέγιστης σημασίας για την επιτυχία του εγχειρήματός τους η ύπαρξη του"μαύρου κουτιού" του κτιρίου. Αυθαίρετα επέλεξα έναν γνωστό από τα αεροπορικά ατυχήματα όρο για να περιγράψω το ασφαλές και προστατευμένο σημείο που με τη συναίνεση των κατοίκων ή των εργαζομένων ενός κτιρίου θα τοποθετείται κατάλογος με τα επικαιροποιημένα στοιχεία τους τα οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμα στους διασώστες. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει σχεδιάγραμμα των κατόψεων των ορόφων, η κατανομή των κατοίκων ή των εργαζομένων ανά διαμέρισμα του κάθε ορόφου, η ειδική ανάγκη που έχει καθένας από αυτούς, οι αριθμοί κλήσης των τηλεφώνων τους, καθώς και σχέδιο των κοινόχρηστων και ακάλυπτων χώρων, των εξόδων του κτιρίου και των δικτύων ύδρευσης και ενέργειας.
 

Καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης μπορούν να προσφέρουν 2 - 3 κάτοικοι του κτιρίου, οι οποίοι θα έχουν την υποχρέωση να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους κατοίκους στο ασφαλές προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, να τους καταμετρήσουν και να αναφέρουν στους διασώστες πόσοι λείπουν και το διαμέρισμα που πιθανότατα αυτοί θα βρίσκονται αναμένοντας βοήθεια Το έργο των διασωστών διευκολύνεται και η δράση τους επικεντρώνεται στα συγκεκριμένα σημεία που υπάρχουν εγκλωβισμένοι όταν ένα κέντρο ελέγχου λαμβάνει το στίγμα της ακριβούς θέσης των εγκλωβισμένων μέσω συσκευών
κινητής τηλεφωνίας ή απλούστερων ηλεκτρονικών συσκευών εντοπισμού και τους κατευθύνει ανάλογα. Τονίζεται πως οι σύγχρονες συσκευές κινητής τηλεφωνίας διαθέτουν ειδική εφαρμογή καταγραφής του ιατρικού ιστορικού του κατόχου τους, στο οποίο έχει πρόσβαση ο διασώστης χωρίς να πρέπει
να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Προτείνεται σε κάθε πολίτη να συμπληρώνει τα στοιχεία του στην εν λόγω εφαρμογή. Η άμεση πληροφόρηση των διασωστών για την ομάδα αίματος, τις πιθανές ασθένειες ή τα φάρμακα του εγκλωβισμένου τους βοηθούν κατά την παροχή των πρώτων βοηθειών.


Σε κάθε κτίριο θα πρέπει να ανακατασκευαστεί ο ανελκυστήρας ώστε να έχει σύστημα τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος μέσω συσσωρευτών ώστε αυτόματα να φτάνει στο ύψος της πόρτας στον πλησιέστερο όροφο ώστε να βγουν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διακοπεί είτε από μια τυχαία βλάβη είτε από το συμβάν της έκτακτης ανάγκης.


Σε κάθε κτίριο θα πρέπει να ανακατασκευαστεί η εσωτερική κλειδαριά της κεντρικής εισόδου ώστε ακόμη και αν είναι κλειδωμένη, να είναι δυνατό με την περιστροφή μιας πετούγιας σταθερά τοποθετημένης επί της εσωτερικής πλευράς της κλειδαριάς να ξεκλειδώσει η πόρτα και να εξέλθουν με ασφάλεια όσοι βρίσκονται εντός του κτιρίου.


Αξίζει να σημειωθεί πως θα πρέπει να έχουμε μεριμνήσει και να έχουμε αποθηκεύσει ποσότητα εμφιαλωμένου νερού, ξηρά τροφή και να έχουμε πάντα έτοιμο το κουτί με τα απαραίτητα φάρμακα, φακό, σφυρίχτρα. Μην ξεχνάτε πως κάθε στιγμή κάθε μέρας μπορεί να υπάρξει η έκτακτη ανάγκη, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Ευχαριστώ τον φίλο Ηρακλή Μαρκουϊζο που είναι Εθελοντής Σαμαρείτης ΕΕΣ για τις σημαντικές πληροφορίες που μου
έδωσε ώστε να ολοκληρώσω το άρθρο.

Παναγιώτης Αλεξανδράκης
Lawyer
Coordinator of "Man in the Epicenter" scientific Forum

Mobile: +30-699-22-699-69
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.com/
facebook: https://www.facebook.com/Τάκης-Αλεξανδράκης-103413627729937/
E-mail: takisalexandrakis@gmail.com)

Περί ανεμογεννητριών στα Κύθηρα | Εισήγηση του δημάρχου για το Δ.Σ. της Τρίτης 25/02/2020





ΣΤΙΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΥΘΗΡΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ

 
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων έπειτα από πρωτοβουλία του, εξασφάλισε τη δέσμευση τόσο του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη όσο και της πλοιοκτήτριας εταιρεία, η οποία δρομολογεί το πλοίο στη γραμμή Πειραιάς - Κύθηρα και Κύθηρα - Πειραιάς, ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 6 Μαρτίου. 
 
Ο κ. Κατσαφάδος σε δήλωσή του τόνισε: "Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθεί και δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Μετά την εξασφάλιση της παραμονής των Κυθήρων στην άγονη γραμμή των αεροπορικών πτήσεων,  η δρομολόγηση του πλοίου που συνδέει το νησί με τον Πειραιά θα ξεκινήσει από τις 6 Μαρτίου. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και τους δυο και πιστεύω ότι η κανονικότητα θα επιστρέψει ώστε να συνεχίσουμε με πράξεις να στηρίζουμε τους νησιώτες της πατρίδας μας και φυσικά τα Κύθηρα."
 

Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 


Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου:
Κουντουριώτου 138-140, Πειραιάς. 2ος Όροφος. ΤΚ.18532.
Τηλέφωνο: 210-4221037 , Φαξ: 210-4100328.

ΤΟ (ΚΙΠΑ) στηρίζει πλήρως τη στάση του Δήμου Κυθήρων και του Δημάρχου κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) παρακολουθεί το θέμα της παραγωγής αιολικής ενέργειας στα Κύθηρα με ιδιαίτερη προσοχή. Η χορήγηση της άδειας παραγωγής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προς την εταιρεία «PIRITIUM Α.Ε.» είναι ένα πολύ πρώιμο στάδιο μιας μακράς διαδικασίας, το οποίο όμως σκιαγραφεί το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του θέματος. 

Το ΚΙΠΑ στηρίζει πλήρως τη στάση του Δήμου Κυθήρων και του Δημάρχου κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη, που ανέδειξε το θέμα, έδρασε άμεσα με την επιστολή στη ΡΑΕ, αλλά και αποφάσισε να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή προς αυτήν. Κατανοούμε την ανησυχία και την αγωνία που έχει προκαλέσει το θέμα στην τοπική κοινωνία, σε όλους του Κυθηρίους, αλλά και όλους αυτούς που αγαπούν το νησί μας. Όπως διαφαίνεται, πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση η οποία αποδυναμώνει τις προοπτικές του νησιού μας για μία ισορροπημένη ανάπτυξη. Όπως και στην παλαιότερη προσπάθεια, το ΚΙΠΑ θα υπερασπιστεί τις αξίες της προστασίας και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυθήρων και θα επιβεβαιώσει τις προσπάθειες που έχει κάνει με έργα τα τελευταία 15 χρόνια για μία ανάπτυξη ποιοτική και βιώσιμη που έχει πραγματικό όφελος για την τοπική οικονομία και κοινωνία.
Παρακολουθούμε από κοντά την όποια εξέλιξη της υπόθεσης και είμαστε έτοιμοι, με προσεκτική εξέταση του θέματος, να προβούμε σε ανάλογες κινήσεις. Θεωρούμε ύψιστης σημασίας την από κοινού συμπόρευση και συνεργασία των τοπικών αρχών, όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος αλλά και την προάσπιση της ευημερίας της κυθηραϊκής κοινωνίας τώρα και στο μέλλον. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Ι.Π.Α
ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό

 Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες προστασίας σχετικά με το νέο κοροναϊό μπορείτε να βρείτε στο site του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Αναγνωστοπουλου Ελενη.Η αγροτική οδοποιία στο δήμο είναι πλέον γεγονός και βρίσκεται στην αγκαλιά του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.



Η αγροτική οδοποιία στο δήμο είναι πλέον γεγονός και βρίσκεται στην αγκαλιά του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την τσιμεντόστρωση των αγροτικών δρόμων.Πλέον αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μεταβαίνουν άνετα στο κτήμα τους η στην κτηνοτροφική τους μονάδα χωρίς ταλαιπωρία.Ας γνωρίσουμε όμως το ΦΙΛΟΔΗΜΟ.

Είναι ένα επενδυτικό δάνειο που χρηματοδοτεί τους ΟΤΑ να υλοποιήσουν έργα.

Το 75% χρηματοδοτείται από την ΕΤΕ (ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων) όπου χορηγείται στο υπουργείο εσωτερικών,και το 25% από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Το μεν πρώτο έχει επιτόκιο 3.3% σταθερό το δε δεύτερο 3.43%.

Με απλά λόγια οι φορολογούμενοι πολίτες-δημοτες γεμίζουν τα ταμεία του κράτους και των τραπεζών για να έρθουν στον τόπο μας σαν επενδυτικά δάνεια, ώστε να κινηθεί η οικονομία της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Οι δήμαρχοι βέβαια λένε πως εμείς σα δημότες και δήμος δε θα πληρώσουμε τόκους και χρέος,αλλά θα πληρώνονται από το υπουργείο εσωτερικών.

Επομένως άλλοτε μας συμφέρει να είμαστε πολίτες και άλλοτε δημότες

Και επειδή η κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία τών δήμων τα τελευταία χρόνια είναι πτωτική λόγω των μνημονίων, ετοιμαστείτε για μεγαλύτερη μείωση.

Πράγμα που σημαίνει πώς θα λειτουργούμε με ίδια έσοδα.

Κλείνοντας δύο ακόμα σημαντικές πληροφορίες για το ΦΙΛΟΔΗΜΟ.

Η υπογραφείσα δανειακή σύμβαση του υπουργείου εσωτερικών και της ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων, αρχικά ήταν χρηματοδότηση 200 εκ.ευρώ για όλους τους δήμους της χώρας.

Το 2019 που τελείωνε η σύμβαση,το ποσό σύμφωνα με ανακοινώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων είχε φτάσει τα 2 δις ευρώ χωρίς σίγουρα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Το ερώτημα για τα έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί,είναι αν δεν υπάρξει ανάλογη πίστωση ποιος θα τα πληρώσει;;;

Υποστηρικτές του όλου προγράμματος είναι η ΜΟΔ (Μονάδα οργάνωσης διαχείρισης των αναπτυξιακών προγραμμάτων)

Η ΜΟΔ είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία του υπουργείου εσωτερικών.

Και όπως καταλάβαμε το ταξίδι του δημοσίου χρήματος συνεχίζεται...



Η επικεφαλής της 

Λαϊκής Συσπείρωσης

Αναγνωστοπουλου Ελενη