Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΩΝΕΣ


Ανοιχτή Επιστολή προς τους Λάκωνες
13 Ιουνίου 2019

Αγαπητοί συμπολίτες μου,
Μετά την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων του Κινήματος Αλλαγής στον νομό Λακωνίας, το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στην κρίσιμη μάχη της 7ης Ιουλίου.
Οι δεσμοί που έχω αποκτήσει, χρόνια τώρα, με τους Λάκωνες, μού επιτρέπουν να υποστηρίξω για άλλη μια φορά ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα κερδίσουν τον αγώνα.
Κι αυτό διότι στηρίζονται στα ισχυρά τους επιχειρήματα και στις συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις τους για την ανάκαμψη της χώρας και της οικονομίας. Και προπαντός γιατί η δύναμη της αλήθειας είναι ακατανίκητη.
Η φωνή της προοδευτικής Λακωνίας θα είναι και στη νέα Βουλή ισχυρή και δυνατή.
Απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μου που βίωσαν τα τραγικά αδιέξοδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και σε
εκείνους που δεν ασπάζονται τις συντηρητικές πολιτικές που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.
Τους ζητώ με νηφαλιότητα και περίσκεψη να σκεφθούν τι αφήνουν πίσω τους οι ανερμάτιστοι και ανεκδιήγητοι σημερινοί κυβερνώντες. Αλλά και να αναλογιστούν αν οι νεοδημοκρατικές διακηρύξεις συνιστούν απάντηση για την έξοδο από την κρίση.
Απευθύνομαι επίσης σε όλους εκείνους που προβληματίζονται και ανησυχούν, βλέποντας τη μισαλλοδοξία, την αντιπαλότητα και την εχθροπάθεια να βρίσκουν, έστω και μικρή, ανταπόκριση στους πολίτες της περιοχής μας.
Το μήνυμά μας στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί παρά να είναι ηχηρό:
ΝΑΙ στις προοδευτικές δυνάμεις στη Βουλή.
ΟΧΙ στην ακροδεξιά και στη Χρυσή Αυγή.
Τις δημοκρατικές δυνάμεις μπορεί να τις χωρίζουν οι διαφορετικές απόψεις, οι διαφορετικές προσεγγίσεις, τα διαφορετικά προγράμματα, τις ενώνουν όμως ο σεβασμός στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, η κοινή αντίληψη ότι πρέπει να πάμε μπροστά, κλείνοντας τον δρόμο στα φαντάσματα του παρελθόντος.
Φιλικά,
Λεωνίδας Γρηγοράκος

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ&ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019



Με την Πράξη 28/13-6-2019, εκδόθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα απόλυσης και προαγωγής των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.
Τα αποτελέσματα έχουν τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.
Οι μαθητες οι οποίοι παραπέπονται για επανεξέταση στην ειδική εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2019 έχουν ειδοποιηθεί και τηλεφωνικά.
Δίνουμε και εδώ το πρόγραμμα της ειδικής εξεταστικής περιόδου κατά την οποία θα εξεταστούν οι μαθητές που παραπέμπονται.
Μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο.
Οι έλεγχοι προόδου (με την αναλυτική βαθμολογία) θα δίνονται από το σχολείο από την Πέμπτη 30-6-2019.

Κυρώσεις στους Δήμους που δεν προωθούν την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή



Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτση, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σ. Φάμελλο,  και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (2218 Β/08.06.2019) η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται η μέθοδος επιμέτρησης των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις για την εναλλακτική διαχείριση και τη χωριστή συλλογή των δημοτικών αποβλήτων.
Οι παραβάσεις διακρίνονται ανάλογα με τη σοβαρότητά τους και με βάση την επιλογή του κάθε ΟΤΑ να οργανώσει την ανακύκλωση των δημοτικών αποβλήτων σε συνεργασία με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ή αυτοτελώς, οπότε ο Δήμος αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες.
Η μέθοδος περιλαμβάνει διαβάθμιση υπέρ των ΟΤΑ που έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό ή και την υλοποίηση εργασιών χωριστής συλλογής έστω και σε μικρότερο βαθμό από τον προβλεπόμενο στα τοπικά τους σχέδια και επιβάρυνση των ΟΤΑ που δεν αναλαμβάνουν καμία δράση για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εφαρμογή των χωριστών ρευμάτων αποβλήτων.
Η έκδοση ΚΥΑ προβλέπεται στο νόμο για την αναβάθμιση της ανακύκλωσης (ν. 4496/2017) και είναι σε εναρμόνιση με το νέο θεσμικό πλαίσιο που αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητες των Δήμων και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ν. 4555/2018) και ενισχύει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το πάγιο αίτημα της.
Στην ΚΥΑ ορίζεται η ειδική επιμέτρηση των προστίμων που θα εφαρμόζονται στην περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις από τους ΟΤΑ, λαμβάνοντας υπόψη πρόσθετα κριτήρια σε σχέση με τις παραβάσεις των λοιπών υπόχρεων Φορέων, που σχετίζονται ιδίως με δημογραφικά, γεωμορφολογικά, διοικητικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των Δήμων, σε ακολουθία με τη νέα κατηγοριοποίηση των Δήμων σύμφωνα με τον "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ".
Συμπληρωματικά με τα κριτήρια αυτά τον προσδιορισμό της βαρύτητας των κυρώσεων καθορίζουν και άλλες παράμετροι όπως η συμμόρφωση μετά τη διαπίστωση της παράβασης ή -  αντίθετα -  η επανάληψη της παράβασης, ο βαθμός υπαιτιότητας και η διάρκεια της παράβασης.
Τέλος, το επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 7% των ετήσιων εσόδων του Δήμου από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού του προηγούμενου έτους από την βεβαίωση της παράβασης.
Η έκδοση της ΚΥΑ ολοκληρώνει ένα πλέγμα θεσμικών ρυθμίσεων και στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης,  που θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στην παραγωγή, στην αυτοδιοίκηση αλλά και στην καταναλωτική συμπεριφορά του πολίτη επιταχύνοντας  τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων στη χώρα μας.
 http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

BATIKA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.«Όλοι μαζί στη μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας»

"ΦΛΟΓΑ" ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΟΥΣ "
Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου Βοιών ,διοργάνωσε την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου , ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με τον σύλλογο "ΦΛΟΓΑ" που είχε θέμα:
«Όλοι μαζί στη μάχη κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας»
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του σχολείου Κάμπου κύριος Μιχάλης Μπόκος ,καλωσορίζοντας τον κόσμο που πραγματικά είχε κατακλύσει την αίθουσα και τόνισε ότι πάντα το σχολείο στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς ,υποστηρίζει μια τέτοια σημαντική εκδήλωση που έχει να κάνει με παιδιά που έχουν την ανάγκη όλων μας. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του συλλόγου του σχολείου κύριο Νίκο Κοντάκο που ιδιαίτερα συγκινημένος κάλεσε στο βήμα την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» κυρία Μαρία Τρυφωνίδη η οποία αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου , στην πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση από εθελοντές ,στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και στις οικογένειες τους. Η "φλόγα" είναι εκεί αναμμένο κερί για συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας .Όλα τα μέλη του συλλόγου είναι γονείς που βίωσαν την ασθένεια του καρκίνου στο παιδί τους.Είναι εκεί και προσφέρουν αφιλοκερδώς με καθημερινό αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή που όταν ο καρκίνος χτυπήσει την πόρτα ενός σπιτιού ,αλλάζουν τα πάντα.Χρειάζεται κουράγιο δύναμη στήριξη ,συμπαράσταση,ενημέρωση και πάνω απ΄όλα αγάπη! Και η "φλόγα" έχει πολύ να δώσει !
Ας γίνουμε όλοι μικρές φλογίτσες να δυναμώσουμε την "Φλόγα" από το λίγο που γίνεται πολύ ,από το υστέρημα μας ότι και να είναι αυτό ,είναι μια σημαντική βοήθεια.
Το έργο που κάνει ο σύλλογος "φλόγα" είναι έργο που πρέπει να μας κάνει περήφανους ως Έλληνες . Αναδεικνύει την ανθρωπιά τον σεβασμό την αλληλεγγύη την προσφορά με υπέρμετρη ανιδιοτελή αγάπη που βοηθά να βγούνε νικητές τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.
Την όλη εκδήλωση τίμησε η Φιλαρμονική Βοιών με όλα τα παιδιά της, που τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική στέλνοντας το δικό τους μήνυμα μαζί με την μαέστρο τους κυρία Φανή Φερδιανάκη.
Να υπενθυμίσω ότι στις 10 Αυγούστου θα γίνει συναυλία με τα Κίτρινα Ποδήλατα στη Νεάπολη , με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων και όλα τα έσοδα θα δοθούν στη "ΦΛΟΓΑ"
Στο τέλος αυτής της όμορφης και ιδιαίτερα συγκινητικής βραδιάς, οι κυρίες μέλη του συλλόγου του σχολείου του Κάμπου είχαν ετοιμάσει μπουφέ με κρύο πιάτο ,χυμούς και αναψυκτικά τα οποία προσφέρθηκαν σε όλους.


Δέσποινα Βαγγελόγλου.